GTST bestaat 30 jaar, jubileum in mineurstemming

Geplaatst op do 01 okt 2020 om 15:45

De RTL 4-serie Goede Tijden Slechte Tijden bestaat vandaag exact dertig jaar. Een behoorlijke mijlpaal, maar het gaat allemaal vrij geruisloos voorbij. Er zaten gisteren wel wat acteurs bij Eva Jinek aan tafel, maar echt veel media-aandacht is er niet voor. Het heeft deels te maken met het feit dat er vanwege corona niet uitgepakt kan worden, maar ook dat GTST er gewoon niet meer zo toe doet. De kijkcijfers van de soapserie zijn nu al zó lang historisch laag, dat het geen nieuws meer is.

Wel worden de lage kijkcijfers – de afgelopen twee dagen keken er dik 700.000 kijkers – aangestipt in elk artikel over het GTST-jubileum. Zo schrijft het AD: “Volgens Van Veen heeft de serie nog altijd niet in kracht ingeboet, ook al zijn de kijkcijfers – nu zo’n 800.000 per dag – wel eens hoger geweest.

Actrice Babette van Veen daarop: “Het is een ijkpunt, met een kop koffie op de bank GTST kijken. Fijn om even naar iemand anders z’n gedoe te kijken.

En de Volkskrant wijst Jette van der Meij op de ingestorte kijkcijfers: “Vroeger was het ruim het dubbele. Heeft GTST nog bestaansrecht?

Jette daarop: “We trekken minder kijkers, maar de tijden zijn veranderd. Veel jongeren hebben niet eens meer een tv, en op Netflix en Videoland kun je de mooiste dingen zien. Volgens mij zou het een groot gemis zijn als Goede tijden er niet meer zou zijn.

De Telegraaf vraagt zich zelfs af of dit het laatste jubileum is. “Trok de soap in 2014 nog gemiddeld 1,8 miljoen kijkers, zijn daar nu nog maar 700.000 van over. Cijfers waar RTL-baas Peter van der Vorst niet blij mee is.

Maar komt er nog een volgend jubileum voor GTST? Het nieuwe seizoen lijkt het seizoen van de waarheid te worden. Met alle veranderingen die zijn doorgevoerd, moet blijken of de weggelopen kijker de soap opnieuw in de armen zal sluiten. Zijn zij enthousiast over het nieuwe GTST en vertaalt zich dat in hogere kijkcijfers?

Foto: RTL
28 Reacties op “GTST bestaat 30 jaar, jubileum in mineurstemming”


 1. Frank Rijk

  GTST: het rioolputje van RTL

 2. Sport 7 kijker

  Wordt ook honderdduizenden keren op Videoland gekeken, daar kun je het reclamevrij bekijken.

 3. Albert Verhinderd

  Nog nooit 1 aflevering gezien…

 4. margriet

  30 jaar??? Nog nooit één aflevering gezien. Weet dus ook niet waarom het zo’n bijzonder programma is.

 5. Maup Caransa

  Waar is Katja Schuurman?

 6. Liefhebbende Moeder

  Caroline De Bruijn is een stiefmoeder

 7. jmp

  De enige die nog op GTST zit te wacht is nou nét toevallig RTL directeur, meneer Peter vd Vorst. Die krijgt het voor elkaar om een éindelijk eens succesvol programma van de buis te halen van dit al járen over de top zijnde soap-gedrocht. Werkelijk bríljant!

 8. ikweethetbeter

  Er is ook geen flikker aan !!!!!!

 9. Marlies

  Op naar de volgende 30 jaar

 10. Jasper

  De afgelopen maanden is het aantal Videoland abonnees 40% gestegen las ik. Dat heeft vast gevolgen voor de lineaire kijkcijfers van die serie op rtl4. Zo gek lijken me die 750.000 dus niet.

 11. o.p. lichter

  Zit Arnie er nog steeds in ?

 12. Asjemenou

  @ o.p. lichter

  Arnie belt mams na 25 jaar in de jubileum aflevering dat hij nog leeft.

 13. Rene Froger

  Doet meneer Harmsen nog mee?

 14. Grace

  Kijk al 30 jaar

 15. Donald Dumb

  Nog eens 30 jaar gaat zeker niet gebeuren…

 16. Bart

  @asjmenou Je hebt het denk ik niet helemaal goed begrepen. Ze verbeeld het zich dat hij belt.

  Jammer dat er wederom niet word uitgepakt voor de kijker met dit jubileum. Vorig jaar ook al niet met RTL dat toen 30 jaar bestond. Ze zijn bij RTL en Talpa een beetje vergeten wat de kijker wil zien.

 17. Anton Bouwhuis

  Ik sta pal. Voor de serie en voor mijn gezin.

 18. Lies

  Zou toch maar kijken, Arnie komt terug!

 19. WEST*

  Zou toch maar een bril opzetten dom wicht.

 20. Gerit

  In aflevering Vanavond Hangt Arnie aan lijn bij Laura

 21. Gerit

  Geen Reinout maar iemand anders heeft de stem ingesproken van Arnie

 22. Ludo

  Ik heb er wel een lekker wijf aañ overgehouden

 23. AlexF

  Ludo
  do 01 okt 2020 om 20:29

  Ik zie dat je niet de echte ludo bent. De echte kon haar al voor gtst ;-)

 24. Donald Dump

  30 Jaar al veel te lang, om het makkelijk voor jullie te houden, it doesn’t work anymore.

 25. Ron

  Leuke jubileum aflevering, eindelijk eens geen puberverhaallijntjes vanavond. Robert mag wel voor onbepaalde tijd terug keren. De serie mist nog wel wat meer herkenning van bekende oude gezichten.

 26. Wil van Bil

  Geen zak aan die serie, ongeloofwaardig en belabberd acteerwerk op een enkeling na.

 27. Chelsey

  Gtst’s mijlpaal van 30 jaar informeert Peter van der Vorst en consorten tevens over de bereikte positie van soap Herr Bertelsmann 4 Luxembourg tv in het Nederlandse Medialandschap! Oftewel de theorie van het dode paard. Met andere woorden: tijd om geruisloos de stekker uit het dode paard te trekken!

 28. Aan GTST

  GEFELICITEERD !!!!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.