GTST bestaat 30 jaar, jubileum in mineurstemming

De RTL 4-serie Goede Tijden Slechte Tijden bestaat vandaag exact dertig jaar. Een behoorlijke mijlpaal, maar het gaat allemaal vrij geruisloos voorbij. Er zaten gisteren wel wat acteurs bij Eva Jinek aan tafel, maar echt veel media-aandacht is er niet voor. Het heeft deels te maken met het feit dat er vanwege corona niet uitgepakt kan worden, maar ook dat GTST er gewoon niet meer zo toe doet. De kijkcijfers van de soapserie zijn nu al zó lang historisch laag, dat het geen nieuws meer is.

Wel worden de lage kijkcijfers – de afgelopen twee dagen keken er dik 700.000 kijkers – aangestipt in elk artikel over het GTST-jubileum. Zo schrijft het AD: “Volgens Van Veen heeft de serie nog altijd niet in kracht ingeboet, ook al zijn de kijkcijfers – nu zo’n 800.000 per dag – wel eens hoger geweest.

Actrice Babette van Veen daarop: “Het is een ijkpunt, met een kop koffie op de bank GTST kijken. Fijn om even naar iemand anders z’n gedoe te kijken.

En de Volkskrant wijst Jette van der Meij op de ingestorte kijkcijfers: “Vroeger was het ruim het dubbele. Heeft GTST nog bestaansrecht?

Jette daarop: “We trekken minder kijkers, maar de tijden zijn veranderd. Veel jongeren hebben niet eens meer een tv, en op Netflix en Videoland kun je de mooiste dingen zien. Volgens mij zou het een groot gemis zijn als Goede tijden er niet meer zou zijn.

De Telegraaf vraagt zich zelfs af of dit het laatste jubileum is. “Trok de soap in 2014 nog gemiddeld 1,8 miljoen kijkers, zijn daar nu nog maar 700.000 van over. Cijfers waar RTL-baas Peter van der Vorst niet blij mee is.

Maar komt er nog een volgend jubileum voor GTST? Het nieuwe seizoen lijkt het seizoen van de waarheid te worden. Met alle veranderingen die zijn doorgevoerd, moet blijken of de weggelopen kijker de soap opnieuw in de armen zal sluiten. Zijn zij enthousiast over het nieuwe GTST en vertaalt zich dat in hogere kijkcijfers?

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen