Femke Halsema bij Eva Jinek ongemakkelijk over prijs

Geplaatst op wo 14 okt 2020 om 8:45

Femke Halsema heeft gisteren in de talkshow van Eva Jinek met ongemak gereageerd op het nieuws dat ze als enige Nederlandse burgemeester op de longlist staat voor de World Mayor Prize, een verkiezing van de beste burgemeester ter wereld. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. De prijs staat dit jaar in het teken van het coronavirus en hoe goed de burgemeesters hun stad dienen met zekerheid en bescherming in deze pandemische tijden. Hallo Tweede Pinksterdag!

Gelukkig vindt Femke haar plek op de longlist ook een beetje overdreven. Het komt volgens haar te vroeg. “Ja, ik word er eigenlijk wel een beetje ongemakkelijk van.

Femke wist niets over de prijs. “Ik was er een beetje verbaasd door eigenlijk. Ik wist niet van het bestaan van de prijs, ik las het in de krant. Ik doe het pas twee jaar en ik moet volgens mij eerst nog maar een aantal jaren goed hard mijn best doen en dan zien we wel weer. Er zijn denk ik veel mensen die prijzen zouden moeten krijgen.”

Vreest ze nu niet dat er extra goed op haar gelet wordt, inzake haar coronabeleid? “Daar had ik eigenlijk nog niet over nagedacht.”

Ze probeert er niet te veel aandacht aan te besteden. “Het staat ook een beetje in schril contrast tot de situatie waar we in verkeren. Ik ben druk genoeg eigenlijk. Het is een beetje irreëel.”

Kritische kijker

Story-baas Guido den Aantrekker keek licht geërgerd naar de uitzending van Jinek. “Ach, daar is het stukje moskeepromotie weer, dat u aangeboden wordt door mevrouw Halalsema.”

En: “Een journalistieke vraag aan Halalsema wordt door haar genegeerd en ze begint over hoe ze feestvierende groepen aanpakte. Dat was niet de vraag, die ging over kerken en moskeeën. Niemand aan die tafel pakt door.

Wat een blamage, aldus Guido. “Jinek is amusement, het heeft niets (meer) met journalistiek te maken.

Foto: RTL
52 Reacties op “Femke Halsema bij Eva Jinek ongemakkelijk over prijs”


 1. Zomaar

  Het was een goed interview met Femke.
  En voor informatie aan die roddeljournalist.
  De moskeeën zijn gesloten, de kerken niet.

 2. Detox

  Onbegrijpelijk dat de kerken en moskeeen zich niet aan de maatregelen hoeven te houden. Kam iemand mij dat uitleggen?

 3. Tycho Graagnat

  Is dit een grap????

 4. IngridHenk

  Wat doet deze nominatie toch pijn voor MC en de leeghoofden die hierna los gaan op Femke Halsema. 1 tip voor deze leeghoofden: lees even de voornaamste fundamentele grondrechten door die in Nederland gelden, dan weten jullie ook meer over de mogelijkheden en de plichten die bestuurders hebben.

 5. Detox

  Nee geen grap, ultralinkse oogkleppen en tunnelvisie.

 6. Piet Sama

  Femke doet het goed maar de regering in Den Haag vaalt.

 7. Suckerpunch, de enige en de ekte

  Als ze wint zegt ze vast iets van “hier doe je het allemaal voor”.

  Ipv werk is het dus kennelijk een “wedstrijd”…

 8. Redactie

  We zijn inmiddels vier maanden nadat Guido Den Aantrekker zijn oorlog tegen Halsema begon en met de Story de burgemeester kapot zou maken tot ze zou aftreden.

  Je zou kunnen zeggen dat Guido zijn eigen belang soms wat overschat. En dan wel een mond vol over wat journalistiek is.

 9. Fietsmeneer

  Prima optreden gisteren!

 10. Eva

  Guido heeft gelijk. Halsema ontkent het bestaan van grote groepen allochtone jongeren die blowend en snuivend Amsterdam Zuid-Oost en nieuw west onveilig maken met illegale feesten in parken, onder viaducten en kelderboxen. Maar ja met 1 surveillerende politieauto in de avond en nacht met agenten die hun auto niet uit durven te komen kun je de Corona oorlog zeker niet winnen. Halsema vind handhaven met dikke boetes sowieso niet bij Amsterdam passen toch? Wat een wanbeleid, Eberhard zou zich omdraaien in zijn graf.

 11. Willie

  Door welke geestelijke gestoorden wordt dit eigenlijk bepaalt om haar op te geven.
  Er is geen stad dei de laatste twee jaar zo in de stront is gezakt als Amsterdam
  Gewoon de vraag waar komt die nominatie uit Nederland vandaan.

 12. Ray

  Leuke opsteker voor de Amsterdammers. Blijkt Halsema toch een hele goede burgemeester te zijn, en niet de links-activistische faalhaas die ze tot nu toe lijkt te zijn.

 13. van der Graaf

  Voor 20.000 euro kan iedere burgemeester op die lijst

 14. Willie

  Ach Jinek de linkse hoeren madam

 15. margriet

  Nomineren= iemand voordragen. Welke goede vriend(en) heeft haar voorgedragen.

 16. Henry

  Ze bedoelen de slechtste burgemeester ooit. Amsterdam is helemaal aan het wegzakken in moeras.

 17. G.ossip

  Femke mag zich ook zwaar ongemakkelijk voelen over die prijs,de schaamte voorbij dat zij überhaupt ergens voor in aanmerking zou moeten komen,een wanbeleid prijs zal eerder van toepassing zijn.

 18. Zalmneusje

  Halsema, die hoogstpersoonlijk een shithole van Amsterdam heeft gemaakt en zichzelf daarvoor ook nog op de borst klopt, krijgt bijval van een groepje andere SJW’ers en dat is voor haar een bevestging dat ze goed bezig is. Laat die andere 90% vd bevolking maar doodvallen.

 19. Daantje

  Ik dacht dat het een geintje was maar ze staat dus echt op de lijst. Wat een blamage. Amsterdam heeft nog nooit zo slechte burgemeester gehad

 20. Wil

  Halsema als burgemeester is het levend voorbeeld dat Nederland kapot is.

 21. Frank

  Vreselijk mens met dat bekakte accent. Ik begrijp überhaupt niet wat iemand bezielt om burgemeester, minister of president te worden. Het draait allemaal om macht en mensen met veel te grote egos’s, die voor ons de dienst willen uitmaken. Ik hoop verder dat dat die mondkapjesplicht er ook nooit komt. Is volgens mij ook bij grondwet verboden.

 22. Sjors van Sjimmie

  Wie heeft haar dan voorgedragen? Is dat ook bekend?

  Zal wel uit de hoek van de Uber linksche gutmensch kliek komen.. geen verbazing als nep Jezus Arie B het op zal eisen..

 23. Sven L.

  JINEK had een prima uitzending gisteren. Ook het onderwerp Kerken / Moskeeën werd gewoon besproken.

 24. Tycho Graagnat

  @Piet Sama,

  Wacht ff……….vaalt??????
  Leg uit!

 25. critikast

  Halsema doet alsof die prijs haar niet interesseert, maar het is inmiddels toch wel duidelijk dat deze mevrouw alleen maar met zichzelf bezig is. Ze komt in haar stad alleen maar op plekken waar alles in orde is, maar bij de brandhaarden met ontsporende, blowende, dronken en hondsbrutale inwoners blijft ze graag weg ! Overal waar ze kan ‘scoren” als burgemeester laat ze zich graag zien ! Maar de wanorde, de vuiligheid, de verontreiniging en de goorheid van haar stadje gaat volledig aan haar voorbij !

 26. Jan

  Heeft haar zoon met een pistool staan zwaaien naar de jury?

 27. Het Ware Woord

  DETOX Tja, moskeeën in Amsterdam-West en Nieuw-West mogen dan wel gesloten zijn, tóch zijn moslims uit die stadsdelen óververtegenwoordigd op de hoofdstedelijke IC’s…. Ter info: óók RK-kerken zijn gesloten, streng-protestantse kerken in de bible-belt kennelijk niet.

 28. Amsterdammertje

  Allerhande hobbies bekostigen maar Artis overeind houden is niet betalen door de gemeente Amsterdam. Illegalen niet uitzetten maar beter dan de gemiddelde Amsterdammer pamperen en de stad zelf langzaam de gracht in laten glijden.

 29. annoniemus

  Femke Halsema rookt en zuipt als een ketter , heeft een man die als hobby vervuilende oude benzine auto’s heeft en rijd , bovendien crimineel is , en ze heeft een schietgrage zoon , en dan een nominatie voor beste burgemeester ????

 30. Huismaker

  Alleen in Nederland worden burgemeesters “BENOEMD”.

  Dit betekent is WERKELIJKHEID:
  Ze krijgen een baantje van het partijkartel.
  Ze zijn NOOIT DOOR ONS GEKOZEN.

  De rest van de wereld kent uitsluiten gekozen burgemeesters.
  En waarom ? Het zijn onderlinge vriendendienstjes.
  We hebben namelijk geen echte democratie. Vriendjes. En denk je werkelijk dat iemand van de PVV of FvD wordt voorgedragen ?
  Kijk eens naar deze compleet incapabele vrouw, die een baantje (ter compensatie) heeft gekregen. Lachwekkend !

 31. G.ossip

  @Huismaker,dikke Bruls uit Nijmegen adviseert de mensen om in de avond geen wandeling te maken over de waalkade want dan nemen de allochtonen en ander gespuis de kade over met drugs e.d anders kan dat niet in goede banen geleid worden die handel,gedoogbeleid noemt men dat.

 32. Juist

  Heb vreselijk moeten lachen om Femke toen ze het had over dat ze vanaf het begin voor een mondkapje was. Nou dat hebben we gezien bij die BLM demonstratie op de dam.

 33. Femke Halsema is niet ok

  De griezel met eeuwige glimlach, is de zeer incompetente burgemeester van Amsterdam Femke Halsema, die haar criminele zoon en vent niet in de tang kon houden. Femke liegt er flink op los (OM) verhaal. Deze vrouw is geen burgemeester maar een gemankeerde maffe activiste die wegkijkt voor dezeer ernstige criminele Marokkanen problematiek in de haar stad. De meeste IC/ziekenhuis opnames zijn voor Turken, Marokkanen en Surinamers dat we het ff weten Femke wegkijk Halsema.

  Halsema op de lijst van beste burgemeester ter wereld is te idioot voor woorden, ze zal wel aangedragen zijn door die mafketel Sylvana Simons met haar ra5riteitenkabinet BIJ1.

 34. Stanislav

  The 2020 World Mayor Project is dedicated to mayors who have made the relief of poverty one of their top priorities. Als ik Wikipedia mag geloven..

  Niks corona.. Gratis geld weggeven aan.. vult u het zelf maar in..

 35. Max

  Amsterdam de stad waar uitgeprocedeerde asielzoekers volgestopt worden met gratis geld, gratis gezondheidszorg, gratis rechtshulp, gratis wonen, gratis eten en drinken, gratis mogen nadenken over perspectieven, waar dit tuig mag kraken.

  Amsterdam de stad van wetteloosheid, waar de politie vleugellam is, waar niet adequaat wordt gehandhaafd ,want handhaven past zo niet bij Amsterdam.

  Amsterdam de stad met teveel schreeuwende zuipende Engelse toeristen de stad verzieken.

  Amsterdam de stad van financieel wanbeleid, ze kunnen niet met geld omgaan en als het op is vragen ze in Den haag weer om meer geld.

  Amsterdam, de vervuilde stad, overal bergen met vuil, het wordt steeds erger.

  Amsterdam de stad met de meest foute burgemeester ooit Halsema, die op de Dam stond tijdens corona met 14/15 duizend schreeuwers die een veelpleger, crimineel heilig hebben verklaard. Daar stond ze hoor die slons met een button op zonder bescherming.

  Amsterdam is verpest.

 36. JW

  Huh, op de longlist vanwege ‘ hoe goed de burgemeesters hun stad dienen met zekerheid en bescherming in deze pandemische tijden’? Was het niet Amsterdam die al begin augustus over de minimale waarden van besmettingscijfers per 100.000 inwoners heen was en níet ingreep om het lokaal de kop in te drukken?

 37. Miriam

  Wat mij betreft gaat ze die winnen. Ik gun het haar zó.

 38. jaja

  Detox,

  Je bent slecht geinformeerd moeten zich wel aan de maatregelen
  houden.
  Jij hoort ook tot de groep wie ’t niet snapt?

 39. Whitedog

  Femke doet het helemaal niet goed. De halve Bijlmer bevolking heeft Corona en nog steeds wordt de aftsand en mondkapjes plicht niet gehandhaafd in de metro of winkelcentra.

  Maar wel er als de kippen bij zijn om Loetje een waarschuwing te geven als het personeel om 22.00 uur zelf nog een afsluitend biertje drinkt..

 40. Fikkie

  Hoezo ongemakkelijk? Ze heeft die prijs nog niet eens en krijgt ze ook niet. Als je het aan de ‘echte’ Amsterdammer gaat vragen sturen die haar het liefst levenslang naar Siberië. Ze heeft tot twee keer toe gelogen, heeft haar lieve zoontje afgeschermd vanwege een pistool incident. Haar man rijdt nog steeds rond in een zeer oude diesel Mercedes en ze heeft totaal geen oog voor de stad Amsterdam.

 41. Bram

  Ik vind het een enge vrouw. Waarom nou uitgerekend zij burgemeester van Amsterdam moest worden, blijft een volslagen raadsel; iemand die zoveel weerstand oproept is daarvoor ongeschikt.

 42. colette

  Halalsema liegt heeft schijt en moet weg de Amsterdammers hebben niks met die kaakklemmende leugenaar

 43. Lariekoek

  Die Guido den Aantrekker is erg kinderachtig, met zijn opmerking: ‘Halalsema’. Ik ben blij met Femke Halsema als mijn burgemeester. Ik vraag mij af waarom mensen kritiek op haar hebben, want dat is nergens op gebaseerd. Ze is een vakkundige en aantrekkelijke vrouw!

 44. Anonymous

  Waarom lees ik niets op deze site, over het irritante gedrag van Maxim Hartman gisterenavond bij Jinek!

  Jullie zijn er toch altijd als de kippen bij, als er een relletje te melden is MC!

 45. Donald

  Ach mensen, dat stelletje bestuurlijke minkukels in de stopera heeft onze groenslinkse leugen activiste zelf aangemeld bij de World Mayor Prize. Zo werken die dingen. De nep elites delen graag prijzen uit aan elkaar. De mensen die het echt verdienen worden genegeerd of daar wordt 1 minuut voor geklapt.

 46. Fox Mulder

  Niet alleen Hemke Valsema voelt zich daar ongemakkelijk bij.

 47. Achtmet

  Mevrouw Kaakklem is echt een winnares! Als beste burgemeester van Amsterdam ,krijgt ze de hoofdprijs genaamd Faalhaas !

 48. Jimmy

  Nou meneer de lariekoek dan ben jij niet op de hoogte van het feit dat die halalsema ook een liegende burgemeester is.Nog los van het feit wat recentelijk gebeurt is.Zgn.niet weten dat er een wapen in huis is.Allemaal BS!En dat die engnek haar uitnodigt zegt ook al genoeg.En wat Maxim betreft die debiele huichelaartster die commentaar heeft over Dionne Stax haar kleding,maar wat doet doe nu,hij kijkt alleen maar naar de borsten van engnek!

 49. AlexF

  Femke HalSSSSSema doet het uitSSSSSSSSSSSSSSStekend

 50. Wil van Bil

  Amsterdam is een kutstad verworden dus daar hoort een kutprijs bij dus van mij mag Halalsema de prijs in ontvangst nemen samen met haar man Pistolen Paultje

 51. Leen

  Die oude liegende incompetente slons Femke Halsema is totaal ongeschikt als burgemeester en moet opstappen.

 52. Ben

  Deze ned haatster krijgt de prijs van yasser feRatje klaver.
  Hoezo ik wist van niets. Liegen zit blijkbaar in de genen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.