Femke Halsema bij Eva Jinek ongemakkelijk over prijs

Femke Halsema heeft gisteren in de talkshow van Eva Jinek met ongemak gereageerd op het nieuws dat ze als enige Nederlandse burgemeester op de longlist staat voor de World Mayor Prize, een verkiezing van de beste burgemeester ter wereld. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. De prijs staat dit jaar in het teken van het coronavirus en hoe goed de burgemeesters hun stad dienen met zekerheid en bescherming in deze pandemische tijden. Hallo Tweede Pinksterdag!

Gelukkig vindt Femke haar plek op de longlist ook een beetje overdreven. Het komt volgens haar te vroeg. “Ja, ik word er eigenlijk wel een beetje ongemakkelijk van.

Femke wist niets over de prijs. “Ik was er een beetje verbaasd door eigenlijk. Ik wist niet van het bestaan van de prijs, ik las het in de krant. Ik doe het pas twee jaar en ik moet volgens mij eerst nog maar een aantal jaren goed hard mijn best doen en dan zien we wel weer. Er zijn denk ik veel mensen die prijzen zouden moeten krijgen.”

Vreest ze nu niet dat er extra goed op haar gelet wordt, inzake haar coronabeleid? “Daar had ik eigenlijk nog niet over nagedacht.”

Ze probeert er niet te veel aandacht aan te besteden. “Het staat ook een beetje in schril contrast tot de situatie waar we in verkeren. Ik ben druk genoeg eigenlijk. Het is een beetje irreëel.”

Kritische kijker

Story-baas Guido den Aantrekker keek licht geërgerd naar de uitzending van Jinek. “Ach, daar is het stukje moskeepromotie weer, dat u aangeboden wordt door mevrouw Halalsema.”

En: “Een journalistieke vraag aan Halalsema wordt door haar genegeerd en ze begint over hoe ze feestvierende groepen aanpakte. Dat was niet de vraag, die ging over kerken en moskeeën. Niemand aan die tafel pakt door.

Wat een blamage, aldus Guido. “Jinek is amusement, het heeft niets (meer) met journalistiek te maken.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen