Eigen Huis-kijker massaal overgestapt naar SBS 6

Zelden was de Nederlander zó aan huis gekluisterd als nu. Een gezellig huis en een mooie tuin zijn tijdens deze coronacrisis belangrijker dan ooit. Toch besloot RTL 4 in april om de stekker uit tv-klassieker Eigen Huis & Tuin te trekken en dat is toch wel de grootste blunder van Peter van der Vorst als RTL-baas tot nu toe. De afgelopen weken blijkt de liefhebber van het genre massaal naar SBS 6 te zijn verhuisd, waar Kees Tol nog wél een soortgelijke show maakt, namelijk vtwonen.

Het gaat bijzonder goed met vtwonen. De zondagse vooravondshow van SBS 6 zit nu al twee weken op rij boven de 800.000 kijkers en dat is voor die zender een erg hoge score, al helemaal voor dat tijdstip: 19.20 uur.

Gisteren zette vtwonen een record neer. De uitzending wist 808.000 kijkers te vermaken, goed voor een marktaandeel van 13,5 procent.

Met deze scores doet vtwonen het nog beter dan RTL Boulevard van de grotere commerciële concurrent RTL 4. Daar keken gisteren 773.000 mensen naar.

De merknaam van Eigen Huis & Tuin is wél bewaard gebleven. RTL 4 zendt momenteel elke werkdag om 17.00 uur het programma Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven uit, maar dat is meer een lifestylerubriek.

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen