Catherine Keyl: ‘DVN geflopt door mijn collega’s’

Catherine Keyl begrijpt wel waarom Dit Vindt Nederland is geflopt in de vooravond van SBS 6. Er zaten te weinig opiniemakers met échte kennis van zaken in, zoals zijzelf. Dat legt de presentatrice uit in Weekend. Catherine voelde zich omringd door allerlei nono’s. Andere deskundigen in het programma waren onder meer Olcay Gulsen en Dennis van der Geest. “Ik vind het heel jammer (dat het geflopt is, red.), al snap ik precies wat er mis mee was“, begint ze haar relaas.

Het format op zich was heel goed, vindt Catherine. “Het was een briljant idee om nieuws op deze nieuwe manier te brengen, alleen was de uitvoering ervan wat minder. Zo duurde het programma veel te lang. In plaats van een uur had het ook 35 minuten kunnen zijn.”

Het grootste probleem was volgens Catherine echter het gebrek aan deskundigheid. “Er waren te veel zogenaamde deskundigen. Ik ga geen namen noemen van wie ze hadden moeten vervangen, maar als iemand een acteur of actrice is, vind ik niet dat diegene daardoor een enorme visie op de wereldpolitiek heeft.

Het liefst had ze alleen maar met mensen van haar eigen niveau gediscussieerd. “Zo’n programma wint aan kracht als je er échte deskundigen neerzet, dan krijg je interessantere discussies.”

Was het beter geweest als Natacha Harlequin door een échte presentator was vervangen? “Dat is niet wat ik zeg. Hoe ze het heeft geaan? Daar laat ik me ook niet over uit.

Catherine mailt John

Wél heeft Catherine stiekem aan de bel getrokken bij John de Mol. Ze stuurde hem wat verbeterpunten op. “Hij kon het wel waarderen. John vindt mijn betrokkenheid leuk, maar hij vindt niet dat ik hem daarop aan moet spreken. Omdat híj dat niet bepaalt, maar diegene die daar de leiding heeft.

Het is jammer dat Dit Vindt Nederland door zo veel onkunde is geflopt, besluit ze. “Ik vind het zeer spijtig dat ze niet het geduld konden opbrengen om het programma ’n beetje bij te schaven om het wél goed te krijgen.”

Catherine haat Tim

Er lopen volgens Catherine wel meer nono’s rond in tv-land? “Ik heb Tim Hofman een paar keer bij de talkshow Op1 gezien en toen vond ik hem echt verschrikkelijk. Hij is veel te agressief in zijn manier van ondervragen, hij komt niet sympathiek over.

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen