Caroline Tensen met soort DNA Onbekend op RTL 4

Caroline Tensen komt met een tv-show die sterk lijkt op DNA Onbekend, het programma dat ze jarenlang presenteerde op NPO 1. Het gaat om De Reis van je Genen, zoals de werktitel luidt. Dat blijkt uit een kandidatenoproep van RTL 4.

Caroline Tensen Foto: RTL

Jarenlang was Caroline het gezicht van DNA Onbekend, maar tegenwoordig wordt dat programma gepresenteerd door Dionne Stax. De commerciëlen gaan nu ook aan de haal met het genre, want Caroline komt met een reeks die er sterk op lijkt.

Caroline in de oproep: “Weet jij niet wie je biologische vader is? Of ben je op zoek naar je broer, je zus, je moeder of misschien wel je grootouders? Vraag jij je af uit welk deel van de wereld jouw onbekende familie komt en heb je geen enkel aanknopingspunt?

Dan: “Met de nieuwste technieken en wereldwijde research kan ik je helpen. Meld je aan en dan gaan wij voor jou op zoek. Ga naar RTL.nl/familie.

Het lijkt erop dat De Reis van je Genen iets internationaler georiënteerd is, wat erop duidt dat de opnames pas later volgend jaar plaatsvinden.

DNA Onbekend

De KRO-NCRV stopte in 2014 met DNA Onbekend, waarna het programma als Familie Gezocht verder ging bij RTL 4 met Nance Coolen als presentatrice.

Na een reeks van vier aflevering besloot RTL 4 alweer te stoppen, waarna het programma in 2016 verhuisde naar AvroTros. Caroline werd wederom de presentatrice.

Toen Caroline in 2009 overstapte naar RTL, hoopte ze DNA Onbekend mee te nemen: “Ik weet niet precies hoe het werkt, maar natuurlijk zou ik het graag mee willen nemen, want ik ben enorm verbonden aan dit programma. Ik weet het niet. Ik hoop het als ik heel eerlijk ben, want ik vind het heel mooi om dit te maken.

Het is niet gelukt: DNA Onbekend bleef achter op NPO 1 met Dionne Stax als de nieuwe host.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen