‘Arie Slob racist als hij Akwasi-omroep weigert’

Rapper Akwasi is hard op weg om voor het eind van het jaar de benodigde 50.000 leden binnen te halen voor zijn nieuwe omroep ZWART, maar dan is hij er nog niet. Met al die leden onder zijn arm moet hij straks naar mediaminister Arie Slob in de hoop op een vergunning. De rapper moet aantonen dat zijn omroep echt iets zou toevoegen aan de NPO, maar volgens tv-tuurder Angela de Jong staat zijn beslissing nu al vast. Ze denkt dat Arie namelijk geen zin heeft in racismeroepers.

Als Arie de omroepvergunning zou weigeren, dan zou Akwasi zomaar eens zijn activistische leger van racismeroepers kunnen mobiliseren, denkt Angela.

Ze schrijft in haar column: “Gelukkig hebben ze daarna een doorwrocht plan nodig en kan minister Arie Slob de boel afwijzen. Maar doe dat maar eens. Als hij Omroep Zwart blokkeert, zal het racismegeschreeuw niet van de lucht zijn.”

Angela denkt dat een afwijzing meer dan op zijn plek zou zijn. Ze vindt dat de NPO nu al veel te links is. “Nu zelfs KRO-NCRV BNNVARA links inhaalt, ziet een kind nog dat het omroepbestel geen goede afspiegeling is van de stemverhoudingen in Nederland.

Ze pleit voor meer rechts bij de publieke omroep, maar dan niet het rechts van Arnold Karskens’ omroep Ongehoord Nederland. “Waarom wordt het rechtse geluid in de media zo vaak gekaapt door rare types als Karskens en Robert Jensen?

Aan de andere kant hoopt ze dat beiden het NPO-bestel in komen. “Karskens versus Akwasi tijdens het omroepoverleg. Ik pak vast de popcorn.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen