‘Angela Groothuizen mogelijk schuldig aan diefstal’

Angela Groothuizen is mogelijk zélf schuldig aan diefstal nu ze haar eigen fiets heeft teruggestolen. Dat heeft misdaadjournalist John van den Heuvel dinsdagavond gezegd in RTL Boulevard. De fiets van Angela is dinsdagochtend gestolen, maar er zat gps in haar Sparta-model. Ze heeft de fiets opgespoord bij de Amsterdamse Dappermarkt en stal hem terug, inclusief de gloednieuwe sloten die erop zaten. Klinkt fair, maar mogelijk is ze hier toch illegaal te werk gegaan, aldus John.

Als de fiets in de tussentijd al was doorverkocht, had Angela hem niet zomaar mogen stelen van de nieuwe eigenaar, legde John uit in de showrubriek.

John wijst erop dat je een gestolen fiets niet zomaar terug kan nemen. “Je zou zeggen van wel, maar dat hangt een beetje af van het moment waarop je de fiets terugvindt.”

Het maakt een groot verschil of de fiets al is doorverkocht of niet. “Als de fiets wordt teruggevonden vlak na de diefstal, en er misschien nog niet eens aangifte is gedaan, dan mag je hem gewoon terughalen, maar als de fiets inmiddels weer bij een andere eigenaar is, die de fiets gewoon te goeder trouw heeft gekocht, dan mag je hem niet terugpakken.”

Wat had ze dan moeten doen? “Dan moet hij in beslag worden genomen en dan moet de rechter erover oordelen. Ik denk dat Angela veel mazzel heeft gehad.”

Zelf reageert Angela op Twitter: “Ik geloof dat het niet mag maar ik kan bewijzen dat ie van mij is. Ik heb mijn fiets terug yeah!

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen