Youp boos: ‘NPO Radio 1 lijkt wel RTL Boulevard’

Youp van ’t Hek vindt dat NPO Radio 1 heel erg RTL- en SBS’erig te werk is gegaan door het nieuws te verspreiden dat hij de vrouw van Freek de Jonge zou hebben besmet met het coronavirus. Dat zegt hij in de VARAgids. De vrouw van Freek, die hartpatiënte is, heeft corona gehad en daarover zei de cabaretier cynisch op de radio: “Waarschijnlijk heeft Youp van ’t Hek het overgedragen bij een feestje in Carré. Ze hebben elkaar een hand gegeven, of zelfs omhelst. Heel pikant.

Het was duidelijk dat Freek dit niet serieus bedoelde, aldus Youp. “De mededeling van mijn collega was ironie. Maar dan beginnen de machinaties.”

Radio 1 begon het op te blazen. “Het Radio 1 Journaal maakte er meteen een tweetje van. Is dat programma van RTL? Nee. Van SBS dan? Ook niet. Het is van de NOS! Maar die sturen toch niet van soort onbenultweetjes? Kennelijk wel.

Dat werd weer opgepikt door het ANP. “Dat is tegenwoordig van John de Mol dus die moeten dat van de baas. Vervolgens nemen AD, De Telegraaf, Nu.nl, Shownieuws, Boulevard en al die andere roddeltantes het over. En ze beginnen te bellen.”

Allemaal ‘blonde nieuwsmeisjes’ vragen dan of het waar is. “Nee, dat is niet waar.”

Youps management liet aan al die media weten dat je volgens het RIVM een kwartier bij iemand in zijn omgeving moet zijn om hem of haar te kunnen besmetten. “En dat lukt niet bij Youp. Die verveelt zich bij iedereen binnen vijf minuten de tyfus en loopt dan lekker weg.”

Die reactie is nergens meegenomen, briest Youp. “Maar zo werkt de roddelindustrie dus. En het NOS Radio 1 Journaal doet daar vrolijk aan mee.”

Foto: BNNVARA

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen