Op Zoek Naar Joseph-ster Freek eet kippenvoeten

Geplaatst op ma 21 sep 2020 om 12:10

Freek Bartels, bekend van de tv-show Op Zoek Naar Joseph en bij mensen die naar musicals gaan, eet kippenvoeten. Hij kluift ze helemaal af, tot de tenen aan toe. Dat geeft hij aan in Veronica Magazine. Het is volgens Freek het gekste wat hij ooit heeft gegeten, maar het is hem wel heel goed bevallen. “In een Chinees restaurant heb ik kippenpoot gegeten. Niet zoals wij die kennen, maar daadwerkelijk de poot, met klauwtjes. Je zag echt drie van die tenen en merg. Het was heel lekker, goed.

In de meeste westerse landen worden de kippenvoetjes als afval weggegooid, maar in exotische oorden vinden mensen het heerlijk. Kippenvoetjes bevatten geen vlees, maar bestaan alleen uit bot bedekt met huid en pezen. De nageltjes moeten wel eerst worden afgeknipt.

Heeft Freek nog meer vreemde eetgewoontes? Ja. Als hij veel alcohol heeft gedronken, neemt hij altijd een zakje O.R.S. “Het klinkt misschien gek, maar wat goed werkt tegen een kater is een zakje O.R.S.”

De meeste mensen kennen O.R.S. als reisdiarreezakjes. “Maar er zitten mineralen en zouten in die uitdroging voorkomen. Je moet het in de avond als je thuiskomt nemen, als je er nog aan denkt tenminste. Dat scheelt de volgende dag hoofdpijn.”

Naast kippenvoeten en O.R.S. houdt Freek ook van poroteïneshakes, Spotify en stedentrips, zo laat hij weten in het tijdschrift.

Foto: AvroTros
22 Reacties op “Op Zoek Naar Joseph-ster Freek eet kippenvoeten”


 1. Bennie Dood

  Hij liever dan ik.

 2. Rudolfo

  “En bij mensen die naar musicals gaan” 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 3. Remi

  Albert Verlinde … bent u er nog ?
  … Of ging u ergens halverwege bij het lezen van dit artikeltje ‘full throttle’ ?

 4. Curryworst

  Ik zou graag mijn lichaam met zijn sixpack willen vermengen. Kom maar op schoot bij Curryworst, Freek!

 5. man pan

  Ik heb ooit twee van die pootjes gegeten, het is niet vies, eerder smakeloos.
  Fransen vinden varkenssnuit een delicatesse terwijl Aziaten vreemd opkijken van ons haringhappen… so what. Ieder land zijn eigen ding.

 6. Marq

  Ach ja…. ieder zijn/haar meug.

 7. Mark

  Weer een compleet nutteloos topic op MC. Uit een interview één klein quote’je gigantisch uitvergroten. Eén van de MC nichten zat zich waarschijnlijk weer op te geilen op de foto van Freek die bij het bladeren van de Veronica toevallig langskwam.

 8. Fred O

  @Mark, ze moeten wat. Kruitvat heeft dik betaald.

 9. Van Halen

  Poot eet Poot

 10. Actries van Houten

  @Van Halen Leuk gevonden joh. Lachen.

 11. Menno Breedveld

  Haha, ik vind het mooi deze berichten. Vooral doorgaan. Dit is het leuke van de MC!

 12. Oudemanvan74weethet

  Waarom zou ik dat moeten weten, heb nog nooit eerder van de man gehoord en dan moet ik weten dat hij smerige eetgewoontes heeft…? Werkelijk?

 13. René

  Freek is misschien nog het bekendst als Finalist van Wie is de Mol 2014.

  Zijn finale-plaats was trouwens hartstikke onverdiend. Hij behaalde die door een vrijstelling terwijl hij niet de mol juist had waardoor Tygo Gernandt die wel op de juiste mol zat de finale misliep. Deze dwaling van Wie is de Mol is de reden dat Tygo dit jaar een herkansing kreeg om dat goed te maken.

 14. A.M.

  In Suriname eten ze dat ook, ook in de soep. Ik keek altijd en andere kant op als ik mensen op die pootjes zag kluiven, en je hoorde het kraken tussen de tanden! Brrr.

 15. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Ooit in de chinese wijk in Den Haag gegeten. Prima te doen, vooral de saus erbij was erg lekker.

 16. Jaap Aap

  Wie is deze flikker?

 17. Flikker

  Flikker toch op met die poten.

 18. Social Justice Warrior

  Het paard heeft geen poten, geen benen, maar het heeft voeten.
  Waarom zou een paard meer recht op benen hebben dan een kip en waarom zijn voeten minder dan benen. Omdat ze helemaal onderaan zitten?
  Als kippenpoten voeten genoemd worden, dan vind ik dat een paard ook voeten heeft.
  Jullie hebben geen poot om op te staan. Deze samenleving is totaal corrupt. Boehoehoe, snif.

 19. critikast

  Ik at die pootjes veertig jaar gelen al in China. Is dit ook al nieuws tegenwoordig? ik dacht dat de komkommertijd al weer voorbij was ?

 20. Norvo

  Eerlijk gezegd had ik hier wel een reactie op verwacht als “Die Freek steekt wel viezere dingen in z’n mond!”, maar nee… Applaus voor het weinig homofobisch reaguren.

 21. HBaz

  Heeft ie ook vleermuispootjes geproefd? Nog zo’n lekkernij bij de Chinees.

 22. Sookie Stackhouse

  Wat een zinloos stukje dir…..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.