Op Zoek Naar Joseph-ster Freek eet kippenvoeten

Freek Bartels, bekend van de tv-show Op Zoek Naar Joseph en bij mensen die naar musicals gaan, eet kippenvoeten. Hij kluift ze helemaal af, tot de tenen aan toe. Dat geeft hij aan in Veronica Magazine. Het is volgens Freek het gekste wat hij ooit heeft gegeten, maar het is hem wel heel goed bevallen. “In een Chinees restaurant heb ik kippenpoot gegeten. Niet zoals wij die kennen, maar daadwerkelijk de poot, met klauwtjes. Je zag echt drie van die tenen en merg. Het was heel lekker, goed.

In de meeste westerse landen worden de kippenvoetjes als afval weggegooid, maar in exotische oorden vinden mensen het heerlijk. Kippenvoetjes bevatten geen vlees, maar bestaan alleen uit bot bedekt met huid en pezen. De nageltjes moeten wel eerst worden afgeknipt.

Heeft Freek nog meer vreemde eetgewoontes? Ja. Als hij veel alcohol heeft gedronken, neemt hij altijd een zakje O.R.S. “Het klinkt misschien gek, maar wat goed werkt tegen een kater is een zakje O.R.S.”

De meeste mensen kennen O.R.S. als reisdiarreezakjes. “Maar er zitten mineralen en zouten in die uitdroging voorkomen. Je moet het in de avond als je thuiskomt nemen, als je er nog aan denkt tenminste. Dat scheelt de volgende dag hoofdpijn.”

Naast kippenvoeten en O.R.S. houdt Freek ook van poroteïneshakes, Spotify en stedentrips, zo laat hij weten in het tijdschrift.

Foto: AvroTros

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen