Volkskrant vraagt Akwasi naar tweets: ‘Zo negatief!’

Geplaatst op zo 27 sep 2020 om 9:30

Na het opduiken van zijn moordlustige tweets over Sinterklaas en Zwarte Piet, laat rapper Akwasi weer van zich horen in de media. Hij gebruikt een interview met de Volkskrant dit weekend om leden te werven voor zijn nieuwe omroep ZWART, maar weigert tegelijkertijd om ter verantwoording te worden geroepen over zijn bizarre tweets. De journalist van de krant doet wel een poging, maar krijgt nul op rekest van Akwasi. Hij wil namelijk alleen maar praten over zijn nieuwe omroep.

Drie maanden na zijn agressieve speech op de Dam, waarin hij riep Zwarte Piet in november in zijn gezicht te gaan trappen, doken aan het begin van deze maand berichten uit zijn Twitter-archief op met teksten als: ‘Zwarte Piet moet dood man.’

Akwasi verwijderde de tweets snel, daarna ontkende hij ze en verweet hij de media te liegen. Even later gaf hij de tweets alsnog toe, maar riep hij ze niet meer te herinneren. Hij verdween tijdelijk van Twitter, omdat racisten zijn archief zouden doorzoeken.

Inmiddels is Akwasi weer volop in de schijnwerpers, omdat hij de omroep ZWART wil beginnen. Hij heeft daarvoor voor het eind van het jaar 50.000 leden nodig en nu, na een paar dagen, lijkt hij al hard op weg.

Akwasi weigert

De Volkskrant interviewt hem daar dit weekend over, maar roept Akwasi ook op het matje: “U bent de afgelopen maanden dankzij uw uitspraak op de Dam en de verwijderde tweets het middelpunt geweest van controverse. Bent u wel de aangewezen persoon om voorzitter te worden van een omroep die wil verbinden?

Akwasi: “We zullen het zien.”

De Volkskrant: “Welke rol gaat omroep Zwart spelen in het verharde maatschappelijke debat?

Akwasi: “Dit interview moet over de ledenwerving gaan. We zitten na drie dagen campagne, zonder interviews te geven aan kranten en tv-zenders, op ruim 12 duizend leden. Voor het eind van het jaar moeten we minstens 50 duizend leden hebben geworven, dat is een ontzettende klus. Daar past negativiteit niet bij.”

Foto: RTL
77 Reacties op “Volkskrant vraagt Akwasi naar tweets: ‘Zo negatief!’”


 1. Maatje te groot

  Waarom krijgt die levensgevaarlijke griezel toch telkens een platform? Resultaat is dat de mensen steeds meer een weerzin krijgen tegen hem en zijn volgelingen

 2. Henk

  Akwasi, de droom van Baudet en Wilders. Drukt iedere weldenkende mens naar rechts.

 3. Medusa

  Hoe vaker men hem zijn mening laten geven hoe meer je een tweedeling krijgt in Nederland.
  Net zoals Vincent v Gogh. Nou maar hopen dan akwasi net zo hard (wèl echt dit keer) wordt behandeld als v Gogh.

 4. Bart

  Akwasi is zelf de gene die steeds negativiteit de wereld in helpt.
  Het is een haatzaaien en iemand die oproept tot geweld.
  Een gevaar voor Nederland en daar buiten.
  Deze man hoort niet vrij rond te lopen in het openbare leven maar hoort thuis achter de tralies voor zijn misdaden. En daarna in een gesloten inrichting.

 5. Curryworst

  De ellende begint nu al.
  Als aankomend voorzitten van een nieuwe omroep gaat hij bepalen wat een journalist moet vragen.
  Zullen wel veel leden de Bijlmer komen.
  Afrikanen, niets dan ellende.

 6. erik de wit

  In algemene zin kun je stellen dat je onder blanke, herstel, witte mensen racisten hebt en ook onder zwarte. Stel je voor dat iemand een omroep wil beginnen onder de naam Wit. #eng

 7. Brad Wursten

  Iedereen heeft het rechten om te zwijgen.

 8. Harco Sanders

  De Gloria Wekker Show. Uurtje koffie met Sunny. Kijk op Amsterdam met Sylvana, arbeidsvitaminen gaat niet door want weinig ‘luisteraars’ hebben een betaalde baan en verstaan amper nederlands. Misschien mogen politici ook om de beurt komen slijmballen. Lekker deugen!!!!

 9. Maverick

  Nederland is een paradijs voor, NSBers, facisten, rascisten, moslimextremisten en tuig van de richel, deze varianten zijn oververtegenwoordigd in kleuren van licht-getint tot zwart getint, ze haten ons!!!
  Gezien ze ZWART als partij oprichten mogen wij het woort zwart ongestraft gebruiken??
  Minder minder moet zijn meer meer opsluiten dit tuig!!!

 10. Jessica

  Hebben ze hun lidmaatschap al betaald?

 11. Suckerpunch, de enige en de ekte

  @maatje te groot: dat is nou precies de bedoeling! Men wilt dat mensen elkaar gaan haten en dat je groepjes/kliekjes krijgt. Makkelijker te controleren, makkelijker op te sporen, makkelijker te elimineren!

 12. Blinde Herdershond

  Henk
  zo 27 sep 2020 om 9:37
  Akwasi, de droom van Baudet en Wilders. Drukt iedere weldenkende mens naar rechts.

  ******************************

  Dit dus. Betere pr-machine kunnen Wilders en Baudet zich niet wensen.

 13. Blinde Herdershond

  Divide and conquer gaat nog eens heel groot worden.

 14. rooie Rinus

  Al z’n interviews kan je heel simpel en bondig samenvatten : geef geld.

 15. Dick Stryker

  Het geld innen en foetsie is meneer met zijn plannetjes. Overal krijgt hij steun voor. Onschendbaarheid is het cadeau wat hij kreeg van onze overheid. Nergens meer wettelijk aansprakelijk voor. Meten met 2 maten heet dit in normaal nederlands! Zelfde met de stenendump van groenpies. Als het de ideeën en denkbeelden benaderd van de politiek is er stilzwijgen en coulance te zien. Ook al wordt overduidelijk de wet overtreden. Groenlinks en D66 borden in die demonstraties zijn vrijbrieven om alles te doen wat verboden is zonder tegenreactie. Meppen en repressief doen we wel op ouderen die toevallig in de buurt staan. Voor de bühne! Mep winkels aan diggelen met een groenlinks jas aan of pvv hesje aan, wie wordt het eerst gearresteerd?

 16. Eva

  Kassa, elk lid betaald een tientje. Dat is snel cashen voor de huisjesmelker in Weesp. Zag deze week de statuten waarin staat dat als het niet doorgaat de “leden” hun geld niet terugkrijgen. Wie stapt deze vreselijke minkukel. Zum kotzen.

 17. Trudy

  Die Akwaie is zoooooo’n foute man… met een enorm bord voor zijn kop…
  Hij wekt juist! agressie en discriminatie op !!
  Zo triest en dommig dat hij dat zelf niet doorheeft…

 18. Roos

  Néé, ga weg. Niet wéér Akwasi.

 19. Maup Caransa

  Wilders en Baudet zijn het niet meer eens sinds Baudet achter Willem Engel loopt.

 20. Annoniemus

  Akwasi is een staatsgevaarlijk persoon die zou je op wat voor manier dan ook van straat moeten halen !
  Iemand een idee ?

 21. gtstfites

  NPO is toch tegen racisme deze omroep zou dan niet mogen. Allemaal Akwasi en de NPO baas aanklagen voor Racisme.

 22. Bart

  @Trudy Dat heeft hij wel door en dat is juist zijn bedoeling. Om daarna te kunnen zeggen, zie je wel dat al die blanken racistisch zijn. Akwasi is het type dat alles gaat wat een andere kleur heeft dan hij zelf. Een beetje zoals Hitler. Akwasi en een aantal medestanders willen wraak op Nederland en de Nederlanders en dat wij op onze knieën gaan voor het slavernij verleden. We word schoorvoetend hier aan toegeven dat is nog het erge. Het doel is een totale overname van ons landje. Gaat natuurlijk nooit gebeuren want het moment komt dat de situatie voor Akwasi onhoudbaar word in Nederland. Dan zal hij moeten rennen voor zijn leven of al achter de tralies zitten waar hij nu eigenlijk al hoort. Nog dommer zijn die artiesten en acteurs die nu achter hem gaan staan en oproepen om lid te worden. Die hebben zo’n enorme plaat voor de kop. Maar ja Tanja Jess moet iets voor de aandacht want de rest wordt ze nergens meer voor gevraagd.

 23. Ome Cor

  Annoniemus: we gaan met de pet rond voor ‘n good old Joegoslaaf.

 24. Master Beer

  Wat is Akwasi in het donker? Een zwevend kunstgebit.

 25. iemand

  Nederland is verworden dat veel extremen de aandacht krijgen en een podium. Door wie worden ze gekozen zoals de stadsdichter in Haarlem en Akwasi en al die C-BN’ers. Waarom wordt hen steeds een podium gegeven lijkt wel of er geen normale mensen meer in Nederland wonen.

 26. Ome Cor

  Hebben ze nou alweer het foto-negatiefje geplaatst, zie ik?

 27. Bart M.

  Apart is vooral dat zwarten zwart moeten blijven om hun eigen racisme in stand te houden. Voor de broodnodige aandacht natuurlijk.

 28. Angela’s man

  Volkskrant is toch ook een tokkie krant. Ze zien zichzelf als elitaire krant maar hem opnieuw interviewen en op zo’n kritiekloze manier bewijst het niveau.

 29. McLuhan

  Als die grens van 50k niet omhoog gaat is dat de stille dood van de NPO. Amerikaanse polarisatie binnen NL in 1 NPO is killing.

 30. margriet

  De landelijke en regionale publieke omroep krijgen het komende jaar iets meer dan een miljard euro aan subsidiegelden van de overheid. Dit heeft minister Slob bekendgemaakt. NPO en RPO krijgen in 2020 samen 1,048 miljard euro op de bankrekening bijgeschreven.

  Gezien de extra inkomsten van de reclames een behoorlijk besteedbare bedrag lijkt mij. Gezien het lage niveau en hersenloze inhoud van veel programma’s, moeten er toch veel medewerkers een goed salaris aan overhouden. Waar wordt het geld toch aan besteed?

  Kom er maar bij Akwasi; ook mee-eten uit de ruif. zorg voor genoeg leden, maak een mooie p.r. en ook jij kunt jaarlijks op legale manier een vorstelijk inkomen hebben,

 31. Angela’s man

  Grappig ook als je ziet wie hem steunen in zijn filmpje. Een drugsdealer is de meest aanwezige.

 32. gtstfites

  PVV en FVD stijgen enorm nu in de peilingen dankzij die hersenloze mensen zoals Akwasi en Jerry Airfryer.

 33. mappy

  Hebben jullie het logo gezien. Een leeg aquarium.

 34. Sjors en Jimmie

  Omroep Zwart…

  Zaniken
  Wauwelen
  Anarchie
  Ratelen
  Tetteren

 35. Robert

  Geef die vent geen podium meer!

 36. Daantje

  Racist

 37. Dikkiedik

  Kan dat dropje Pim Fortuyn niet beter achterna?

 38. Rotterdammer

  Smerige galbak! ik gun die vent alle slechts.

 39. iver

  zogenaamd is het de bedoeling van deze omroep om zwart een positieve klank te geven. En dat moet dan zeker gebeuren met een voorman die uitsluitend negatief en crimineel-wetsovertredend, haat en geweld tegen Sinterklaas en blanken oproepend in de media verschijnt, ELKE dag.

  Echt geloofwaardig dit. Het kan echt niet negatiever. Wat een verschrikkelijk figuur, deze geldwolf Akwasi. Want het gaat in werkelijkheid alleen maar om gratis geld, dus. Duidelijk. Helder.

 40. strontkar2019

  Waar is Britt Dekker nu?

 41. tss

  Heel Nederland kotst zo ondertussen van Akwasi. Deze man is een negatieve, domme agressieveling. Zonder zelfinzicht, is hij ook te dom voor, blijkbaar.

 42. Gerda

  Nou die tientjes ledengeld heeft Akwasi niet nodig. Ik verbaas me er zelfs over, dat men dat denkt. Akwasi heeft geld genoeg om die vijftigduizend leden te kopen namelijk..

 43. Abij

  Deze Akwasi wilt alleen maar aandacht ! Want dat levert hem alleen maar geld op, als de gewone NL allemaal gezegd had wat hij allemaal zegt zaten we allang in de gevangenis! Maar verschil moet er zijn hier in Nl ! Het word een racistisch land wat het OM er van maakt!

 44. Ria

  Wie weet kan hij zich inzetten zodat de Afrikaanse landen hun uitgeprocedeerden terug nemen? Beetje druk op zijn zwarte club?want is best erg dat je niet terug mag

 45. Teuntje

  Negeren die hap

 46. Dick Stryker

  De overheden laten met zich sollen. Tonen alleen hun tanden tegen groepen die weinig in verweer kunnen komen zoals gepensioneerden en hulpbehoevende ouderen. Het openlijke geflirt en liefkozing van groepen die het gemunt hebben op de autochtonen begint heftig te irriteren. Doodzwijgen en besluiteloosheid is fnuikend. Knieval door oa kozp criminelen uit te nodigen voor een gezellig onderonsje met de mp wekt toch verbazing! Andere groepen die om aandacht vragen voor andere maatschappelijke problemen in plaats van zelfgekozen slachtofferschap worden weggelachen en genegeerd. Slap slapslap angstig beleid.

 47. Een ander geluid

  Denk dat de mannen van VI wel overstappen naar Zwart. Mits hij meer betaald dan John.

 48. Hans van Degen

  Alle culturen en kleuren waren bij hem toch welkom? Domme Akwasi had z’n omroep dus beter Wit kunnen noemen. In wit zijn namelijk alle kleuren verenigd. Dit in tegenstelling tot zwart. Zwart is het totaal ontbreken van enige kleur.
  Ik vermoed dat de onwetendheid van die knakker het gevolg is van het langdurig gebruik van oordopjes tijdens de lessen over o.a. Natuurkunde op school…

 49. u

  Wat een raar ´interview´ in de Volkskrant. Blijkbaar laat de Volkskrant journalist Akwasi bepalen waar het interview over gaat, en mag Akwasi bepalen dat hij geen kritiek krijgt in dat interview. Er mag niet gevraagd worden naar dingen die Akwasi niet wil…

  Waar riekt dit naar, journaille …?
  Ik weet het…

 50. u

  Ik bedoel dus de Volkskrant-journalist, je kunt ook lezen dat ik doe of debiel Akwasi een journalist is, maar daar heeft die de capaciteiten niet voor, haha.

 51. Henkie

  Inmiddels is Akwakkie de domste en meest gehate man van Nederland.

 52. mya

  ´´We zullen zien´´ zegt Akwasi de gek. Hij bedoelt; ik koop gewoon iedereen om, betaal leden om lid te worden, manipuleer en chanteer de pers om positief te zijn wat totaal niet strookt met de waarheid, en als ze dat niet doen, beschuldig ik ze van racisme, etc.

  En de media slikken het allemaal.
  En wij laten dit gebeuren.
  Aktie is gewenst. Van de journalisten. Door onderzoek te doen over Akwasi en te publiceren. De waarheid moet boven tafel. Dit kan echt niet.

 53. trust

  @Mya,

  Eens. Er moet minimaal net zoveel gepubliceerd worden OVER Akwasi, research naar zijn geldstromen, alle tweets en uitspraken ooit, ALLES moet in artikelen gepubliceerd worden.

  Dit is nodig omdat hij gewoon propaganda aan het bedrijven is, en sommige non-journalisten, die eigenlijk direct ontslagen zouden moeten worden, dat faciliteren…
  De zaak moet in een realistisch evenwicht staan.

  Journalisten, doe je werk eens en wees je beroep waardig.

 54. Gerdinand Frapperhaus

  Zodra die omroep een feit is kan de heer Akwasi op voor een jaarsalaris van 180.000 euro, dan zal blijken dat het allemaal dik de moeite waard is geweest, want programma’s laat je door anderen maken. Dat moet je zelf helemaal niet willen, dat is veel te hard werken allemaal

 55. Tycho

  @Gerdinand Frapperhaus,

  Ja. Iedereen, zelfs een kind van 5 begrijpt hier dat het alleen maar om GELD gaat. GELD GELD krijgen, gratis ! En journalisten werken daar nog aan mee ook.

  Tweede is dat het positieve wat misschien met een andere voorman of vrouw door deze aspirant-misschien omroep gegenereerd had geworden normaliter, wordt door Akwasi himself volkomen om zeep geholpen . Nu heeft het hele geval een uiterst negatieve sfeer om zich heen, om niet te zeggen duister, agressief en crimineel.

  Willen jullie zoiets als omroep? Ik niet
  vinden zwarte mensen dit nu fijn? Ik betwijfel het ten zeerste.

 56. Wijze van Zion

  Het beeld zal wel op zwart blijven, want in het land der moreel faillieten schijnt slechts de noorderzon…..

 57. bril

  Er zou door het Nederlandse volk gestemd moeten kunnen worden of van hun belastinggeld een omroep gefinancierd mag worden.
  In dit geval was het dan direct afgelopen.

  Dit is een gevalletje omkoperij van zogenaamde ´leden´, en zelfverheerlijking en zelfverrijking van de megalomane geschifte zichzelf noemende ´koning Akwasi´ .
  Ben je dan gek of ben je dat niet.

 58. berg

  Ja . Van die ´Airfrye´ of hoe dat mannetje heet, zelfde laken een pak als Akwasi, hoor je overigens al tijden niets.
  Weet iemand wat die uitspookt? Hem vertrouw ik ook totaal niet.

 59. medion

  Het is niet gezegd dat dit onzalige ongewenst plan gaat lukken, maar mocht dat wel het geval zijn, dan benijd ik de dames en heren in ´Hilversum´ niet. Zitten met een geschifte potentaat opgescheept. Zielig.

 60. Volkskrantlezer

  Wat een achterlijk Volkskrantinterview! Lees: promotie voor een racistische zender. Ik zeg meteen mijn lidmaatschap van deze volkverlakkerijkrant op.

 61. Ome Cor

  Beste afstammelingen van slaven uit Ghana, uitgebuit door de Ashanti (de voorvaderen van Akwasi), zouden jullie svp eens een paar flinke breinaalden willen steken in het Akwasi voodoo-popje?
  Wat, dat hebben jullie al gedaan? Nou, dan svp nog ‘n paar keer doen bv op de plaatsen waar al een aantal koloniale plinten zitten.
  Bij de eerste speldeprikjes is hij alleen maar wartaal uit gaan slaan.

 62. Sally Stampelpap

  “Dit interview moet over de ledenwerving gaan.”

  Haha, penis! Hij denkt blijkbaar dat hij de hoofdredacteur is. Deze jongen is dankzij een teveel aan zwart privilege flink naast zijn schoenen gaan lopen.

 63. Gerda

  Akwasie zal niet meer te stoppen zijn hoor en ik verbaas me er niet over.. Zijn charisma betoverd blijkbaar zoveel mensen, dat was al te zien bij Robinson… Ik kende daarvoor die man niet en vergat hem daarna net zo hard.. Maar hij vindt zichzelf bijzonder genoeg, om mensen telkens weer uit te dagen, zowel positief als negatief.. Het ontbreekt hem totaal aan zelfreflectie, want hij vind zichzelf geweldig. En dat gaat hij proberen vast te houden. Eigenlijk wil hij de Martin Luther King van de Lage landen genoemd worden, ware het niet dat deze op een geweldloze manier streed tegen racisme en daar is Akwasie niet toe in staat..

 64. Anti-racist

  Klopt Gerda. En Martin Luther King gebruikte nog keurig dertien keer het neutrale woord negro in ‘I have a dream’. Maar Akwasi gebruikt liever het negatiefste woord dat er bestaat ‘zwart’ om Afrikanen zwart te maken. Dus dat we op een dag niet meer mensen veroordelen op de kleur van hun huid wat King toen zo vurig hoopte kunnen we daarom voorlopig ook vergeten.

 65. Mag ik je mondje 's lekker volblaffen, Akwasie?

  Beste Akwasie, als je dit leest: ik ben een betere woordkunstenaar dan jij.

 66. aammehoela

  De grootste ergernis bestaat hieruit dat Akwasi met zijn gezwam enkel kiezers voor de PVV en FvDictatuur weet te scoren. Op zich zou dat nog niet zo erg zijn, maar als deze partijen het klimaat serieus namen en niet de PO willen afschaffen dan wordt dit het grote gevaar voor Nederland en zal dit land op een soort USA gaan lijken. Want Trump bv. weet heel goed dat het klimaat verandert. Maar hij negeert en draait zoveel mogelijk geldkranen dicht voor onderzoek. Tientallen wetenschappers zijn de USA al ontvlucht om dan maar in Frankrijk en Oostenrijk verder te werken. Want typisch genoeg neemt het rechtse Oostenrijk het klimaat wel serieus. Maar ja, de bergen en steeds minder sneeuw kun je niet negeren.

 67. Johannes

  @Gerda,

  Haha, mag ik even lachen. Je schrijft ´zijn charisma betoverd zoveel mensen´. Dat doet het dus in uiterst negatieve zin. In welke realiteit leef jij eigenlijk. In negatieve zin heet dat geen charisma.

  En je zegt; hij is niet meer te stoppen hoor ! Jawel hoor, alles is te stoppen, hij dus ook. Waarom zeg je die dingen? Lijkt Akwasi zelf wel, met zijn oneindige grootheids waan. En zo ga je door, ´meid´. Maar je bent helemaal geen meid , he. Je bent gewoon een Akwasi groupie. Slaap ze.

 68. Ihm

  Geen omroep voor hem. Belachelijk. Het is maar goed dat we een uitknop hebben en heel snel kunnen zappen.

 69. Wouter

  Vincent van Gogh en Pim Fortuijn zijn voorbeelden van hoe je een maatschappij kan tweedelen, wat nu nog steeds z’n uitwerking heeft. Akwasi de kogel toewensen door deze vergelijking gaat echter tever.

 70. Fons

  Die randdebiel van een Akwasie leest dit toch niet omdat het niet in zijn straatje past.
  Wegwezen dit soort idioten en geen platform geven !!!

 71. Bromsnor

  Sorry hoor, maar bedoelen jullie nou niet THEO van Gogh? Mijn god!

 72. Ben

  Zelden iemand zo snel naar de afgrond zien rennen. En het zijn juist de gutmenschen die hem nog harder doen rennen. Dringt in zijn ijver om geld te innen niet meer tot hem door.

 73. Echte woordenkunstenaar maar dan met humor.

  Natuurlijk: Theo van Gogh en Rat van Fortuin.

 74. ZBV

  Hij dee zijn oproep tegen Zwarte Piet op een bijeenkomst tegen racisme?????Misschien in de zak mee naar Spanje en onderweg overboord slaan!!!

 75. Tonny p

  Ik dacht dat die allang uitgezet was of in de bajes zat…jammer..weer een gemiste kans om Nederland beter en veiliger te maken..

 76. 😷Paulus

  😷Akwasi, Wilders, Baudet, allemaal populistisch. Het wachten is nu op Omroep WIT.Wie durft!

 77. StefanV

  Het mag bij Akwasi overal over gaan, behalve over z’n eigen wangedrag. Gelukkig is hij er nog niet van af, want degenen die aangifte hadden gedaan leggen zich niet neer bij de deal met het OM. Ze stellen een Artikel 12-procedure in.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.