Volkskrant vraagt Akwasi naar tweets: ‘Zo negatief!’

Na het opduiken van zijn moordlustige tweets over Sinterklaas en Zwarte Piet, laat rapper Akwasi weer van zich horen in de media. Hij gebruikt een interview met de Volkskrant dit weekend om leden te werven voor zijn nieuwe omroep ZWART, maar weigert tegelijkertijd om ter verantwoording te worden geroepen over zijn bizarre tweets. De journalist van de krant doet wel een poging, maar krijgt nul op rekest van Akwasi. Hij wil namelijk alleen maar praten over zijn nieuwe omroep.

Drie maanden na zijn agressieve speech op de Dam, waarin hij riep Zwarte Piet in november in zijn gezicht te gaan trappen, doken aan het begin van deze maand berichten uit zijn Twitter-archief op met teksten als: ‘Zwarte Piet moet dood man.’

Akwasi verwijderde de tweets snel, daarna ontkende hij ze en verweet hij de media te liegen. Even later gaf hij de tweets alsnog toe, maar riep hij ze niet meer te herinneren. Hij verdween tijdelijk van Twitter, omdat racisten zijn archief zouden doorzoeken.

Inmiddels is Akwasi weer volop in de schijnwerpers, omdat hij de omroep ZWART wil beginnen. Hij heeft daarvoor voor het eind van het jaar 50.000 leden nodig en nu, na een paar dagen, lijkt hij al hard op weg.

Akwasi weigert

De Volkskrant interviewt hem daar dit weekend over, maar roept Akwasi ook op het matje: “U bent de afgelopen maanden dankzij uw uitspraak op de Dam en de verwijderde tweets het middelpunt geweest van controverse. Bent u wel de aangewezen persoon om voorzitter te worden van een omroep die wil verbinden?

Akwasi: “We zullen het zien.”

De Volkskrant: “Welke rol gaat omroep Zwart spelen in het verharde maatschappelijke debat?

Akwasi: “Dit interview moet over de ledenwerving gaan. We zitten na drie dagen campagne, zonder interviews te geven aan kranten en tv-zenders, op ruim 12 duizend leden. Voor het eind van het jaar moeten we minstens 50 duizend leden hebben geworven, dat is een ontzettende klus. Daar past negativiteit niet bij.”

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen