Maurice boos, media massaal mist in met coronadoden

Geplaatst op zo 27 sep 2020 om 9:00

Maurice de Hond vindt het ongekend dat bijna alle media het land gisteren hebben opgeschrikt met het nieuws dat er in het afgelopen etmaal 38 coronadoden zouden zijn gevallen. Dat laat hij weten op Twitter. De mediaconsument werd flink angst aangejaagd met het ‘nieuws’, tot pushberichten aan toe. Pas vele uren later kwamen de media terug op hun berichtgeving, want die bleek veel te stellig. Het bleek namelijk te gaan om een inhaalslag: 21 van de 38 doden vielen zelfs vóór half april.

Maurice is verbijsterd. “Zo gaat het goed met het extra bang maken van de Nederlanders. Van de 38 doden die vandaag door het RIVM gemeld zijn en door alle media is overgenomen zijn er 21 van VOOR HALF APRIL.  Het zou zo fijn zijn als we na 6 maanden in deze crisis gewoon accurate/actuele data krijgen.

De berichtgeving in de media loog er niet om. De media kopten als volgt:

 • De Telegraaf: Afgelopen etmaal 38 sterfgevallen door corona
 • AD: 38 coronadoden in één dag: ‘Hopelijk schrikken mensen nu wakker’
 • RTL Nieuws: RIVM meldt hoogste aantal doden sinds 15 mei
 • De Volkskant: RIVM meldt 38 sterfgevallen, hoogste aantal sinds 15 mei

De media moesten massaal op hun berichtgeving terugkomen. Zo schreef de NOS het artikel: ‘Ineens meldde het RIVM veel meer coronadoden, waar kwamen die vandaan?’

De schade was toen echter al aangericht. In een samenleving waarin al zo veel wantrouwen heerst tegenover de instituties, de media en de gevaren van corona, is dit buitengewoon onhandig.

Maurice wijst al een halfjaar op media en instituties die blunderen met cijfers. “Helaas is dit soort vervuiling van de data van het RIVM schering en inslag al sinds maart.

Al in mei schreef hij daar een blog over. “In mijn blog van mei liet ik onder andere het onderstaande zien over de vervuiling van de data van het RIVM en hoe de media die toch overnamen. Op 18 mei werden er 24 ziekenhuisopnames gemeld waarvan er 13 zes tot acht weken oud waren.

Zie Maurice’ tweet:

Foto: NPO
53 Reacties op “Maurice boos, media massaal mist in met coronadoden”


 1. Neef Linda

  Spuit elf …..

 2. Lachgas

  Iedereen die Corona heeft en overlijd wordt als Coronadode geteld.
  Arts melde ooit dat positief getest persoon overleed aan hartstilstand en geteld werd als overleden aan corona.
  M.a.w.hoe zuiver zijn de getallen?

 3. Kim Wieft

  Schande inderdaad. Kamervragen graag en geen belastinggeld meer naar de publieke omroepen. Wat een zooitje amateurs en onheilsprofeten daar.

 4. Mike

  Alle media is Fake news.

  Geloof niets can wat je op tv ziet of in de kranten lees.

  Allemaal bedoeld km te manupuleren. Nu helemaal met de verkiezingen op komst.

  VVD, CDA, D66, PVDA. Ze zullen er alles aan doen samen met de media om tegenstanders zwart te maken.

  Corona is geen serieus probleem meer. De overheid en de media wel.

  Net als in Nederland wil men ook een coronaspoedwet invoeren in de UK. Ze zijn overal bezig rrn dictatuut te creeeren. Als die spoedwet er komt zeg maar dag tegen je vrijheid.

 5. ,WEST*

  @ Lachgas Voor dat u zelf corona krijgt, en niet meer kan ademen!
  Mensen die denken dat er een wereldwijd complot is om de mens te hesenspoelen , zijn zelf een gevaar voor de mensheid.

 6. Wim

  Kim Wieft
  Dit nieuws werd ook door RTL verspreid hoor, dus niet zo selectief zijn.

 7. Michael

  De eerste keer dat ik het met De Hond eens ben, dit is een blunder. Vooral het AD loopt hierin voorop. Dat artikel van het AD waaraan hierboven wordt gerefereerd, was om 3 uur geplaatst terwijl de cijfers om half 3 naar buiten kwamen. Dat artikel/ interview lag dus gewoon al klaar en even snel de aantallen aangepast naar de recente berichtgeving.

 8. kritisch avro-lid

  @ Lachgas: als je naar de sterftecijfers kijkt zoals het CBS die wekelijks bijhoudt en deze cijfers vergelijkt met de cijfers die gebruikelijk zijn voor diezelfde periode zal je tot de ontdekking komen dat er 9000 a 10000 meer overlijdens zijn geweest ten tijde van de Corona piek. Dat zijn er meer dan het RIVM geregistreerd heeft.

 9. Help

  We hebben hier te maken met één groot toneelstuk. Een schoolmeester 3e klas lagere school als Minister van Gezondheid. Lachwekkend.

  MEDIA = VIRUS

  Durf eens te kijken naar de dagelijkse uitzendingen van Jensen (Youtube). Open en eerlijk bekijken. Zoals de RIVM cijfers: 2018 = 6444 griepdoden en 2020 = 0 griepdoden.

 10. kritisch avro-lid

  Volgens De Hond zou het virus ook doven tijdens de zomer.

 11. kritisch avro-lid

  @ Help: en hoeveel griepdoden in 2017 en 2019?
  Dat waren er veel minder dan het 2018. Heel veel minder, want 2018 was een uitzonderlijk griepjaar.
  Maar dat komt kennelijk niet goed uit voor Jensen’s en jouw verhaal

 12. Sem

  Wat een ongelooflijk gepruts bij het RIVM en wat een waardeloze journalisten bij de MSM.
  Het doel is om mensen bang te maken zodat ze zich aan de regels houden, maar door dit gelieg en gedraai wordt het tegenovergestelde bereikt.

  De Main Stream Media zakt steeds verder weg in haar activistische agenda.

 13. Sem

  Media is meervoud, scuzi.

 14. Bart

  @West We zullen zien of jij gelijk hebt of die andere mensen. Niemand weet het maar het lijkt er toch echt steeds meer op dat die andere mensen gelijk krijgen. Het overgrote deel van de mensen loopt nog steeds met oogkleppen op. Net als aan het begin van WO2 toen de meeste Nederlanders dachten dat Duisters Nederland wel zouden sparen. Gaat u gerust slapen! De regering waakt over u!

 15. Bart

  Duitsers bedoel ik

 16. Mike

  Mensen die alles waarmee de overheid en medua mee komt geloven zijn het grote gevaar voor de samenleving en onze vrijheden.

  Stuitend deze hersenloze zombies ook nog dingen roepen als … wacht maar tot jij op de ic komt., wat zeg je tegen al die coronadoden? … als jij corona krijg behoor je niet geholpen te worden.

  Die uitspraken zeggen alles hoe ze gehersenspoeld zijn en te veel propaganda kijken. Waarschijnlijk worden deze mensen pas wakker als het te laat is. En tja dan zeggen we hebben het niet geweten. Nou dat hadden ze wel als ze de media en overheid niet klakkeloos gevolgd hadden.

  Deze figuren zoals hier ,WEST* noem ik de zombies.

 17. Kuis

  @kritisch avro-lid (9:22)
  Pot verwijt de ketel? De een mag er wel een griepjaar met “slechte” statistieken bijhalen maar de ander niet?

  De NOS heeft zeker niet altijd gelijk. En Jensen ook niet. En Rutte ook niet. En van Dissel ook niet. En Maurice de Hond ook niet.

 18. kritisch avro-lid

  @ Kuis: Je moet de volledige statistiek laten zien en niet selectief winkelen in statistieken

 19. Sender

  Nog meer polarisatie door toevoeging van Omroep Zwart tot ons huidige bestel zet geen zoden aan de dijk. Het wordt tijd dat de huidige omroepen van links (BNNVARA) tot rechts (WNL) een eerlijk en onafhanklijk geluid laten horen,zeker ten aanzien van dit onderwerp.
  Nu willen ze allemaal ‘afleiding tv’ maken zodat we ondertussen het ware verhaal niet zullen weten. Het is een schande om Nederland zo te hebben zien afglijden naar een land met opgelegde regels, inderdaad een dictatuur Mike.

  Beanstigend!!!

 20. Maup Caransa

  Mike Geloof niets can wat je op tv ziet of in de kranten lees?
  Spelling?
  Wie dan dikke Jensen? Micha Kat? Wim Dankbaar? Janet Ossebaard? alle complotdenkers er zijn er veel.

 21. Heppie Miel

  Hahahaha die Mike

  De grootste zombie van allemaal

  Vind het echt verschrikkelijk voor je dat je in zo’n totalitaire dictactuur woont :D

 22. Dries Roel Vink

  @ West wat een bezopen reactie op Lachgas!
  Iedereen die overlijdt met Corona wordt gelabeld met het etiket Corona, terwijl de doodsoorzaak vaak een heel andere is. Dat is gewoon een feit.,Je zou hooguit kunnen (moeten) zeggen dat mensen overlijden met Corona en ipv aan Corona.

 23. Kim Wieft

  @Wim
  zo 27 sep 2020 om 9:13:
  Die mogen ook eens oprotten. Alleen voor hun rotzooi betaal ik niet mee. De publieke omroep draait op overheidsgeld en als die fakenews brengen moet dat keihard afgestrafd worden. Btw: waarom hoor ik die heks van een Ollongren niet meer over fakenews? Dat was toch haar stokpaardje?

 24. Johan

  Maurice is een held. Hij weet in de blogs op zijn website altijd de vinger op de zere plek te leggen.

 25. Ron

  Het is echt een zooitje bij figuren die zichzelf journalisten noemen en de rest van de hele media. Alles wordt maar klakkeloos overgenomen zonder op onderzoek te gaan of het wel echt klopt wat je opschrijft en laat plaatsen op je website, krant of wat je de presentator van het journaal laat oplepelen van de autocue. Luie journalistiek is het, terwijl er zoveel onderzoeksjournalisten zijn met hele onderzoeksredacties die heel kritisch zijn op andere onderwerpen, maar over dit onderwerp zijn laks en lui. En gaat alleen maar om de gepeperde/ronkende kop boven een artikel, of de gepeperde bang makende teksten die je op TV en radio de presentatoren hoort oreren.

 26. man pan

  Ach, van de statistieken die Maurice de Hond toont klopt ook niet veel. Voorbeeld, aan de hand van de gemiddelde corona rioolwaarde van Nederland claimt hij dat er niets aan de hand is. Het is maar de vraag of je zoiets kan berekenen, daarnaast zegt het niets. Problemen zijn de grote steden en daar stijgen de rioolwaardes erg hard.

 27. Joris

  Een j00dse complotdenker. Het moet niet veel gekker worden!

 28. Sender

  @Kim Wieft,

  Ollogren zal de oorzaak zijn dat Kaag als nieuw partijleider en zelfbenoemd ( en door haar partij beoogd) eerste vrouwelijke premierde verkiezingen zeker niet zal winnen .
  Ollongren ( en anderen ) zal de geschiedenis ingaan als een arrogante dame die lak had bleek te hebben aan alles en iedereen.
  Het referendun, ooit de trots van D’66 werd onder haar bewind in 2018 als Wetgevend Raadgevend referendum ingetrokken en recent moest de dame met een een chagerijnig gezicht verschijnen in de Eerste Kamer in verband met de Hoge huren. Ze bleek onvermurvbaar. Weliswaar wordt er iets gecorrigeerd op korte termijn maar het is een soort sigaar uit eigen door. Dat wil zeggen, meer bouwen door corporaties en kleine aanpassing huren indien de situatie nijpend is.
  Betaald van ; Ja hoor, een verlaging van de verhuurderheffing. Een bedrag dat corporaties moeten afdragen ( maar de huurder betaalt). Sinds 2013 bestaat deze onzinnige heffing, van belasting op je huur.
  Ollogren roept dat het moet worden moet worden gecorrigeerd met het inkomen, en toeslagen.
  De waarheid is dat het inkomen met 0,25 procent (lees: niks) wordt gecorrigeerd en de waarheid rondom de toeslagen is dat die vanaf 2021/2022 op de rol staan om te worden omgebouwd. ( naar een veel nadeliger iets overigens).
  Blijf wakker want gebleken is dat D’66 maar met een VVD’ als grootste partij en premier u aan de bedelstaf liet geraken in de afgelopen 10 jaar.

 29. nogeenkeer

  Vanaf nu geloof ik alleen RTL Boulevard, Shownews en TV Kantine!
  Maar zonder gekheid: lag deze fout bij RIVM of bij de persbureaus waar de verschillende media hun nieuws op baseren? Of heeft een of andere vreemde partij in de Nederlandse media zitten stoken, bijv. de Russen?

 30. Anne

  De media in dit land nemen alles klakkeloos van elkaar over. Waarheidsvinding en onderzoek staan niet hoog op het lijstje, want dat kost geld en zit hun activisme in de weg.

 31. kritisch avro-lid

  Feit blijft dat we binnen enkele weken van een paar doden per dag nu weer boven de 15 doden per dag zitten. Dat de pers een getalletje verkeerd geinterpreteerd hebben doet niets aan de ernst van de situatie af

 32. robb

  Er zijn ergere dingen als het de mensen afschrikt prima.

 33. Britt Scholte Lover

  Oke goed dat ik het weet, vanmiddag groot feest op de Coolsingel in Rotterdam als Feyenoord speelt

 34. Tine04

  @ kritisch AVRO lid, even wat cijfers om je opmerking in perspectief te plaatsen. Dagelijks sterven er meer dan 380 personen. Corona doden zijn gemiddeld zo oud als de levensverwachting in NL, 83 jaar. Doodgaan hoort bij het leven. Daarvoor hebben we nooit eerder hele sectoren van de economie platgelegd. Het is geen Ebola hoor.

 35. kritisch avro-lid

  @ Tine04: enne…wat is je verhaal voor de IC’s die overspoeld worden met patienten?

  Bovendien wil je zeggen dat men wereldwijd gek geworden waar men min of meer hetzelfde doet als in Nederland. Oftewel ben jij zo slim en zij zo dom?

 36. Steef

  Alles voor kliks. Hoe meer paniekerige push berichten hoe meer inkomsten. Artikelen staan klaar alleen ff cijfertjes invullen. Checken? Waarom zou n journalist dat hedentendage doen. Zijn gewoon overtypmiepjes. Lopen allemaal slaafs achter elkaar aan . Niemand die n tegengeluid geeft. Rectificatie wordt ergens weggemoffeld

 37. Anne

  Tine04, ik ben het helemaal met je eens.
  Dagelijks sterven er tal van mensen aan van alles en nog wat, maar in geen van die gevallen wordt de hele economie platgelegd en de samenleving ontwricht.
  Corona is geen Ebola en ook geen TBC of Cholera.
  Wanneer je het over die ziekten hebt, zullen de mensen vm niet heftig reageren, maar wanneer je het woord Corona in de mond neemt, deinzen ze verschrikt achteruit.
  Ze doen alsof Corona doodsoorzaak nummer een is, terwijl ik mij meer zorgen zou maken wanneer ik iemand met een vsn die andere ziekten tegen zou komen dan iemand met Corona.
  Zo zie je maar weer hoe de media er ook op in speelt om de bevolking bang te houden, net als die huichelachtige politici.
  De hele economie en samenleving wordt verpest en als het nog lang duurt zo is er geen horica, amusement, muziekfestiviteiten, dientuinen en pretparken meer, die kunnen dan allemaal de deuren gaan sluiten.
  Goed aangepakt hier, zullen we ze vast dankbaar voor moeten zijn.

 38. ropart

  en in amsterdam proppen ze de trams al weer vol met alle ramen potdicht! ja u leest het goed

 39. robb

  Tine04 heel slim ben je niet he ,als je het laat lopen sterven oude mensen dat vind jij niet erg kennelijk , als je het laat lopen hebben de ziekenhuizen alleen maar corona patiënten zodat alle andere patiënten GEEN zorg krijgen , weet je ook dat ook mensen van boven de 50 de kans hebben als ze niet naar de ic gaan ook zullen steven , het virus blijft zich verspreiden het kan gebeuren dat de ziekenhuizen vol raken als je het laat lopen vul maar in wat er dan gebeurt .

 40. Tjerrie

  Media = massamanupilatie

 41. Ome Cor

  @Tjerrie
  Baudet = narcistisch achterbaks stampvoetend praatpopje met minachting voor niet-Latijns sprekenden en een heel sterk ontwikkeld ‘hullie’-complex

 42. Cohen T.

  zo 27 sep 2020 om 11:03
  @Joris, je bent een antisemiet. Met je typisch Nederlandse (lees: Germaanse) en Arabische gebrabbel.

 43. Jewish4life

  @Cohen T, Nederland, Europa en Rusland zijn een soort Palestina geworden. Bijna alle Nederlanders deugen gewoon niet. Net als die Palestijnen in de westelijke Jordaanoever. WORLD ZIONISM IS THE ONLY SOLUTION!

 44. ---

  Jewish4life, Nederland heeft gemiddeld de meeste antisemietische moppen en is verhoudingsgewijs nummer 1. in het faciliteren van holocaust slachtoffers. Daarom overweeg ik naar het land Israël te emigreren. Ik trek het hier niet meer. Wat een antisemitisch k*t volk woont hier.

 45. Sally Stempelpap

  Rot maar gauw op dan. Met je ongefundeerde gewauwel.

 46. JEWRY

  F@Ck ieder Germaan, Slaaf, Latino en Arabier op deze aardkloot!
  @Sally Stempelpap F@ck You Too!

 47. Irene

  Blij dat er nog mensen zijn als Maurice.

  Het lijkt of iedereen blij is de virologen ook.

  De 2e golf besmetting en etc.

  Nooit op hoeveel inwoners.

  Jongeren krijgen de schuld.

  Al die ouderen gezien in de supermarkt.

  Fijn hoor lekker iedereen thuiswerken.

  Als je zegt hoeveel ellende dit over een paar maanden zal komen. Dan ben je een egoïst.

  Makke schapen. Ze worden bang gemaakt voor de wolf. De zwarte schapen zijn niet bang die denken zelf.

  Ook over het feit dat de virologen al 7 maanden het redelijk afdraaien en het nog steeds niet weten.

  Wat een lafaards op npo1.

  Nergens kritiek geen andere wetenschap aan het woord.

  Een vaccin is het antwoord.

  Mensen pas op de toekomst van jullie kinderen.

  Oude mensen zijn kaartenhuisjes bij een briesje zijn ze er geweest. Economie komt niet meer terug. Armoede wordt uw lot

 48. JEWRY

  Het corona virus is een wraakactie op de holocaust. F@ck deze afvallige zionist!

 49. aammehoela

  Wat een hoop onzin staat er boven. Het corona-virus is tot 5x dodelijker dan een griepvirus. Dit kreeg Trump te horen in januari en die deed er tot medio maart niets mee. Dit staat allemaal op band…. Dus als er een complottheorie zou zijn dan komt het uit nationalistische hoek. Gewoon feiten ontkennen en net doen of er niets aan de hand is. Vanochtend schijnt Baudet ook dergelijke onzin bij WNL op Zondag geroepen te hebben tot blijkbaar grote ergernis en irritatie bij de medische deskundigen.
  Dit virus bestaat en wat velen vergeten, zij die het overleven hebben, ook jongeren, soms maandenlang nog grote problemen en wellicht hun leven lang zullen ze niet meer de oude worden. Het grote verschil met een gewone griep en natuurlijk is dit virus gewoon het gehele jaar actief. En Maurice heeft dan wel een andere mening, maar hij ontkent het virus niet. Ook iets om niet te vergeten.

 50. Kaatje katoen

  Wat ik zo opvallend vind is dat over het algemeen diegene die kritisch zijn en niet klakkeloos de mededelingen van de mainstreammedia en de overheid overnemen ( de anders denkenden) over het algemeen netjes en beleefd blijven, en zij die het niet eens zijn met de andersdenkenden al heel snel boos worden en gaan schelden of onbeschoft worden. Waar is de vrijheid van meningsuiting gebleven?
  Kritisch lezen,kijken en luisteren is altijd goed.

 51. Markantje

  De tijd zal het leren. Afstand houden. Landelijk regelen. Avondklok i.p.v. lockdown. Thuis en op het werk goed ventileren. Dan kom je al een heel eind, denk ik.

 52. Mike

  Kaatje Katoen. Klopt helemaal.

  Waarschijnlijk zijn dat dezelfde intollerante die anti Zwarte Piet zijn en ook daarin geen andere mening dulden en dan te keer tegen de ander gaan.

 53. Geenonzin

  MSM=FAKE NEWS. Dat wordt hier maar weer eens bewezen, Maurice de Hond doet daar doorgaans vrolijk aan mee met zijn, in een bepaalde richting geduwde, peilingen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.