‘Videoland zuinig: prijzenpot Drag Race is povertjes’

Geplaatst op do 17 sep 2020 om 14:45

RTL heeft wel heel erg weinig budget uitgetrokken om de Nederlandse versie van RuPaul’s Drag Race te voorzien van een mooie prijzenpot. Dat heeft showdeskundige Bart Ettekoven gisterenavond gezegd in Shownieuws. De dragqueens van Drag Race Holland, dat morgen van start gaat op Videoland, maken niet bepaald kans op een vetpot. “Het is een beetje treurig. In Amerika kun je dus 100.000 dollar winnen en dat is wel een leuk bedrag“, aldus de hoofdredacteur van Weekend.

Voor 100.000 dollar ga je je wel uitsloven, zegt Bart. “Daarvoor trek je wel wat leuke hakken aan en zet je een pruik op je kop.”

De Nederlandse editie is iets zuiniger. “Hier krijg je een uitrijkaard, een fotoshoot in de Cosmpolitan en een jurk van Claes Iversen. Het is wel een beetje ons bin zuunig bij Videoland. Peter van der Vorst moet toch een beetje z’n hand op de knip houden natuurlijk.”

Volgens jurylid Nikkie Plessen gaat het ook een beetje om de eer. Zij zegt in De Telegraaf: “Dat ze als eerste de titel ’Drag race superstar’ mogen dragen is heel belangrijk voor ze. Dan is er ook nog een jurk van Claes Iversen te winnen ter waarde van 18.000 euro. Kortom, de competitie is erg groot.

Drag Race Holland wordt gepresenteerd door Fred van Leer.

Foto: RTL
30 Reacties op “‘Videoland zuinig: prijzenpot Drag Race is povertjes’”


 1. Tim

  Ja ze zullen bij SBS enthousiast doen over n RTL programma
  Nare club mensen bij Talpa!

 2. Ron

  Ik zou haar doen. Punt.

 3. Curryworst

  Een goudkleurige buttplug zouden ze meer op prijs stellen.

 4. Jos Tibant

  Wat een krenten bij RTL.

 5. Krekel

  In Amerika is het programmabudget ook 10x groter…..

 6. Tv man

  Kan dit echt nog in 2020? Mannen die zich, hoofdzakelijk als hoerige, vrouwen verkleden? En wie is hiervoor doelgroep? Gezinnen en hetero-mannen moeten hier toch niks van weten? En vrouwen? Waarom zouden zij kijken naar mannen die zich als hen kleden? Een achterhaald jaren 80 format. Als de Rupaul show zo populair was, werd deze niet uitgezonden door een Niche zender als MTV. En dan nog Fred van Leer, de meest verwijfde en aanstellerige presentator, waarbij het alleen om zichzelf gaat. Roekoe, roekoe.

 7. Maup Caransa

  Bart Ettekoven heeft die een mening over vrouwen.

 8. Daniel

  Wat is een uitrijkaard?

 9. Maup Caransa

  uit rij kaard, Daniel

 10. Puber

  Een uitgelezen kans voor relnichten Etterklover en Santekraam om gemaskeerd de luchten van opponent RTL op te snuiven.

 11. Johan

  next!

 12. Pettie Fart

  Deze kul is zoooo verleden eeuw!

  Door de multicul die ons is opgedrongen moeten ‘ wij’ weer van voor af aan beginnen om dit normaal te laten worden.

 13. ome H

  Wanstaltige vertoning

 14. WEST

  een zender zonder poen pakt groots uit maar zonder poen !
  het hele beeld scherm word nu gevuld met 100x niks
  Maar èèn troost, de RTL kijkers zijn nou bepaald ook niks !

 15. Pàkme van Agteren

  Hoe is dit anders dan “black face”? Het gaat hier uiteindelijk toch ook om een karikatuur van een bepaalde groep mensen.

 16. Margriet

  Ik ken het programma. misschien leuk voor dragqueens zelf leuk, maar buitenstaanders zullen het na een keer wel gezien hebben. stelt niets voor: mannen die zich als vrouw verkleden ( over de top)en daarna een hysterisch gedrag vertonen. En waarom moet alles in geld vertaald worden. Dragqueens geven shows en halen daar inkomsten uit. Kom je dus op tv, haal je gelijk je meerwaarde omhoog.

 17. Albert Verhinderd

  “Hier krijg je een uitrijkaard…”

  Wat de fuk is een uitrijkaard?

 18. Beertje

  Dit is Christine van der Horst beste redactie… doet hij ook mee?

 19. mwah

  usa vergelijken met Nederland, 400 miljoen vs 17,5 miljoen ‘potentiële’ kijkers. Als je 400 deelt door 17,5 kom je uit op 22,8. 100.000 gedeeld door 22,8 is iets van 4385 euro dus de prijs is wel te verdedigen zeker als je bedenkt dat er maar weinig mensen gaan kijken. #Mand

 20. Lisa

  @Albert Verhinderd, ik denk dat hij een uit-rij-kaart van de parkeerplaats bedoeld zodat je de parkeerkosten niet hoeft te betalen.

 21. Jos

  @Lisa
  Bedoelt.
  Wijsneus.

 22. By the way

  Zouden de deelnemers er ook zo’n punt van maken? Of zijn ze vooral blij met het podium dat ze krijgen?

  En de prijzenpot bij tv-competities in de VS, UK en Australië (om er een paar te noemen) is altijd veel groter dan in Nederland. Typisch een gezocht onderwerp om een productie van de concurrent naar beneden te halen.

 23. AlexF

  Ach ja kost teminste 22 paar sokken van de Aldi

 24. Dr. Bibber

  Duidelijk dat de meeste hier NIETS van drag begrijpen. ‘Mannen die zich als vrouw verkleden’ ooit zulke vrouwen gezien? De meeste vrouwen in de omgeving van de reaguurders hebben kort pittige kapsels. Wees eens eerlijk!

 25. Axl

  Je hoeft niet te kijken hè…

 26. Actries van Houten

  Fred van Leer ziet er echt niet uit in drag. Wat een afgeragde teef. Wit uitgeslagen haar en make-up alsof ze de holoca ust amper heeft overleefd. Doe maar niet. Afijn, doe ook maar wel want na 1 seizoen is het vast alweer klaar.

 27. Youp

  30 jaar geleden deed Robert ten Brink zo´n showtje bij Veronica en toen keek er al geen hond.
  Dat lamllullen bij Videoland denken dat ze hier de kijker een plezier mee doen is godgeklaagd.
  Dit soort televisie is zwaar stigmatiserend voor homo´s en een grove belediging van de menselijke intelligentie.
  Voor vertoning bij voorbaat al de grootste flop uit de geschiedenis van Videoland.

 28. Suckerpunch, de enige en de ekte

  Drag, noemt men ook wel “womanface”. Beetje jezelf als man overdreven opmaken, grote opblaas neptietenen en niets verhullende kleding dragen en dan zwaar hysterisch en onderdanig gedrag vertonen. Alsof vrouwen een soort hysterische seksmachines zijn…..

  Zo zet je een spottend personage van een vrouw neer en promoot je vrouwenhaat.

 29. Jolina

  Als terug kijkt naar s1 van rupauls drace race in 2007 hadden hun ook niet een heel groot budget

 30. COkijker

  Wat een azijnzuur weer, Bart Ettekoven spuugt weer onzin. De kritiek slaat werkelijk nergens op, Drag Race UK en Canada geven ook niet veel meer dan in Nederland. In Amerika gaven de in het begin ook geen 100.000 dollar, dat kregen ze pas in seizoen 3. Drag Race Holland is pas net 1 aflevering en Talpa moet weer zo nodig kritiek uiten over RTL, dat ze zich zelf maar eerst eens bekritiseren met al die bagger troep wat ze uitzenden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.