Angela de Jong vindt NPO’s ode aan Akwasi schandalig

Angela de Jong vindt het schandalig dat rapper Akwasi gisterenavond werd geëerd tijdens de live-uitzending van de NPO FunX Music Awards op NPO 3. Ze vindt het bizar dat dit kan in Nederland. Dat geeft ze aan in het AD. De NPO-zender heeft Akwasi in het zonnetje gezet met een prijs die speciaal voor hem in het leven is geroepen. “Want dat doe je voor ‘een echte held’, aldus presentator Fernando Halman, die superlatieven tekort kwam om zijn goede werk te benadrukken.”

Het is bij de beesten af, vindt Angela. “In dit land noemen we iemand die aantoonbaar strafbare dingen roept dus een held.

Angela vindt dit totaal niet uit te leggen. “Iemand die geweld predikt op een volle Dam, met fluwelen handschoentjes wordt aangepakt in talkshows en uiteindelijk strafvervolging afkoopt met een ‘foutje bedankt’, krijgt als toetje doodleuk een prijs. Van een radiozender die valt onder de NPO.”

De opiniediva van het AD benadrukt dat het de taak is van de NPO om te verbinden. “Hiermee bewijst ze enkel de binding met de maatschappij volkomen kwijt te zijn.

Ze weet zich geen raad meer. “Elke keer als je denkt dat het niet gekker kan in Nederland, gebeurt het toch.”

Angela vindt het jammer dat mensen die strijden tegen racisme zo’n slecht boegbeeld hebben. “Zij mogen al maanden de scherven van Akwasi opruimen. Die kregen geen prijs woensdag, maar een welgemikte trap tegen hun kop.

De column van Angela de Jong kunt u lezen op de AD-site.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen