Angela de Jong vindt NPO’s ode aan Akwasi schandalig

Geplaatst op do 17 sep 2020 om 14:00

Angela de Jong vindt het schandalig dat rapper Akwasi gisterenavond werd geëerd tijdens de live-uitzending van de NPO FunX Music Awards op NPO 3. Ze vindt het bizar dat dit kan in Nederland. Dat geeft ze aan in het AD. De NPO-zender heeft Akwasi in het zonnetje gezet met een prijs die speciaal voor hem in het leven is geroepen. “Want dat doe je voor ‘een echte held’, aldus presentator Fernando Halman, die superlatieven tekort kwam om zijn goede werk te benadrukken.”

Het is bij de beesten af, vindt Angela. “In dit land noemen we iemand die aantoonbaar strafbare dingen roept dus een held.

Angela vindt dit totaal niet uit te leggen. “Iemand die geweld predikt op een volle Dam, met fluwelen handschoentjes wordt aangepakt in talkshows en uiteindelijk strafvervolging afkoopt met een ‘foutje bedankt’, krijgt als toetje doodleuk een prijs. Van een radiozender die valt onder de NPO.”

De opiniediva van het AD benadrukt dat het de taak is van de NPO om te verbinden. “Hiermee bewijst ze enkel de binding met de maatschappij volkomen kwijt te zijn.

Ze weet zich geen raad meer. “Elke keer als je denkt dat het niet gekker kan in Nederland, gebeurt het toch.”

Angela vindt het jammer dat mensen die strijden tegen racisme zo’n slecht boegbeeld hebben. “Zij mogen al maanden de scherven van Akwasi opruimen. Die kregen geen prijs woensdag, maar een welgemikte trap tegen hun kop.

De column van Angela de Jong kunt u lezen op de AD-site.

Foto: RTL
70 Reacties op “Angela de Jong vindt NPO’s ode aan Akwasi schandalig”


 1. roevka

  Er zou een verbod moeten komen op politiek bedrijven door de NPO. Het zijn die linksfascisten die voor enorme polarisatie zorgen in de maatschappij.

 2. Erik

  Angela heeft volkomen gelijk. Haar laatste twee zinnen zijn sprekend.Het loopt de spuigaten uit bij de NPO.
  Het draagt er toe aan bij dat ik vraag mij elke keer afvraag wanneer ik een allochtoon zie of dat een Akwasie type zou kunnen zijn…

 3. Ed Crane

  Laatst nog hier iets positiefs gezegd over Fernando Halman. Tenminste een rustige kerel die normaal kan praten over o.a. racisme.
  Nu vind ik het echt een enorme droeftoeter.

 4. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  Er is maar één echte woordkunstenaar!

 5. Jos Tibant

  Angela de Jong is een schandaal voor ons mooie Nederland.

 6. Oudemanvan74weethet

  WTF… een prijs voor de grootste racist die vecht tegen zichzelf? Zo fout. NPO werkelijk van het padje..

 7. StefanV

  De NPO wil helemaal niet verbinden. De NPO wil een bepaald wereldbeeld doordrukken.

 8. Jaap

  Het moet niet gekker worden, iemand die oproept tot moord wordt geeerd als held en dat door NPO, dus ook nog van belastinggeld!

 9. Jerel

  Mee eens. Heel fout. En het laatste wat je zo doet is verbinden. De NPO slaat groepen juist uit elkaar op deze manier. De wetgever, de subsidiegever (aan de NPO) zou hier moeten ingrijpen en per direct dat Funx zendertje uit de NPO (en alle subsidie) gooien.

  het belasting geld wordt hier gebruikt om radicale extremisten die voor de rechter moeten komen vanwege hun gedrag, te eren.

  Weg ermee. WETGEVER, SUBSIDIEVERSCHAFFERS, GRIJP HIER IN EN VERWIJDER FUNX UIT DE NPO. OF STRAF DE NPO HIERVOOR. EN FLINK OOK !

 10. Jeames

  De NPO is al tientallen jaren de zender van de allochtonen. Maar nu gaan ze te ver. Afschaffen die subsidie en belastinggeld slurpers.

 11. Klaas

  De media vinden het prachtig als je trapt naar Nederlanders en Nederland onder het mom van “racisme bestrijding”.

  En dat doet Akwasi dus en daarom krijgt hij een prijs.

  De prijs zegt niets over degene die een prijs krijgt maar van degenen die de prijs uitreiken.

 12. anoniem

  Tja, een goede recensent heeft inhoudelijke kritiek over een programma.. Mw. De Jong zit met haar onderbuik televisie te kijken?

  Overigens ben ik persoonlijk (nog) geen fan van meneer Akwasi, ik heb eerlijk gezegd zijn muziek nog niet gehoord. Vroeger zouden ze er “explicit” bij zetten, maar tegenwoordig kom je voor een bevooroordeelde rechter? :-)

 13. Aquarium

  Het is meer dan schandalig om deze haatzaaier -die allesbehalve een held is- deze misplaatste aandacht te geven. Akwasi vind ik een gevaarlijke zeurpiet en een woekerend vernietigend gezwel voor de samenleving.

 14. Johan

  Akwasi en verbinden?
  Als er iemand ook maar niet aan verbinden heeft gedaan is dat Akwasi dat wel.
  Hij heeft enkel meer haat gezaaid en onrust veroorzaakt..

 15. IngridHenk

  Als allochtoon vind ik het schandalig en beschamend hoe plee-figuren als Akwasi en Sylvana Simons het anti-discriminatie vraagstuk verzieken. Bij deze 2 no-no’s gaat het voornamelijk om hun zelf en zij trekken ook steeds de aandacht naar hun ego’s. Bah.

 16. anoniem

  Het valt me trouwens op dat veel mensen die kritiek hebben op meneer Akwasi, zelf ook regelmatig taalvervuilers zijn… :-)

 17. Curryworst

  35.000 kijkers slechts.
  Van de 17,5 miljoen inwoners.
  Hou het lekker op een YouTube kanaaltje voor de Bijlmerbewoners.
  Wie denkt de NPO hier nu mee te bedienen?
  Oh ja, ik begrijp het al. De zogeheten prestatieovereenkomst, in de volksmond beter bekend als het Allo chtonenquotum. Als de NPO het streefgetal niet haalt kan het een boete verwachten van vele duizenden euro’s.

 18. aldus

  FunFX en iets met redactioneel vrijheid maar daar snapt mw. de Jong niet zo veel van.
  Verbieden die redactionele vrijheid. Zo werkt dat volgens haar. Dood vermoeiend.

 19. B

  Angela jankt hier iets teveel want het is niet de NPO die hier uiteen drijver akwasi een veer in de reet steekt maar zijn vriendjes van Funx . Een totaal onbelangrijk groepje sneuneuzen die door het ministerie bij de NPO ondergebracht werd om de jeugd der grote steden te vermaken met drillrap. Jammer Angela dat je er de hele NPO bijsleept maar het bekt natuurlijk beter voor je.

 20. Paulus

  En we betalen allemaal mee aan dit propagandakanaal.
  Zouden we niet eens en masse dit deel van onze belasting moeten gaan weigeren te betalen?

 21. Tim

  En terecht! Ze heeft helemaal gelijk

 22. Grodom

  Uitsluitend bedoeld om Die-wilders en Die-Baudet eens lesje te leren. Denk aan die Marokkaan die ineens ook een prijs kreeg als “beste acteur”. Lachwekkend. Niemand had ooit van de man gehoord of laat staan, iets van een film gezien. Maar omdat hij “het juiste ras” was, stonden alle politiek correcten te gillen en te schreeuwen.
  En de rest van Nederland ? Ze kennen het toneelspel en halen hun schouders op.

 23. Js

  De prijzen stellen niets voor ,daar is het hun ook niet om te doen.
  Die mongolen willen graag in beeld.
  Even een TV zender zoeken die zich hier voor laat MISBRUIKEN.
  Ik heb wel 100 jaar bajes zien langs komen.
  Het zijn net ploempotten zet ze op de kop en stop ze een prijs in de reet.

 24. Dennis

  Dit kan echt niet.

 25. piano

  Hoop dat de NPO dan vanaf nu eens wat minder subsidie krijgt. Want moet je zien waar het heengaat.

  Heb nog nooit van zoiets schadaligs gehoord als dit. En Angela is de enige die het durft te benoemen…

 26. piano

  schandaligs, typefout, sorry.

 27. East Cheese Divided

  Gek he als straks Wilders en Baudet de grote winnaars van de verkiezingen worden. Ze hoeven hier niets voor te doen. Sterk staaltje contra-productiviteit van de NPO! Dank daarvoor.

 28. HBaz

  Dan beoordeelt Angela ‘m alleen op die ene zin. Oppervlakkigheid ten top! Of blijven we Johan Derksen ook z’n hele leven achtervolgen met die ene uitspraak?

 29. los palmos

  De enige echte held hier in dit land is Wilders, die al tientallen jaren onder doodsbedreigingen leeft, en toch doorgaat…

  Die zwakbegaafde Akwasi daarentegen is gewoon iemand die maar wat door loopt te gillen, terwijl iedereen al lang begrijpt dat het hem om persoonlijke roem gaat en helemaal niet om de grote zaak.

 30. Huib

  De npo is de schaamte voorbij. Hulde aan Angela.

 31. Ilse

  Held Angela! :)

  De NPO en de verheerlijking van misdrijven is inderdaad een foute combinatie.

 32. Achtmet

  de Npo is in zuiver NEDERLANDS gesproken de Nederlandse Propaganda Omroep .oftewel allochtonen knuffelaars omroep ! Mensen, teveel is teveel .Laat uw tegen geluid horen ons land gaat kapot aan dit soort terreur!

 33. FU_BLM

  fuck shula rijxman en fuck de npo.

 34. BijlmerStyle

  Hihi boze tatta’s zijn weer boos. Achterlijk volkje :D #wypipo

 35. Gerda

  Akwasi een award van drill rappers..Boef drie prijzen..Zo gaat het nu in Nederland. De warenhuizen verkopen geen messen meer aan minderjarigen..Elke dag staat er in de krant wel een bericht over doodgestoken doden. Kinderen zijn niet meer veilig. Mensen worden uit elkaar gedreven. De koning en de politiek roepen op tot verdraagzaamheid mbt rassen..We moeten respecteren en gelijkheid nastreven…Natuurlijk..daar ben ik ook voor..Maar moet het op deze manier?

 36. Bart

  Angela de Jong heeft weer helemaal gelijk!

 37. Mappy

  Ach het is een nietszeggende prijs. Mijn vrouw en ik hebben ook besloten om
  een prijs uit te reiken .
  De prijs voor meest opruiende,ondankbare,agressieve ,niet geïntegreerde woordkunstenaar gaat naar :
  Flapper Aquarium.

 38. janmetdepet

  @Bylmerstyle,

  Heel fijn dat je je zo vermaakt hier. Je klinkt zo lekker ontspannen, jou raakt niets. toch leuk dat je hier komt kijken, naar mensen die niet zo easy going zijn, bedankt voor je belangstelling. Misschien leer je nog iets. Alhoewel, ik vrees het ergste…

 39. Jan

  Fernando Halman en Jim Bakkum hebben dezelfde vader. Publiek geheim. Beiden zelfde nasale irriterende stemgeluid.

 40. WEST

  WE MOETEN ALLE GAAN DEMONSTREREN IN DEN HAAG OF MEDIAPARK OM DEZE IDIOTEN WEG TE KRIJGEN ! EN NOOIT GEEN MEDIA AANDACHT MEER GEVEN!
  ALS IK DIE IDIOOT TEGEN KOM SCHOP IK HEM IN ZIJN KLOKKENSPEL

 41. WEST

  WEG MET DIE GASTEN HET ENIGE WAT NOG PLEZANT IS , EN VOOR DE VROUWEN DAT DIE DONKERE WIJVEN GOED KUNNEN WIPPEN

 42. MolTalk

  Is ook schandalig en volkomen belachelijk. Of was het Zwarte Piet die daar op het podium stond??

 43. Oost

  Ik ben niet blind West.

 44. Anoniem

  Ze heeft gelijk maar is nog wel veel te dik!

 45. Petra Selie

  De enige power van Akwasi was de microfoon die op de grond flikkerde. Daar krijg je toch geen prijs voor. Hij had hem aan de geluidsman moeten geven dan ben je aan het verbinden en niet gooien en zelfs dan had hij geen prijs moeten krijgen.

 46. Mart Smeets

  NPO staat tegenwoordig voor Negers Potten Onbenullen

 47. Fred in Leer

  Als het zo doorgaat, ben je straks als originele Nederlander vreemdeling in eigen land…

  Moet echt niet gekker worden…

  En maar wel de linkse lobby zoals de NPO blijven sponsoren..

 48. Djengis

  Angela for president !

  Weg met verwend en over het paard getild miljonairszoontje Akwasi de waanachtige, en al zijn aanhangertjes. Wat mij betreft : het land uit ermee.

 49. Pullekie

  DWDD en M hebben het monster Akwasi gecreëerd, door hem een podium te geven wat hem niet toe kwam!!!!

 50. julske

  Angela is weer lief , en heeft zij weer gelijk. Morgen is ze weer die dikke olifant. Wat racistisch zijn jullie hier, en huichelachtig op MC. jullie zijn erger dan Genee en Derksen. En maar lul len over, Akwasi. Hopeloos zijn jullie . schattig en begripvol zijn jullie ook niet . Mensen, Apen, en ,Zwarte Piet noemen, en geregeld ook , dan hebben jullie het over, dat Akwasi racistisch is. Want zwarte mensen hebben geen recht van spreken, lijkt wel de moderne Slavernij, maar alleen in een(Nieuwjasje).Anno 2020 pikt niemand het meer, zijn jullie besodemieterd.

 51. Ome Cor

  Gefeliciteerd, NPO, hier maken jullie geen vrienden mee.
  Dit was Niet Per Ongeluk maar doelbewust.
  Dan geef je dus te kennen buiten de maatschappij te staan, sorry hoor.
  Kleuterrapper, leugenaar, draaier, lafbek, lijder aan selectieve amnesie, oproerkraaier, aanzetter tot haat, aanzetter tot geweld, oproeper tot moord, verloochenaar van zijn afstamming van Ashanti slavendrijvers en Zwarte Piet Akwasi een prijs toekennen.
  Hiermee wordt de zaak nog meer op scherp gezet.

 52. Barbara

  Het imago van die Akwasi komt toch nooit meer goed… wat heeft die man het verpest voor zichzelf zeg. Wie wil er nou nog met deze man geassocieerd worden..

 53. Wijze van Zion

  Als je niet oppast zou je er zomaar racist van kunnen worden……

 54. mwah

  NPO, links etc vindt het schijnbaar volstrekt normaal en geoorloofd dat er geweld gebruikt mag worden tegen mensen die van het sinterklaasfeest houden (in welke vorm dan ook).

  Dat er mensen zijn die ook tegen racisme zijn en misschien zelfs tegen zwarte piet zijn maar die oproepen tot geweld te ver vinden gaan ook daar heeft de NPO, links etc geen oren naar, geweld is geoorloofd volgens hun. Kinderen, ook daar mag geweld tegen gebruikt worden want Akwasi riep op tot inrijden op de intocht.

  NPO heeft geen idee waar ze mee bezig zijn anders dan dat ze allochtoon horen en racisme horen en dan is alles geoorloofd tegen de witte mens en dan te bedenken dat de NPO de witste organisatie van Nederland is.

 55. Ik

  Eens met Angela. Pek en veren voor die gek!

 56. gtstfites

  @mwah
  Ja inderdaad ik vind eigenlijk dat de NPO en de overheid racistisch zijn tegen hun eigen volk. We laten meer migranten binnen waardoor er meer LGHBTI geweld komt, meiden die aangerand worden in het zwembad, meer rellen, meer vandalisme, meer overvallen.

 57. Ome Cor

  Of zat Jacobien Vreekamp in de jury? Black lies matter!

 58. Co Pieron

  Angela de Jong zou mij verder wordt wezen, maar in dit geval heeft zij volledig gelijk. Het is trouwens niet voor het eerst dat deze kwast dit soort bedreigingen uitte, ook in 2016 raaskalde hij ditzelfde soort uitingen.

 59. 😷Paulus

  😷1 nul voor Akwasi, zo zie ja maar weer. Miss piggy 🐖stelt helemaal niks voor. Op de bank zitten en tv kijken kan ze het beste. 😁

 60. Carla

  Kijk ik snap Angela door de slimste mens is ze bekend geworden en het gunfsctor straalt ze duidelijk af de kurk is uit de fles dus sorry schat no way back eindelijk gerechtigheid no way back en bovenal heeeeeel veeeel succes naar Jan en allemaal die je op eigen wijze probeer kapot te maken maar desondanks blijven ze sterk jij ook topper

 61. Julske

  Morgen krijgt Akwasi een gouden prijs . Dan maar lekker huilie huilie gaan doen.

 62. Yvonne

  Het is te gek voor woorden dat iemand die oproept tot geweld niet strafrechtelijk wordt vervolgd en als kers op de taart ook nog eens een prijs krijgt uitgereikt vanwege “zijn goede werk”. Angela de Jong heeft volkomen gelijk om dit aan de orde te stellen. Het is iemand die dat niet verdient, keer op keer een podium geven.

 63. Henry

  Hulde aan Angela

 64. Donald

  De npo claimt ook dat ze onafhankelijk en objectief zijn. De npo wil helemaal niet verbinden, de npo wil alleen de (extreem) linkse agenda er doorheen drammen op alle mogelijke vlakken: klimaat, milieu, cultuur, politiek, economie. Heb je daar bezwaren tegen? Ben je een racist, tokkie, extreem rechts en kunnen ze je doodzwijgen. Heel tolerant, progressief en liberaal allemaal.

 65. 😷Paulus

  😷Miss pigg🐷moet ontslagen worden, en Akwasi daarvoor in de plaats zegt mijn buurman. 😁🤣

 66. toxilogic

  Het mag dan een verzonnen prijsje zijn, maar er staat wel NPO voor, iemand heeft daar toestemming voor gegeven, wij gezond van geest Nederlanders eisen het hoofd van deze imbeciel.

 67. Valdar

  Ik mocht dit eigenlijk niet verklappen, maar ik kan het toch niet laten. Ter compensatie van de bokaal voor Akwasi krijgt Angela de Jong volgende maand tijdens de Nationale DroeftoeterDagen van de NPO de Vinketering Award.

 68. Wilfred Degens

  Angela de Jong heeft weer gelijk. Zij is een verademing in medialand. Nuchtere en heldere kijk op de verrotting van de Nederlandse normen en waarden.

 69. Teuntje

  Heel goed omschreven Angela Nederland is de weg kwijt

 70. Stacy

  Wel super educated hoe iedereen hem doodwenst etcetc. op een zin als: die trap ik in zijn gezicht. En je denkt dat het letterlijk is. En oeioei..trap in zijn gezicht. Wat erg!! Wat errugggg…!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.