Jan Slagter pakt uit: Nederland krijgt tv-gids vol puzzels

Geplaatst op do 17 sep 2020 om 15:30

Jan Slagter verblijdt Nederland met nóg een tv-gids. Naast MAX Magazine komt zijn seniorenomroep met een tweede tv-gids, die vol met puzzels staat. Dat zegt de omroepbaas in de hitpodcast Podcast over Media. Buiten de Avrobode, Televizier, TVFilm, EO Visie, KRO Magazine, Mikro Gids, NCRV Gids, TROS Kompas, TV Krant, VARAgids, Totaal TV, Veronica Magazine, VPRO Gids en MAX Magazine om zijn er eigenlijk weinig andere bladen met programma-informatie.

Jan Slagter brengt daar verandering in brengt Nederland nu waar veel mensen naar hunkerden. “We komen binnenkort zelfs met een nieuw blad, meer papier. Als ik bij Albert Heijn sta, dan zet ik altijd de MAX-bladen even netjes neer en dan zet ik ook de MAX-bladen voor die van de VARA en AVRO, en dan zie ik ook dat ouderen allemaal naar die Pulsar-boekjes gaan van Denksport.

De nieuwe MAX-gids is geïnspireerd op die Denksport-boekjes. “Die kosten 5, 6 of 7 euro. Best duur, maar dan heb je honderd puzzels. Ik dacht: als ik nou een omroepgids maak en ik doe voor 50 procent een gids, want dat moet, en de rest vul ik met puzzels… Dan kost dat blad 99 cent.”

‘Papier is niet uit’

Is dit niet allemaal een beetje 1995? “Iedereen roept maar dat papier uit is, maar papier is helemaal niet uit. Ja, bij bepaalde groepen is het uit. Natuurlijk komt er bij ons ook een moment, misschien over vier of vijf jaar, dat het wel op is en er niet veel nieuwe abonnees meer bij komen. Er komt een moment dat iedereen op internet zit. Er is nu nog steeds een groep in Nederland die niet weet hoe internet werkt, maar er komt een moment… Ik ben nog van een generatie die erg van papier houdt.”

Jan denkt er lekker mee te kunnen cashen. “We zijn een omroepvereniging en hebben geen aandeelhouders, dus alles wat wij verdienen met het blad… Het gaat echt om heel veel geld. Dat je aan een blad van 99 cent zo veel geld kunt verdienen, wist ik ook niet. De jaaromzet gaat echt in de miljoenen. We houden er best 1 à 2 miljoen per jaar aan over, makkelijk. Dat gaat ook weer naar de programma’s. Dat gaat niet naar Jan Slagter of hoofdredacteur Peter Contant.”

MAX Magazine is een hit

Het eerste tv-tijdschrift van MAX is al een hit, zegt Jan. “We zitten nu op een betaalde oplage van 190.000, inclusief de losse verkoop. Er gaan er zo’n 30 à 35 duizend elke week bij Albert Heijn en Jumbo over de toonbank.”

MAX Magazine is een droom die uitkwam voor hem. “Ik wilde al heel lang een omroepgids, maar ik wilde niet een traditionele omroepgids, want daar zijn er al tien van. Als Anita Witzier met een nieuw programma komt, dan zie je op alle covers van de omroepbladen een portret van Anita Witzier. ‘Anita Witzier duikt onder’ of hoe heet dat programma ook.”

Ik heb het omgedraaid: als je een omroepblad begint, moet 50 procent van je inhoud programmagerelateerd zijn, dat is het spoorboekje. Daarnaast ben ik gaan kijken wat ik er nog meer in kan zetten, want daar heb ik volgens het Commissariaat voor de Media de vrije hand in. Ik heb er artikelen in gezet waar ouderen in geïnteresseerd zijn. Dat gaat helemaal niet over televisie. Het gaat over het koningshuis, er zitten puzzels in.

Wanneer de nieuwe puzzel-tv-gids in de winkels ligt is nog niet bekend.

Foto: Roland J. Reinders | MAX
28 Reacties op “Jan Slagter pakt uit: Nederland krijgt tv-gids vol puzzels”


 1. Jos Tibant

  Puzzel ze Jan.

 2. Tjep

  Je kan er veel van vinden, maar Jan Slachter is de beste omroepbaas is jaren en weet wat zijn achterban wil.

  Veel succesvolle programma’s en doelgroep overschrijdend….

  Hier en daar een flop en af en toe wat zelfverheerlijking of zelfoverschatting, maar hulde wat Omroep Max geworden is!

 3. Geox

  Jan snapt de simpelheid van de NPO bejaarden.

  Cashen!

 4. Tv duivel

  Wat kinderachtig om zijn gids(sen) boven ander gidsen te leggen. Mensen ik roep op om dat ook te doen alleen de omroep Max gidsen onder ander de gidsen te leggen. 😁

 5. Jos

  Jan heeft de prijs al uitgekeerd
  Aan de directie van Aafje
  Verdienen allebei bij 10 k€ dan Mark Rutte
  Totaal meer dan 420 k€

  Goed zo Jan : Max uitkering!

 6. Stanislav

  Wat gaaf zeg! Lekker een puzzeltje doen onder tijd voor max 😴

 7. Fan

  Ik heb heerlijke Varagids👍

 8. Zomaar

  Begrijp niet dat zijn omroep MAX nu gaat concurreren met puzzelbladen die er al voor jaren zijn.
  Wat volgt? Rollators met het MAX-logo?

 9. Jessica

  Mag niet van de omroepwet

  Of wordt Slagter de Akwasi van omroep
  land de wet overtreden en zich laten
  Verheerlijken

 10. Mink Vaillant

  Mijn moeder zal het hartstikke leuk vinden.

 11. L. Koopmans

  Het zullen wel de super simpele puzzels zijn van blaadjes huismerk Kruidvat. Idd lekker goedkoop.

 12. Frans Spies

  Geweldige actie deze puzzelactie op papier van omroep Max! Puzzelboekjes zijn inderdaad walgelijk duur

 13. Jan de 💩

  Enge man met een enge omroep.

 14. Dartsfan

  ‘ Buiten de Avrobode, Televizier, TVFilm, EO Visie, KRO Magazine, Mikro Gids, NCRV Gids, TROS Kompas, TV Krant, VARAgids, Totaal TV, Veronica Magazine, VPRO Gids en MAX Magazine om zijn er eigenlijk weinig andere bladen met programma-informatie.’ hahahaha

 15. Geronimo

  Mooi puzzelen omdat er op de treurbuis weinig te zien is.

 16. Mart Smeets

  Heeft tenminste nog goede programma`s erbij zoals van onschatbare waarde voor mij mag dat de televizier ring winnen

 17. Mink Vaillant

  De publieke omroep houdt de programmagegevens krampachtig binnenshuis (alleen eigen omroepgidsen) om massaal lrdenverlies te voorkomen. De Telegraaf heeft ooit een poging gedaan om dit te doorbreken. De vraag is nu of een publieke omroep met deze combinatie zomaar mag gaan concurreren met Denksport en andere puzzelbladen. Daar is de publieke omroep niet voor. Kan rechtszaak opleveren…

 18. Pauline

  Laat je liever nog eens lekker pijpen door Lilian Marijnissen….

 19. Vette spek dikke wijven

  Hoi pauline jij mag mij ook pijpen liefste deepthroat mmmmm lekker

 20. Manie kaal

  Binch puzzelen, ach ja waarom niet in coronatijd opgesloten in je huis bij de aanstaande 2e lockdown.

 21. 😷Paulus

  😷Vindt dat Akwasi en Ali B. ook een plekje in moet krijgen. 😁

 22. Lau

  Jan Slagter voelt feilloos aan wat je nodig hebt om je club succesvol te maken.
  Hij zou zo een zender tot een succes kunnen maken, jammer dat hij gebonden is aan de NPO.
  Geef Jan een zak met geld en geef hem volledige vrijheid om Net5 om te bouwen tot een commerciële omroep Max.
  Laat hem dit combineren met Radio 10.
  TV10, die zender heeft John nog op zak volgens mij.

 23. A.M.

  Ik sla de puzzels altijd over in Max Magazine!

 24. Alex

  Voelt als concurreren met omroepgeld, mag dat ?

 25. 🗣(wordt vast verwijderd...)

  In het Veronica-magazine staan ook elke week minimaal 6 puzzels!

 26. HBaz

  De programmering van de Belgische zenders mag ook wel wat prominenter in beeld. Niet ergens weggestopt. Wij oudjes kijken daar ook nog vaak naar.

 27. Mark

  2 miljoen omzet per week met de MAX! Is 100 miljoen per jaar; boekje kost 50 cent om te maken, dus 50 miljoen over, wat naar de makers gaat (loon enzo). Ik denk dat de advertentieopbrengst ook wel een paar miljoen per jaar is. Slimme man die Jan!

 28. dennis

  Slagter en zijn soorten verdienen veel aan seniorenweb, dure produkten verkopen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.