Tweede golf raakt Albert psychisch: ‘Dubbele klap’

Albert Verlinde wordt psychisch behoorlijk geraakt door het feit dat we nu in een tweede coronagolf zitten. Het voelt voor hem als een dubbele klap. Dat heeft de SBS 6-ster dinsdagavond gezegd in Shownieuws. Het is allemaal heel treurig, vindt Albert. Hij woont midden in Amsterdam: normaal gesproken een drukte van jewelste, maar nu niet meer. “Toen ik vanavond naar de studio reed, Amsterdam uit: het is gewoon verlaten. De straten zijn gewoon leeg op dit moment.”

De aangescherpte coronaregels raken de vrijetijdsindustrie hard. “Ik was vanavond aan het eten met een vriend in een restaurant in Amsterdam en de mensen van het restaurant zeiden: ‘Meteen na de persconferentie belt iedereen af.’ Help die horeca en ga naar het restaurant.”

Psychisch doet het allemaal veel met Albert. “Wat ik nu zo lastig vind – en ik denk dat heel veel kijkers dat herkennen – is dat je de eerste keer iets had van: we gaan improviseren en we gaan het oplossen.”

Nu is dat anders. “Nu voel ik een dubbele klap, omdat je uit het veld geslagen bent omdat het terug is en je niet weet waar je de energie vandaan moet halen. Ik vind het bijna heftiger dan de vorige keer. Ik noem het bijna een zachte lockdown.”

Theaters

Hoe staat Albert eigenlijk in de discussie over de theaters die nu weer gesloten zijn? Burgemeesters kunnen uitzonderingen maken, maar doen dat lang niet allemaal.

We moeten even geduld hebben, zegt Albert. “Het is nog niet voorbij, hè? Vandaag heeft Amsterdam en Halsema als eerste gezegd: ‘Ik wil nog even na kunnen denken.’ In principe blijft nog even alles tot maximaal 30 personen en ze kijkt waar ze ontheffingen gaat geven.

Hopelijk komt ze tot een eerlijk besluit, vervolgt hij. “Ik hoop oprecht dat iedereen daar rustig over gaat nadenken, want als je ziet wat de theaters de afgelopen tijd gedaan hebben om aan de voorkant veilig te zijn: met publieksstromen, verschillende ingangen, kleurcodes, een beperkt aantal mensen in de zaal. Ik hoop dat dat toch beloond wordt.”

Als je met 30 man in een restaurant kunt zitten en je hebt een theater dat honderd keer zo groot is, dan kunnen daar ook honderd keer zo veel mensen in.”

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen