Tweede golf raakt Albert psychisch: ‘Dubbele klap’

Geplaatst op wo 30 sep 2020 om 16:15

Albert Verlinde wordt psychisch behoorlijk geraakt door het feit dat we nu in een tweede coronagolf zitten. Het voelt voor hem als een dubbele klap. Dat heeft de SBS 6-ster dinsdagavond gezegd in Shownieuws. Het is allemaal heel treurig, vindt Albert. Hij woont midden in Amsterdam: normaal gesproken een drukte van jewelste, maar nu niet meer. “Toen ik vanavond naar de studio reed, Amsterdam uit: het is gewoon verlaten. De straten zijn gewoon leeg op dit moment.”

De aangescherpte coronaregels raken de vrijetijdsindustrie hard. “Ik was vanavond aan het eten met een vriend in een restaurant in Amsterdam en de mensen van het restaurant zeiden: ‘Meteen na de persconferentie belt iedereen af.’ Help die horeca en ga naar het restaurant.”

Psychisch doet het allemaal veel met Albert. “Wat ik nu zo lastig vind – en ik denk dat heel veel kijkers dat herkennen – is dat je de eerste keer iets had van: we gaan improviseren en we gaan het oplossen.”

Nu is dat anders. “Nu voel ik een dubbele klap, omdat je uit het veld geslagen bent omdat het terug is en je niet weet waar je de energie vandaan moet halen. Ik vind het bijna heftiger dan de vorige keer. Ik noem het bijna een zachte lockdown.”

Theaters

Hoe staat Albert eigenlijk in de discussie over de theaters die nu weer gesloten zijn? Burgemeesters kunnen uitzonderingen maken, maar doen dat lang niet allemaal.

We moeten even geduld hebben, zegt Albert. “Het is nog niet voorbij, hè? Vandaag heeft Amsterdam en Halsema als eerste gezegd: ‘Ik wil nog even na kunnen denken.’ In principe blijft nog even alles tot maximaal 30 personen en ze kijkt waar ze ontheffingen gaat geven.

Hopelijk komt ze tot een eerlijk besluit, vervolgt hij. “Ik hoop oprecht dat iedereen daar rustig over gaat nadenken, want als je ziet wat de theaters de afgelopen tijd gedaan hebben om aan de voorkant veilig te zijn: met publieksstromen, verschillende ingangen, kleurcodes, een beperkt aantal mensen in de zaal. Ik hoop dat dat toch beloond wordt.”

Als je met 30 man in een restaurant kunt zitten en je hebt een theater dat honderd keer zo groot is, dan kunnen daar ook honderd keer zo veel mensen in.”

Foto: SBS
22 Reacties op “Tweede golf raakt Albert psychisch: ‘Dubbele klap’”


 1. Mark

  Lijkt hier wel prive.nl of zo. Waar is het echte serieuze medianieuws? MC kan beter onderzoek doen naar het wel/niet doorgaan van Miljoenenjacht 20 Jaar & Televizier Ring Gala, in welke vorm dan ook.

 2. Frenske

  Overdrijven is ook een vak.
  En een economie die afhankelijk is van horeca en theaters is een inferieure economie.

  Hadden we maak weer een echte maakindustrie en niet die vrouwencommunicatie-economie.

 3. Beatrice

  Het is jammer dat alle media en meer dingen van waarde naar amsterdam worden gezogen als de buit naar een piratenboot. Kan dit niet wat beter verdeeld worden over nederlandje? We leven niet langer in de VOC tijd, toen alle buit naar amsterdammertje ging. Am Schell Damn wat dit betreft.

 4. Henk

  Halsema geeft toch ontheffing voor meer mensen, goed nieuws voor miljoenen jacht en de Televizier ring.
  Dus je ziet 1 burgemeester doet meer dan een andere burgemeester
  Geen wonder dat mensen verward raken door die maatregelen omdat het verschillend word ingevuld

 5. Adolfje

  Bereid jullie maar voor op 1984

 6. Jewish4life

  @Henk
  Prachtige j**dse vrouw die Femke. Ook haar antislaven statement raakt mij diep in de ziel zionist. Arabieren, Slavische volkeren en Germanen zijn nummer 1. in het expoteren van racisme, antisemitisme en slavenhandel. Dit kun je niet ontkennen, hé Henkie?

 7. Jewish4life

  WAdolfje wo 30 sep 2020 om 17:00
  Minderwaardige complotdenker met je antisemitische Germaanse naam. Rot op!

 8. Jewish4life

  @Adolfje wo 30 sep 2020 om 17:00

  Minderwaardige complotdenker met je antisemitische Germaanse naam. Rot op!

 9. Jewish4life

  @Henk
  Prachtige j**dse vrouw die Femke. Ook haar antislaven statement raakt mij diep in de ziel als zionist. Arabieren, Slavische volkeren en Germanen zijn nummer 1. in het expoteren van racisme, antisemitisme en slavenhandel. Dit kun je niet ontkennen, hé Henkie?

 10. Pettie Fart

  Die jankzak is ook niks gewend. En met hem de vele andere bekende jankers die bij GGZ aankloppen omdat ze minder mensen zien op straat. Mietjes.

 11. Rene Froger

  Wat een mafketels hierboven.

 12. Philips de Goede

  Heb een Gouden tip voor het Haagse tegen de Covid. Dat wondermiddel heet HydroxyChloroQuine. Ben je met 4 dagen schoon. Normaal wordt dit gebruikt tegen malaria en reumaklachten. 50 cent per dag maar. Maar je moet even durven het roer om te gooien.

  Wat ook helpt is Beter Tellen. Want aantal besmettingen minder dan een tiende van maart.

 13. Geronimo

  Het is ook triest allemaal. Als het nu ging om een soort ebola, maar dat is het niet. De impact van het virus lijkt nu ook veel minder te zijn, maar de kasthobo annex moederskindje weigert zijn hoofd uit de hol van het RIVM te halen. Waarom niet?

 14. Huismaker

  “Nee joh, heus joh. Hahahaha, Blijf vvd stemmen. Hahahaha. Echt joh. Ik lieg nooit. Hahaha. En Albert ? Je weet dat je altijd welkom bent. Hahaha”. Aldus Pinoccio Rutte.

 15. Tooske de Bourbon Parmaham

  Nu weten we weer waarom hij voor musicals werkt Thea TRAAL.

 16. JEWRY

  Albert Verlinde ‘doet het’ met antisemitische Marokkanen in het geheim net als Pim Fortuyn en Theo van Gogh destijds. Dat maakt hem net als Fortuyn tot een rechtste collaborateurs. Jammer voor onze Onno Hoes. Die is tenminste zionistisch maar heeft definitief naar mijn weten afscheid genomen van deze leugenaar en bedrieger. f@Ck Albert Verlinde, de rest van Nederland en de Arabische wereld! Leve Israël!

 17. kritische Avro-lid

  Afgezien van zijn mening, waarom krijgt een musical-homootje een platform om zijn mening te ventileren. By the way…ik ben ook gay

 18. Grapperhaus

  Als ik en Halsema al schijt hebben aan de regels. Dan komt de rest nog harder aan. Maar ja dat willen jullie graag als dom volk. Jullie weten, ik zeg zo als het is.

 19. Frits B.

  @JEWRY, ga lekker emigreren naar Israël.

 20. Bastiaan

  ogh arme Albert, wat zielig.. Albert je bent niet de enige!

 21. Realist

  Een bange bevolking is een gewillige bevolking. Zodat de door de elite gewenste grote reset van de economie naar de door hun gewenste Eco-Marxistische samenleving makkelijk kan worden doorgevoerd.

 22. Jonkofied

  It’s all about me reutelt ook weer

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.