‘The Social Dilemma gaat over Tim en Famke’

Geplaatst op ma 28 sep 2020 om 14:45

Het is momenteel een hit op Netflix: de documentaire The Social Dilemma, waarin de immense invloed van sociale media wordt blootgelegd. De film zet uiteen hoe de extreme bubbelcreatie op Facebook en Twitter tot polarisatie en doorgedraaide gekkies leidt. Terwijl techbobo’s aan het woord komen, ziet de kijker een fictief gezin compleet ontsporen door de smartphone. Zoonlief begint op een gegeven moment mee te lopen in een protest na het bekijken van online video’s.

The Social Dilemma legt volgens Het Parool precies uit wat we vorige week zagen op televisie: Tim Douwsma bij Op1 en Famke Louise bij Jinek vertelden ronduit over hun wantrouwen tegen het coronavirus en de bijbehorende maatregelen.

De BN’ers die met #Ikdoenietmeermee opriepen tot verzet tegen het coronabeleid, zeiden dat ze vooral vragen wilden stellen. Zijn zij het slachtoffer van de ‘filterbubbel’ waar ze door sociale media in belandden?“, schrijft de krant.

Mogelijk zijn Famke en Tim in een filterbubbel beland, waardoor hun mening continu versterkt werd en ze gingen overschatten hoeveel mensen het met hen eens zijn, klinkt het in de krant. Famke Louise schreef na haar optreden in Jinek dat ze ‘het gebrek aan support om mij heen niet kon overzien’.

UvA-communicatiewetenschapper Judith Möller: “De vraag is waarom Tim Douwsma en die andere BN’ers dachten dat ze dit konden gaan zeggen en doen? Zat hij daadwerkelijk in zo’n bubbel?

Filterbubbel of niet: Judith vindt dat hun optredens hebben bijgedragen aan het publieke debat. “Dat deze BN’ers vervolgens veel kritiek en hoon over zich heen krijgen, is juist een onderdeel van het proces waarbij de publieke opinie zich vormt.

Het Parool-artikel ‘De BN’ers van #Ikdoenietmeermee: slachtoffer van de filterbubbel?’ kunt u hier lezen.

Foto: NPO, RTL
34 Reacties op “‘The Social Dilemma gaat over Tim en Famke’”


 1. Pascal

  De DNérs (domme Nederlanders) moeten zich realiseren dat ze in de spotlight staan en dat de pers er ook is bij domme uitspraken. De pers is er niet alleen als applaus of promotie machine voor deze C sterretjes.

 2. ZeerNetteDame

  Famke Louise is een voorbeeld voor alle domme (schoon)dochters die ondanks hun lage IQ en EQ toch iets materialistisch hopen te bereiken. Ook voor ouders die eigenlijk geen kinderen zouden moeten hebben en aan opvoeding te wensen overlaten. En gezien het feit dat ze meer dan 1 miljoen volgers heeft leven we in een land vol tokkies en gekkies.

 3. M

  Als mijn programma 26 okt weer terug komt, nodig ik ook van alles uit, maar dan wel zo veel mogelijk uit de linkse hoek.

 4. Frank

  De kritiek op deze BN’ers is het enige goede dat hier uit komt. Hopelijk is het een realisatie voor de randdebielen van het internet dat ze heel erg luid gillen maar niet eens een beetje in de meerderheid zijn.

 5. Ferdinand

  Hier heeft Jensen ook last van. Kijk eens naar zijn YT-kanaal. Het is echt hilarisch hoe hard hij steeds roept dat de meeste mensen het met hem eens zijn. Hier op MC heb je er ook een paar. Ze denken voor iedereen te spreken, maar voelen toch steeds de behoefte om naar kanalen als die van Jensen te linken. Iedereen kijkt al, maar is te dom om zelf het kanaal te vinden of zo? Ik weet niet hoe het in die bubbel-hoofdjes werkt.

 6. Donald Dumb

  Misschien goed om Facebook en Twitter eens onder de loep te nemen?
  Anders een verbod hierop? Dat soort dingen ontwricht een samenleving en verspreidt fake nieuws…

 7. Maup Caransa

  Dat kwam dan weer van Willem Engel van zijn morbide viruswaanzin, QAnon die dan weer gesteund wordt door Forum voor Democratie, te gek om los te lopen.

 8. Media=Doorgedraaide Gekkies

  Je bent doorgedraaid als je het nieuws niet brengt, omdat je bang bent, dat mensen zich dan niet meer aan de coronaregels houden.
  Je houdt mensen in een bubbel. Het is als media niet je taak om kinderjuf te spelen, maar om nieuws te brengen.
  VOORBEELD VAN ZWIJGEN DOOR DE MEDIA:
  Afgelopen zondag 40.000 demonstranten op Trafalgar Square Londen.
  Nergens wordt er over bericht.
  Jullie mogen het niet weten. Jullie zijn dom. Jullie zijn kinderen. Jullie kunnen niet nadenken. De media denkt wel voor jullie.

 9. Panda De Haan

  Wat een dom volk zit er toch op twitter en de rest.

 10. Maup Caransa

  Je bent doorgedraaid als je reacties als hierboven gelooft.

 11. Jan de 💩

  Dat mens heeft een kop als een bouwvakker en probeert het eerst als fotomodel en later als zangeres . Aandacht aandacht aandacht , en ze krijgt het nog ook .

 12. Luister

  Heeft die Famke Louise met haar emotieloze opgespoten gezicht haar school niet afgemaakt?

 13. mrGer

  Ach, weet je, modeverschijnsel, die hele Famke Louise, geef het paar jaartjes dan is dat gewoon klaar. Gaat snel genoeg voorbij, niet teveel aandacht aan schenken.

 14. Objectivus

  Juist de Amsterdamse landelijke neplinkse kranten en andere media zitten zelf in een filterbubbel. Zij noemen Afrikanen negatief zwart terwijl de gewone anti-racistische Nederlander meestal deze mensen bij hun naam noemen of als donker, (donker) bruin beschrijven. Voor autochtone blanken gebruiken zij racistisch het positievere woord wit. De Amsterdamse elitemedia denkt kennelijk door polariserende woorden overgewaaid uit de racistische VS te gebruiken meer gelijkwaardigheid te creëren in Nederland. Zie wat er in de VS daardoor gebeurt nitwits.

 15. Grodom

  Tuurlijk. Mensen snappen de leugens en bedrog van het mediakartel.
  Want waar blijft een EERLIJKE en OPEN discussie over corona met:
  -evenveel voor- als tegenstanders
  -evenveel spreektijd
  -geen interrupties van zogenaamde gesprekleiders
  -geen dagelijkse gesprekspoppen als Ab O. of RIVM bobo’s
  -maar specialisten als Prof Van Wolveren, Mr Hulleman, Dr Wellens, Dr Zwitser enz

  KOP OP MEDIA

  NIET BANG ZIJN !!!!!! MAAR DURF !!!!

 16. Donald Dumb

  MrGer. Inderdaad, die Famke Louise ís een modeverschijnsel.
  Vandaar dat ze nu zoveel aandacht opeist. Dadelijk is het over en werkt ze gewoon weer bij Kruidvat ofzo…

 17. Fiend

  @Grodom Weer lekker aan het kniрpen en plаkken?

 18. Tja

  Ik vraag me af.. als Famke donker getint was geweest, was ze dan ook zo door de mangel gehaald? Want waarom word die Bizzey niet aangepakt? (Hint: noord afrikaanse achtergrond)

 19. Lekker ventileren die garnalenhersentjes

  Maurice de Hond stelde het Deltaplan Ventilatie voor.
  Dat plan zou hier op Mediakrant goed werk doen.
  Al die coronahersentjes eens goed ventileren, behalve die van Objectivus en Grodom en nog wat mensen, die goed van zuurstof voorziene hersens hebben.
  De bellen scheldkwijl moeten maar eens hard weggeblazen worden.

 20. Ferd Grollenhut

  @Tja
  Dat is omdat die Bizzey lekker op de achtergrond iedereen heeft lopen opstoken, maar zelf laf in de luwte blijft en niet ingaat op aanvragen van talkshows. Als ik Famke (of een vd anderen) was zou ik me nog maar eens goed achter de oren krabben over deze zogenaamde vriend.

 21. Gerda

  Een docu van Netflix The Social Dilemma..Ik ben daar ook weer wantrouwig over.. Stap je dan niet van de ene naar de andere bubbel??
  Iedereen leeft met Netflix, van oud tot jong.. Ik hoor niet anders.. En dan is iedereen verbaasd over de teloorgang van commerciële en publieke tv zenders in Nederland.
  Welke invloed heeft Netflix eigenlijk?
  Mensen nemen geen tijd meer om te lezen, het is sneller en simpeler om naar de tv te kijken. Al ontbreekt daar vaak de diepgang en bronvermelding

 22. ‘ikdoenietmeermee’

  Famke Luis in de pels

 23. Luister

  Ze waren bang dat er niet genoeg centjes binnen zouden komen voor hun extravagante levensstijl.

 24. Gerda

  Ja dat hebben Famke en Tim nu wel over zichzelf afgeroepen.. Als je het alleen van je looks moet hebben en soms een slecht
  vals gezongen liedje doet. dan kun je beter geen dingen zeggen, waar je de clou niet van snapt…

 25. Suckerpunch, de enige en de ekte

  Die Bizzey zouden ze ook moeten arresteren man; beetje vunzige oversexte liedjes zingen in een zaal vol minderjarige meisjes.

  Verbale massa aanranding!

 26. Donald Dumb

  Suckerpunch.

  Is dat zo? Ik ken zijn nummers verder niet.
  Maar is er van seksueel verbaal geweld tegenover minderjarigen sprake dan moet er maar een aanklacht komen…

 27. GrijzePilion

  @Tsja krijg je een harde als iemand met een kleurtje door het slijk wordt gehaald? Zodat je lekker kan zeggen ‘Ahhhhhh zie je wel’. Sneutje.

 28. [MikE]

  Maup Caransa leeft 🙏🏻

 29. Suckerpunch, de enige en de ekte

  Nou Donald, als zelfs TROUW het zegt;

  “ Zeker is dat hij Bizzey opdraagt zijn vrouwvriendelijke kant te tonen. De liedjes gaan inderdaad opvallend vaak over seks, waarbij de vrouw niet zelden als lustobject wordt neergezet.”

  Bron: trouw: 17 februari 2019, 10:57

  En het NRC noemde hem “de koning van de vunzigheid”

  Bah bah

 30. Donald Dumb

  En zijn optredens waren altijd goed bezocht, Suckerpunch?
  Ik vrees van wel want de ‘Boef’generatie laat zich alles welgevallen.
  De jeugd van nu is (muzikaal) compleet verloren…

 31. W. Zwageman

  @Donald Dumb
  ma 28 sep 2020 om 19:59

  Daarnet door mij gelezen:

  De politie heeft maandagmiddag in de buurt van Harderwijk een schaap van de A28 gehaald. Waar het vandaan komt, is nog een raadsel.

  Kan niet missen, dumbass on tour.

 32. Ikke

  Hou je mond als je geen verstand van zaken hebt, misschien moeilijk als je geen verstand hebt, je moet iets doen om in de belangstelling te staan en te blijven, daarom reageren anderen zonder verstand op hun uitspraken om het voor hun op te nemen, zoals Glennis Grace. Eerst maar op cursus om je verstand te zoeken en te gebruiken!

 33. Sjaan

  Deze site zou ook mooi in die documentaire passen. Over polarisatie, doorgedraaide gekkies en bubbels gesproken.

  Of is dat echt belangrijk medianieuws, wat Sylvana vindt van roti?

 34. Superman

  Een samenleving raakt alleen maar ontwricht, omdat mensen werkelijk te dom zijn, om voor de duvel te dansen.
  Ik kan als enige intelligente held toch niet heel Nederland tegen zichzelf in bescherming gaan nemen?
  Sluit het hele Nederlandse volk maar in een concentratiekamp op. Daar is het sheeple tenminste veilig tegen “engertjes” die niet mee willen doen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.