Man Dyantha Brooks was niet bij feestje Thierry Baudet

Ondernemer Mick de Vlieger, de man van SBS 6-ster Dyantha Brooks, was eerder deze maand niet aanwezig bij het feestje van Forum voor Democratie in de Amerikaanse ambassade. Dat heeft hij laten weten op Twitter na een beschuldiging hierover op NPO Radio 1. Journalist Harm Ede Botje, die een boek heeft geschreven over Forum-leider Thierry Baudet, riep in het programma Argos dat de ondernemer aanwezig was bij de fondsenwerfbijeenkomst voor rijke ondernemers.

Onzin, reageerde Mick direct op de socials. “Net op Radio 1 roept Harm Ede Botje dat ik aanwezig was op de Amerikaanse Ambassade tijdens de FVD bijeenkomst. Zijn bron mag uit het kaartenbakje, ik was niet aanwezig. #journalistiek.

Lachwekkend, vindt Thierry het. De Forum-leider schrijft: “Eens in de zoveel tijd zie je glashelder hoe journalisten de boel verdraaien en verhalen verzinnen…een pijnlijk momentje voor de kartelmedia die nu al twee weken proberen een loze beschuldiging tot Groot Nieuws te maken… 😂

Ook ondernemer Erik de Vlieger, de vader van Mick, vindt het bizar. “Het grachtengordeljournaille wordt steeds leugenachtiger. Nu Harm Ede Botje van Het Parool weer.

Wel uitgenodigd

Mick is wel uitgenodigd, zegt hij. “Ik heb een uitnodiging gehad, inderdaad. Vriendelijk voor bedankt. Aanwezig zijn en dat brengen alsof het een feit is zonder onderzoek of bijvoorbeeld een belletje is treurig. Het gemak waarmee men wat vermeld, terwijl het een leugen is, is storend. Hoe klein het ook is: ik krijg rillingen van onwaarheden.

Uiteindelijk bood Botje zijn excuses aan: “Je hebt gelijk Mick, je stond op de lijst van genodigden, maar was er niet bij tijdens de bijeenkomst van Forum in de Amerikaanse ambassade, mijn bronnen waren correct, op de radio vergiste ik me, sorry voor het ongemak.

Die zijn geaccepteerd door Mick: “Bedankt voor je bericht, Harm. Excuses uiteraard aanvaard.

Shownieuws

Dyantha’s Shownieuws-collega’s Evert Santegoeds en Patty Brard waren gisteren nog behoorlijk kritisch over Thierry Baudet. Zo liet Evert blijken dat hij Thierry’s ambitie om premier te worden onhaalbaar vindt.

En Patty zei: “Ik heb wel eens met hem in een talkshow gezeten en toen vond ik hem een beetje hautain. Dat zeg ik heel eerlijk.

De band tussen Thierry Baudet en de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra heeft in Den Haag wenkbrauwen doen fronzen, meldt de NOS. “Dit is inmenging in onze verkiezingen“, riep GroenLinks bijvoorbeeld.

Foto: Instagram

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen