SBS 6 haalt megaflop Dit Vindt Nederland van de buis

Na drie weken trekt SBS 6 de stekker uit het vooravondprogramma Dit Vindt Nederland. Er keken veel en veel te weinig mensen naar de Natacha Harlequin-show. Dat heeft Talpa laten weten aan het AD. Tv-directeur Marco Louwerens: “Een programma waarin alle Nederlanders aan het woord zouden komen, sloot naadloos aan bij de zender die wij met SBS6 voor ogen hebben. Helaas moeten we nu constateren dat Dit vindt Nederland te weinig kijkers aan zich heeft kunnen binden.

Pijnlijk genoeg moeten Natacha en haar deskundigen nog drie weken televisie maken voor anderhalve man en een paardenkop, want pas op 12 oktober gaan vervangers 50/50 en Lingo van start.

Dit Vindt Nederland is een van de grootste vooravondflops die SBS 6 ooit heeft gekend. Zo keken er gisteren 82.000 mensen (2,4 procent) naar, terwijl Lang Leve De Liefde ervoor 231.000 kijkers (7,8 procent) trok en Mr. Frank Visser: Wordt U Al Geholpen? erna 342.000 kijkers (7,2 procent) scoorde.

Voor de makers van Dit Vindt Nederland is het natuurlijk een drama. Er is maar liefst twee jaar aan het format gewerkt. “Ze zijn al heel lang aan het denken over die formule“, onthulde deskundige Catherine Keyl bij de start.

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer het eveneens verschrikkelijk slecht bekeken De 5 Uur Show van de buis wordt gehaald. Daar keken gisteren 53.000 mensen naar.

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen