Mark Rutte: ‘Gert-Jan Segers kletst maar wat bij Op1’

Geplaatst op vr 18 sep 2020 om 16:50

Minister-president Mark Rutte vindt dat ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers vorige week blunderde toen hij te gast was in de Jort Kelder-avond van Op1. Dat geeft hij aan in de Volkskrant. Gert-Jan riep dat het tijd is om het liberale feestje af te breken; meer aandacht en zorg naar elkaar is volgens hem veel belangrijker. Onzin, zegt Rutte. “Na Zweden hebben we de grootste sociale zekerheid ter wereld en na Amerika het duurste zorgstelsel ter wereld. Weet je… Pfoe…

Zo’n Gert-Jan praat gewoon maar een beetje in Op1, vindt Rutte. “Ik weet gewoon niet wat ze… Dan zegt Gert-Jan Segers bij talkshow Op1 dat de aandeelhouders te machtig zijn. Maar dan vraagt Jort Kelder of hij weet wie die aandeelhouders zijn. Weet-ie niet.”

Dat zijn de pensioenfondsen, roept Rutte. “Heel lieve mensen die ervoor zorgen dat wij een goed pensioen krijgen door aandelen van bedrijven te kopen. Toch wel handig, maar daar wordt dan een heel sfeertje rondom gecreëerd.”

Rutte vindt het jammer dat Gert-Jan het Op1-podium daarvoor misbruikt. Zo’n negatief sfeertje heeft helemaal geen zin, zegt hij. “Ik mag helemaal geen aandelen hebben. Misschien hebben jullie er een paar, maar jullie zijn toch ook geen graaiers?

Foto: NPO
41 Reacties op “Mark Rutte: ‘Gert-Jan Segers kletst maar wat bij Op1’”


 1. Ster

  Precies!

 2. Matthijs Zelf.

  Ja verkiezingen in zicht.

 3. robb

  Geef de vvd rechts niet de vrije hand maar daar hebben cda ,pvda en cu wel voor gezorgd dat dat niet is gebeurd .

 4. M@rk - Etten-Leur

  Stop Gert-Jan Segers van de ChristenUnie lekker ver weg in de “bible belt”. Dit zijn pas gevaarlijke types!

 5. Zomaar

  Het gaat harstikke goed, nooit eerder hebben de voedselbanken het zo druk gehad als nu.

 6. robb

  Zomaar ; de voedselbanken zijn er door dat de mensen niet met geld om kunnen gaan ,ik zie het elke week wat me ook opvalt dat meer dan de helft met de auto komt.

 7. Willie

  Ze kletsen alle twee uit de nek.

 8. Friet met Mayo

  Mark Rutte is een landverrader en hoort de bak in.

 9. Wilfried met Mayo

  Mark Rutte is een landverrader en hoort de bak in.

 10. Mike

  Rutte verdient als landverrader de zwaarst mogelijke straf. Zijn handlangers ook.

 11. Anna Nas

  Ze kletsen beide uit hun nek

 12. Kuis

  Rutte die in de mainstream media reageert op iets wat iemand zegt in een talkshow?

  De verkiezings “strijd” (propaganda) is begonnen!

 13. G.ossip

  Rutte kletst al uit zijn nek sinds deze griepepidemie, never waste a good crisis.

 14. azijnzeiker

  De verkiezingen zitten er aan te komen, en dat is te merken ook. Segers had dit een paar maanden terug niet durven te zeggen.

 15. HBaz

  En hoe komen we aan dat dure zorgstelsel? Door de marktwerking. En dankzij de liberalen.

 16. Arseen

  Het verkiezingsfeestje is begonnen. Iedere kapelaan prekt voor eigen parochie en uiteindelijk is ook Segers geen haar(haar??) beter.
  In feite zijn het bedpartners die het na een paar jaar proberen weer hun eigen marktwaarde willen toetsen en met een nieuwe partner aan de haal gaan.

  Bovendien Segers, wat zei je nou, zorg voor elkaar???Ik ben wel afhankelijk van ene Segers als er niemand is die voor mij zorgt straks en ik mogelijk al lang en breed had beslist dit leven te beeindigen op een door mij gekozen moment.
  Maar dat mag niet van Gert-Jan. Wat heb ik dan aan mooie praatjes.

  Los daarvan…..moet je weten dat het woord sociaal niet echt iets des VVD is.
  Rutte zei het van de week nog. 1/3 van de woning-portefeuille is sociale woningbouw. Veel te veel, volgens Rutte.
  Hoe zou dat toch komen Rutte>????

  Mensen staat het water tot aan de lippen.

 17. Leo knots

  Rutte stop met je leugen achtige kabinet met 2 clowns als minister die ons door (de niet bestaande) Corona cricis moeten helpen: de Jonge en Grappenhaus. De eerste is verantwoordelijk voor het onterecht opsluiten van duizenden bejaarden, de tweede niet in staat zijn eigen regels op te volgen. Op zich logisch want het is een hoax.

 18. kapo

  kunnen jullie onderbouwen wat jullie benoemen: landverrader ???

 19. Helena

  Zo’n gert-Jan wat denigrerend,minister onwaardig.
  Besteed is aandacht aan een collega die al jarenlang elke dag met de dood word bedreigd!
  Ook minister onwaardig!
  En doe eens aan zelfreflexie stop met liegen en doe je werk ,namelijk opkomen voor je eigen volk!!!
  Voedselbanken in het o zo RIJKE Nederland,is een schande!

 20. BREAKING !

  https://www.ad.nl/show/sbs-haalt-kijkcijferflop-dit-vindt-nederland-van-de-buis~acf097b9/

 21. Michiel

  Het is wel heel erg vreemd dat Rutte exact dezelfde argumenten gebruikt als Kelder in die uitzending van Op1. Net alsof Kelder en Rutte dit van te voren hadden afgesproken om Segers argumenten onderuit te halen. Iets wat tijdens de uitzending trouwens totaal niet lukte. Iedereen aan tafel bij Op1 vonden Kelders vragen wel heel erg vergezocht. Wat bij Op1 niet lukte moet Rutte dus maar via zo’n interview nog maar eens vertellen.

  Er zijn nauwelijks mensen in Nederland te vinden die geen hekel aan aandeelhouders hebben, maar blijkbaar heeft de VVD een campagne gestart (bij de rechtse NPO) om de aandeelhouders een beter imago te geven.

 22. Dreetje

  ChristenUnie is net zo’n gevaarlijke extreem linkse partij als GroenLinks. Praktisch dezelfde standpunten op gebied van immigratie (meer, meer, meer).

 23. Hockey-meisje

  Rutte heeft nog nooit iets een vrouw gehad. En met geen man ook. Reden: Rutte krijgt hem niet omhoog. Of in medische termen: Rutte is impotent.

 24. Wijze van Zion

  Beetje link van Rutte om Zweden aan te halen. Slechts weinig Nederlanders zijn op de hoogte hoe Zweden door de immigratie naar de verdoemenis wordt geholpen…..
  https://www.rt.com/news/500628-man-sucker-punches-woman-malmo/

 25. Philips de Goede

  Het is bekend dat de VVD er niet is voor het volk Of zelfs de (kleine) middenstand, maar gewoon voor het grote geld. Dit heeft FvD Hiddema nogal eens onder de aandacht gebracht. En tevens is bekend dat het NL zorgstelsel niet uitblinkt in waar voor het geld. Vergelijk maar met bijvoorbeeld belgie etc. (Misschien wel inefficiente
  burocraten bloatware). En even door associerend: De uitgebreide afknijp van de gewone nederlanders sinds lange tijd heeft ook zn weerslag op de gezondheid, en daarmee de kosten hiervan.

 26. Gebazel

  Rutte,Zeegers en zo verder de hele bende in Den Haag,wij het volk dus worden verkwanseld aan Europa,wij hebben niets meer te vertellen.Jezus wat is dit een kutland geworden

 27. Penny Wise

  Het neoliberale virus heeft meer verwoest dan corona. Tijd om dag te zeggen.

 28. roddelpraat

  Wij van roddelpraat hebben horen zeggen, dat ook het volgend kabinet rechts zal zijn. Tot grote spijt van links.

 29. Wijze van Zion

  Beetje link van Rutte om Zweden aan te halen. Slechts weinig Nederlanders zijn op de hoogte hoe Zweden door de immigratie naar de verdoemenis wordt geholpen…..

 30. Cohen T.

  @Wijze van Zion, een verwijzing naar de protocollen. Vuile antisemiet dat je zeker bent.

 31. Peter

  Beste Wijze van Zion, de Zweedse stemmer blijft maar stemmen op de linkse partijen. Dus blijkbaar wil een meerderheid dit gewoon.

 32. Help

  Die Seegers is net zo’n licht als die Liego de Jonge (schoolmeester 3e klas lagere school die nu ineens Minister van Volksgezondheid mag spelen). Beiden een baantje gekregen vanuit hun kartel. Die Seegers blijkt compleet geen kennis te hebben van zaken. Tjerrie stelde hem eens wat vragen in een tweede kamer debat. Seegers begon 10 minuten te ratelen zonder antwoord te geven. Het was bedroevend om te zien. Tjerrie reageerde met “Laat maar !”.

 33. Koe Man

  Geen enkele politicus is te vertrouwen, maar Rutte is wel de koper was van leugens en bedrog!

 34. Koe Man

  Geen enkele politicus is te vertrouwen, maar Rutte is wel de opperbaas van leugens en bedrog!

 35. IngridHenk

  Wat een leeghoofden hier die in de halve onzin van de christenen intrappen! De scholen zijn weer begonnen, ga a.u.b. even jullie groep 8 een keer goed afronden en vooral proberen begrijpend te lezen en te schrijven.

 36. aammehoela

  De verkiezingen beginnen weer. Dus veel verwijten heen en weer en draaien met de waarheid. Maakt niet uit wie, ze doen er allemaal aan mee. Enkel Baudet spant de kroon met vergelijkingen, arrogant elitair gedrag (Jinek afgelopen week) en bv. het ontkennen van “climate change”.

 37. Boerenverstand

  Geweldig nieuws dat Rutte eindelijk toegeeft dat het Nederlandse zorgstelsel peperduur is. Van het Planbureau ligt er al een studie van jaren terug waarin aangeroond is dat de kosten onevenredig gestegen zijn sinds de invoering van het zorgverzekeringsstelsel. Dat VVD-verzinsel is totaal mislukt. Rutte geeft dat eindelijk toe. Nu snel doorpakken in de Tweede Kamer, de zorgverzekeringen afschaffen en de zorg gewoon uit de inkomstenbelasting bekostigen. Hebben de Nederlanders ook weer meer dan €1000 per persoon per jaar extra te besteden om de economie aan de gang te houden.

 38. Arie

  Als Rutte met zijn VVD wordt herkozen, krijgen we dezelfde linkse kartelkliek van Klaverc.s. die ons land socialistisch maken.

  GertJan Segers van de Christen Unie partij is een meeloper, als christen verdedigd hij de politieke godsdienst de islam, die hem als eerste zullen ophangen als de islam de baas wordt in Nederland.

 39. Gert-Jan

  Ha ha ha, die Segers van de CU, doet mij denken aan hét beroemde verhaal van de krokodil een gevaarlijke mensen eter.

  De mensen in het dorp waar die krokodil huisde voerden die krokodil , omdat zij hoopten dat hij hen dan niet zou opeten. Maar de krokodil ging door en at vele dorpelingen op!
  Tot de laatste man in het dorp dit tot het einde vol hield met voeren , uiteindelijk toch ook zelf werd opgegeten.

  Seger ook, die denkt met pappen en nathouden de islam in Nederland tegen te houden. Foute man voor die partij!

 40. Tolkshow voor Zo Af en Toe in de Vooravond

  Bij de Gebaren Tolkshow zet ik het geluid altijd af.
  Ik vind die gast links met die bril en die daar rechts met die schoenen niet zo functioneel, nogal storend zelfs.

 41. Fidan

  Gert- Jan is een christelijke kwezel!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.