Mark Rutte: ‘Gert-Jan Segers kletst maar wat bij Op1’

Minister-president Mark Rutte vindt dat ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers vorige week blunderde toen hij te gast was in de Jort Kelder-avond van Op1. Dat geeft hij aan in de Volkskrant. Gert-Jan riep dat het tijd is om het liberale feestje af te breken; meer aandacht en zorg naar elkaar is volgens hem veel belangrijker. Onzin, zegt Rutte. “Na Zweden hebben we de grootste sociale zekerheid ter wereld en na Amerika het duurste zorgstelsel ter wereld. Weet je… Pfoe…

Zo’n Gert-Jan praat gewoon maar een beetje in Op1, vindt Rutte. “Ik weet gewoon niet wat ze… Dan zegt Gert-Jan Segers bij talkshow Op1 dat de aandeelhouders te machtig zijn. Maar dan vraagt Jort Kelder of hij weet wie die aandeelhouders zijn. Weet-ie niet.”

Dat zijn de pensioenfondsen, roept Rutte. “Heel lieve mensen die ervoor zorgen dat wij een goed pensioen krijgen door aandelen van bedrijven te kopen. Toch wel handig, maar daar wordt dan een heel sfeertje rondom gecreëerd.”

Rutte vindt het jammer dat Gert-Jan het Op1-podium daarvoor misbruikt. Zo’n negatief sfeertje heeft helemaal geen zin, zegt hij. “Ik mag helemaal geen aandelen hebben. Misschien hebben jullie er een paar, maar jullie zijn toch ook geen graaiers?

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen