Sander vond Op1 te voorzichtig en gezagsgetrouw

Geplaatst op ma 28 sep 2020 om 12:30

Sander Schimmelpenninck vindt dat Op1 met name in de beginperiode veel te voorzichtig en te gezagsgetrouw heeft bericht over de coronacrisis. Dat zegt hij in gesprek met Het Parool. Zelf was Sander ook uiterst braafjes in Op1; van zijn bijdrage werd veel meer verwacht. “Ik bleek ook minder geschikt dan ik zelf veronderstelde. Als er al een keer gesprek voorbijkwam waar ik naar uitkeek, merkte ik dat ik verlamde. Dan wilde ik te graag. Die gesprekken liepen ook niet lekker“, zegt hij.

Sander liet zich naar eigen zeggen te veel leiden door de instructies en meningen van mensen om hem heen. “Dan wilde ik toeslaan, maar ging ik toch af op de vraag die in mijn oortje werd ingefluisterd. Ik ben gaandeweg in mijn schulp gekropen. Dat is niet de plek waar ik op m’n best ben.”

Op de vraag waarom hij niet met zijn vuist op tafel heeft geslagen bij Op1, antwoordt Sander: “Luister, er werken daar echt veel goede en integere mensen. Maar waar kijkcijfers de toon bepalen, is geen ruimte voor echte stellingname. Zeker in de beginperiode van corona heeft Op1 heel voorzichtig geopereerd. Gezagsgetrouw.”

Voor kritische geluiden was in het begin van de coronacrisis geen ruimte bij Op1, zegt Sander. Hij wijst erop dat hij de redactie half maart al de vraag appte waarom de ouderen niet bescherm worden, zodat de rest verder kan.

Sander: “Dergelijke voorstellen werden compleet genegeerd. Dan zat ik daar weer met die Ab Osterhaus, die me ook niet kon uitleggen waarom jonge mensen moesten opdraaien voor een virus dat hoofdzakelijk voor ouderen een bedreiging is.”

In korte tijd heeft Sander zowel zijn presentatieklus bij Op1 als zijn hoofdredacteurschap bij Quote gestaakt. Hij gaat meer tijd besteden in Zweden, om daar een gezin te stichten met zijn Zweedse vriendin.

Hij kan naar eigen zeggen al leven van de inkomsten van zijn Zelfspodcast, de schandaalpodcast die hij samen met Jaap Reesema maakt en waarin hij prinses Alexia (15) het ‘lekkerste’ prinsesje noemde.

Een groot interview met Sander Schimmelpenninck in Het Parool kunt u hier lezen.

Foto: NPO
24 Reacties op “Sander vond Op1 te voorzichtig en gezagsgetrouw”


 1. ZeerNetteDame

  Tijd voor deze schimmel om gereinigd te worden. Een paar honderd jaar geleden hadden de voorouders van de Koning zijn kop er afgehakt en had daar geen haai naar gekraaid. Tegenwoordig moet dat een stuk netter en figuurlijk. Een verbod op toegang tot Nederland en social media voor dit stuk onbenul graag.

 2. Koe Man

  Ik vind ‘m een flapdrol, maar heb respect dat hij durft te zeggen dat het niet zijn beste optreden was. En ook dat hij ergens een punt achter durft te zeggen.

 3. Iemand

  Valt me steeds weer op bij deze kerel dat hij anderen de maat neemt maar zelf iets inhoudelijks bijdragen zie ik hem nooit doen. Misschien mis ik iets..zou kunnen. Allemaal gebakken lucht en opgeblazen gedoe bij Schimmelpimmel.. goed dat hij opzout

 4. Dries Roel Vink

  Arrogante flapdrol die nog steeds denkt dat het ‘pleps’ op zijn mening zit te wachten … Nou, ik dacht het toch niet! Rot op met je schimmel!

 5. Ronald

  Eerlijke introspectie.

  Wat een verademing.

 6. JanH

  En daar is het lekkerste prinsesje weer. MC, hou eens op met dat gekleuter.

 7. Rutte

  Vanavond ga ik jullie weer eens toespreken, de toon zal iets wat strenger zijn. Ik zal nog niet voor een 2de keer zeggen, je moet gewoon je bek houden, al heb ik daar moeite mee. Om dat niet te zeggen.

 8. anoniem

  Om een zo betrouwbaar mogelijk beeld van de situatie te krijgen, heb ik tot nu toe Op1 zoveel mogelijk gemeden.. :-)

 9. Alexia ☑️

  @JanH

  Gaarne uw muil houden, tokkie! Het feit dat uw lelijke dochter op een gnoom lijkt en geen last heeft van dit soort sujetten, betekent niet dat u hoeft te doen alsof u nog dommer bent dan u al bent. Ik trap op u met mijn Louboutin naaldhak, schorem mier.

 10. peacock and whiteman

  Zojuist is bekend geworden dat frank lammers en jan kooiman mee doen aan de belgische slimste mens, dat heeft de zender vier zojuist weten te melden.

 11. Panda De Haan

  Nieuw virus zonder 100% kennis.

  Het zou heel dom zijn om onzorgvuldig te berichten.

 12. Grodom

  MEDIA=VIRUS

 13. Tycho Graagnat

  Sander, natuurlijk heb je volledig gelijk in die stelling. Maar focus je op je nieuwe plannen en ideeën zoals je die zo mooi en open vertelde in : ‘ Nooit meer slapen’ tegen Pieter van der Wielen.

  Ja die zat zelf ook aan de Op1 tafel en zij zo treffend: ‘ Wie niet’ ?

  Sander, als je voelt dat de jas je niet past stap dan op zoals je ook deed inderdaad. Respect!!!

 14. Gerda

  Dat vind ik ook.. niet te lang stilstaan.. Dat je afgehaakt bent, was de beste beslissing ooit. Trouwens anders blijven mensen over je praten.. Stilstand is achteruitgang en daar ben je te jong voor

 15. Hiedoe

  Het was al bekend dat Schim zich nooit goed voorbereidde. Maar nu blijkt dat presentatoren vooral een spreekpop zijn die slaafs oppervlakkige vragen stellen die via hun ‘oortje’ worden gedicteerd is het begrijpelijk dat hij daar geen zin in had. Dacht dat oortjes vooral een hulpmiddel waren waarin bijv. wordt gezegd ‘afronden’ enz. Weer wat geleerd.

 16. Michiel

  Dankzij Schimmelpennick en consorten negeert het merendeel van de bevolking de Coronaregels, sterker nog door al dat gezeur van dom rechts voelde Rutte zich verplicht om de meeste voorzorgsmaatregelen te schrappen. Bijna heel Nederland is nu code rood en zijn er veel meer mensen ziek en gestorven dan als ze gewoon normaal hadden gedaan.

  En het enige wat Schimmelpennick dan spijt van heeft is dat hij nog kritischer, meer paranoïde en wantrouwiger had moeten zijn tegenover wetenschappers en maatregelen tegen het virus? Hoe ver ben je dan wel niet heen?

 17. Alexia

  Hoi Sander, wat jammer dat je overal mee bent gestopt. Maar dan heb je veel meer tijd voor mij, hoera! Ik ben helemaal niet gezagsgetrouw. Maar doe je wel voorzichtig? Ik ben nog maar 15. Je lekkerste….

 18. Helena

  Deze verwaande narcistische pedo kabouter blijft maar natrappen. Het is echt ongelofelijke wat een loser dit is. Sander Schimmelhersens wordt hopelijk voor altijd geboycot. het is niet alleen een viezerik, maar ook een achterbakse l u l. Dwerg Sander weigert kritiek te ontvangen. Hij vernedert mensen, hij maakt ze belachelijk, hij is echt totaal van de pot gerukt. Zal waarschijnlijk door zijn veel te oude moeder komen die lijkt op een kat met het syndroom van Down en zijn erg oude vader die overleden lijkt te zijn maar nog niet is geregistreerd.
  Nu opzouten naar dat verziekte Zweden om je vriendin zwanger te maken als dat lukt met dat kleine impotente kabouterpiemeltje van hem.

 19. Wow !

  Is die nou nog niet weg. Nergens voor geschikt.
  Flapdrop.

 20. Luister

  Sander als je overal weg bent, hou dan ook je mening voor je. Geen hond die daar nog op zit te wachten.

 21. Leo knots

  Was id de zwakste presentator van op1. Nu nog gewoon toegeven dat uitspraak over se prinses dom was en daar niet alles en iesereen de schuld van geven. Verder zal het beste een aardige kerel zijn

 22. Joe Banana

  Prima dat hij zo met zichzelf afrekent. Hij noemt precies de elementen waarom ik al maanden geleden ben afgehaakt bij dit programma.

 23. Szeretlek

  Hij heeft het nog steeds niet begrepen…

 24. Chelsey

  Nu zoals verwacht overduidelijk blijkt dat zowel de presentatieklus bij Op1 als de hoofdredacteurschap bij Quote te hoog gegrepen waren, blijft natuurlijk niet veel over dan naar Zweden af te reizen voor meer bestedingstijd met hét “Prinsesje” aldaar om die te gaan bezwangeren?! Genoeg “Oud Geld” in kas voor mislukt Sandertje zou je haast gaan denken? Immers zal het nog een hele tijdrovende opgave kunnen gaan worden met zo’n beschimmeld Piemeltje, dat dan weer wel!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.