Ronald Molendijk: ‘Platenlabel Gordon kansloos’

Ronald Molendijk denkt dat het plan van Gordon om een eigen platenlabel te beginnen iets te ambitieus is. Hij heeft daar niet de mankracht voor in huis. Dat heeft hij zondagavond gezegd in Shownieuws. Gordon ontmoette tijdens de opnames van de SBS 6-show Hit The Road zo veel talent, dat hij op het idee kwam om een eigen label te beginnen. Zo kan hij die talenten gemakkelijk lanceren, is de gedachte. Volgens Ronald onderschat Gordon het werk van een platenlabel volledig.

Samen met zijn manager Nathalie Moser wil Gordon het label Music Made In Holland lanceren. “De bedoeling is dat ze talenten gaan produceren enzovoorts. Ik denk alleen dat ze hier een cruciale fout maken.”

Welke fout? “Een platenlabel is financieren, ontdekken, begeleiden, promoten, marketen, hele langetermijnvisies hebben. Ik snap wel het gevoel dat je tegen iemand aanloopt of in Gordons geval, als iemand bij hem de auto instapt, dat je denkt: wow, ik wil iemand helpen. Maar dat is A&R: artiest & repertoire. Dat is een heel klein kantoortje bij een platenlabel.”

Opboksen

Dat kantoortje moeten ze onderbrengen bij een groot label, adviseert Ronald. “Ik hoop dat het idee is dat ze dit onderbrengen bij een groot platenlabel. Als je dit echt zelf wil gaan doenIk heb iets van tien jaar lang diverse labels gehaald. We brachten wereldwijd werk uit voor onder meer Tiësto. Waar je tegenaan loopt: per dag komen er alleen al op Spotify 30.000 liedjes bij, elke dag opnieuw. Als je bij mij komt en je hebt iets opgenomen, dan moet ik ervoor zorgen dat je zo hoog mogelijk in die charts komt. Dat is bijna mission impossible.”

Je moet opboksen tegen de grote labels, aldus Ronald. “De grote maatschappijen hebben grotere en meerdere ingangen. Ik ben niet tegen het oprichten van een platenlabel, maar als je het echt wil gaan doen, dan moet je ook kijken hoe een platenlabel er tegenwoordig uitziet. Daar werken nog steeds gewoon 100 mensen. Dat is niet iets wat je met z’n tweeën kan doen en dan mag je ook niets beloven aan artiesten.

Gordon moet niet vergeten dat talenten veel van hem verwachten en dat hij die verwachten niet kan waarmaken. “Iemand die binnenkomt wil geholpen worden en ziet in jou, in het label, de volgende stap in zijn of haar carrière.”

Oud en wijs genoeg

Zelf ziet Gordon het anders. “Ik ben oud en wijs genoeg om het zelf te doen. Ik heb het jarenlang met andere maatschappijen gedaan en allemaal in goede harmonie, maar waarom zou ik het niet zelf doen? Dan ben ik mijn eigen baas en kan ik bepalen wat ik zelf wil.”

Ik heb een uitgesproken mening en smaak.”

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen