Ronald Molendijk: ‘Platenlabel Gordon kansloos’

Geplaatst op ma 28 sep 2020 om 11:45

Ronald Molendijk denkt dat het plan van Gordon om een eigen platenlabel te beginnen iets te ambitieus is. Hij heeft daar niet de mankracht voor in huis. Dat heeft hij zondagavond gezegd in Shownieuws. Gordon ontmoette tijdens de opnames van de SBS 6-show Hit The Road zo veel talent, dat hij op het idee kwam om een eigen label te beginnen. Zo kan hij die talenten gemakkelijk lanceren, is de gedachte. Volgens Ronald onderschat Gordon het werk van een platenlabel volledig.

Samen met zijn manager Nathalie Moser wil Gordon het label Music Made In Holland lanceren. “De bedoeling is dat ze talenten gaan produceren enzovoorts. Ik denk alleen dat ze hier een cruciale fout maken.”

Welke fout? “Een platenlabel is financieren, ontdekken, begeleiden, promoten, marketen, hele langetermijnvisies hebben. Ik snap wel het gevoel dat je tegen iemand aanloopt of in Gordons geval, als iemand bij hem de auto instapt, dat je denkt: wow, ik wil iemand helpen. Maar dat is A&R: artiest & repertoire. Dat is een heel klein kantoortje bij een platenlabel.”

Opboksen

Dat kantoortje moeten ze onderbrengen bij een groot label, adviseert Ronald. “Ik hoop dat het idee is dat ze dit onderbrengen bij een groot platenlabel. Als je dit echt zelf wil gaan doenIk heb iets van tien jaar lang diverse labels gehaald. We brachten wereldwijd werk uit voor onder meer Tiësto. Waar je tegenaan loopt: per dag komen er alleen al op Spotify 30.000 liedjes bij, elke dag opnieuw. Als je bij mij komt en je hebt iets opgenomen, dan moet ik ervoor zorgen dat je zo hoog mogelijk in die charts komt. Dat is bijna mission impossible.”

Je moet opboksen tegen de grote labels, aldus Ronald. “De grote maatschappijen hebben grotere en meerdere ingangen. Ik ben niet tegen het oprichten van een platenlabel, maar als je het echt wil gaan doen, dan moet je ook kijken hoe een platenlabel er tegenwoordig uitziet. Daar werken nog steeds gewoon 100 mensen. Dat is niet iets wat je met z’n tweeën kan doen en dan mag je ook niets beloven aan artiesten.

Gordon moet niet vergeten dat talenten veel van hem verwachten en dat hij die verwachten niet kan waarmaken. “Iemand die binnenkomt wil geholpen worden en ziet in jou, in het label, de volgende stap in zijn of haar carrière.”

Oud en wijs genoeg

Zelf ziet Gordon het anders. “Ik ben oud en wijs genoeg om het zelf te doen. Ik heb het jarenlang met andere maatschappijen gedaan en allemaal in goede harmonie, maar waarom zou ik het niet zelf doen? Dan ben ik mijn eigen baas en kan ik bepalen wat ik zelf wil.”

Ik heb een uitgesproken mening en smaak.”

Foto: SBS
29 Reacties op “Ronald Molendijk: ‘Platenlabel Gordon kansloos’”


 1. Maverick

  Een besmet label,,,, kansloos!!! het enige positieve aan deze hysterische rellende flapdrol!!!

 2. Mono

  Smaak hahaha

 3. M.

  Gordon heeft nooit iets gepresteerd, deze vent leeft van infantiel overdreven grappen. Famke louise heeft nog een hoger IQ dan Goor.

 4. mrGer

  En dat later dat gejank over alle anderen waarom het niet lukte. Gordon is precies als Trump, die heeft het ook altijd over alle anderen

 5. Suckerpunch, de enige en de ekte

  Een platenlabel beginnen in een tijd waar iedere klapmongool met cdbaby, tunecore of weet ik veel wat voor betaalde dienst zijn muziek voor 30,- euro op itunes, amazon, google play, deezer en spotify kan plempen; ja goed idee! Doen Gordon!!

  Platenlabels pfff, wat ongelofelijk achterhaald zeg!

 6. Sjaak

  Wat heeft Ronald Molendijk gepresteerd op muziekgebied?

 7. Teuntje

  Hij moet weer zonodig aandacht die valse vrucht

 8. Turnpike

  Jawel, Teuntje is weer online. Zoals ik voorspelde, tussen 12.00 en 12.30. Lees en huiver. Zonder te lezen reageren als een kip zonder kop. Chapeau.

 9. Viola

  De focus van Gordon is altijd van zeer korte duur, al snel heeft hij ruzie of is hij het zat.

  Alles wat hij onderneemt dooft weer langzaam uit.

 10. Geronimo

  Ronald Molendijk heeft een radiohoofd.

 11. Roddelpraat

  In een koude donkere steeg kregen wij van Roddelpraat een briefje toegestopt van een man in een glitterpak met veren. Hierin staat dat het beoogde platenlabel wordt opgezet met allemaal jonge jongens die door de machtsverhouding allemaal ‘diensten’ aan directeur Gordon moeten verlenen in ruil voor de promotie van hun muziek. Gewoon een veredeld bordeel dus.

 12. Downald Twump

  Alsof de platenindustrie uberhaupt nog leeft. Achterhaalde meuk en veel teveel geld naar de verkeerde mensen

 13. BibleBeltBoy

  Normaal neem ik niets van Ronald aan op muziekgebied maar hierin heeft hij 100% gelijk.

 14. Pauline

  Gordon heeft alleen maar Flops achter de rug die met veel tamtam aangekondigd werden. Een eigen zanggroep, kledinglijn, uit de Toppers gegooid en niet te vergeten horeca wat een vak is en geen hobby voor een narcist met geld en oh ja zingen kan hij al jaren niet en bij SBS gaat ook de vlag niet meer voor hem uit. Ofwel bek houden en terug in je hok.

 15. MR X

  voor het eerst dat ik Molendijk iets zinnigs hoor zeggen

 16. Albert Verhinderd

  Go Gordon! Wie niet waagt, die niet wint. Laat jankerd Molendijk maar lullen.

 17. ,WEST*DE ENIGE ECHTE

  Wat Sam Philips kon in Memphis met zijn studio apparatuur van toen , kan iedereen. ook Gordon, Wel een kanttekening… de muziek uit de Sun records studio waren wel beter ,en waren millionsellers Heel wat anders dan de onnozelaars van nu, die denken te kunnen zingen !

 18. AlexF

  Weinig eens met Ronald. Maar in dit geval heeft hij gelijk.

  Zoals Gordon zong, never nooit meer. Daar moet hij dan ook aan houden. Anders word het net een heintje davids die door ellende porno videos moest kopieeren in zijn kelder om wat te verdienen.

 19. ,WEST*DE ENIGE ECHTE

  Gordon kon heus wel zingen, maar is een ongeschoolde zanger, zoals vele in de A status . maar hoeft ook niet, hij stond wel weken op 1 in de top 40 , Dus een erkenning bij de massa
  Ringo Starr met zijn yellow submarine was ook niet zo geweldig , maar verkocht miljoenen 45 toeren singeltjes
  en wat dacht je van Rod Mc KUEN zijn gebroken stem was niet om aan te horen, maar zijn nummer soldiers be never e hero werd wel over de hele wereld een hit

 20. Donald Dumb

  West. Een nummer hoeft geen muzikaal hoogstandje te zijn om op 1 te komen. Dat heeft met name met populariteit te maken.
  Sterker nog, muzikale hoogstandjes staan meestal niet in hitlijsten.
  Stairway to Heaven van Led Zeppelin bijv.
  Nooit ergens een hit geweest, toch uitgegroeid tot een wereldberoemde klassieker…

 21. Donald Dumb

  Als je bij mij komt en je hebt iets opgenomen, dan moet ik ervoor zorgen dat je zo hoog mogelijk in die charts komt. Dat is bijna mission impossible.”

  Oftewel. Je moet voldoende geld bieden om een plaats in de hitlijst (top 100) te kunnen kopen.
  Dat gebeurt nu met name door de labels Topnotch en 8 Ball(John de Mol). Je komt soms namen tegen waar niemand van gehoord heeft maar toch in de top 10 staan. Op zijn minst dubieus…

 22. Gregor

  Gordon is vals en zingt vals, niet om aan te horen.
  Jong talent die met hem in zee willen gaan pas op !!!!!!

 23. Umfufu

  Na zijn daverende succes met LA the Voices, en zijn vele, vele nummer een hits, succesvolle tournees en een schat aan talent uit zijn stal, is dit de meest logische stap voor deze introverte, bescheiden en vriendelijke artiest.

  Uche

 24. ron

  Zou die Molendijk niet iets anders kunnen gaan doen ?
  Iets in een spoelkeuken of zo ??

 25. G.ossip

  @ron, is dat dan wat ze bedoelen van baan naar baan(Koolmees) spoelkeuken medewerkers worden ook weg gesaneerd, wacht ff alles word weg gesaneerd, dan trekken we de stekker maar uit BV Nederland.

 26. AlexF

  Wellicht als hij toch een platenbedrijf gaat beginnen, begin dan een zuster firma:

  Corona Heuckeroth de top 19 CD OVIDE en Zijn Vriendjes

 27. Natasja

  @ Alexf: Gordon leverde ooit een bijdrage aan 52-delige tekenfilmserie “Saban’s Avonturen van de Kleine Zeemeermin”. Hierbij werd de hoofdrol ingesproken door Jody Pijper.

 28. Snorlax

  ‘en dan mag je ook niets beloven aan artiesten.” Uhm zoals jij wel deed in Idols Ronald? Wat is ee gebeurt met die laatste 2 winnaars?

 29. Ben

  De ene loser over de andere loser.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.