RTL 4 wilde naast Eva Jinek ook Jeroen Pauw

Geplaatst op za 26 sep 2020 om 14:00

RTL 4 heeft vorig jaar geprobeerd om naast Eva Jinek ook Jeroen Pauw naar de zender te halen. Hij had interesse, maar koos er toch voor om bij de NPO te blijven. Dat vertelt Peter van der Vorst, de contentdirecteur van RTL, vandaag in het AD. Het gerucht dat Jeroen in onderhandeling was met RTL, werd in juli vorig jaar gelanceerd door Wilfred Genee: “Er gaat een verhaal de ronde – tenminste, dat hebben wij begrepen – dat Jinek en Pauw binnen afzienbare tijd naar RTL toe gaan.

Tv-criticus Angela de Jong riep toen: “Ik heb andere namen gehoord. Volgens mij wil Matthijs van Nieuwkerk heel graag naar RTL. Er is immers gedoe met zijn salaris.

Wilfred: “Dan gaat die de late avond doen en zij de vooravond doen. Maar goed, dat moeten we allemaal zien.

RTL wilde er destijds nog niets over kwijt: “Er gaan heel veel namen rond en het speculeren laten we altijd graag aan anderen over. Ons beleid is dat we nooit uitspraken doen over geruchten rond transfers.

Gesprekken met Jeroen en Matthijs

Ruim een jaar later wil RTL er wél wat over kwijt. Peter van der Vorst vertelt in de krant met Jeroen Pauw te hebben gesproken. “Ik heb hem een keer gesproken. Hij vond het, dertig jaar nadat hij bij RTL begonnen was, best interessant. Maar al snel zei hij: ‘Ik voel me thuis bij de NPO’. Prima.

Ook Matthijs van Nieuwkerk heeft met RTL om tafel gezeten. “We waren heel ver. Matthijs zou stoppen met De Wereld Draait Door, maar het was zeer de vraag of hij weer een dagelijkse talkshow wilde doen. Hij besloot bij de NPO te blijven. Dat begrijp ik. Hij kan daar de dingen doen die hij wil. Er zit alleen minder druk op.

Uiteindelijk is alleen Eva dus gelukt. “We hebben ook een keer een zaaltje gehuurd in Amsterdam. Kregen we van tevoren een sleutel, zodat niemand wist wie er naar binnen ging. Dan kwam eerst Beau en tien minuten later Eva met pet en een grote zonnebril.

Het AD-interview met Peter van der Vorst kunt u hier lezen.

Foto: NPO
24 Reacties op “RTL 4 wilde naast Eva Jinek ook Jeroen Pauw”


 1. Corry Jankbal

  Zou Jeroen Eva al een keer genomen hebben?

 2. Harco Sanders

  Eva was de pupil van grootmeester jeroen. Na een stevig mondeling examen werd eva plotseling ook bekend. Een dag later stond zijn gulp er nog open van! Wat een talent!

 3. Lisa

  Na Jinek en al haar voorgangers is het wel duidelijk dat je nog zo top kan zijn bij de NPO je dat niet bent bij RTL en ook niet zult worden. Dus als geld niet je drijfveer is denk ik dat veel NPO’ers de overstap niet meer zullen wagen tenzij ze op een zijspoor zijn beland bij de NPO.

 4. M.

  Eva Jinek grootste levensfout is naar RTL Duitsland te verhuizen, een Top talkshow, serieuze , journalistiek en informatief inruilen voor Boulevard op late avond, blijft onbegrijpelijke… Aan haar houding en haar ogen zie je iedere avond weer SPIJT, SPIJT, SPIJT… Ik heb de aflevering van afgelopen donderdag terug gezien, haar journalistiek hart wil, Carlo Boszhard vragen, wat is er nou gebeurd over de gruwelijk aantijgingen naar jouw toe, over Bram Wijs, bekend Youtuber beweert : “Hij (Carlo Boszhard) stak zijn hand om mijn bil heen en gleed er heel goor overheen, terwijl ik er gewoon stond”… Maar Ik denk dat Eva een spreekverbod kreeg door RTL Duitsland. Op deze voet kan ze haar vak niet optimaal uitoefenen. Sinds Jinek bij RTL Duitsland werkt, heb ik de echt Eva Jinek nooit meer gezien… Ik hoop dat OP1 stopt en Eva weer aan de slag kan waar ze thuis hoort Op1.

 5. raam

  eva

  stop

  joint niet zoveel

 6. anoniem

  pauw je ziet er dronken uit

  soort zoekt soort

 7. Bram Moszkowicz

  Eva net zo fout als ik.
  Dus als er geld te verdienen is…..

 8. Brad Wursten

  Pauw is de verstandigste. Alleen geld maakt niet gelukkig.

 9. Teuntje

  Pauw haalt zichzelfnaar beneden om met die alcoholist te gaan samenwerken

 10. Maup Caransa

  Corry Jankbal, wat denk jij ik zou wel mijn best doen om haar goed te nemen.

 11. Viswijf van 4 800 000 euro

  Wat is RTL toch een schijntalent ontmaskeraar! Jinek kon lekker faken en spelen bij de NPO met een aura alsof ze uit de talentenhemel was nedergedaald. Nu blijkt ze gewoon visvijf te zijn.

 12. Leo knots

  Van de twee hebben ze de verkeerde. Als duo best te doen alleen Eva is niet naar te kijken

 13. Jezus

  Pauw is al dik binnen, dus die hoefde niet voor het geld te gaan, wat eva trumpbash janknek dus wel deed.

 14. Zomaar

  Een zaal huren en dan vermomd naar binnen.
  Echt?
  Zou kunnen.
  Ze wilden de PO naaien door het vertrek van Jinek aan te kondigen net voordat ze het van Pauw zou overnemen.
  Dat zegt ook iets over de persoon Jinek..

 15. janus

  na, humberto en twan huys zet ook eva nu haar journalistieke ambities opzij voor een goed salaris……

 16. Henry

  Janknek is diep gevallen voor het geld. Alleen stelt ze niet zoveel voor. Door de mand gevallen.

 17. Per Huismans

  We kunnen er heel gewichtig over doen, maar Pauw heeft het vak bij RTL geleerd.

 18. Is pauw een zakkenvuller en laat hij commercie boven inhoud gaan.

  Als hij dit zou gaan doen dan is het klaar met Pauw en Eva.

  Stompzinnige onderwerpen presenteren en Hazes , Gorden en al die andere onbetrouwbare gebakken lucht BN érs aan tafel gedogen gaat m niet worden.

  Kwaliteit, kritisch zijn en echte onderwerpen in je programma kan niet bij RTl en haar debiele broertje Talpa.

  Nee Pauw gaat niet terug naar de domme commerciële geldgraaiers met bagger programma’s , verwacht ik.

 19. JasperV

  Sympathiek van Pauw dat hij niet voor het grote geld naar RTL gaat en bij NPO blijft.
  Overigens denken sommige reageerders hier kennelijk dat ze op een seks site zitten en dat er interesse is in hun overdreven seksistische opmerkingen.

 20. , WEST*

  ZO… HET IS 6 UUR GEWEEST Het is weer etenstijd , en ga bij mn eigen langs hoe ik de dag doorgekomen

  vandaag een videoclip gedraaid met de crew, toen heerlijk de lunch gebruikt bij van der Valk samen met de crew, toen verder gegaan met de clip. 4 uur bij van de Valk voor een borrel met kaas bitterballen en ossenworst , en 5 uur naar het Gooi, naar moeders en kroost !

  Vanavond en morgen doe ik helemaal niets heerlijk morgen naar het bos als het droog blijft, en Maandag om half elf gaan we verder met monteren van de clip !

  maar nu FOX SPORT

  goedennavond allemaal

 21. Schijnheilige Pauw

  Jeroentje Pauw mocht als beloning voor blijven de productie van Op1 doen met zn bedrijfje TVBV. En ineens gingen de productiekosten met 40% omhoog. Hoe kan dat toch zomaar. Her schijnt dat ie zn gesprek met RTL gebruikt heeft om te schermen met een overstap, dus vandaar.
  Verder is ie tegen al 60 jaar, en hij heeft goed ingeschat dat het een zware dobber zou worden bij RTL om zn succes bij moedertje NPO te evenaren.

 22. Jessica

  Eva wist dus in mei 2019 naar RTL zou gaan
  Ondertussen eisen stellen aan KN
  haar eis ‘eerder beginnen’ is nu haar boemerang
  91% van de keren verliezen van Op1

 23. Wil van Bil

  Het is niks en het was niks die hele Jinek

 24. AlexF

  weinig geheim dit. Dat was al bekend voordat Jeroen naar RTL ging om te praten bekend bij Frans Klein.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.