RTL 4 wilde naast Eva Jinek ook Jeroen Pauw

RTL 4 heeft vorig jaar geprobeerd om naast Eva Jinek ook Jeroen Pauw naar de zender te halen. Hij had interesse, maar koos er toch voor om bij de NPO te blijven. Dat vertelt Peter van der Vorst, de contentdirecteur van RTL, vandaag in het AD. Het gerucht dat Jeroen in onderhandeling was met RTL, werd in juli vorig jaar gelanceerd door Wilfred Genee: “Er gaat een verhaal de ronde – tenminste, dat hebben wij begrepen – dat Jinek en Pauw binnen afzienbare tijd naar RTL toe gaan.

Tv-criticus Angela de Jong riep toen: “Ik heb andere namen gehoord. Volgens mij wil Matthijs van Nieuwkerk heel graag naar RTL. Er is immers gedoe met zijn salaris.

Wilfred: “Dan gaat die de late avond doen en zij de vooravond doen. Maar goed, dat moeten we allemaal zien.

RTL wilde er destijds nog niets over kwijt: “Er gaan heel veel namen rond en het speculeren laten we altijd graag aan anderen over. Ons beleid is dat we nooit uitspraken doen over geruchten rond transfers.

Gesprekken met Jeroen en Matthijs

Ruim een jaar later wil RTL er wél wat over kwijt. Peter van der Vorst vertelt in de krant met Jeroen Pauw te hebben gesproken. “Ik heb hem een keer gesproken. Hij vond het, dertig jaar nadat hij bij RTL begonnen was, best interessant. Maar al snel zei hij: ‘Ik voel me thuis bij de NPO’. Prima.

Ook Matthijs van Nieuwkerk heeft met RTL om tafel gezeten. “We waren heel ver. Matthijs zou stoppen met De Wereld Draait Door, maar het was zeer de vraag of hij weer een dagelijkse talkshow wilde doen. Hij besloot bij de NPO te blijven. Dat begrijp ik. Hij kan daar de dingen doen die hij wil. Er zit alleen minder druk op.

Uiteindelijk is alleen Eva dus gelukt. “We hebben ook een keer een zaaltje gehuurd in Amsterdam. Kregen we van tevoren een sleutel, zodat niemand wist wie er naar binnen ging. Dan kwam eerst Beau en tien minuten later Eva met pet en een grote zonnebril.

Het AD-interview met Peter van der Vorst kunt u hier lezen.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen