Met mondkapje naar wc in gyms Arie Boomsma

Geplaatst op di 29 sep 2020 om 15:30

Arie Boomsma, de beroemdste sportschoolhouder van het land, verplicht zijn klanten voortaan om een mondkapje op te zetten als ze naar de wc gaan. Dat meldt hij op Instagram. Als het braafste jongetje van de klas wil Arie zo goed mogelijk gehoor geven aan de oproep van burgemeester Femke Halsema om vaker mondkapjes te dragen. Tijdens het sporten is een mondkapje niet verplicht – dat is vanwege de benauwdheid geen doen – dus daarom verplicht Arie het maar in de wc-hokjes.

De discussie over mondkapjes woedt nog altijd in volle hevigheid: de één zegt dat ze wél helpen, de ander gelooft er niet in. Wat pas écht schijnveiligheid lijkt, is het nieuwe mondkapjesbeleid van Arie Boomsma.

Terwijl de Vondelgym-klanten van Arie tijdens het sporten volop de ruimte vol kunnen hijgen met hun aerosolen, moeten ze tijdens hun loopje naar de wc ineens wél een mondkapje op.

Arie: “Amsterdam adviseert dringend mondkapjes te dragen in drukke ruimtes. We hanteren de richtlijn van restaurants. Aankomen met mondkapje op. In de ‘les’ kan het mondkapje af. Ga je naar de wc, of weer naar huis, dan mondkapje weer op.”

Alleen een mondkapje dragen als je de gym in- of uitloopt of naar de wc gaat, lijkt vrij onzinnig. “Tijdens het trainen hoef je geen mondkapje te dragen (naar richtlijnen van de World Health Organisation)“, zegt Arie.

Is dit niet een typisch voorbeeld van schijnveiligheid? “We volgen het dringende advies van de burgemeester. Tijdens het trainen worden er geen mondkapjes gedragen hoor. Maar als de winst zou zijn dat mensen weer door hun neus gingen ademen zou dat een fantastische bijvangst zijn (want veel gezonder).”

Foto: RTL
35 Reacties op “Met mondkapje naar wc in gyms Arie Boomsma”


 1. Sjaak echt

  Dat er nog mensen komen bij Vondelgym, je wilt toch niet sporten bij een NSB-tent?

 2. Luister

  Laat Arie maar een kapje voor z’n hele vrome tronie houden!

 3. Bing Go

  De corona spetters vliegen harder tijdens sporten dan tijdens pissen.

 4. Baas

  Gym? Is dat hoe randdebielen tegenwoordig sportschool zeggen?

 5. Frenske

  Arie is één grote schijnvertoning. Intens deugen voor de bühne, topacteur!

 6. Kip

  Als er een ruimte is waar het virus welig tiert, is het wel de sportschool.
  Je bent een dwaas als je in een dergelijke ruimt verkeert.

 7. Cees

  Arie ik doe het mondkapje wel af als ik je een BJ geef.

 8. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  Op de toiletten van de sportscholen van Judas Arie gebeuren zoveel smerige dingen, daar helpt geen mondkapje tegen.

 9. anoniem

  We zijn al 9 maanden verder en nog steeds zijn er geen mondkapjes te koop die iedereen ook zelf beschermt. Wat mogelijk een extra motivatie is deze te dragen i.p,v, al die mondkapjes die nu overal verkrijgbaar zijn. Hoe kon het toch zo lopen?

 10. Prof. Dr. Phd. Ing Warhoofd

  Mondkapjes zijn na 10 minuten ook besmet met allerlei troep. Alleen het staat zo lekker afgericht.

 11. Hermann Boring

  Ach, moet die heilige boon ook weer wat aandacht?

 12. Henk

  Wat kan mij Arie en z’n gym nou schelen?
  Irritante vent.

 13. Astra

  Arie, doe het voor je ogen.
  Dan zie je dat klein duimpje tenminste niet.

 14. Leo knots

  Dacht dat zijn sportscholen al falliet waren. Dat is toch zo?

 15. Juist

  Arie ziet de bui al hangen. Straks helemaal geen sponsors meer en er heeft niet eens iemand gebeld.

 16. Abij

  Dat zegt hij om zijn hachje te redden! Hij wil laten zien hoe goed dat hij bezig is aan burgemeester Halsema nou je moet echt niet in een sportschool zijn met Corona waar al die transpirerende mensen zijn. Als je naar het toilet moet een mondkapje op dat zal echt helpen.

 17. Uit betrouwbare bron

  Ari weet dat er op zijn wc veel gepijpt word.
  Door nu met een mondkapje op naar de wc te gaan geeft het een andere indruk.
  Daarmee wil hij sluiting voorkomen.

 18. anoniem

  Er is ook veel interessanter nieuws over deze situatie, dan wat die BN-ers in hun ivoren toren beleven. Maar ik denk dat verstandige mensen misschien minder in de media te zien zullen zijn.. :-)

 19. Uit nog betrouwbaardere bron

  Arie de ‘pijpkanarie’.

 20. Ronaldz

  Bij Arie in de gym kun je beter een condoom meenemen. Uitleg overbodig lijkt mij.

 21. TON

  Had zijn vader maar een condoom gebruikt.

 22. Merel

  Heel goed Arie, beschermt zijn tegen covid-19 in aerosolen bij doorspoelen toiletten, wel de klep naar beneden voordat je doorspoelt Arie.

 23. Je Weet Wel, Tisjeboy

  Kuisheidsgordel aandoen want als je bukt staat Arie naast je, das pas veilig in zijn gyms.

 24. Angela’s man

  Een gehaat en nep persoon die met zijn kruisje in zijn oor alleen nog in leven gehouden wordt door Boulevard wat alles over het programma zegt.

 25. Curryworst

  ik ga het liefst met mijn eigen worst zonder mondkapje naar de wc, lijkt mij wel zo handig.

 26. Mark

  Stoere redactie van mediacourant om Boomsma weg te zetten als het braafste jongetje van de klas. Over stemmingmakerij gesproken.
  Top dat hij zoveel mogelijk de richtlijnen probeert te handhaven in zijn sportscholen. Zouden meer ondernemers moeten doen.
  Er is een gezondheidscrisis aan de hand waar we allemaal mee moeten leren leven.
  Flinke jongen/jongedame die dit sneue stukje geschreven heeft. Zou de tranen uit mijn kop janken als ik zijn/haar baantje had. Durf te wedden dat hij/zij zich ook nog eens journalist durft te noemen!

 27. Tycho Graagnat

  Ik zag zojuist het NOS jornaal. De discussie over mondkapjes. Op straat de mensen zijn allemaal dezelfde mening toegedaan, niemand is tegen die vieze dingen.
  Ze laten het aan de camera zien en proppen het daarna terug in hun jaszak met un vieze ‘klauwtjes’ tussen alle andere zooi.
  Maar ze hebben wel een mondkapje, dat scheelt. Maar het is niet verplicht hoor je iedereen zeggen, van restauranteigenaar tot mensen op straat.
  Het is een hysteriche roep van mensen zodat Rutte en de Jonge bij de volgende persco wil nijna MOETEN verplichten om dat het leeft inder de bevolking. Het is zo’n flauwekul en de dingen zijn smerig en worden tot wel 100 keer gebruikt. Het is een schijnveiligheid. Denken dat je goed bezig bent. Maar iedereen praat elkaa na en zo was het in de geschiedenis al altijd. Blijven roepen, en ja dan moet het kabinet wel mee. En iedereen doet voor de vorm zo’n muilkorf om en denkt dat hij goed bezig is.

 28. Tycho Graagnat

  un=hun
  nijna=bijna
  elkaa=elkaar

  Lastig op een smartphone, dat blijkt wel weer.
  ;-)

 29. WEST*

  Arie is een foute homo in ontkenningsfase

 30. WC EEND

  Trek jezelf maar door vieze oproerkraaier

 31. Momi

  Wat een ongelofelijk zieke reacties. Ik zou me toch eens achter de oren krabben als ik de behoefte zou hebben zo te haten.

 32. snoezigkleinhertje

  Een normaal iemand durft nog niet eens in een astronautenpak die smerige zaak in dus laten we in naam van de volksgezondheid deze mislukte ijdeltuit stevig boycotten.

 33. HBaz

  Dan zal er bij Arie wel geen deksel op de plee zitten.

 34. Jan

  Waarschijnlijk zou hij heel graag nog eens anaal gepenetreerd willen worden…

 35. John

  Wat een slijmerd

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.