Met mondkapje naar wc in gyms Arie Boomsma

Arie Boomsma, de beroemdste sportschoolhouder van het land, verplicht zijn klanten voortaan om een mondkapje op te zetten als ze naar de wc gaan. Dat meldt hij op Instagram. Als het braafste jongetje van de klas wil Arie zo goed mogelijk gehoor geven aan de oproep van burgemeester Femke Halsema om vaker mondkapjes te dragen. Tijdens het sporten is een mondkapje niet verplicht – dat is vanwege de benauwdheid geen doen – dus daarom verplicht Arie het maar in de wc-hokjes.

De discussie over mondkapjes woedt nog altijd in volle hevigheid: de één zegt dat ze wél helpen, de ander gelooft er niet in. Wat pas écht schijnveiligheid lijkt, is het nieuwe mondkapjesbeleid van Arie Boomsma.

Terwijl de Vondelgym-klanten van Arie tijdens het sporten volop de ruimte vol kunnen hijgen met hun aerosolen, moeten ze tijdens hun loopje naar de wc ineens wél een mondkapje op.

Arie: “Amsterdam adviseert dringend mondkapjes te dragen in drukke ruimtes. We hanteren de richtlijn van restaurants. Aankomen met mondkapje op. In de ‘les’ kan het mondkapje af. Ga je naar de wc, of weer naar huis, dan mondkapje weer op.”

Alleen een mondkapje dragen als je de gym in- of uitloopt of naar de wc gaat, lijkt vrij onzinnig. “Tijdens het trainen hoef je geen mondkapje te dragen (naar richtlijnen van de World Health Organisation)“, zegt Arie.

Is dit niet een typisch voorbeeld van schijnveiligheid? “We volgen het dringende advies van de burgemeester. Tijdens het trainen worden er geen mondkapjes gedragen hoor. Maar als de winst zou zijn dat mensen weer door hun neus gingen ademen zou dat een fantastische bijvangst zijn (want veel gezonder).”

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen