Guido Weijers wil groot coronaprotest in Jinek of Op1

Geplaatst op di 29 sep 2020 om 16:00

RTL 4-cabaretier Guido Weijers wil dat de culturele sector vanavond of morgen een podium krijgt in één van de drie grote talkshows om te protesteren tegen de coronaregels. Dat laat hij weten op Twitter. De nieuwe coronaregel luidt dat er in binnenruimtes niet meer dan 30 mensen bij elkaar mogen zijn, maar dat er op gemeenteniveau ontheffingen kunnen worden verleend. Die wordt in Amsterdam bijvoorbeeld niet verleend, waardoor bioscopen en theaterzalen weer terug bij af zijn. Guido is woest.

Het is een regelrechte schande, vindt Guido. “Ik verwacht vanavond of morgen bij Jinek, Op1 en De Vooravond toch echt dat de culturele sector nu eens van zich laat horen! Schande hoe we ons laten wegzetten! Beoordeel ons op veiligheid!

Guido is boos op burgemeester Femke Halsema. “Theaters (en ons fantastische publiek) houden zich perfect aan de regels. Grote ruimten met lage bezettingen, stilzittend op 1,5 meter, neuzen dezelfde kant op. De regering ziet dat voordeel… nu Amsterdam nog.

Er is paniek in cultuurland: de Hoornse schouwburg Het Park weet bijvoorbeeld niet of de voorstelling van Henry van Loon vanavond door kan gaan. Guido: “Jullie zijn gewoon veilig! Grote ruimte, lage bezetting, zittend publiek. Weet de veiligheidsregio deze voordelen van theater? Als ze er zelf zijn gaan kijken, weten ze dat het veilig is.

Woede

Guido is niet de enige theaterliefhebber die woest is. Ook Cornald Maas is over de zeik. Hij zegt: “Schande. De theaters die zo tegen de klippen op coronaproof zijn en ingrijpende maatregelen hebben genomen. Nee, leg vliegmaatschappijen intussen vooral niks in de weg en test vooral niet mensen die op Schiphol landen vanuit risicogebieden.

Maurice Wijnen is net als Cornald verbijsterd. “Hele vreemde beslissing. Het safety protocol is zo goed geregeld in de theaters in Amsterdam.

Vorige week boden Op1 en Jinek al een podium voor een algemeen protest tegen de coronaregels. Toen zat Tim Douwsma in Op1 en Famke Louise bij Jinek.

Foto: RTL
55 Reacties op “Guido Weijers wil groot coronaprotest in Jinek of Op1”


 1. Stanislav

  Ik ben ook woest! Woest aantrekkelijk..

 2. Joost

  Bassie Weyers moet zijn domme bek houden.

 3. Giel B

  Guido Weijers trekt sowieso geen volle zalen

 4. Bing Go

  Margriet van de Linden missen de artiesten.

 5. Frenske

  Misschien moet je als artiest of kunstenaar ook een reserve aanleggen voor moeilijkere tijden of de levensstijl aanpassen en potjes bruine bonen eten? Net zoals alle andere mensen?

 6. Maarten

  Kunnen we deze mensen niet dwingen om coronapatiënten in coma te likken, als ze zo geloven dat het niks voorstelt?

 7. Jan met de boa

  Ik wil ook iets groots in Jinek.

 8. José

  @Maarten, kun jij niet gewoon even goed lezen?

 9. Dries Roel Vink

  @Joost goedkoop scoren? Reageer op inhoud, oetlul!

 10. MC bezoeker 40

  Ach ja joh, laten we het toch lekker uit de hand lopen. Kunnen we straks kijken naar de IC-bedjes mede mogelijk gemaakt door meneer Weijers. Dan kan die in de rij voor de ziekenhuizen tevens zijn kunstje vertonen. Prioriteiten stellen….

 11. Roos

  Al die artiesten hadden daarnaast ook nog een vak kunnen leren zodat ze niet alleen van inkomsten uit hun artiestenbestaan afhankelijk zijn.

 12. Mappy

  Gaat nu iedereen huilie huilie doen.
  Zorg gewoon dat je in goede tijden wat opzij zet en niet 6x per jaar op vakantie gaat
  dan kun je deze voor IEDEREEN moeilijke tijd ook doorkomen.
  Wat een klagers hebben we toch in dit land. En maar denken dat de overheid alles moet opvangen. Doe eens een jaar rustig aan dat is toch niet zo erg.

 13. Dries Roel Vink

  Voor alle dombo’s die niet kunnen lezen: het gaat niet alleen om de artiesten (waarvan iedereen maar klakkeloos aanneemt dat die genoeg reserves hebben) maar vooral om de theaters etc. die op omvallen staan!

 14. RobbieD

  Al die artiesten verdiende altijd ontzettend goed. Ze kochten daarom allemaal dure huizen, auto’s, sieraden ed. En in de bladen en op tv er maar mee pronken. En nu hebben ze een probleem, weinig inkomsten. Oh wat zijn ze zielig. Ik vind dat ze ook helemaal niet gecompenseerd moeten worden door de overheid. Geldt trouwens ook voor mensen met cafe’s, kunstenaars, mensen in de evenementen-branche, en niet te vergeten sporters. Ik heb helemaal geen medelij met deze mensen. Ze hebben allemaal gekozen voor een makkelijk baantje. Dan moeten ze nu maar lekker op de blaren zitten.

 15. anoniem

  Ik ben bang dat elke maatregel om deze pandemie in te dammen, pijn zal doen.

  Wat ik mis zijn optimisten en mensen met enige diepgang, die ons in deze moeilijke tijden er doorheen helpen.

  Al dat geklaag word ik niet vrolijker van.. :-)

 16. Kip

  Guido wil een gevulde portemonnaie ten koste van de gezondheid van de bezoeker. De bezoeker mag wat hem betreft de coronamaatregelen negeren. Geen greintje inzicht.

 17. Pauline

  In Amsterdam moeten ze anderen aanpakken ipv de bioscopen en theaters. Maak avonds eens een rondje door nieuw west of Zuidoost en pak de groepen allochtone hangjongeren aan die zitten te blowen en met tanken vol en lachgas ballonnen aan het Vervelen zijn zonder zich ene moer van Corona aan te trekken. Maar dat durven ze niet de boa’s of politie anders worden ze bedreigd en roepen ze dat ze gediscrimineerd worden.

 18. Martien

  Guido ziet het verkeerd!

 19. Michael

  Het overgrote deel van de cultuursector kan sowieso de broek niet zelf omhooghouden en is zwaar gesubsidieerd voor een paar bezoekers. Tijd voor omscholing en een ander beroep. Kan al dat belastinggeld naar de zorg.

 20. By the way

  Verwijten moeten worden gemaakt aan de mensen die niet bijdragen aan het beperken van de virusverspreiding.

 21. Snorlax

  @Dries Roelvink
  ‘Artiesten waarvan iedereen maar klakkeloos aanneemt dat die genoeg reserves hebben’?…Als de artiesten waarvan iedereen dat aanneemt normaal met hun geld zou omgaan hoeven ze helemaal geen problemen hebben te hebben. Ik heb geen medelijden met bn’ers die al veel te veel verdienen maar zo decadent leven dat ze nu alsnog in de problemen komen.

 22. Mink Vaillant

  Guido is miljonair, hoe durft hij

 23. Rene Froger

  Straks moet ik nog 1 van mijn 7 bolides verkopen. Naar mijn nieuwe tv programma kijkt ook al geen hond.

 24. Kor

  Die man is geen eens een artiest. Geldwolf is een betere benaming. Kent iemand 1 leuke show van dit figuur ? Net zoziets als die hazenlip afkomstig van de comedytrain. Kan ook helemaal niets, constant op tv, en geweldig vervelend en drammerig.

 25. Doeisnormaalman!

  We moeten in opstand komen tegen het hele corona beleid.
  Ze willen onze vrijheid beetje bij beetje afpakken.

 26. Poep

  Mink Vaillant, dus als je milionair bent mag je niet voor jezelf en anderen opkomen? Heb je poep in je hersenpan?

 27. Respect ✌️

  Guido kan in deze rustige tijd ook even zijn ogen recht laten zetten want het is toch geen doen om naar dat misvormde schele smoelwerk te kijken zonder te kokhalzen.

 28. Onze Held Geert

  Die guitige Guido is niet leuk.
  De shows van guitige Guido zijn niet leuk.
  De nieuwe Corona regels zijn niet leuk.
  Met Corona aan de beademing is helemaal niet leuk !

 29. Mappy

  Dries Roel Vink
  di 29 sep 2020 om 16:32
  Ook die theaters bulken van de centen.
  Ze moeten maar eens gaan snijden in al die overbodige directeuren en managers

 30. Wintersportcamping

  Hou op hoor. Cultuur was sowieso al op sterven naar dood voor dat Chinavirus. Het is linkse geldverspilling die beter kan worden geinvesteerd in het sluiten van de grenzen.

 31. Bastiaan

  met deze overbetaald groep BNN-ers echt geen medelijden!

 32. De Ongelovige

  Oh, dus Wintersportcamping is een drinker?

  Wat, hij zuipt!

 33. Davide

  Daar ben ik het niet mee eens, 18.31
  Maar ik heb het geluk dat Thierry me goed financieel kan steunen.
  Kan ik foto’s blijven maken.
  En hij af en toe piano spelen.

 34. Paulus

  ik werk zelf in een theater en het is echt veilig en btw bij ons komen geen rijke artiesten maar artiesten die echt hun best moeten doen om rond te komen met hun optredens, er zijn veel verschillende genres die je kan vinden in een theater. Bij ons komen bijvoorbeeld nooit al die artiesten die jullie allemaal kennen.

 35. Wintersportcamping

  Jullie kunnen er lacherig over doen, maar het is wel de algemene opinie van Nederland. Cultuur is passé. Dus weg ermee!

 36. Chantal

  Zeker. Onze cultuur wordt langzaam afgebroken, Wintersportcamping
  Geen Zwarte Piet meer, overal buitenlands eten
  Onze in eigen taal zingende zangers en zangeressen worden zijn nauwelijks succesvol. Alleen maar Engels en anderstalige muziek waar men naar luistert. Nederlandse cultuur is inderdaad passé.

 37. Chantal

  Props trouwens voor Davide. En ook Thierry.
  Die dragen cultuur nog een beetje een warm hart toe.
  Stem voor Thierry!

 38. Mike

  Het lijkt me zonneklaar: mede aan het gestook van sekteleider en nazi-hippie Willem Engel en zijn volgelingen is het te wijten dat de coronamaatregelen niet versoepeld maar aangescherpt worden.
  Nou, bedankt hoor viruswaanzinnigen.
  Hang zo Hoog.

 39. kritisch avrolid

  En ik wil 1 geslaagde grap van Guido Weijers. Dat gaat hem niet lukken. Guido is in zijn hele leven nog geen enkele keer grappig geweest.

 40. Johan

  @kritisch avrolid,

  Inderdaad. Is ook zo met een ´Jan Jaap van der Wal´, en vele andere zogenaamde corifeen. Wat dacht je van Jack Spijkerman. Die weet nog niet eens wat leuk is. Die is zo gestoord, dat hij denkt dat leedvermaak kunst is. Het zijn de verkeerde mensen die tientallen jaren op tv komen. Daar zit een mechaniek achter. Deze Guido Weijers is in niets een komiek. Geen talent, geen creativiteit, wel godsgruwelijk agressief en brutaal. Tja.

 41. Mousy

  Zout toch op Weijers.

 42. Keta Minek

  Ik heb een groot coronaprotest in mijn broek, dus het kan geregeld worden.

 43. Pullekie

  Als dit soort gasten in de portemonnee geraakt word zijn ze niet meer zo principieel, dan is het piepen geblazen!

 44. WEST*

  Die schele is al jaren niet leuk meer

 45. Cabaretier

  Guido,rukeend,ga jij lekker optreden in de verzorgingstehuizen dan heb je geen praatjes meer,stuk ellende

 46. Feitje

  SBS gaat de show bedankt voor de 25 jaar! Tot ziens! uitzenden. Met de grootste programma’s zoals funnies home video’s

  En daarna heeft akwasi zijn zender. SBS op zwart

 47. Irene

  Mensen wordt wakker. De helft van de corona doden komen van de verpleegjuizen.

  Het is een virus geen killervirus

  Wij worden Door de staat geregeerd decanaat speelt dokter. Geadviseerd Door tekentafel artsen.

  Kijk een in je omgeving heb je doden in je omgeving??? Bij een pandemie heb je slachtoffers in je omgeving. Niet 1 maar tientallen. Alles wat fijn eniet mooi is moet weg.

  Thuisblijven en dan weerichting versoepeling dan weer thuis en niet naar horeca dan weer versoepeling.

  Zijn we marionetten?????????

 48. WEST*

  Irene is aluhoedje

 49. Delano

  WEST* trekpop

 50. Mondkapjes en toch toename besmettingen?

  In Spanje is dat het geval. Mondkapjesdraagplicht en toch toename aantal besmettingen.
  Mondkapjes werken alleen psychologisch voor het veiligheidsgevoel van de wat minder intelligente, goedgelovige en vooral veel te bange medemens.

  Laat iedere mondkapjes gelovige dus zelf zo’n ding opzetten, maar laat de weigeraars met rust en gedraag je niet als een nazi of een nsb’er. Eis niet dat zij er ook een dragen. Geloof je soms niet in de kracht van jouw mondkapjesreligie?
  Dwing je een ander wel te geloven? Gaan we terug naar de middeleeuwen en de inquisitie?

  Je hoor niemand over het feit dat je een mondkapje zelf mag maken van een oude bh, sok of onderbroek, maar dat mensen die de allerbeste mondkapjes dragen, daarvoor juist een bekeuring kunnen krijgen, want die kapjes waren bestemd voor ziekenhuizen. Dan zeg ik “had ze dan verdomme zelf ingekocht, stelletje faalhazen!”
  Die regel kan teruggedraaid zijn, maar dat hij er ooit was, zegt genoeg over de totalitaire aspiraties van degenen, die zich onze leiders noemen.

 51. Grapperhaus

  Voor de bruiloften gaat toch een maximum gelden tot 30 personen, dat is gelukt dankzij mij. Dus stelletje aso’s wees een blij.

 52. Cultuur Totalitairen

  Pas op voor de cultuur en de cultuurpausen. Gisteren keek ik Mondo terug met die leuke Marokkaanse presentatrice. De cultuurlingen willen nu het platteland gaan annexeren. Als ze (o.a. toparchitect Rem Koolhaas) hun cultuurpaleizen niet kunnen ontwerpen en bouwen in de steden, gaan ze de boer op en willen zij zich ook gaan bemoeien met een nieuwe soort landbouw. Landelijke gebieden, die leeglopen, kunnen ze weer vullen met miljoenen immigranten en dan maar hopen, dat die biologisch gaan tuinieren.
  Wanneer je je niet tot de islam bekeert, krijg je ook geen boerenkool meer.
  Allemaal prachtige plannen, maar De Kleine Aarde in Boxtel en Lima in Belgie en meer van dat soort instellingen hadden het al in de jaren zestig/zeventig over eten van het seizoen en van je eigen regio. Stop met het invliegen van peultjes uit Kenia en sperciebonen uit Egypte. Laat die mensen hun eigen producten eten.

 53. FrietDePiemel

  Henry van Loon kwam hierboven weer voorbij. Die heeft straks niets meer te kanen en moet, blup blup bubbel bubbel nog z’n eigen piemel gaan frituren.

 54. Mike mensenmens maar niet heus

  @Mike
  Wat maak jij je toch druk om doden? Jij hebt zelf moordzuchtige neigingen.
  Man, ga toch gauw kojbojtje spelen.

 55. Huismaker

  Beste Guido:
  Een eerlijke en open debat (met evenveel voor- als tegenstanders) in de media is VERBODEN ? En waarom ? Omdat de media rijkelijk betaald wordt om UITSLUITEND de staatspropaganda mag uitzenden.
  Dat is het einde van de 75 jaar vrijheid.
  (Nederland schaart zich aan DDR. Wit-Rusland en Noord-Korea. Andere meningen zijn niet toegestaan).

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.