Brecht van Hulten onthult waarom ze zo saai is

Geplaatst op di 29 sep 2020 om 14:45

Brecht van Hulten heeft al jaren een bloedsaai imago en dat is natuurlijk ook een van de redenen dat De 5 Uur Show momenteel zo slecht scoort, maar waar komt die kleurloosheid eigenlijk vandaan? De presentatrice geeft voor de allereerste keer openheid van zaken in een groot interview met Volkskrant Magazine. Het gesprek staat al anderhalve week online en heeft nog nergens tot nieuws geleid – saai blijft saai – maar wie het leest krijgt toch wel een beetje te doen met de SBS 6-ster.

Brecht wil zich niet langer laten leiden door schaamte en angst en is daarom helemaal leeggelopen tegen sterinterviewster Antoinnette Scheulderman. Ze is het flink zat om als kleurloze vrouw gezien te worden en vertelt voor het eerst waarom ze al 40 jaar zo enorm met zichzelf in de knoop zit.

Haar wake-upcall was een interview dat ze zo’n tien jaar geleden gaf aan de VARAgids over haar nieuwe baantje bij Kassa. “Ik kwam trots thuis en zei tegen mijn man: ‘Ik heb helemaal níéts over mezelf verteld, een uur lang alleen maar over het programma gepraat!’

Op presentatoren die alleen maar over hun programma praten, zit natuurlijk niemand te wachten. Een paar dagen na het interview werd Brecht gebeld dat het interview de prullenbak in is gegooid, vanwege ‘te saai’.

Lastige jeugd

Het is een beetje the story of her life. De 40-jarige Brecht vertelt in het interview uitgebreid waar het allemaal vandaan komt: als meisje mocht ze nooit eens uit de band springen van haar katholieke ouders, waardoor ze pas op haar 15e voor het eerst een vriendschap sloot. De thuissituatie was aldoor vreselijk gespannen.

Pas toen haar vader op haar 21ste uit de kast was als homo, begon het gezin een beetje te leven. De schade was echter al aangericht: al die jaren heeft Brecht zó binnen de lijntjes gekleurd, dat het haar behoorlijk heeft getekend.

Nog altijd heeft Brecht last van allerlei complexen. Zo heeft ze pas recentelijk voor het eerst een foto van zichzelf bij haar WhatsApp-profiel geplaatst. “Ik heb zo veel last van die veroordelende stem in mij. Dat het ijdel is, om een foto van jezelf te plaatsen. En oneerlijk om dan voor de mooiste te kiezen.

Onzekerheid

En zo gaat het hele interview nog wel even door: het is eigenlijk heel treurig dat mensen zo gekweld kunnen worden door oeverloze onzekerheid. Het heeft ook haar tv-carrière beheerst: tijdens haar Kassa-jaren liep ze door huis-tuin-en-keuken-ongelukjes drie keer een flinke hersenschudding op, maar ze durfde niet thuis te herstellen.

Uit angst om keihard te worden gedumpt, ging Brecht na de eerste twee incidenten gewoon door. Toen ze na de derde hersenschudding wél rust nam, werd ze door BNNVARA keihard ingeruild voor een jonger exemplaar: Amber Kortzorg.

Het was een buitengewoon lastige tijd voor Brecht. “Mijn leven werd bepaald door gedachten: ‘Ik ben niet goed genoeg’, en: ‘Alles moet perfect gaan, ik mag geen fouten maken.’

Overwinning

Nu maakt Brecht televisie voor SBS 6 en dat ziet ze als een ‘overwinning’: vroeger had ze dat uit angst voor de reacties nooit gedaan. “En ook al scoort het nu niet, wat speelde was hetzelfde basisgevoel: het lijkt me leuk, dus ik doe het.

De stemmen in mijn hoofd zijn niet weg, maar ik kan ze inmiddels beter weerwoord geven. ‘Weet je nu wel zeker dat…?’ Nee, ik weet het niet zeker, maar sodemieter op!’

Het interview met Brecht van Hulten kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Foto: William Rutten
33 Reacties op “Brecht van Hulten onthult waarom ze zo saai is”


 1. Jan.

  Supersaai maar supersexy

 2. CB

  Heb Brecht altijd een goede presentatrice gevonden. En als mens. Tja, ik hoop dat ze doorvecht.

  Dat mag ook weleens gezegd worden.

 3. Remi

  #Afgeserveerd

 4. Mark

  Ik zou haar helemaal uit elkaar willen trekken

 5. Bing Go

  Top wijfje met veel kwaliteit

 6. W.A. van Buuren

  Ik heb helemaal niets tegen Brecht van Hulten, maar ze is gewoon niet geschikt als presentatrice. Volgens mij kan ze beter achter de schermen van tv programma’s gaan werken als redacteur oid.

 7. Tycho Graagnat

  Brecht, nog van het Jeugdjournaal ooit ( en meer op tv, helaas ook even BLVD) verdient veel in ieder geval meer respect. Ze is een goed presentatrice en ik mis haar nog wekelijks bij Kassa.
  Amber kan nog zo (fake) aardig doen en dan wel jonger zijn, ze ‘pakt’ mij niet. Met Brecht geloofde ik in de onderwerpen die ze behandelde. Nu is Kassa een beetje gepimpt en moet tevens ook ‘Zaterdagavond leuk’ zijn. Dat past niet bij het format.

 8. Ruud Steunassen

  Een leuke vrouw. Nooit chagrijnig of boos. Ziet er ook goed uit.

 9. Zwarte Sylvana

  Haar probleem is dat ze niet van kleur is. Een witte geprivilegieerde doos. Geen negor wil die rawdoggen.
  Meer mensen van kleur op de buis graag.

 10. Sport 7 kijker

  Arme Brecht. Ik vind haar leuk, maar de 5 uur show past niet bij haar. Een iets losser programma als EditieNL zou beter bij haar passen. Braaf, maar niet zo stijfjes als ’t nieuws.

 11. Pepe

  Brecht is 50 niet 40

 12. Leeftijddiscriminatie

  Dat Brecht is ingeruild voor een jongere maar minder goede presentatrice zegt genoeg over de intolerante discriminerende VARA.

 13. Grace

  Saaisaai

 14. tim

  Tja, ondanks alles mag ze wel eens meer medeleven en interesse tonen en niet zo kortaf doen. Iets meer luisteren zou ook niet verkeerd zijn.

 15. Wilfred Gemeen

  Ik denk gat Brecht even lekker losgene*kt moet worden liefst op plekken waar je betrapt kunt worden. Ik bied mij wel als vrijwilliger aan want dit is een heerlijke dame. Ze schijnt 40 te zijn zoals 10 keer vermeldt in dit artikel.

 16. Wilfred Gemeen

  En ze is inderdaad al 10 jaar de 40 voorbij! Deze Sarah wil ik nog best aanduwen.

 17. Albert Verhinderd

  Koffie iemand?

 18. Luister

  Wat voor soort jeugd Brecht ook heeft gehad, het is gewoon een saai mens. Het zit in de genen…..

 19. Sookie Stackhouse

  Ik wordt zo moe van al die zielige manntjes die in een bericht niet verder komen dan “Ik zou haar doen”o.i.d. Denken jullie echt dat bekende vrouwen op losers zoals jullie zitten te wachten? Gaap!

 20. Pomcost

  Bah, die overjarige heks stinkt naar oude kaas. Gatverdamme, wat smerig. Blėėėh!!!

 21. Edwin

  Saai, ultralinks en een irritante stem.

 22. Sjaak trekhaak

  Oprecht best zielig voor haar…

 23. Biro

  Brecht we gaan allemaal dood fuck it! Ga naakt lopen of ga op je kop staan, je gaat toch dood.

 24. Mink Vaillant

  Amber Kortzorg is een lekker ding. Brecht hoe heet ze ook alweer, zielig verhaal of niet, heeft een vreselijke stem.

 25. Bart M.

  Mevrouw ‘Saai’ Hulten laat zich wel wegkopen voor een paar ton,
  terwijl ze niets kan.

 26. J.J. de Koningh

  Brecht, dat is plat-Hilversums voor gedrocht.

 27. Door de stem van Brecht krijg ik mijn ... niet meer recht

  Volgen Wikipedia is Brecht geboren op 4 juni 1970. Ze is zo saai dat ze ff 10 jaar van haar leeftijd af liegt. En als die stemmen in haar hoofd net zo irritant klinken als haar spreekstem. Dan zou ik toch een leuke intercity uitzoeken om voor te gaan springen.

 28. Marry Hens

  Professionele topvrouw met veel kwaliteiten. Helaas bij de verkeerde zender terecht gekomen. Kijk na haar vertrek nooit meer naar Kassa omdat je bij Amber zat te wachten op de volgende verspreking vanaf de autocue.

 29. SL

  Ik heb nieuws: Brecht is helemaal niet saai. Ze is zelfs heel opwindend.

 30. Jaap Aap

  Volgens mij is heel de middag dezelfde werkloze kneus bezig om onder allerlei namen te zeggen hoe graag ie Brecht wel niet in bed wil.

  Ik hoef die kille Brrrrrrrecht iig niet op m’n slaapkamer , dan bevriest m’n waterbed…

 31. Smulpaap

  @Jaap Aap,loser pleur jij lekker door je waterbedje en kom niet meer boven svp

 32. Delano

  Smulpaap hou je BEEEEEEEK

 33. Berthold Brecht

  Eerst was het dat zij een nieuwe uitdaging wilde. Hmmm

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.