Johan Derksen bereikt dieptepunt van zijn tv-carrière

Johan Derksen bereikt vanavond het dieptepunt van zijn tv-carrière als hij op nichezender SBS 9 de terugmatch tussen Dynamo Kiev en Gent in de play-offs van de Champions League analyseert. Dat heeft hij zelf gezegd in Veronica Inside. De play-offs tussen dit soort nietszeggende clubs zorgde vorige week voor een dagenlang kijkcijferdrama op SBS 6; de kijker holde massaal naar de concurrentie. Het voetbal is daarom verbannen naar SBS 9, en daarmee ook de steranalisten van VI.

Johan heeft het gevoel dat hij vanavond echt voor anderhalve man en een paardenkop tv aan het maken is. “Ik beleef dan het dieptepunt uit mijn tv-carrière, want ik ben afgezakt naar SBS 9.”

Het is echt een moetje voor Talpa, weet Johan. “Andere mensen begrijpen niet dat we hier grappen over maken, maar als Talpa een pakket van Champions League koopt, dan ben je verplicht om die kutwedstrijden ook uit te zenden.”

Dat er geen hond naar dit soort wedstrijden kijkt, zag Johan wel aankomen. Hij vindt het een misser dat de Talpa-top die op hoofdzender SBS 6 heeft gezet. “Maar als je hier wat zegt, dan zeggen ze: ‘Je hebt geen verstand van tv.’ Je moet hier bij Talpa verstand van tv hebben.”

Programmeerblunder

Een andere programmeerblunder is dat Waar is De Mol met Johan Derksen recht tegenover VI komt te staan, vindt hij. “De enige mensen die nog enigszins in mij geïnteresseerd zijn, zijn de mensen die naar dit programma kijken. En dan komt Johnny de Mol een programma over mij maken en dat wordt 5 oktober tegenover ons tegelijkertijd uitgezonden. Maar ik heb geen verstand van tv.”

En toen kwamen ze maandag hier of ik een radiocommercial in wilde spreken dat iedereen naar SBS 6 moest kijken, terwijl wij hier bij Veronica zitten. Flikker nou toch op. Ze hebben daar een directie en die kunnen niet meer vergaderen, want zo veel mensen mogen niet bij elkaar zitten.”

Dynamo Kiev – Gent is vanaf 20.30 uur te zien op Veronica.

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen