Johan Derksen: ‘Laat Tofik Dibi doodvallen’

Geplaatst op di 15 sep 2020 om 9:00

Johan Derksen heeft vrijdag met veel ergernis gekeken naar de talkshow Op1, waarin Tofik Dibi hem verweet racistische en homofobe opmerkingen te maken. Laat hem doodvallen. Dat heeft hij gisteren gezegd in Veronica Inside. Tofik zei hele nare dingen, vindt Johan. “Ik kwam thuis en toen was de herhaling van Op1. Plotseling zag ik die halfzachte Dibi zitten, die ooit leider wilde worden van GroenLinks en er toen uitgegooid is. Die man gaat dan zitten brommen“, zo vertelt hij.

Johan zag Tofik hem en VI volledig neersabelen. “Hij heeft het dan plotseling over dit programma maar ook over mij. Dan mogen de mensen alles over mij zeggen, maar hij zei dus min of meer dat ik homofobe en racistische grappen maakte om een rel te creëren en dat dat goed zou zijn voor ons programma.”

Het begint Johan steeds meer te ergeren. “Dan denk ik van: ik begin het toch een beetje vervelend te vinden dat mensen je neerzetten als homofoob en racist. Ik lig er niet van wakker, maar er zitten twee van die heel interessant doenerige presentatoren, een mevrouw en een meneer, misschien kan een van die twee dan vragen: ‘Noemt u eens voorbeelden, meneer Dibi, van wat meneer Derksen gezegd heeft?’ Maar dat staat natuurlijk niet op de autocue, dus daar komen ze niet op.”

De voetbalanalist doelt op presentatoren Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand. Niet bepaald VI-kijkers dus, net als Tofik. “Die volgt social media, daar leest hij dat op en dat is het enige nadeel van social media: dat gaat een eigen leven leiden.”

Ik weet wel dat je dan een advocaat in de hand kunt nemen, maar joh: laat het doodvallen die Dibi.”

Foto: SBS
63 Reacties op “Johan Derksen: ‘Laat Tofik Dibi doodvallen’”


 1. Sjaak

  VI BLIJFT HET BESTE PROGRAMMA

 2. Dries Roel Vink

  Dibi is een vieze relnicht, die achter elke boom gevaar ziet. Opsluiten of afvoeren!

 3. Sjaak

  DERKSEN IS EEN HELD.

 4. Fox Mulder

  Dofik Fibi is een hele enge meneer. En al helemaal in z’n zwembroek!

  Iemand koffie?

 5. Sjaak echt

  Zullen vrijdag wel veel mensen naar VI kijken.

 6. Ria

  VI blijft het beste programma op TV, daar waar gewoon gezegd wordt wat heel Nederland denkt!

 7. Charrel Kip

  Een ieder mag zijn waarheid uitspreken.

 8. Jan

  Management Tofik Dibi : Namens de heer Dibi danken wij de gehele Nederlandse gemeenschap (inclusief die met een migratie achtergrond) voor het mede financieren van mijn eerste boek. Dankzij het jarenlange wachtgeld wat ik van uw belastinggeld kreeg kon ik me focussen op mijn doel. Dit had nooit gekund met hard werken in de Tweede Kamer. Dank daarvoor.

 9. Beppie Rotjeknor

  Derksen for president.

 10. Wanny

  Tofik Dibi. Ook zo eentje die nog nooit een euro heeft verdiend met echt werken. En die gaan dan vertellen wat er hier allemaal moet gebeuren.

 11. maatje te groot

  @Jan TOP reactie.

 12. Maikey

  “DERKSEN IS EEN HELD.” en “VI blijft het beste programma op TV, daar waar gewoon gezegd wordt wat heel Nederland denkt!” Dan moet je toch wel simpele dodo zijn.

 13. WEST*

  goet gesegt jan, ga IK VANtaag ook weer effe lekker Cuby draaien
  de eerste el peeeee Desulation

  EINDELOOS GOET

 14. jan

  iemands dood wensen is ongepast. hoe of wat zijn of haar denkbeelden ook zijn. Er zijn als doodsverwensingen genoeg vandaag de dag. Laat men daar op tv en in de media verre van blijve

 15. Lekkere vent

  Tofik wat ben je toch een bizar figuur,voor jou geldt ook:MOVEN

 16. Boris

  Doodsverwensing. Wat voor straf zit daar precies op?

 17. Sjaak

  Je zou maar Maikey heten.

 18. Mwah

  Het lijkt wel of al die figuren zoals Dibi een apparaat in hun hoofd hebben en alleen dingen horen die ze willen horen zodat ze de homofobe en racisme kaart kunnen trekken, wat een treurig volk. Je zou denken dat ze wel wat beters te doen hebben met hun leven dan de hele dag slachtoffertje spelen over zaken die in Nederland reuze meevallen. Een beetje weerbaarheid en realiteitszin kweken zou ze niet misstaan. het zijn juist deze mensen die enorme haat opwekken bij alle partijen en dus juist dat doen wat we niet willen in Nederland en dat is vredelievend leven met elkaar.

 19. Rob

  Die jan hierboven is een stukje mislukte zelfverontwaardiging. “Die kan doodvallen” is een gezegde en geen verwensing. Maar menigeen kent vandaag de dag de taal niet meer. Zeker die zogenaamde goedmensjes niet.

 20. Jannes van Loon

  Een misselijk ventje Johan heeft gelijk en natuurlijk de op 1 presentatoren vroegen niet op voorbeelden.

 21. Laura Deugniet

  Wel fijn dat na exact twee afleveringen de volgende rel geboren is.

 22. Zomaar

  Derksen steeds weer in de verdediging en altijd verontwaardigd, maar stemt wel op een populistische rechtse partij met weinig tolerantie.

 23. By the way

  In algemene zin is hetgeen Derksen zegt wel een van de grote uitdagingen in onze huidige samenleving: mensen roepen maar wat zonder dat er ook maar enig fatsoenlijk weerwoord op kan worden gegeven of er een gesprek ontstaat tussen mensen met verschillende meningen. Op deze manier blijven we met zijn allen lekker over de schutting naar elkaar roepen en is het enige resultaat dat de sfeer verhardt.

  Prima dat we allemaal andere meningen hebben, maar durf die eens aan 1 tafel neer te zetten en een normaal gesprek te voeren.

 24. HansR

  Derksen is dat die man die een ander de opdracht geeft even te melden dat hij geld heeft geschonken aan het goede doel, maar eigenlijk dit gebaar stil had willen houden en inmiddels in iedere tv uitzending waarin Derksen optrad wel werd vermeld. Ja dan is het verwijt van VI aan Linda de Mol en haar goede doelen wel erg van de pot die de ketel………….

 25. M

  Dibi is een eng mannetje.

  Maar dat enge mannetje heeft wel gelijk, want natuurljk is het VI te doen om rellen te creëren: de aankondiging van Derksen over de uitzending van komende vrijdag is er een sneu bewijs van.

  Wat een treurigheid is die Derksen met z’n grote smoel over het nooit meer meewerken aan VI. Die man is al zoveel jaar over zn houdbaarheidsdatum heen….

 26. 1 miljoen euro parasiet

  Parasiet Tofik incasseerde als slapend kamerlid bijna 7 ton. Daarna heeft hij 3 jaar lang de wachtgeldregeling tot letterlijk de laatst dag opgeslurpt zonder 1 serieuze sollicitatie. Die wachtgeldregeling leverde hem 3 ton op.

  Deze excuus-Marokkaan heeft dus 1 miljoen euro ontvangen zonder ooit iets te hebben gedaan. Als dank terroriseert hij ons nu continu met opgefokte idiote uitspraken over ons zogenaamde racistische land.

 27. Herman Brusselmans

  Dit zal Arie B niet leuk vinden ,ook het pruikje van Silvana begint te jeuken.

 28. ropart

  valse flikker

 29. Maria

  Schandalig dat deze mensen maanden het nieuws kunnen beheersen. Per jaar raken 15 mensen compleet vermist in ons land. En zitten hun families in onzekerheid. Daar hoor je weinig over om maar wat te noemen.

 30. Bram

  Tofik heeft gelijk. Laten we allemaal wat liever zijn voor elkaar

 31. Xavier

  @Fox Mulder 09.04. Doe dat nou niet, daar krijg enge beelden van.

 32. Bart

  Helemaal eens met Johan Derksen!
  Tofik Dibi compleet negeren. Die jongen is echt niet goed.

 33. IngridHenk

  Oh, daar gaat die Derksen weer met zijn anti homo en pro discriminatie uitspraken. Enkel om makkelijk te scoren en publiciteit krijgt. Man, ben je niet wat heel veel te oud voor deze aanpak?

 34. wauw

  Wauw…….Tofik Dibi neerzetten als parasiet. En Gijp dan. Die was gezegend met veel voetbaltalent, maar hij was zelfs te lui om daar echt wat uit te halen. Daarna met zijn simpele uitspraken gewoon een paar ton per jaar verdienen. En zelfs daar weer hij overspannen van.

  Dibi zegt niets raars. Derksen is gewoon een intolerant mannetje die de wereld niet meer begrijpt en toch alle ruimte krijgt om te raaskallen, te beledigen en te schofferen. Maar als hij daar op wordt aangesproken is de wereld te klein (op zich niet zo moeilijk als je wereld Grollo is).

 35. Curryworst

  Ach, de enigen die Tofik Dibi serieus nemen zijn zijn betalende klanten ergens in het struikgewas langs de snelweg.

 36. iemand

  Behalve dat Tofik Dibi jarenlang wachtgeld heeft ontvangen zonder er iets voor te doen was hij volgens mij ook nog eens een scheefwoner die weigerde om ergens anders te gaan wonen.

 37. Roethof is een saaie Zwarte Piet

  Tofik Pipi probeert aan de doelgroep van Op1 (blank en 50+) uit te leggen dat hij woke is. Hij heeft er zelfs een boekje over geschreven. Tofik maakt iedereen wijs dat hij onderdeel is van een beweging. Echter wat Tofik niet verteld is dat zij Tofik liever niet willen in hun Inner Circle. Relnichten zijn niet woke Pipi. Het enigste wat jouw bindt met KOZP en BLM is dat jullie subsidieslurpers zijn hangend aan het overheidsinfuus en te lui om echt te werken.

 38. Cobweb

  Johan doet nu precies wat Akwasi ook deed, iemand dood wensen. Laat die Tofik toch gewoon met rust.

 39. raam

  dag nederland

  kan dit
  mag dit

  johan je bent een hypocriet!! je zegt het niet alleen je bedoelt het ook

  wacht maar

  binnenkort, ik zal het netjes zeggen

  staan deze mensen naast je bed!!!!!!!!

  God straft op zijn tijd…….

  nederland graag een reactie

  mag johan zo praten over tofik dibi

 40. Willie

  Cobweb
  di 15 sep 2020 om 11:13

  Nee hoor het is gewoon een uitdrukking.

 41. Mark

  Mensen dit is géén doodsverwensing! Dat maakt MC ervan. Hij zei: laat HET doodvallen, dat is een uitdrukking, zoiets als negeren die hap! Straks heb je weer een mediarel zoals die van Akwasi erbij, dan wordt één klein verkeerd begrepen zinnetje enorm uitvergroot. Zo had Wilders het ook aan moeten pakken met die minder Marokkanen: hij bedoelde minder criminele Marokkanen. Maar hij was helaas zo dom om dat niet publiekelijk te rectificeren. Of hij deed dat expres niet om zijn achterban te pleasen.

 42. Mark

  Mensen dit is géén doodsverwensing! Dat maakt MC ervan. Hij zei: laat HET doodvallen, dat is een uitdrukking, zoiets als négeren die hap! Straks heb je weer een mediarel zoals die van Akwasi erbij, dan wordt één klein verkeerd begrepen zinnetje enorm uitvergroot. Zo had Wilders het ook aan moeten pakken met die minder Marokkanen: hij bedoelde minder criminele Marokkanen. Maar hij was helaas zo dom om dat niet publiekelijk te rectificeren. Of hij deed dat expres niet om zijn achterban te pleasen.

 43. Diana

  Tofik Dibi is een valse nicht, een parasiet die niets kan en een Marokkaan. W9ie neemt deze vent nog serieus. Tofik Dibi kan zicht beter druk maken over de h o mo- en J o d e n h a a t vanuit de Marokkaanse gemeenschap, maar daar hoor je deze lafbek niet over.

  Johan Derksen is absoluut geen racist, geen homofoob, Johan is ok en dat kan van die enge nicht Tofik Dibi niet hebben.

 44. HBaz

  Toch heeft Tofik gelijk. Dan had je die opmerkingen niet moeten maken.

 45. Jakkes

  En toch zal Johan eerder neervallen. Kan die sneller naar zijn originele vrouw

 46. Koos

  Mooiste was nog dat Rene hem een paar keer Bibi noemde, waarop Jan zei “heet die gozer Tofu Dibi?”

 47. Jan Lol

  Johan, weer erg mooi man! top!

 48. robb

  Als je uitdeelt krijg je het terug , Johan je bent het niet maar je straalt het wel uit.

 49. Teuntje

  Toko Fibi is een onzekere kwal die in de kast had moeten blijven

 50. Curryworst

  Johan Derksen kan zich beter drukmaken over Gijp en zijn gehandicapte zoon. Dat is gewoon hartstikke zielig voor Gijp. Gijpie, beterschap jongen!

 51. Bert

  Derksen denkt dat ie ’t recht heeft om alles te kunnen zeggen.
  Dat vindt ie gewoon lekker, en veel mensen horen ’t graag
  En omdat veel mensen ’t graag horen krijgt ie er veel geld voor.
  Of ’t ergens op slaat doet er niet toe, het is amusement.
  Amusement voor ’t volk was vroeger andre van duin, nu is ’t snor derksen

 52. Curryworst

  Bert, is het glaasje azijn verkeerd bij je gevallen? Wat een depressief GroenLinks-reactie. Niet zo negatief in het leven staan: ga rode bietenburgers bakken vanavond. Of een lekkere tofu burger. Groeten van (optimist) Curryworst.

 53. Bert

  @ curryworst, ik ben allesbehalve depressief, bovendien stem ik geen GroenLinks,
  Was niet negatief bedoeld, dat je dat eruit haalt zegt meer over jou dan over mij
  Dat je vette zoute worst mag smaken vanavond

 54. Seyfoe

  Waarom vallen ze Johan Dersken toch hard aan? Laat die voormailge wereldvoetballer van Meppen met rust joh. Of zou het kimen door deze uitspraken:

  Ik kom uit een volkswijk in Nijmegen. Ik ben er laatst teruggeweest. Dachten ze dat ik David Livingstone was, omdat ik de enige blanke was’

  . ‘De minderheden beginnen Nederland te regeren

  Je ziet het aan die spelers met die Kabouter Plop-baarden. Barazite zal zich moeten realiseren dat als hij zich zo gedraagt, dat hij zich dan moet laten selecteren voor IS en niet voor FC Utrecht’

  . ‘We moeten ophouden met doen alsof het zo verschrikkelijk moeilijk is om uit de kast te komen’

  En het zijn er nog meer, tot die op Akwasi

  Maar wordt hier door het gros verdedigt, tot je zoon voor de trein sprungt omdat hij niet uit die “makkelijke” kast durft te komen. Waarom hanteren we niet zelfde standaard voor derksen en akwasi, allebei zeiden ze foute dingen.

 55. Seyfoe

  Wat is dit trouwens een rot site om online op je mobiel te reageren, ik zie de helft van mijn woorden niet. Hoop niet dat ik een Derksen-Akwasi opmerking heb gemaakt..

 56. j

  @Seyfoe,

  Ben je dronken of zo? Je slaat namelijk nogal wartaal uit.

 57. Seyfoe

  @J, zou je denken toch, maar dat waren echt uitspraken van Derksen. Als je het hebt over mijn typefouten, mensen die anderen daarop wijzen, schijnen nogal een kutkarakter te hebben..

 58. AlexF

  Seyfoe
  di 15 sep 2020 om 22:34

  Beste juridische medeburger. Dat u de wetgeving vrijheid van meningsuiting gebruikt betekend niet dat u zo maar hier en daar zou kunnen schelden. Meningstuiting is alleen voor mensen met een IQ die weten wat verschil is tussen fun en een commentaar posten.

  Wat u doet past niet in Nederland. Wellicht iets om elders te proberen voorbij Antartica?

 59. Wilfred G.

  Wat een hoop kontenkruipers van Johan Derksen reageren hier zeg.

 60. Julske

  Tofik en Akwasi, jullie hoeven je niet beledig te voelen door “Bromsnor” Als hij zelfs voor de spiegel staat, ziet hij ook wel dat hij op een gedroogde krent lijkt ,en op een zwerver. Misschien niet op een( Aap) maar wel op een vaatdoek. Die man draagt zijn hele leven een masker op , om anderen te beledigen, dus zo bijzonder is hij niet , laat hij het met zijn aartsvijand” Angela de Jong” uitvechten. Ze komen uit die zelfde slangenkuil, en een waardeloos karakter hebben ze toch allebei.

 61. Xxxx

  Beste M. Als je VI een beetje volgt dan heb je Johan Derksen horen zeggen dat hij door John de Mol aan zijn contract is gehouden. Johan Derksen zelf was liever niet meer aan de tafel van VI aangeschoven. Maar hij had geen keus. Dus moet hij noodgedwongen zijn tijd vol maken. Johan Derksen is geen homofoob of racistisch. Ook dat heeft hij vele malen gezegd. Maar we leven helaas in een land dat door o.a. Social Media beïnvloed wordt. Mensen laten zich door het minste of geringste de kop gek maken tegenwoordig. Je kunt zien dat mensen door de werkloosheid en Corona blijkbaar niks anders meer te doen hebben door op alle slakken zout te leggen.

 62. Xxxx

  Aan diegene die de mond vol hebben dat Johan Derksen de houdbaarheidsdatum voorbij is zou ik graag willen zeggen: Je kunt beter als een OUWE LUL sterven dan als een JONGE LUL! Er zijn namelijk genoeg mensen die dolgraag een ouwe lul zouden hebben willen worden maar door ziekte, ongeval en dergelijke nooit zijn geworden. Als het goed is raakt iedereen een keer over de houdbaarheidsdatum heen. Toon Hermans zei ooit: Jong blijven is geen kunst. Maar oud worden is een kunst!

 63. Ben

  Die sophie heeft een relatie met de grootste engnek v. ned. En dat ventje houdt er hele enge ideeën op na. Die in de vorige eeuw buj onze buurtjes gebruikt werden. Hele stiekeme engnekken. Bah.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.