Johan Derksen: ‘Laat Tofik Dibi doodvallen’

Johan Derksen heeft vrijdag met veel ergernis gekeken naar de talkshow Op1, waarin Tofik Dibi hem verweet racistische en homofobe opmerkingen te maken. Laat hem doodvallen. Dat heeft hij gisteren gezegd in Veronica Inside. Tofik zei hele nare dingen, vindt Johan. “Ik kwam thuis en toen was de herhaling van Op1. Plotseling zag ik die halfzachte Dibi zitten, die ooit leider wilde worden van GroenLinks en er toen uitgegooid is. Die man gaat dan zitten brommen“, zo vertelt hij.

Johan zag Tofik hem en VI volledig neersabelen. “Hij heeft het dan plotseling over dit programma maar ook over mij. Dan mogen de mensen alles over mij zeggen, maar hij zei dus min of meer dat ik homofobe en racistische grappen maakte om een rel te creëren en dat dat goed zou zijn voor ons programma.”

Het begint Johan steeds meer te ergeren. “Dan denk ik van: ik begin het toch een beetje vervelend te vinden dat mensen je neerzetten als homofoob en racist. Ik lig er niet van wakker, maar er zitten twee van die heel interessant doenerige presentatoren, een mevrouw en een meneer, misschien kan een van die twee dan vragen: ‘Noemt u eens voorbeelden, meneer Dibi, van wat meneer Derksen gezegd heeft?’ Maar dat staat natuurlijk niet op de autocue, dus daar komen ze niet op.”

De voetbalanalist doelt op presentatoren Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand. Niet bepaald VI-kijkers dus, net als Tofik. “Die volgt social media, daar leest hij dat op en dat is het enige nadeel van social media: dat gaat een eigen leven leiden.”

Ik weet wel dat je dan een advocaat in de hand kunt nemen, maar joh: laat het doodvallen die Dibi.”

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen