Henny Huisman: ‘Vroeger was Akwasi nog normaal’

Henny Huisman vindt het jammer dat Akwasi zo’n agressieveling is geworden. Vroeger was het nog een heel aardige, zelfs ietwat verlegen jongen. Dat heeft hij aangegeven op Radio Veronica. De Soundmixshow-ster heeft nog met Akwasi samengewerkt. “Weet je wat het hele gekke aan het hele verhaal is? Twee jaar terug heb ik een proefaflevering gemaakt met Akwasi voor een programma van hem. Ik werd betaald, het was twee dagen en het was zo’n ongelooflijk lieve, aardige man.”

De twee gingen intensief met elkaar om en Henny zag toen geen boze man. “Ik heb hem dus twee dagen meegemaakt. Met slapen erbij en weet ik veel wat. Het is nu helemaal niet de Akwasi die ik toen meemaakte. Het is wel heel gek. Wanneer is dat dan allemaal begonnen met het gevoel bij hem?

Nu loopt Akwasi behoorlijk boos om zich heen te slaan. “Daar heb ik geen centimeter in die richting van ontdekt. En we hebben het juist daar over gehad. We moesten elkaar heel lang aankijken en kruiselings zitten. Hij was de gespreksleider en we moesten elkaar aankijken. Josje Huisman deed er ook aan mee. En als je niet meer durfde te kijken of kon kijken, dan moest je stoppen. Het was heel erg op het gevoel. We gingen ook samen eten en samen eten maken. Echt 48 uur bij elkaar.

Het lijkt wel of Akwasi volledig is veranderd, aldus Henny. “Hij was bijna tegen het verlegenachtige aan. Maar goed, het kan verkeren.”

Volgens Henny zie je dat ook vaak bij moordenaars. “Je hebt het ook wel eens als iemand in de straat een moordenaar blijkt te zijn. Dan hoor je de buren: ‘Het was een hele stille jongen, een goede jongen, op school goed z’n best gedaan en je had nergens last van. Toch is hij moordenaar geworden.’ Vanaf dat moment is hij helemaal geen aardige jongen meer.”

Hij maakt zich er boos over dat Akwasi handjeklap heeft gedaan met het OM en zijn straf lijkt te ontlopen. “Als je dit spel helemaal straight gaat spelen, dan is het gewoon zo fout als wat en dan moet hij net zo goed een straf krijgen als wie dan ook.

Foto: RTL, NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen