Irma Sluis heeft geen corona

Irma Sluis heeft maandag heel wat mensen verblijd met haar terugkeer in de periodieke tv-persconferentie van Mark Rutte over de coronahel, maar ze zorgde ook voor bezorgde reacties. Tot twee keer aan toe was ze aan het hoesten en dat deed ze niet in de elleboog, maar in haar handen. Er is op de socials veelvuldig over gepraat en sommigen vroegen zich af of de gebarentolk misschien het coronavirus heeft opgelopen. Ze heeft echter net een negatieve testuitslag terug, reageert ze.

Kennelijk heeft Aran Bade de hele dag voor het Nederlands Gebarencentrum gelegen, want Irma reageert nu exclusief bij RTL Boulevard op haar kuchje. “Ik ben niet ziek“, zegt ze.

Wat was er precies aan de hand? “Ik had een steekje in de keel en werd er behoorlijk zenuwachtig van.

Irma weet dat je tegenwoordig in je elleboog moet hoesten, maar ze deed ‘onbewust’ haar hand voor haar mond, zegt ze. “Het was ook de snelheid waar het mee ging. Al deed ik het niet bewust, maar anders loop je qua snelheid ook vier zinnen achter op Mark Rutte.

Het is algemeen bekend dat Irma een beetje mediaschuw is, dus ze baalt dat ze met haar kuchje zo in het nieuws is. “Dat er zoveel op gereageerd wordt vandaag vind ik heel naar. Het kan gewoon gebeuren en dan is dat natuurlijk vervelend.

En dan tot slot de hamvraag: heeft Irma de premier aangestoken met corona? “Mijn zoon en iedereen in ons gezin is onlangs verkouden geweest. Ik heb een corona-test gedaan en die was negatief.

Foto: NOS

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen