Irma Sluis heeft geen corona

Geplaatst op di 29 sep 2020 om 13:55

Irma Sluis heeft maandag heel wat mensen verblijd met haar terugkeer in de periodieke tv-persconferentie van Mark Rutte over de coronahel, maar ze zorgde ook voor bezorgde reacties. Tot twee keer aan toe was ze aan het hoesten en dat deed ze niet in de elleboog, maar in haar handen. Er is op de socials veelvuldig over gepraat en sommigen vroegen zich af of de gebarentolk misschien het coronavirus heeft opgelopen. Ze heeft echter net een negatieve testuitslag terug, reageert ze.

Kennelijk heeft Aran Bade de hele dag voor het Nederlands Gebarencentrum gelegen, want Irma reageert nu exclusief bij RTL Boulevard op haar kuchje. “Ik ben niet ziek“, zegt ze.

Wat was er precies aan de hand? “Ik had een steekje in de keel en werd er behoorlijk zenuwachtig van.

Irma weet dat je tegenwoordig in je elleboog moet hoesten, maar ze deed ‘onbewust’ haar hand voor haar mond, zegt ze. “Het was ook de snelheid waar het mee ging. Al deed ik het niet bewust, maar anders loop je qua snelheid ook vier zinnen achter op Mark Rutte.

Het is algemeen bekend dat Irma een beetje mediaschuw is, dus ze baalt dat ze met haar kuchje zo in het nieuws is. “Dat er zoveel op gereageerd wordt vandaag vind ik heel naar. Het kan gewoon gebeuren en dan is dat natuurlijk vervelend.

En dan tot slot de hamvraag: heeft Irma de premier aangestoken met corona? “Mijn zoon en iedereen in ons gezin is onlangs verkouden geweest. Ik heb een corona-test gedaan en die was negatief.

Foto: NOS
32 Reacties op “Irma Sluis heeft geen corona”


 1. Mieke Telkamp

  Wat een plaatje haha #dirtymind

 2. Xxxxx

  Wat een flauwekul om hier aandacht aan te besteden. Dat doen toch zoveel mensen hoesten in hun hand? Ik zie de hele dag niet anders. Nu deze mevrouw als “publiekbezit” wordt gezien liggen dan de zaken anders? Te gek voor woorden. We moeten dan hoesten in je elleboog. Ook lekker “fris” als er iets uit je keel komt wat in je elleboog terecht komt. We maken weer een olifant van de bekende mug.

 3. Sjaak

  Irma is fenomenaal.

 4. Smerig Zwijntje Geronimo

  Nou, Irma dit is wat je noemt een voorbeeldfunctie bekleden. Vervelend is dat, hè. Misschien moet je dit ‘prestigieuze’ klusje aan een collega laten als je dat allemaal zo naar vindt.

 5. Bing Go

  Ze was 18 sept al aanwezig.

 6. mediakaal

  O ik dacht dat het een paar vertaalfoutjes waren.

  Maar goed hoesten in je elleboog en vervolgens elkaar verwelkomen met een elleboogje ??? niets aan de hand dus…..

 7. Odine

  Wat een gezeik om niks.

  @Smerig Zwijntje Geronimo
  Lamlul.

 8. Huismaker

  En met z’n allen meedoen doen aan een toneelstukje;
  Maxima en Willem Alexander, Ferd G. en “Gekke Ankie Knol” (vvd en minister (angstvallige stil gehouden)), Mark Rutte enz. Ook zij geloven er niet in en spelen het spel mee.

  Voorbeeld: OFFICIELE RIVM CIJFERS !!!!!!!
  2018: 6444 griepdoden
  2020: 0 griepdoden

 9. Kaat

  Lekker belangrijk, was vervelend genoeg voor haar.

  @Smerig Zwijntje, je hebt zeker een kleintje?!? Achterlijke opmerking van je.

 10. Kaat

  @Huismaker, dan ga je toch lekker de druktes opzoeken? En dan hoop ik voor je dat de dokters je weigeren.

 11. Lariekoek

  Ik heb begrepen dat alle aanwezigen vooraf getest zijn op het coronavirus. Als dat inderdaad zo is, en iedereen negatief getest is, kan men elkaar ook niet besmetten!

 12. Peter

  Wat flauw om zo’n verslaggever daar naar toe te sturen. Als zij aangeeft geen belangstelling te hebben om in de media te komen, dan moet dat toch gerespecteerd worden? Irma wil alleen haar werk doen, niet meer en niet minder.
  Laat die vrouw toch met rust man.

 13. Ferd Grollenhut

  Huiskamer praat Jensen weer eens na. Laatst deed dit orakel zogenaamd uit de doeken wat de overheid van plan is, namelijk ons 1,5 meter uit elkaar houden om ons voor te bereiden op digitale gezichtsherkenning, om vervolgens te beginnen over verplichte mondmaskers. Tuurlijk joh! Herkenningsapparatuur die in de war raakt als je te dicht bij elkaar staat, maar wel mensen herkent die een masker dragen. Iedereen met een IQ van boven de 75 prikt meteen door dit soort flauwekul heen. Maar Huiskamer niet, want die is ooit met zijn hoofd klem komen te zitten tussen een bakschroef.

 14. Bing Go

  Kwispelstaartje Aran Bade weer aan het corona spetteren van de spanning.

 15. Donald Dumb

  Ferd Grollenhut.

  Die Jensen moet je al helemaal niet meer serieus.nemen.
  Als het zo n rebel.was geweest had hij wel naar buiten gegaan, schijt hebbend aan de coronaregels. Maar de dikke boze Deen heeft zich verschanst in zijn huis, angstig corona op te lopen…

 16. Actries van Houten

  Je zou maar Aran Bade moeten zijn. De hele tijd achter mensen aanrennen die niet op je zitten te wachten en dan genoegen moeten nemen met nietszeggende quotes. Als ik Irma Sluis was, had ik hem toegebeten: “Waar bemoei jij je mee, snotneus. Laat me lekker hoesten want ik heb uitgezaaide poliepen op m’n stembanden, nou goed?”

 17. Ronaldz

  Irma gaf aan dat vrouwen hun mannen wat vaker mogen pijpen. De buurvrouw mag ook. Eén van de harde maatregelen van de kabinet…

 18. Bart

  @Bing Go Zielig als mensen zo reageren. Jaloers want hadden zelf op die plek willen staan. Jammer joh!

 19. Aartsengel Coronaël

  Zoiets heet bij Irma geen corona (kroon) maar aureool.
  Wie zegenende gebaren maakt in de nabijheid van de Heilige Markus, deelt in Diens Heiligheid en krijgt ook een aureooltje. (online bestellen: 33 eurocent, afwasbaar)

  Het gewone, domme volk ziet dat nu eenmaal graag. Het heeft idolen nodig.
  Het gaat staan pruilen als Irma vol van genade eens een dagje overslaat.

 20. Pettie Fart

  Irma heeft eerder heel duidelijk aangegeven [geheel terecht, dat zie je nu wel weer] geen Bekende Nederlander te willen worden. De media kan het maar niet accepteren, laat staan respecteren.
  Laat die vrouw met rust!

 21. Donald Dumb

  Pettie Fart. Jouw naam is net zo kinderachtig als de mijne.
  En nu ga ik je tussen je geile tieten neuken…

 22. Smerig Zwijntje Geronimo

  @Pettie Fart

  Valse bescheidenheid heet dat. Wel op tv willen komen met de perspraatjes waar die twee incompetente zakkenwassers het volk toespreken alsof het een grote verzameling kleutertjes met ezelsoren op betreft, maar als er dan vragen komen beetje raar doen. Ik weet niet wat mensen leuk vinden aan deze laaf. Haar gebaren passen overigens wel in de context van de optredens van die twee stukken stront.

  @Kaat
  Hangt af van wat er geboden wordt, maar je naam klinkt kortpittig, dus ik zie mezelf genoodzaakt toe te geven dat de kleine niet wil steigeren.

 23. Pettie Fart

  @Donald Dumb; doe je wel een mondkapje op?

  @ Smerig Zwijntje; laat die vrouw met rust, zij doet niet raar en hoeft zich niet te verantwoorden naar de mongolen die haar niet met rust kunnen laten.

 24. Frans

  Wat een verschrikkelijke pers om dit onder de aandacht te brengen.

  Verder in de huidige verslaggeving over Corona gaat men alle perken te buiten.
  In de talk shows denken dat ze het beleid over Corona te moeten kunnen bepalen of wordt het gebruikt als makkelijke voer voor de nog kijkende massa.

 25. Smerig Zwijntje Geronimo

  @Pettie Fart

  Ze hoeft niet op t.v. Daarbij heeft ze ook meer een radiohoofd.

 26. Grapperhaus

  We niezen verkeerd, ik geef een mooie bruiloft. Dat mag ik nu zelfs in de kerk gaan doen. Uiteraard een brave heilige bruiloft. Kuch kuch uiteraard netjes in de elleboog.

 27. Donald Dumb

  Triest figuur als je die vrouw lastig valt.
  Ze was toch duidelijk denk ik zo. Ik wil verder niet in de media…

 28. 😷Paulus

  Wat een kul! Deze vrouw is een vakvrouw, ze is niet media geil zoals velen. Ze doet haar werk zoals het hoort. Mooie voorbeeld.

 29. Henkie

  Irma is niet mediaschuw. Ze wil gewoon haar werk doen en heeft geen behoefte aan al die aandacht.

 30. Donald Dumb

  Precies Henkie.
  En dat hebben die riooljournalistiekratten maar te accepteren…

 31. JasperV

  Je hebt het goed gedaan Irma, fijn dat je weer terug bent.

 32. Fidan

  Irma had een droog kuchje!!! Heb ik ook vaak komt door droge omgeving. Dat hysterisch e gedoe van de toeschouwers is nergens voor nodig!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.