Jelka van Houten: ‘Roddelbladen te ver gegaan’

Jelka van Houten (42) vindt het jammer dat de roddelpers haar min of meer heeft gedwongen om al in juni haar zwangerschap bekend te maken. Dat zegt ze vandaag in het AD. Jelka en haar vriend Henry van Loon maakten het babynieuws bekend in een geestige video op Instagram, die al 270.000 keer bekeken is, maar met die bekendmaking hadden ze liever nog even gewacht. Ze kreeg echter ineens telefoontjes. “Van roddelbladen. ‘Wij hebben vernomen dat je zwanger bent’.”

Daar was Jelka helemáál niet blij mee. “Ik snap heus wel hoe het werkt als je bekend bent. Maar dit vond ik ver gaan. Dat ik zo’n grote buik heb is puur omdat ik zwangerschapsdiabetes heb. Ik zat helemaal nog niet in een veilige fase.”

De zus van Carice van Houten wijst ook op haar risicovolle leeftijd. “Ik ben 42, hè. Dan kan het ook nog misgaan.”

Jelka vindt het jammer dat roddelmedia daar geen rekening mee houden. “Hoe werkt dat dan bij mensen? Gaan wildvreemden dan die bladen bellen? Wie dan? Mensen op straat? Winkelmedewerkers? ‘Ik heb haar gezien’?”

Maar je hebt er ook geen zin in dat mensen je achtervolgen. Dus breng je het nieuws zelf maar.

Onlangs was er ook nog commotie toen Jelka en Henry bekendmaakten dat ze hun kind genderneutraal gaan opvoeden.

Foto: BNNVARA

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen