Jelka van Houten: ‘Roddelbladen te ver gegaan’

Geplaatst op za 19 sep 2020 om 11:15

Jelka van Houten (42) vindt het jammer dat de roddelpers haar min of meer heeft gedwongen om al in juni haar zwangerschap bekend te maken. Dat zegt ze vandaag in het AD. Jelka en haar vriend Henry van Loon maakten het babynieuws bekend in een geestige video op Instagram, die al 270.000 keer bekeken is, maar met die bekendmaking hadden ze liever nog even gewacht. Ze kreeg echter ineens telefoontjes. “Van roddelbladen. ‘Wij hebben vernomen dat je zwanger bent’.”

Daar was Jelka helemáál niet blij mee. “Ik snap heus wel hoe het werkt als je bekend bent. Maar dit vond ik ver gaan. Dat ik zo’n grote buik heb is puur omdat ik zwangerschapsdiabetes heb. Ik zat helemaal nog niet in een veilige fase.”

De zus van Carice van Houten wijst ook op haar risicovolle leeftijd. “Ik ben 42, hè. Dan kan het ook nog misgaan.”

Jelka vindt het jammer dat roddelmedia daar geen rekening mee houden. “Hoe werkt dat dan bij mensen? Gaan wildvreemden dan die bladen bellen? Wie dan? Mensen op straat? Winkelmedewerkers? ‘Ik heb haar gezien’?”

Maar je hebt er ook geen zin in dat mensen je achtervolgen. Dus breng je het nieuws zelf maar.

Onlangs was er ook nog commotie toen Jelka en Henry bekendmaakten dat ze hun kind genderneutraal gaan opvoeden.

Foto: BNNVARA
34 Reacties op “Jelka van Houten: ‘Roddelbladen te ver gegaan’”


 1. Gerda

  Deze mensen zoeken zelf de publiciteit en dat zijn tegenwoordig de roddelbladen..
  Ze hadden het best voorlopig geheim kunnen houden, maar nee ze zijn te extravert..allebei..
  Ga dan ook niet in the open gooien, dat het nog te geboren kind een genderneutrale opvoeding zal gaan krijgen.
  Zet het kind eerst maar eens fysiek en mentaal gezond op de wereld..Op die leeftijd moeten ze dat maar afwachten..

 2. Pjotr

  Zucht

 3. Stanislav

  Ben je lekker met oma op stap? Nee dat is mijn moeder.

 4. Sem

  Henry, de gemakkelijke feminist en luie anti-racist.

  Alles om z’n broodheren tevreden te stellen.
  Credibility-> foetsie

 5. Curryworst

  Jammer dat de serie Jeuk! ten einde is.
  Dan had de zwangerschap van Jelka in de serie verweven kunnen worden.
  Na al die vruchtbaarheidsperikelen met Thomas Acda.

 6. Eef

  Je hebt geen idee waar je over praat Gerda. Dat genderneutraal was een grap en had je kunnen weten als je zomerpromenade had gekeken.

  Een verslaggever van Shownieuws was bij Jelka en vroeg of het een jongetje of meisje ging worden. Jelka en Henry willen dat liever voor zichzelf houden, maar de “reporter” bleef hier maar op doorgaan en wilde dit per se weten. Ze had zelfs rompertjes mee in de kleuren blauw en roze.

  Jelka gaf aan dat ze niet wilde vertellen en voelde zich echt tegen de muur gedrukt, ook door alle hormonen die ze heeft. Ze zei toen: waarom zou ik het zeggen, misschien gaan we het wel genderneutraal opvoeden.

  De reporter pissig en Shownieuws schreeuwde vervolgens moord en brand dat ze het kind genderneutraal ging opvoeden. De media nam dit over en vervolgens krijgen Henry en Jelka dagenlang shit over zich heen op de socials, tot doodsbedreigingen aan toe.

  Geen fijne kraamtijd dus en dat allemaal omdat Shownieuws geen respect had voor haar wensen. Noem je dat normaal Gerda?

 7. Donald

  Leuk, dat genderneutraal opvoeden. Je zoontje wil dan straks ook in een jurkje naar school. En als hij 25 is kan hij altijd nog een boekje schrijven of bij oma Jinek aan tafel praten over wat zijn ouders hem aangedaan hebben met zo’n opvoeding, de pesterijen, sociale uitsluiting en de onvermijdelijke gang naar de psychiaters. Maar het is weer lekker progressief, dwars en divers allemaal dus is het goed.

 8. Ray

  Ach ja, genderneutraal. Dan maakt het niet uit of het een jongen of een meisje is, het wordt hoe dan ook een halfzachte.

 9. Remi

  Vraag blijft … Jelka’s spruit … wordt het een jongetje of een meisje,
  of ‘iets’ wat er GroenLinks-politiek-correct tussenin zit ?

  Want het zal maar willen urineren, en dan heeft zo’n café slechts
  een dames- en heren-toilet. En geen X deurtje ergens er tussen-in.

  Totale verwarring … “Ik moet ontzéttend pissen, where can I go” ?

 10. Meneer Swinges

  En het gaat Dinges heten.

 11. Falco Buteo

  270.000 keer bekeken? Echt waar? Wie zijn al die idioten?

 12. Sjimpan See

  Wat een lelijke vrouw is die Jelka!
  BAH BAH BAH!!!

 13. delta

  Ach, feminist -xx-denken- en genderneutraal, meer dan niet opmaken als vrouw en kleren van de andere sekse dragen is het niet. zijn. Ik kan dat niet verbinden, maar de gedachtengordel uit 020 wel. Gaan ze voor de jongen maandverband kopen, maar het meisje laten lekken en zeggen dat het een omgekeerde bloedneus is? Dat gezeur over de roddelpers. Henry maakte harde grappen over het nieuws en personen die daar, ongewild soms, in figureren. Dus dat jezelf ongewild in het middelpunt van de belangstelling staat, is karma. Helemaal als je nog met een nakomertje op de proppen komt. Hoop voor Jelka dat het kind bij de geboorte niet het waterhoofd van Henry heeft.

 14. Sam Bal

  Ik denk dat mensen de reactie van Eef moeten lezen voordat ze met hun bijdehandte bek reageren. Anders sta je net als o.a. delta keihard voor lul met je briesende, verоngelijkte episteltje.

  MC is overigens ook niet zuiver. Ze weten heel goed hoe de vork in de steel zit en plaatsen die laatste zin van het artikel doelbewust. Dat Jelke en Henry doodsbedreigingen krijgen en berichten van mensen die hopen dat zij een miskraam krijgt, maakt ze bij MC niks uit. Alles voor de cliсks.

 15. Black Panther

  Onlangs was er ook nog commotie toen Jelka en Henry bekendmaakten dat ze hun kind genderneutraal gaan opvoeden.M

  Niks van mee gekregen. Alleen door promenade weet ik dit. Mensen moeten zich er niet mee bemoeien.

 16. Pettie Fart

  Och mens, had gezegd dat je een paar coronakilo’ s bent aangekomen, zeikerd.
  Vreselijke aanstellerige kutjes die [aanstaande] moedertjes. Na het baren worden ze helemaal om te walgen. Ik heb een hekel aan moeders, vreselijke vrouwen.

 17. Babs

  Mens, laat lopen. Altijd weer dat eeuwige aandacht vragen. Doodziek word je er van.

 18. Ka Ries van Plastic

  “Hoe werkt dat dan bij mensen? Gaan wildvreemden dan die bladen bellen? Wie dan? Mensen op straat? Winkelmedewerkers? ‘Ik heb haar gezien’?”

  Nou beste Jelka, vaak zijn het mensen uit eigen kring, dus je kunt het beter daar gaan zoeken.
  Kan me niet voorstellen dat er ook maar iemand is die jou zou kennen als je bij bakker Bart een kilo roomsoezen naarbinnen zit te werken.
  Gr gr, Ka Ries.

 19. Brave hond!

  Hoe weten die roddelbladen dat dan? Hebben ze bij haar in bed gelegen?
  Neem van mij aan dat ze dat zelf verteld hebben

 20. Keta Minek

  Ook wel eens een BNer bij de vruchtbaarheidpoli zien zitten in de wachtkamer. Zag haar heel angstig en bekeken om zich heen kijken. Kan me dat goed voorstellen. Er is altijd wel een of andere tokkie of debiel die het nodig vindt om met anderen te delen dat ze die of die in de wachtkamer zag. Er zijn ool zielenhuizen die hier rekening mee houden en bepaalde mensen via achterdeuren laten binnenkomen. Triest dat dat nodig is.
  Vraag me nu alleen nog af wie die Jelka eigenlijk is…

 21. Anna Nas

  Maak je niet druk over de Telegraf pers.

 22. rob

  ze hebben recent een boter.kaas en eieren huisje gekocht van boven de miljoen euro
  https://www.bekendeburen.nl/henry-van-loon-en-jelka-van-houten-kopen-boter-kaas-en-eieren-huis

 23. Margriet

  waarom kan de ene bn’er zonder roddel en achterklap wonen en werken en de ander niet? Omdat ze de publiciteit zelf zoeken, Veel BN’ ers kunnen alleen een BN’ er blijven als ze veelvuldig in het nieuws komen. Uit het zicht, uit het hart…..de grootste nachtmerrie van veel B.N, ‘ers

 24. Smerig Zwijntje Geronimo

  @rob. Zoveel geld voor een zeer slecht onderhouden doorsneehuis? Dat alleen maar om in afgrijselijk slecht bestuurde stad van een Amsterdam te kunnen wonen? Ach, ze hebben het geld ervoor, maar ik vind het niet minder bizar hierdoor. Gewoon een bizarre deal.

 25. Liefhebbende Moeder

  Over twee jaar heeft ze co-ouderschap, omdat Henry door een volgende vrouw wordt verleid.

 26. Loes veldhuis

  Jammer van al die nare en domme reaktie’s. Oordelen over mensen die je niet kent en hoe ze als ouders zijn voor de kinderen. Misschien moeten jullie dan maar als paragnost gaan werken. Ik weet wel dat dit kindje prachtige liefhebbende ouders krijgt.

 27. Pettie Fart

  @Loes, Hoe weet jij dat? Ben jij het toekomstige kind? Dacht het niet, dus niet zo voorbarig roeptoeteren.
  De enige die daar over kan oordelen is het kind zelf als het volwassen is.

 28. Puber

  @Spetterfart aka Pettie Fart
  za 19 sep 2020 om 17:18

  Waar bemoei jij je mee, opgedroogde sapcentrifuge. Trouwens, een rechter oordeelt, terwijl nitwits zoals jij er hooguit een mening op na kunnen houden. Heb je dat begrepen, bouwdoos?

 29. Axl

  @Eef..klasse verwoord

 30. Piet Pannelap

  Gender neutraal opvoeden🤪?? Als het een jongetje is hakken ze direct z’n pik en ballen eraf? Als het een meisje is naaien ze direct d’r voorbips dicht? Wat een giga achterlijken heb je toch…!! Wat gaan ze doen aan de huidskleur van dat kind?? Wit/blank kan toch echt niet meer in deze tijd. Pak de doos schoensmeer maar meteen… En zorg ook voor een ‘minderheden’ voor- en achternaam combinatie! Dat maakt het solliciteren wat makkelijker in 2045. Oh nee, tegen die tijd hoef je niet te werken. Dan hebben we eindelijk echt gratis geld. Bezit is een vies woord, alleen nog maar “delen”.

 31. Betty

  Ik ben grote fan van de serie Jeuk. Jelka is geweldig en speelt in de serie dat ze graag moeder wordt Tjee maak nog meer afleveringen! Gr betty

 32. Marianne

  Wat een jankwijf. Net als haar zus trouwens . Kijkt altijd zo zuur. Natuurlijk krijg je vragen van pers als je als BN’er zwanger bent.

 33. Pàkme van Agteren

  Mijn reactie hierop hangt af van de manier waarop zij die “genderneutrale” opvoeding gaan invullen.

  Genderneutraliteit afdwingen bij je kind = slecht.

  Je kind de vrijheid geven qua keuze voor speelgoed, hobbies en interesses = goed.

 34. G Joling

  Misselijk wijf

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.