Horecazaken Gordon leeg, huilend op Instagram

De horecazaken van Gordon zijn zo goed als leeg, zelfs op piektijden als zaterdagmiddag. Het leidt tot veel verdriet bij de SBS 6-presentator. Dat is te zien op Instagram. Gordon heeft een filmpje geplaatst, waarin hij zijn volgers rondleidt in zijn volledig lege lunchroom Blushing; in het naastgelegen Burger Room zitten slechts een paar mensen. En dat terwijl beide horecazaken recht tegenover het Museumplein zitten, waar normaal gesproken dag in dag uit hordes toeristen lopen.

Het is niet mals wat hem overkomt, aldus Gordon. “Ik wil toch even een keer laten zien hoe het echt is. Dit is mijn winkel op zaterdagmiddag, waar normaal gesproken honderden mensen kwamen. Nu is dit de trieste aanblik van wat het nu doet.”

Hij vindt het heel pijnlijk. “Ik kan je gewoon eigenlijk niet uitleggen wat het met je doet als ondernemer, lege terrassen. Ik zou alleen maar willen zeggen: laten we nou met z’n allen eens eerlijk zijn op Instagram en Facebook om te laten zien hoe het écht is en eens te stoppen met hoe leuk ons leven is, hoe mooi we het hebben en hoe gezellig. Dit is de keiharde realiteit van waar we nu doorheen moeten. Ik zal je eerlijk vertellen: ik weet niet hoe we dit moeten doorstaan.”

De Gordon-zaken zijn zwaar afhankelijk van toerisme. “We zitten middenin het museumdistrict. Als je goed kijkt zie je geen enkele toerist meer. Het is gewoon echt om te janken. Dat ga ik niet doen, maar ik kan het wel.”

Het is echt een tegenslag in zijn leven. “Als je ziet wat ik heb geïnvesteerd om dit allemaal mooi en prachtig te laten zijn… Ik moest het even delen, dit is de tendens van nu. De nieuwe maatregelen worden nog heftiger, omdat mensen nu helemaal bang worden om naar restaurants te gaan en noem maar op.”

Ik ben altijd een heel positief mens, dat zal ik ook blijven, ik weet dat we hier uiteindelijk doorheen gaan komen, maar ik heb gewoon even geen woorden.”

Gordon op Insta:

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen