Cornald op kast na homo-opmerking in De Vooravond

Usual suspects Cornald Maas en Maurice Wijnen schoten maandagavond direct in de roze hysterie toen Thomas Erdbrink in De Vooravond zijdelings een opmerking over de Gay Pride maakte. Dat is te zien op Twitter. Thomas zat in de show om te praten over een Deense tv-hit, waarin kinderen vragen stellen aan naakte mensen. Het valt hem op dat social media veel jongeren enorm onzeker maakt over hun lichaam, omdat veel influencers de hele dag in de sportschool hangen.

Thomas vertelde er uitgebreid over aan presentatoren Renze Klamer en Fidan Ekiz. “Ik ben twintig jaar niet veel in Nederland geweest en ik zie nu jonge jongens heel veel in de sportschool hangen en er allemaal uitzien alsof ze met de Gay Pride mee willen varen“, zei hij op een gegeven moment.

Cornald en Maurice klommen direct in de twitterpen. “Hoezo zouden jongens die (naar Insta voorbeeld) naar de sportschool gaan er uitzien alsof ze naar de Gaypride willen? Aan deze opmerking is zoveel fout; wat was het nut ervan Thomas Erdbrink?“, vraagt Maurice verontwaardigd.

Niet veel later begon Cornald te twitteren. “Hij zegt het gelukkig zelf. Thomas Erdbrink is de afgelopen 20 jaar niet veel in Nederland geweest“, sneert hij.

Daarop antwoordt Thomas zelf: “Wat ik bedoelde Cornald, is dat daar vaak fitte en mooie mannen aan mee doen. Excuses als het verkeerd is overgekomen.

Cornald: “Hey Thomas, begreep je intentie. Intussen: valt wel mee (tegen) met mooi/fit als je naar hedendaagse Canal Parade kijkt – gaat ‘t ook niet om. En geloof niet dat sport- en lichaamscultuur vooral aan he OF ho voorbehouden is tegenwoordig. Maar hopla, lang leve de verbinding.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen