Guus Meeuwis baalt van tv-blunder met Beatrix

Guus Meeuwis baalt na jaren nog altijd van een tv-blunder die hij beging voor het oog van onze toenmalige koningin Beatrix. Dat zegt hij in Veronica Magazine. Als de koninklijke familie naar je kijkt, zet je als artiest natuurlijk je beste beentje voor, maar bij Guus ging het toch mis. “Ik heb jaren geleden een grote fout gemaakt tijdens het 5 mei-concert in Amsterdam. Toenmalig koningin Beatrix zat voor mijn neus en het kwam live op tv“, vertelt de zanger, bekend van Ik Hou Van Holland.

Wat was er precies aan de hand? “Ik zong We Zullen Doorgaan van Ramses Shaffy. Eigenlijk wilde ik dat nummer niet doen, maar ik heb me laten overhalen. Meteen bij het eerste couplet ging het mis; ik vergat een deel van de tekst.

Het is voor Guus een heel erg gênant moment, al zijn er natuurlijk wel meer dingen die niet goed gaan in zijn carrière. “Er zijn genoeg mislukkingen, zeker op de eerste vier platen, maar die speel ik gewoon nooit meer“, zegt hij.

Hoe komt zo’n plaat dan op een album? “Soms worden liedjes goed gevonden door de producers terwijl je zelf denkt: vooruit, misschien gebeurt er nog iets als we er strijkers of een mannenkoor achter zetten. Maar een aap in een pak blijft een aap.”

Als een lied niet overeind blijft als ik het met een gitaar voor jou speel, is het gewoon niet goed genoeg.

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen