GGD laat Martijn Krabbé in kou staan: ‘Hele dag gebeld’

De GGD geeft grote sterren van de televisie geen voorkeursbehandeling. Net als gewone mensen heeft Martijn Krabbé een hele dag in de wacht gehangen om een coronatest aan te vragen. Dat vertelde hij gisteren in Jinek. Voor zijn tv-werkzaamheden kan Martijn gebruikmaken van dure, door RTL betaalde commerciële coronatests. “Je krijgt dan natuurlijk een commerciële test. Dan ga je ’s ochtends voor 11.30 uur en dan heb je ’s avonds om 22.00 uur gewoon de uitslag.

Als privépersoon maakt Martijn daar geen gebruik van. “Als je die commerciële test niet hebt – want het is gewoon 150 euro per keer – dan ben je gewoon afhankelijk van de GGD en die is volledig overbelast.”

Zelf probeerde hij laatst ook te bellen met de GGD. “Ik heb laatst geprobeerd om de GGD te bellen, want ik had milde klachten, en ik heb de hele dag geprobeerd te bellen en dat gaat gewoon niet.”

Het is echt armoedig, vindt Martijn. “En als je dan de afspraak hebt van die test, moet je in de meeste gevallen ook nog 48 uur wachten en soms zelfs iets langer. In de tussentijd zit je gewoon binnen.”

Martijn gunt alle mensen een commerciële coronatest. “Als je werkgever het betaalt, dan heb je voor 150 euro die test en dan weet je het gewoon ’s avonds.”

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen