Erik Mouthaan: ‘Trump-trollenleger pakt mij te hard aan’

Erik Mouthaan vindt dat hij te fel wordt aangevallen door het trollenleger van Trump-fans. De reacties die hij over zich heen krijgt zijn niet om over naar huis te schrijven. Dat zegt de Amerika-correspondent van RTL Nieuws in De Telegraaf. Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat Erik nog op Twitter zit; bij werkelijk elke tweet wordt hij volledig ondergekotst door mensen die vinden dat hij te gekleurd bericht over de Amerikaanse president Donald Trump. Hij vindt het zelf ook te ver gaan.

Het is ongelooflijk wat je over je heen krijgt als je over Donald Trump bericht, zegt Erik. “Ik wil niet de verontwaardigde journalist uithangen, maar de normen zijn veranderd. Door een Trump-trollenleger word ik aan de lopende band uitgescholden.”

Het zijn volgens Erik enorme aso’s. “Iemand heeft een keer gereageerd in een YouTube-video dat ik een vieze flikker ben, die zichzelf van kant moet maken. Ik wil best met mensen in gesprek gaan, maar bij schelden haak ik af.”

Erik ziet zichzelf als onpartijdig. “Ik krijg weleens kritiek dat ik te links zou zijn. Allereerst is dat niet zo, ik probeer voor iedereen inzicht te geven. Maar het is ook mijn taak dat als de president onwaarheden verkondigt, en dat doet hij aan de lopende band, dat te melden.”

De RTL-journalist wijst erop dat hij geen oordeel geeft, maar het wel signaleert. De komende maanden zal Erik volop in beeld zijn, want in november vinden de Amerikaanse presidentsverkiezingen plaats.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen