Erik Mouthaan: ‘Trump-trollenleger pakt mij te hard aan’

Geplaatst op di 29 sep 2020 om 10:30

Erik Mouthaan vindt dat hij te fel wordt aangevallen door het trollenleger van Trump-fans. De reacties die hij over zich heen krijgt zijn niet om over naar huis te schrijven. Dat zegt de Amerika-correspondent van RTL Nieuws in De Telegraaf. Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat Erik nog op Twitter zit; bij werkelijk elke tweet wordt hij volledig ondergekotst door mensen die vinden dat hij te gekleurd bericht over de Amerikaanse president Donald Trump. Hij vindt het zelf ook te ver gaan.

Het is ongelooflijk wat je over je heen krijgt als je over Donald Trump bericht, zegt Erik. “Ik wil niet de verontwaardigde journalist uithangen, maar de normen zijn veranderd. Door een Trump-trollenleger word ik aan de lopende band uitgescholden.”

Het zijn volgens Erik enorme aso’s. “Iemand heeft een keer gereageerd in een YouTube-video dat ik een vieze flikker ben, die zichzelf van kant moet maken. Ik wil best met mensen in gesprek gaan, maar bij schelden haak ik af.”

Erik ziet zichzelf als onpartijdig. “Ik krijg weleens kritiek dat ik te links zou zijn. Allereerst is dat niet zo, ik probeer voor iedereen inzicht te geven. Maar het is ook mijn taak dat als de president onwaarheden verkondigt, en dat doet hij aan de lopende band, dat te melden.”

De RTL-journalist wijst erop dat hij geen oordeel geeft, maar het wel signaleert. De komende maanden zal Erik volop in beeld zijn, want in november vinden de Amerikaanse presidentsverkiezingen plaats.

Foto: RTL
96 Reacties op “Erik Mouthaan: ‘Trump-trollenleger pakt mij te hard aan’”


 1. SL

  Erik Clownhaan vindt zichzelf onpartijdig…HA HAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHA!

 2. Maas

  Best gek. Ik hoor die extreem rechtse gekkies altijd klagen dat links zo zwak is en nergens meer tegen kan, en vrijheid van meningsuiting enzo. Totdat je iets zegt dat niet 100% positief voor hun politici is, dan liggen ze meteen kermend in foetushouding en gaan ze huilen en schelden.

 3. Huismaker

  Keesje Boonman op radio1 “journalistenforum”.
  Natuurlijk, zoals vanouds, Baudet bashen.
  Maar toen kwam het. Boonman wil geen eerlijk antwoord geven over Nicky Verstappen. Iets van bla bla bla bla.
  En eigenlijk had ik niets anders verwacht. Ik zou wel eens wat meer willen weten van de Boonman.

 4. Bing Go

  Erik Mouthaan vindt dat hij te fel wordt aangevallen: helemaal gelijk.

  Sta er boven. De trollen zijn het niet waard om je druk over te maken.

 5. StefanV

  Er is een verschil tussen kritiek uiten op een journalist of een journalist verrot schelden en beledigen. Net als bij de meeste Nederlanders is ook onder journalisten een voorkeur voor de Democraten merkbaar, maar op het moment dat Trump leugens verkondigt – iets dat hij voortdurend doet – moet een journalist dat gewoon kunnen opmerken.

 6. Jean Paul

  Veel van die schreeuwerds hebben een plaatje als profielfoto. Laat dan je echte gezicht zien, als je vindt dat je gelijk hebt.

 7. real-Gordon

  Zit Ali ‘flikker’ B niet in die trollenleger?

 8. Wyatt

  Twittertokkie reacties moet je niet serieus nemen. Zijn veelal ongeschoolde werkloze idioten die los gaan online.

 9. Hein

  Trumpfans zijn sowieso compleet gestoord. Je zul maar helemaal in de wolken zijn van een oplichter, een belastingontduikende agitator, een complottheorist. Trump zegt spring en zijn t… drollen, zelfs hier in Nederland, roepen: Hoe hoog, meester?

 10. Karbonade

  Best wel treurig dat hij zelf niet door heeft hoe anti-Trump hij is in zijn bijdragen voor RTL Nieuws.

 11. real-Gordon

  Tegenwoordig mag je ook niets negatiefs over Thierry ‘ikdoenietmeermee’ Baudet zeggen, dan gaan zijn Willem-Engel aanhangers huilie huilie doen. Losers!

 12. q8

  wie zegt dat Trumpp een moordenaar is ?
  Erik mouthaan,???
  wat is de waarheid?
  wat Erik rondbazuint ??
  mooi niet

 13. Tja

  Alleen maar NPO Anti-Trump, Anti-Trump, Anti-Trump, Anti-Trump… En als er dan mensen zijn die het niet met je/NPO eens zijn Huilie Huilie doen.
  WEN er nou aan…NIET IEDEREEN HEEFT DEZELFDE MENING.

 14. De laatste journalist

  Ik heb Mouthaan een eerlijke kans gegeven door naar zijn podcasts te luisteren over de Amerikaanse politiek, maar ik kan niet anders concluderen dat enige objectiviteit ver te zoeken is voor een journalist. Hij leeft echt in een andere wereld, waarin de democraten niks fout doen.

 15. Youp

  Dit gedrocht mag zich geen journalist noemen maar is een activist van de cultuur marxistische extreem linkse media beter bekend als main stream.

 16. Youp

  Oh en nog even dit.. zijn zogenaamde programma over de amerikaanse verkiezingen gaat de grootste flop worden uit de RTL geschiedenis.
  Mensen zijn het zat om geindoctrineerd en hersenspoelt te worden.

 17. Leo knots

  Zeur niet zo en wees een vent. Kan natuurlijk ook gewoon eerlijk commentaar geven in plaats van gekleurd fake nieuws.

 18. Echt links

  Hij is inderdaad zelf ook een rechts ventje maar laat duidelijk merken dat hij voor de (bijna) net zo racistische en seksistische Biden is. Hij is zelf ook racistisch omdat hij voor bruinere mensen het negatieve activistische woord ‘zwart’ gebruikt, terwijl de politiek correcte term in de VS en VN Afrikaans (Amerikaans) of Afrikaanse komaf (African decent) is.
  Hetzelfde geldt voor blank (caucasian, European decent) Die noemt hij positief racistisch wit. Betekenis vrede, sereen, maagdelijk, schoon.
  Kortom hij polariseert graag en beschrijft gekleurderen zo zwart mogelijk. Betekenis: duivels, de dood, leegheid, niets, agressie enz.

 19. Afhaal Ghanees

  Trump is een Fake President

 20. Oke

  Twitter moet je verwijderen. Is een haatzaaiend medium.

 21. Blerick Haanmout

  Ik heb alléén maar berichten van ‘m gezien waarin hij Trump aan het bashen is. Op het walgelijke af. Een soort volkskrant in het klein zeg maar. En dan durven te beweren dat je onafhankelijk bent ? Serieus ? En je ook nog eens afvragen waarom mensen je zo bejegenen ? Dan ben je in mijn ogen óf totaal wereldvreemd óf een leugenaar van de hoogste orde. Ik begrijp niet hoe hij zich nog journalist durft te noemen, laat staan waarom RTL zijn ogenschijnlijke ultra linkse “verslaggeving” nog durft uit te zenden.

 22. Willie

  Wordt eens een keer objectief dan ben je er van af. Je lokt zulke reacties uit met je eenzijdigheid
  Trump is een kanjer het beste wat de USA op dit moment kan wensen.

 23. Gerda

  Trump is een kanjer??????
  Ik volg deze site dus al een paar weken verkeerd…
  Wat een gasten zeg..

 24. Koe Man

  Hoe harder het anti Trump volk schreeuwt des te meer stemmen krijgt Trump van de ‘gewone’ Amerikaan uit midden-staten van Amerika. Die fout hebben ze in 2016 ook al gemaakt.

  Trump is enorm fout,maar de vraag is of andere ‘politici’ zoveel beter zijn. Lees bijvoorbeeld eens een boek over de Clintons.

  Deze journaalmeneer is overigens zo partijdig als wat, maar uitscheiden gaat mij ook te ver.

 25. Angela’s man

  Stop dan ook eens met dat domme linkse gelul. Ik zie zelf ook wel dat Trump niet 100% is en ben zelf links maar ondertussen waren mensen zoals Clinton ook echt geen engeltjes alleen die lullen ‘politiek corrrect’ en daar trappen dit soort idioten in.

 26. Willie

  Koe Man
  di 29 sep 2020 om 11:19
  Wat doet Trump fout?

 27. Diana

  Erik Mouthaan is een vooringenomen sukkel. Het framen van Trump is vanaf dag een aan de gang, ook door deugers zoals drooggeiler op de Clintons Jinek.
  De goede dingen worden van Trump niet benoemd dan wel sterk onderbelicht. Als je kijkt naar de steden die worden bestuurd door de democraten dan weet je wat een puinhoop de democraten er van maken c.q. hebben gemaakt.

 28. Wachter

  Eric Mouthaan onpartijdig? Dat gelooft hij toch zelf niet!

 29. 🗣(wordt Soms verwijderd...)

  @10,45: Trump een oplichter omdat hij geen belasting betaalt? Dan wonen er heel wat oplichters in Nederland. Hoe denk je dat de miljonairs V.d. Ende, De Mol enz. hier zo rijk geworden zijn? D.m.v. creatief boekhouden de inkomsten zo laag mogelijk houden en wat ambtenaren omkopen vullen ze op een schandalige manier hun zakken.

 30. Willie

  🗣(wordt Soms verwijderd…)
  di 29 sep 2020 om 11:53

  Buiten dat in het buitenland wordt Nederland al een belastingparadijs gezien.

 31. Dennis

  Haha, die Willie! Trump is een kanjer? Maar dan wel eentje die zijn volk keihard heeft genaaid met zijn belastingontduiking. Een schande dat iemand de zijn land zo keihard heeft genaaid president kan worden, maar wat verwacht je anders van een corrupt derdewereldland dat denkt enige democratie te zijn.

 32. Hein

  @🗣(wordt Soms verwijderd…)

  Dat heb je goed geleerd van Trump. Naar een ander wijzen, naar Nederlandse mediamagnaten nota bene, om de aandacht af te leiden. Wat heeft dat in godsnaam te maken met het feit dat de president van de VS een crimineel is? Als anderen (die geen president zijn, zelfs geen Amerikanen, maar in een landje wonen aan de andere kant van de oceaan) het doen, dan is het oké dat een crimineel de president kan worden van de VS? Vreemde manier van goedpraten.

 33. Trumpfans zijn gek

  Zwakbegaafde mensen lopen nu eenmaal als een stel makke schapen achter ‘echte leiders’ aan. Lekker een uitkering incasserend, shagrokend en vechthond aaiend twitteren over ‘links’ en ‘de elite’. Dat Trump alleen maar domme dingen roept en doet, interesseert ze geen ruk. Mouthaan doet z’n werk goed door de intense stupiditeit van Trump aan de orde te stellen. Gelukkig zijn er veel mensen wel intelligent genoeg om dat te waarderen.

 34. Corry Jankbal

  Het lijkt mij geen “trollenleger”, maar gewoon mensen die doorhebben hoe de slinkse media functioneren en constant erg subjectief “nieuws” verspreiden.
  En uiteraard de eindeloze blinde haat tegen Trump, terwijl dictators Poetin en Xi zelden stevige kritiek krijgen. Zeer hypocriet.

 35. 🗣(wordt Soms verwijderd...)

  @Hein: Voor welke strafbare feiten is Trump veroordeeld?

 36. Willie

  Trumpfans zijn gek
  di 29 sep 2020 om 12:03
  Welke domme dingen. Je bedoelt geen oorlog begonnen.
  Nu jij benoem het nu eens. Kom niet met racist want wordt zo eentonig bij de linkse.

 37. Willie

  Hein
  di 29 sep 2020 om 12:03
  Na andere wijzen doet Nederland. Poetin is niets. Trump is niets ,Johnson is niets. Zeg maar de oude vijanden van het in het verleden gewenste derde rijk
  Nee China daar zijn ze wel gek op.

 38. Sip

  Trump creëert alleen maar verdeeldheid.

 39. Willie

  Dennis
  di 29 sep 2020 om 11:58

  Noem jij eens en bedrijf in de wereld die niet de belasting zo laag mogelijk wil houden. Nederland werkt daar hard aan mee staat niet voor niets bekend als belastingparadijs voor buitenlandse bedrijven

 40. Willie

  Sip
  di 29 sep 2020 om 12:24
  Vertel hoe zit dat dan.

 41. Momo

  Hij is zelf een vette trol.

 42. Willie

  Trumpfans zijn gek
  di 29 sep 2020 om 12:03

  Zwakbegaafden noem ik mensen die stemmen op partijen die miljarden weg geven aan corrupte zuidelijke landen en hun eigen volk laten barsten en financieel uitkleden.,

 43. Willie

  Wachter
  di 29 sep 2020 om 11:51
  Ik denk wel dat hij dit zelf geloofd.

 44. Pim

  Zo, ik heb mijn portie vooroordelen, drogredenen en links uitzeiken voor vandaag weer gehad na het lezen van alle reacties. Dank jullie wel

 45. Spa

  Alle schapen die nu denken de heilige graal gevonden te hebben in de openbaring van Trump’s belastingaangiftes zijn echt een typisch voorbeeld van geïndoctrineerde zombies die niet verder lezen dan een CNN clickbait titel. Als je dat niet zou doen, wist je dat Trump dan afgelopen jaren miljoenen heeft betaald. Iets wat de linkse kranten in Amerika zelf ook aangeven en is het dus niet de Trump-killer waar ze op hebben gehoopt. Bovendien heeft hij niks illegaals gedaan. Alle vermogende mensen maken gebruik van een goede accountant. Dus ook alle vermogende mensen die door links worden aanbeden door hun ‘being brave’ gedrag. Laten we ook niet vergeten dat hij al zijn salaris als president weggeeft, ruim 500.000 dollar per jaar, dat is al ontelbaar meer geld dan wat de gemiddelde linkse zombie aan belasting betaald.

 46. Peter

  Huismaker,

  Raar als Baudet geknipte filmpjes op internet zet, is een
  teken van onmacht.

 47. Peter

  Trump doet niks ander belazeren, zes keer failliet gegaan
  hoeveel mensen heeft hij daarbij een poot uit getrokken?

 48. W. Zwageman

  @Peter
  di 29 sep 2020 om 13:01

  Bekijk je onzinnige gebral eens goed en zelfs jij zal dan concluderen dat onnozelheid geen grenzen kent. Wat een armoede …

 49. Zomaar

  De vergelijking met Trump, Baudet en Wilders is opvallend.
  Alle 3 zijn pathologische leugenaars.
  En de ultra-rechtse dwazen love it.

 50. Paul Lamote

  Erik Mouthaan objectief?????

 51. Elitair links is nog rechtser dan rechts

  Zomaar@….vergelijking? Je bedoelt neem ik aan ‘overeenkomst’, nitwit.

 52. Willie

  Weet je wat een goeie was, Obama .Begon vijf oorlogen met ruim een een miljoen doden.

 53. Donald Dumb

  De president die de Verenigde Staten onverenigd maakte: Donald J Trump.
  Als ik Mouthaan was zou ik lekker Twitter verwijderen. Dat wordt toch alleen maar bevolkt door laagopleiden contactgestoorde Tokkies en geschifte politici. Mis je niks aan…

 54. anoniem

  Het gevaar van democratie kan zijn dat de meerderheid van de stemmers niet zo’n prettig karakter heeft? :-)

 55. Donald Dumb

  Dat krijg je als laagopleiden en geloofsdwazen ook stemrecht geeft.
  Trump als president. Gelukkig woon ik in een land waar dat soort gekken beteugeld worden…

 56. Donald Dumb

  Dennis.

  Goed gezegd.
  En je weet dat de staatsschuld van VS groter is dan die van alle Afrikaanse landen bij elkaar?
  Wat je zegt.VS is een derde wereld land met een Westers masker. En met een narcistische leider met dictatoriale trekjes…geen haar beter dan Poetin of Kim Jung un…

 57. Wendy's dealertje

  Hij zit er nog net niet tot aan zijn elleboog in bij Biden, maar het scheelt niet veel.

 58. Pàkme van Agteren

  Andersom mag hij dan ook wel wat kritischer zijn richting Biden (het schandaal rondom zijn zoon is volledig onder het tapijt geveegd).

 59. Willie

  Donald Dumb
  di 29 sep 2020 om 15:20

  Wel eens de staatsschulden van de EU landen opgeteld.

 60. Donald Dumb

  Willie.
  Nee, maar daar gaat het hier ook helemaal niet over…
  Waarom begin je er over?
  Wegkijken wat betreft VS en Trump?

 61. Chantal

  Donald Trump wint met 2 vingers in zijn neus de verkiezingen.
  En terecht!

 62. Donald Dumb

  Chantal. Ja weer even de kiesmannen omkopen, zo deed hij het de vorige keer ook. Zonder dat had hij 3 miljoenen echte stemmen minder dan Clinton…

 63. Willie

  Donald Dumb
  di 29 sep 2020 om 16:10

  Onder Obama is met geld gesmeten met name de oorlogen hebben bakken met geld gekost
  Ook heeft de USA de NAVO overeind moeten houden omdat veel landen niet aan hun verplichtingen deden.
  Natuurlijk kun je steeds wijzen naar Trump maar de foutloze staatshoofden op de wereld liggen op het kerkhof.
  Laat de Amerikanen maar hun eigen problemen oplossen en kijk eerst in je eigen EU gat.

 64. Chantal

  Willie, niknok Oboema heeft helemaal niets gedaan en bereikt.
  Een clown is het en dat wijf van hem nog erger!

 65. Willie

  Donald Dumb
  di 29 sep 2020 om 16:18

  De totale overheidsschuld van de landen in de eurozone samen kwam halverwege 2019 uit op 10 035 miljard euro, oftewel 86,4 procent van het bbp. Om bij het huidige niveau van het bbp de schuld in de eurozone te laten voldoen aan de Europese schuldnorm zou de schuld bijna 3 100 miljard euro lager moeten liggen.

  Donald Dumb
  di 29 sep 2020 om 16:18
  Hoezo kiesmannen omkopen weer zo fabeltje.

 66. Donald Dumb

  Obama heeft beleid van zijn voorgangers voortgezet en gezorgd dat de door Amerika zelf gecreerde vijanden, door o.a. de Bushjes, verslagen werden. En als er geen corona was uitgebarsten, hadden we nu grote mot gehad met Iran, VS althans…

 67. Donald Dumb

  Willie. Bij de staatsschuld van VS praat je al over triljoen…
  EU staatsschulden zijn daarmee vergeleken peanuts…

 68. Chantal

  Willie, laat gaan!
  Achterlijke moslims zoals Dump zijn niet te overtuigen omdat ze een diepgewortelde haat jegens Amerika en de rest van het westen hebben.
  Maar wel in het westen een uitkering trekken!

 69. Donald Dumb

  Willie

  Hoezo kiesmannen omkopen weer zo fabeltje

  Blijf lekker wegkijken joh…

 70. Willie

  Donald Dumb
  di 29 sep 2020 om 16:27

  Hij kwam met de belofte een eind te maken aan het oorlog voeren. Het liep anders. Onder geen enkele Amerikaanse president is zo lang oorlog gevoerd als onder Barack Obama.

  Donald Dumb
  di 29 sep 2020 om 16:27
  Ik kijk juist niet weg ik krijg de indruk dat haat of hekel meer overheerst dan realisme bij jou.
  bij jou.

 71. Donald Dumb

  Tot aan Obama is VS altijd betrokken geweest bij oorlogen, Willie…
  Wel feitelijk blijven joh…

 72. Frenske

  Je moet bij staatsschuld natuurlijk naar de schuld ratio to bnp kijken.
  De USA zit op 104%
  Duitsland op 78%
  Nederland op 75%
  Frankrijk op 114%
  Italië op 157%
  The UK op 101%

 73. Donald Dumb

  Oorlogvoering is namelijk een verdienmodel voor VS.
  Met name voor de erg machtige NRA. VS heeft notabene o.a. Taliban zelf bewapend…

 74. Donald Dumb

  Ik ben vanmiddag speciaal voor het losgaan op dit topic wat vroeger uit mijn delirium ontwaakt.

 75. Donald Dumb

  Naamgenoot.
  Niet zoveel drinken joh. Je leeft alleen van een Wajong. Dat vertelde jij me gisteren zelf…

 76. Willie

  Donald Dumb
  di 29 sep 2020 om 16:33

  Dat doe ik ook. Alleen onder Trump is dit veranderd.

 77. Donald Dumb

  Blijkbaar niet Willie.
  Anders had je geweten dat er onder elke president tot aan Obama ( tot nu toe dan) oorlog gevoerd is.
  Onder Trump zijn er trouwens burgeroorlogjes ontstaan…

 78. Willie

  Donald Dumb
  di 29 sep 2020 om 17:10

  Welke burgenoorlog.

 79. Donald Dumb

  Willie. Dat hoef ik je serieus toch niet uit te leggen?

 80. Willie

  Donald Dumb
  di 29 sep 2020 om 17:35

  Jawel waar heb je het over. Enige wat ik weet is dat wat mensen kwaad zijn omdat ze hebben verloren .

 81. Donald Dumb

  De situaties in steden waarin mensen elkaar naar het leven staan, Wille? Nieuws niet meer gevolgd de laatste maanden?

 82. Patty b

  Dat zijn dan ook steden waar democraten de macht hebben. Dat is geen toeval.

 83. Donald Dumb

  In steden in n land waarvan Trump de baas is, patty b…

 84. Donald Dumb

  De tegenstellingen zijn nog nooit zo groot geweest in n land wat VERENIGDE Staten heet. Die naam is dus een onwaarheid. Het land is een farce…

 85. Donald Dumb

  #whatisunitedaboutunitedstates

 86. Willie

  Donald Dumb
  di 29 sep 2020 om 17:56

  Jij bedoelt die extremistische Antifa bende die de boel vernielen met behulp van een extremistische BLM bende waar een groot deel van zwarte bevolking met afschuw zich van afwend.

 87. Willie

  Donald Dumb
  di 29 sep 2020 om 17:56

  Jij bedoelt dit soort criminelen.
  Afgelopen weekend racete een zwarte vrouw met haar auto in een groep Amerikaanse patriotten. Twee mensen raakten gewond. De negerin werd gearresteerd voor poging tot moord. Nu blijkt dat de dader de 40-jarige Tatiana Rita Turner is. Zij is de organisator van Black Lives Matter protesten in de regio.

 88. Willie

  Donald Dumb
  di 29 sep 2020 om 18:22

  Die tegenstelling zijn er altijd geweest. Er zijn veel vaker uitbarstingen geweest.
  Rellen in Los Angeles 1992.

 89. Donald Dumb

  Ja klopt Willie 18.22
  Maar heeft Trump die problemen opgelost?
  Nee he? Alleen maar verder gepolariseerd…

 90. Delano

  Donald Dumb haatbaard

 91. Donald Dumb

  Daarbij Willie.
  Trump heeft corona helemaal uit de hand laten lopen.
  VS het land met nu de meeste corona doden. Zo’n 200.000. En zal nog oplopen…

 92. Delano

  330M inwoners, mongooltje

 93. Donald Dumb

  Maandag prees de Amerikaanse president Donald Trump nog het Amerikaanse coronabeleid. “Het treft vrijwel niemand. Het is verbazingwekkend”, zei Trump maandagavond tijdens een campagnebijeenkomst in Ohio…

  Bron nu.nl

 94. Donuld Damb

  Lekker, kroketten en bitterballen. Minifrikandelletjes, ook lekker. Gehaktballetjes, vlammetjes, kipkantjes, allemaal erg lekker

 95. Shirley

  The Dpnald in debat met een spook en een NPO-studio vol met Sleepy Joe-aanhangers.
  Het spook kan wel inpakken!
  1-0 voor The Donald!

 96. Tonie

  Uitlokken, demoniseren en dan huilen als er een tegenreactie is. Plus dat haat voor Trump en conservatieve is niet gezond.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.