René van der Gijp onthult zijn favoriete tv-virologen

Geplaatst op di 29 sep 2020 om 11:10

De mannen van Veronica Inside volgen de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet. Waar Johan Derksen aanhanger is van strenge maatregelen, heeft René van der Gijp meermalen laten blijken dat hij ook goed begrijpt dat veel mensen het zat zijn. Hij haalt regelmatig het voorbeeld aan van zijn 19-jarige zoon, die gewoon lekker op stap wil met zijn vrienden. Een ontkenner is René niet, maar hij ergert zich wel aan tv-virologen die overal graag een schepje bovenop doen.

Zelf heeft Veronica sinds vorige week een eigen tv-viroloog: Annemiek van der Eijk van het Erasmus MC. “Ik vind haar wel goed, dat meen ik uit de grond van mijn hart.”

Ook Diederik Gommers vijndt hij goed. “Ik vind die Gommers wel aardig, maar er zitten er ook een paar bij die ik niet zo goed trek op die tv, weet je wel.”

Wie bedoelt hij dan? “Ik vind die kale niet zo, Ernst Kuipers, en ook die vrolijke Frans uit Tilburg vind ik ook niet zo. Die stond te juichen bij het eerste coronageval. Die heeft zijn vrouw drie keer een beurt gegeven toen het eerste coronageval er was“, zegt hij, waarschijnlijk doelend op Jean-Luc Murk.

En Ab Osterhaus dan? “Ab kan ik wel hebben, dat is een onschuldige man en die is ook nog dierenarts weet je wel. Laat die man een beetje. Die rijdt een beetje rond en belt dan weer bij Op1 aan en dan zeggen ze: ’Nou, Ab, prima.’”

Overigens ziet René het allemaal vrij pessimistisch in. “Hier zitten we gewoon nog twee jaar aan vast. Let maar op, honderd procent.”

Foto: SBS
26 Reacties op “René van der Gijp onthult zijn favoriete tv-virologen”


 1. Ron

  Het interesseert me helemaal niet wat ze vinden covid of virologen vinden. Laat ze het gewoon eens hebben over voetbal en focus daar eens op. En Johan is een zure oude bange man die alleen maar naar dat Op1 tuurt elke avond en daardoor nooit andere verhalen tot zich neemt en zodoende de boel wat kan nuanceren en perspectief kan zetten. Maar ik kan het me voorstellen, er zijn er heel veel zoals Johan. Gelukkig dat Rene wat nuchterder is en de boel wat kan relativeren.

 2. Sjaak

  VI is met afstand het beste programma van de Nederlandse televisie. Dit is het enige programma waarin mensen hun mening geven Geen politiek correct gelul.

 3. Frank

  Zo heeft een ieder zijn/haar/het favorieten. Die kale geeft wel een genuanceerd beeld, wat helaas de waarheid is.

  De domoren willen dat niet inzien, tja verstand komt met de jaren.

 4. Suckerpunch, de enige en de ekte

  Who cares

 5. Wat een gelul

  Nou hier zit Nederland op te wachten zeg,wat die vd Gijp vindt wie interesseert dat nou?

 6. Peter

  Toch doen ze hetwel goed bij vi, zij zorgen er voor dat mensen zich echt in het stadion aan de maatregelen houden. Er kijken heel veel voetbalsupporters naar vi en het wordt ook alleemaal heel simpel uitgelegd. En ook het onderzoek van casper en die viroloog. Dat was gewoon echt een heel goed onderzoek. Helaas komt daar nu minimaal 3 weken een einde aan. Doordat er geen supporters meer in het stadion mogen komen. Met dank aan het kabinet. Die altijd achter de feiten aan loopt. Testcapiciteit nog altijd niet in orde. Nu zijn mondkapjes in eens wel nodig, maar in het begin was het nog scheinveiligheid. Terwijl in het buitenland vanaf dag 1 al gebruik werd gemaakt van mondkapjes.

 7. Mondkapjes helpen niet

  Ze helpen niet. Je ziet het in omliggende landen zoals Frankrijk en Spanje waar mondkapjes al maanden worden gebruikt, zelfs buiten, daar lopen de positief geteste personen ook weer op. Dus ja, het is en blijft schijnveiligheid. Klaar.

 8. Maup Caransa

  VI is met afstand het beste programma van de Nederlandse televisie. kom nou kijk de cijfers ze zakken steeds verder weg VERONICA INSIDE Veronica 602.000.

 9. Sjaak

  VI is de koning van de praatprogramma’s. 600.000 kijkers is voor Veronica goed. Tel daarbij op de 200.000 die het later kijken en het is is gewoon top.

 10. ZeerNetteDame

  @Mondkapjes helpen niet
  Mondkapjes helpen WEL
  Een heel klein beetje. Mensen die roepen mondkapjes werken niet zijn zij die weten besmet te zijn en toch naar de winkel gaan omdat “het toch maar een griepje” is. Verplicht euthanaseren die mensen, zoals jou.

 11. margriet

  is voetballen zo oninteressant geworden, dat men zich uit armoede ook maar met politiek gaan bezighouden? We hadden dus al miljoenen voetbaldeskundigen, dus een paar miljoen coronadeskundigen kunnen er ook nog wel bij.

 12. Marq

  Is Gijpie weer. met zijn achterlijke wijvenlach

 13. Peter

  Dat schepje er boven op doen geld voor alle 3 in VI,
  is bij hun geen schepje maar een hele vrachtwagen!!!

 14. Huismaker

  MEDIA = VIRUS

  En overduidelijk doen Gijp, Derksen en Genee helemaal mee met deze leugens.
  Binnenkort komt de aap uit de mouw. De bewijzen volgen dan.
  Gekocht door de regering met hun staatspropaganda.
  En dan : “wir haben es nicht gewusst”

 15. Astra

  Rene get a life!
  Overjarig schoolkind!

 16. Sookie Stackhouse

  Ja en. Who cares?

 17. Zuurpruimen

  Wat een stel zuurpruimen gisterenavond, wat een zwaarmoedige start van het programma. Pessimistisch gewauwel over zaken waar ze helemaal geen kijk op hebben. Laat ze het gewoon over voetbal hebben! En die Genee die het vuurtje maar blijft aanwakkeren. En al die andere talkshows maar blijven napraten daar kijk VI toch niet voor! Iemand schreef hier dat Rene zo gematigd is en Johan zo van de strengere maatregelen is, daar ben ik het niet mee eens. Rene is net zo’n pessimist als Johan. Het haalt de hele sfeer van het programma onderuit dat gezeik!

 18. LUL UIT BROEK LOGICA van de dwingeland

  Alle mannen moeten met hun lul buiten hun broek lopen.
  Daardoor worden vrouwen er voortdurend aan herinnerd, dat mannen gevaarlijk zijn.

  Alle mensen moeten mondkapjes dragen. Al helpen die dingen niet, met het dragen van zo’n vod, herinner je anderen er aan, dat er nog steeds een “gevaarlijk” virus rondwaart.
  Maak zelf je mondkapje van een oude onderbroek zonder remsporen.

  Jaap van Dissel en Mark Rutte helpen je met het witwassen van je mondkapje.

  STEM NOOIT PvdA
  Lodewijk Asscher schreeuwt om een draagplicht voor mondkapjes.
  PvdA heeft helemaal niets met logica en met vrijheid.
  Laat ze het voelen deze fascistoïden!!

 19. Curryworst

  Ik heb medelijden met de gehandicapte zoon van Rene van der Gijp.

 20. By the way

  Boeiend hoor, wat René van der Gijp denkt.

  Not.

 21. Smerig Zwijntje Geronimo

  Nee René, Ab Osterhaus is allesbehalve onschuldig. Zeggen zijn exen ook. Narcistische geldwolf pur sang, die rijk is geworden met het tillen van de overheid bij de vorige opgeklopte griep, de Mexicaanse griep.

 22. Corona is een scam

  Ab Oosterhuis een onschuldige man noemen, dan weet je totaal niet waar je over praat. Media=virus. Overigens groot fan van VI!

 23. Maarten Spanjer

  @18:41

  Media=virus? Dat doet me aan iemand denken. Ben jij dat Jensen?

  HOE OUD BEN JIJ JENSEN?!

 24. Jan

  Rene is een prima vent, maar hij is wel naïef en onwetend. Dat krijg je als je de media geloofd op haar blauwe ogen. Ab Osterhaus is een wolf in schaapskleren.

 25. Corona is een scam

  @Maarten.. Media= volksvijand nr 1. Jensen verkondigt de waarheid. Dat jij na 7 maanden nog steeds niet door hebt dat je aan het lijntje wordt gehouden door de roverheid , zegt meer over jou dan over Jensen.

 26. Donald Dumb

  22.10

  Dus je doet niet meer mee?
  Je grote held Jensen komt al een tijd niet meer buiten.
  Bang voor een virusje…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.