René van der Gijp onthult zijn favoriete tv-virologen

De mannen van Veronica Inside volgen de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet. Waar Johan Derksen aanhanger is van strenge maatregelen, heeft René van der Gijp meermalen laten blijken dat hij ook goed begrijpt dat veel mensen het zat zijn. Hij haalt regelmatig het voorbeeld aan van zijn 19-jarige zoon, die gewoon lekker op stap wil met zijn vrienden. Een ontkenner is René niet, maar hij ergert zich wel aan tv-virologen die overal graag een schepje bovenop doen.

Zelf heeft Veronica sinds vorige week een eigen tv-viroloog: Annemiek van der Eijk van het Erasmus MC. “Ik vind haar wel goed, dat meen ik uit de grond van mijn hart.”

Ook Diederik Gommers vijndt hij goed. “Ik vind die Gommers wel aardig, maar er zitten er ook een paar bij die ik niet zo goed trek op die tv, weet je wel.”

Wie bedoelt hij dan? “Ik vind die kale niet zo, Ernst Kuipers, en ook die vrolijke Frans uit Tilburg vind ik ook niet zo. Die stond te juichen bij het eerste coronageval. Die heeft zijn vrouw drie keer een beurt gegeven toen het eerste coronageval er was“, zegt hij, waarschijnlijk doelend op Jean-Luc Murk.

En Ab Osterhaus dan? “Ab kan ik wel hebben, dat is een onschuldige man en die is ook nog dierenarts weet je wel. Laat die man een beetje. Die rijdt een beetje rond en belt dan weer bij Op1 aan en dan zeggen ze: ’Nou, Ab, prima.’”

Overigens ziet René het allemaal vrij pessimistisch in. “Hier zitten we gewoon nog twee jaar aan vast. Let maar op, honderd procent.”

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen