De Vooravond voor eerst verslagen door RTL Boulevard

De Vooravond, de opvolger van De Wereld Draait Door met Fidan Ekiz en Renze Klamer, heeft dinsdagavond een laagterecord gevestigd. Er keken 573.000 mensen (16 procent) naar de uitzending op NPO 1. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De kijkcijfers in de vooravond zagen er gisteren iets anders uit dan anders, omdat SBS 6 een door 593.000 mensen bekeken voetbalwedstrijd op het menu had staan vanaf zeven uur, namelijk Dynamo Kiev – AZ.

Het droeg eraan bij dat De Vooravond uit de kijkcijfer top 15 viel. Ook werd de talkshow voor het eerst verslagen door RTL Boulevard, dat voor de helft overlapt met De Vooravond. Daar keken 611.000 mensen (19 procent) naar.

Al met al scoorden zowel NPO 1, RTL 4 als SBS 6 gedurende het zevenuurslot zo’n 600.000 kijkers. Voor SBS 6 is dat een flinke opsteker. Normaal gesproken trekt die zender met Dit Vindt Nederland tien keer zo weinig kijkers.

De Vooravond had op Prinsjesdag onder meer de minister van Financiën aan tafel zitten, Wopke Hoekstra. Hij had een drukke media-avond, want later zat hij ook nog in Op1.

Foto: BNNVARA

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen