Albert Verlinde: ‘Elite knuffelt pandjesbaas Akwasi dood’

Albert Verlinde wordt een beetje moe van de rebelse manier waarop de hoofdstedelijke elite omgaat met de negatieve sentimenten die er in de rest van de samenleving heersen over rapper Akwasi. Dat gaf hij gisteren aan in Shownieuws. Het is prima als Akwasi een prijs krijgt voor zijn strijd tegen racisme, maar het moment en de manier waarop de NPO hem woensdagavond in het zonnetje zette, is volstrekt ongepast, vindt Albert. Hij wijst op de enorme kloof met de gewone man.

Terwijl Akwasi nog steeds onder vuur ligt vanwege zijn moordlustige tweets over Sinterklaas en Zwarte Piet, besloot de NPO-zender FunX een prijs voor de rapper in het leven te roepen: de Power Award. Tijdens zijn dankwoord bood Akwasi geen excuses aan voor zijn gewelddadige tweets en uitspraken.

Albert walgt van de elite in ons land. “Je hebt een soort elite in Nederland: eerst had je die officier van Justitie vorige week die een dealtje sloot met Akwasi en nu is het weer de publieke omroep, want daar is FunX van, die zegt: weet je wat, we roepen gewoon een prijs in het leven om jou te huldigen!

De elite begrijpt niet dat je hiermee alleen maar PVV-sympathieën opwekt, meent Albert. “Dat vind ik het stomme van de elite. Die realiseren zich niet dat je de man en de vrouw en de straat, die er niet op deze manier over door kunnen denken, zo krijgt dat ze denken: zie je wel, daarmee heeft Wilders dan weer gelijk! Die elite doet maar! Ik vind het stom.

Excuses

Albert had het sterk gevonden als Akwasi zijn dankwoord had gebruikt om op de knieën te gaan. “Hij had in zijn dankwoord moeten zeggen: ‘Hoewel de middelen die ik gebruikt heb niet altijd even slim zijn geweest, ben ik heel blij met deze prijs.’ Als hij dat zinnetje erin had gezet, dan was het fantastisch geweest.”

Het is een onverstandige jongen, vindt Albert. “Zelf moet hij onderhand ook slim genoeg zijn, want hij is niet 20 hè? Hij is 31 en hij heeft 38 huizen in de Amsterdamse binnenstad, dus zo erg is het niet.

Doodknuffelen

Collega Guido den Aantrekker: “Is het ook niet gewoon een beetje een middelvinger naar mensen zoals wij die het erover hebben, dat ze denken: wij doen het gewoon lekker op onze manier en dat gezeik allemaal!

Albert: “De elite denkt dat ze hem er een plezier mee doen. De officier van Justitie en de NPO zijn gewoon een beetje dom. Elke keer als je denkt dat het klaar is, dan gaat de elite weer. Ze knuffelen hem dood. Daar komt het op neer.

Lees ook:
NPO zet Akwasi in zonnetje: ‘Hij is dit jaar de held’ (gisteren)
Bizar weinig kijkers voor ode aan Akwasi op NPO 3 (gisteren)
Angela de Jong vindt NPO’s ode aan Akwasi schandalig (gisteren)
NPO-baas begrijpt ophef over prijs voor Akwasi niet (gisteren)

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen