Waarom is Miljuschka wel, Linda niet genomineerd?

Geplaatst op di 22 sep 2020 om 9:00

Hilversum trekt massaal de wenkbrauwen nu RTL Boulevard bekend heeft gemaakt dat naast Chantal Janzen en Eva Jinek ook Miljuschka Witzenhausen strijdt om de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentatrice. Waarom is iemand die wat kookprogramma’s in de marge maakt en aan vetrolpropaganda doet in Boulevard ineens een van de drie beste tv-dames van het land? Het moet niet gekker worden; straks wordt Rob Goossens nog genomineerd voor de mannelijke variant van de prijs.

Gelukkig snapten ze er bij Boulevard zelf ook niets van. Gastheer Luuk Ikink: “Maar waarom zit je erbij denk je? We kennen haar heel goed bij Boulevard, maar we kennen haar niet als een vrouw die showtrappen afloopt. Dat doet zij niet.”

Tv-kenner Rob: “Dat doet ze niet. Ze heeft twee prominente kookprogramma’s gemaakt, waaronder natuurlijk Miljuschka Kookt hier voor RTL 4 om vijf uur. Daar keken geen miljoenen mensen naar natuurlijk. Ze heeft ook voor 24Kitchen een serie gemaakt in Mexico en daar keken ook geen miljoenen mensen naar. Zij is wel iemand die ook een heel goede combinatie heeft vinden in waar ze persoonlijk voor staat, met onder andere haar body-positivity-boodschap, en wat ze als presentatrice doet, namelijk dat koken.”

Collega Bridget Maasland: “Ze is ook heel authentiek en dat is dat mensen dat gaan waarderen.”

Miljuschka in tranen

Boulevard-foodie Miljuschka zag de nominatie totaal niet aankomen. Ze reageerde in tranen toen verslaggever Jamie Trenité haar het nieuws vertelde. “Ik word er helemaal zo emotioneel van. Dat mensen zó van eten houden dat ze uiteindelijk dan toch… Holy shit man. Ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen, behalve mam: het is gelukt! Je hebt een succesvol kind! Wow. Ongelooflijk. Nou, jongens, dankjewel.”

Luuk: “Ik denk dat iedereen even blij is, maar bij Miljuschka was de verbazing wel heel groot.”

Bridget: “Als je Miljuschka aan het huilen wil krijgen, moet je wel echt je best doen hoor.”

Rob: “Alleen al daarom zou het natuurlijk geweldig zijn als zij het zou winnen.”

Bridget: “Het is haar ontzettend gegund, maar we zijn natuurlijk een beetje bevooroordeeld.”

Rob: “Een heel klein beetje.”

Linda de Mol

De grote vraag is: hoe kan het dat een Boulevard-deskundige wél bij de top drie staat en een tv-grootheid als Linda de Mol niet? Rob: “Een heel naam die ik heel erg mis, is die van Linda de Mol. Ze zat al niet bij de laatste tien, maar ze is de grande dame van de Nederlandse televisie en sinds 2014 heeft zij geen rol gespeeld in die strijd om de beste presentatrice. Dat geeft te denken.”

Fitnessgoeroe Arie Boomsma: “Komt het niet gewoon omdat de doelgroep van Linda gewoon iets minder actief is op de socials en het stemmen enzo?

Rob: “Dat is er wel een onderdeel van. Ze heeft bij SBS 6 wel iets betere kijkcijfers dan RTL, maar het is een wat ouder publiek. Commercieel is dat iets minder interessant. Je ziet het ook in een prijs als deze: jongeren weten de weg naar de stemsite te vinden en dan heb je als Linda de Mol blijkbaar een beetje pech.”

Hij gunt het Miljuschka van harte. “Dat Miljuschka er nu ineens bijkomt is gewoon supercool. Televisie is een creatieve wereld en een creatieve wereld mag niet stilstaan. Het feit dat Miljuschka er nu ineens zo bij zit, vind ik echt hartstikke mooi.

Foto: RTL
28 Reacties op “Waarom is Miljuschka wel, Linda niet genomineerd?”


 1. Eva Quirinius

  Is de Zilveren Televizier-Ster alleen voor RTL-sterren?

  Wat betreft Linda: terecht dat ze niet genomineerd is. Ze is een krijslachende schim geworden. Ik krijg oprispingen als ik haar zie.

 2. Norvo

  Als Robje Goossens het supercool vindt, moet je gaan oppassen. Neemt niet weg dat Miljuschka een verrassende keus is, maar als de geschiedenis iets leert is ’t dat de Televizier-Ster presentatrice aan het eind van de avond altijd met een blondine naar huis gaat en meestal heet ze Chantal.

 3. Bart

  Het komt deels door dat online stemmen maar ook omdat Linda misschien wat minder populair is geworden de afgelopen jaren. Naast online stemmen zou je eigenlijk ook weer op de oude manier moeten kunnen stemmen.

 4. Suckerpunch, de enige en de ekte

  De vraag is eerder…. Waarom alleen witte mensen?

 5. Daan de Vries

  Van de drie dames loopt Miljuschka anders het langste mee, toen zij bekend werd had niemand nog van Eva en Chantal ooit gehoord.

 6. Henny Spekken-Bonen

  fraude in de vorm van ……

  RTL heeft ook veel kijkkastjes

 7. Mark

  Suckerpunch

  Rot op met je wit, wij zijn blank!

 8. Wat een aanfluiting

  Hoe meer likes…..
  Zegt niets over de kwaliteiten.

 9. FEIT

  Linda is van RTL naar SBS en dat is gewoon einde carriere. Wie is er succesvoller geworden na een overstap naar SBS?

 10. jan

  Prijs stelt dit jaar dan niet veel voor…

 11. Wanny

  Waarom zou je niet de beste presentatrice kunnen zijn, als je programma maar 100.000 kijkers trekt?

  Die Linda doet al jarenlang hetzelfde trucje. Dan word je voorbij gestreefd.

 12. Bep

  Er klopt iets niet aan die stemming. De beste wint niet altijd, jammer.
  Maar ik gun het Chantal die is momenteel de beste.
  Linda is sleets, die werkt op automatisme.

 13. Leo knots

  Omdat Linda geweest is, vol met botox zit en de gunfactor kwijt is. Denk dat het hierdoor komt.

 14. Gerda

  Omdat Linda zich tijdens de lockdown van een jengelende kant heeft laten zien?
  Omdat Miljuschka lekker aan de weg is blijven timmeren?
  Voor zover ik weet werkt zij zich de klere, boeken schrijven, Boulevard, nieuw programma op poten zetten, social media..
  Linda maakte zich alleen maar druk, vanwege de smetvrees..

 15. Ronnie

  “Ze is ook heel authentiek en dat is dat mensen dat gaan waarderen.”
  Hahahahahahahahahahahahaha… Ze is gewoon iemand die vetrolpropaganda gebruikt om geld te verdienen en daarnaast is ze het gezicht van weight watchers, waarmee ze alle vrouwen die zich gesteund voelden een keiharde trap in het gezicht geeft. Deze vrouw is allesbehalve authentiek. Deze vrouw wil heel veel geld verdienen over de ruggen van goedgelovige vrouwen en doet aan body positivity omdat ze zelf niet van de taart af kan blijven.

 16. Zomaar

  Minder rimpels in de vetrolletjes van Miljuschka zal de reden zijn.

 17. Franco

  Linda heeft de oeuvreprijs al binnen. Scoort gewoon nog goed. Ihvh is inderdaad een noodsprong geweest ivm overstap en rechten. Over tijdje naar de NPO en dan daar weer knallen. Miljoenen jacht na bzv of hhb . Kan Chantal naar huis. Smile

 18. Mitch

  Dus iedereen die niet genomineerd is, is niet succesvol?

 19. MC bezoeker 39

  Als ze niet in WIDM had gezeten was ze niet genomineerd. Zo eerlijk moet je ook zijn. Maar erg leuk voor haar.

 20. JW

  Men heeft het over de weinige kijkers van de kookprogramma’s, maar is men vergeten dat ze afgelopen jaar aan Wie is de Mol? meedeed? Daarin heeft een miljoenenpubliek haar leren kennen en waarderen.

 21. raam

  linda niet reageren

  als je onbetrouwbaar bent krijg je een ring

  eva joint

  miljuschka vreemd geld

  chantal mee too

  Linda hard werkende meisje met verdient geld

  jaloezie/ ze zijn ja jaloers op je linda

 22. Mark

  Ze zal er geen traan minder om laten. Anita Witzier won ‘m toch ook ooit 3 jaar op een rij… En inderdaad, oudere mensen stemmen niet, of weten niet hoe. Ik vind het al jaren des te vreemder dat de miljoenen-knallers als BZV en HHB nooit erbij zitten. Ze zouden een extra prijs jaarlijks moeten doen, voor best bekeken programma’s van het jaar. Een Gouden Troffee voor de #1, Zilveren voo #2 en Bronzen voor #3. Sport en Nieuwsuitzendingen tellen niet mee. Vroeger won vrijwel automatisch het best bekeken programma van het jaar de TV Ring. Nogal wiedes, mensen stemden nog met briefkaart, en als een, ik noem een Jos Brink of Henny Huisman al 7 miljoen kijkers haalde en 1/3 stemde daarop, dat had je al ruim gewonnen.

 23. Teuntje

  Haha Linda stikt van de jaloezie ze is allang uitgekotst in Nederland ga weg mens je leeft nog steeds onder een steen

 24. Teuntje

  Haha Linda stikt van de jaloezie ze is allang uitgekotst in Nederland ga weg mens je leeft nog steeds onder een steen Dit is geen dubbele reactie

 25. By the way

  De stukjesschrijver is een grote fan van Linda, geloof ik. Enig medelijden is wel op zijn plaats…

  En weer door!

 26. OssyBear

  Linda, is vergane glorie.

 27. Willem H.

  Ik zou haar doen.

 28. GW

  Miljuschka is gegroeid als presentatrice. Leuk mens. Gun het haar.

  Maar laten we even eerlijk zijn; de Zilveren Televizier-Ster-race is verworden tot een gunfactor-prijs en niet zozeer een presentatiekwaliteit-prjis.

  Miljuschka heeft, heel slim, heel PittigkapselNederland weten te mobiliseren met haar positivity-campgane via Instagram. Ook Chantal heeft een sterke Instagram-presence.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.