Waarom is Miljuschka wel, Linda niet genomineerd?

Hilversum trekt massaal de wenkbrauwen nu RTL Boulevard bekend heeft gemaakt dat naast Chantal Janzen en Eva Jinek ook Miljuschka Witzenhausen strijdt om de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentatrice. Waarom is iemand die wat kookprogramma’s in de marge maakt en aan vetrolpropaganda doet in Boulevard ineens een van de drie beste tv-dames van het land? Het moet niet gekker worden; straks wordt Rob Goossens nog genomineerd voor de mannelijke variant van de prijs.

Gelukkig snapten ze er bij Boulevard zelf ook niets van. Gastheer Luuk Ikink: “Maar waarom zit je erbij denk je? We kennen haar heel goed bij Boulevard, maar we kennen haar niet als een vrouw die showtrappen afloopt. Dat doet zij niet.”

Tv-kenner Rob: “Dat doet ze niet. Ze heeft twee prominente kookprogramma’s gemaakt, waaronder natuurlijk Miljuschka Kookt hier voor RTL 4 om vijf uur. Daar keken geen miljoenen mensen naar natuurlijk. Ze heeft ook voor 24Kitchen een serie gemaakt in Mexico en daar keken ook geen miljoenen mensen naar. Zij is wel iemand die ook een heel goede combinatie heeft vinden in waar ze persoonlijk voor staat, met onder andere haar body-positivity-boodschap, en wat ze als presentatrice doet, namelijk dat koken.”

Collega Bridget Maasland: “Ze is ook heel authentiek en dat is dat mensen dat gaan waarderen.”

Miljuschka in tranen

Boulevard-foodie Miljuschka zag de nominatie totaal niet aankomen. Ze reageerde in tranen toen verslaggever Jamie Trenité haar het nieuws vertelde. “Ik word er helemaal zo emotioneel van. Dat mensen zó van eten houden dat ze uiteindelijk dan toch… Holy shit man. Ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen, behalve mam: het is gelukt! Je hebt een succesvol kind! Wow. Ongelooflijk. Nou, jongens, dankjewel.”

Luuk: “Ik denk dat iedereen even blij is, maar bij Miljuschka was de verbazing wel heel groot.”

Bridget: “Als je Miljuschka aan het huilen wil krijgen, moet je wel echt je best doen hoor.”

Rob: “Alleen al daarom zou het natuurlijk geweldig zijn als zij het zou winnen.”

Bridget: “Het is haar ontzettend gegund, maar we zijn natuurlijk een beetje bevooroordeeld.”

Rob: “Een heel klein beetje.”

Linda de Mol

De grote vraag is: hoe kan het dat een Boulevard-deskundige wél bij de top drie staat en een tv-grootheid als Linda de Mol niet? Rob: “Een heel naam die ik heel erg mis, is die van Linda de Mol. Ze zat al niet bij de laatste tien, maar ze is de grande dame van de Nederlandse televisie en sinds 2014 heeft zij geen rol gespeeld in die strijd om de beste presentatrice. Dat geeft te denken.”

Fitnessgoeroe Arie Boomsma: “Komt het niet gewoon omdat de doelgroep van Linda gewoon iets minder actief is op de socials en het stemmen enzo?

Rob: “Dat is er wel een onderdeel van. Ze heeft bij SBS 6 wel iets betere kijkcijfers dan RTL, maar het is een wat ouder publiek. Commercieel is dat iets minder interessant. Je ziet het ook in een prijs als deze: jongeren weten de weg naar de stemsite te vinden en dan heb je als Linda de Mol blijkbaar een beetje pech.”

Hij gunt het Miljuschka van harte. “Dat Miljuschka er nu ineens bijkomt is gewoon supercool. Televisie is een creatieve wereld en een creatieve wereld mag niet stilstaan. Het feit dat Miljuschka er nu ineens zo bij zit, vind ik echt hartstikke mooi.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen