Fidan Ekiz en Khadija Arib zijn vriendinnen

Fidan Ekiz is heel erg gecharmeerd van Kamervoorzitter Khadija Arib. Sterker nog: ze onderhouden een vriendschappelijke band met elkaar. Dat vertelde de presentatrice gisterenavond in De Vooravond. Fidan vond het leuk om Khadija tijdens de Algemene Beschouwingen aan het werk te zien. “We zagen onze Kamervoorzitter vandaag weer shinen. Ze is fenomenaal en ik heb heel veel bewondering voor deze vrouw. Ik voel ook echt genegenheid voor haar“, vertelt ze.

Ze delen veel overeenkomsten, aldus Fidan. “Wij delen dezelfde migratiegeschiedenis, zijn allebei opgegroeid in Rotterdam in een gastarbeidersgezin. Khadija Arib, ik heb haar al vaker gesproken, vriendinnen weet ik niet, ik denk het wel.

Wat vindt ze zo goed aan Khadija? “Wat ik zo goed aan haar vind, is dat zij echt een goed voorbeeld is voor jonge generaties die opgroeien, vooral voor etnische jongeren. Om te laten zien dat er kansen zijn die je kunt grijpen in Nederland.”

Khadija laat goed zien dat je als immigrant niet altijd in de slachtofferrol hoeft te kruipen, vindt Fidan. “Vooral in een gepolariseerde tijd als deze laat zij zien dat je door moet zetten en niet moet blijven hangen in slachtofferschap en ook niet aan opruiing moet doen.”

Als je wat wil veranderen en je die gelijkheid wil nastreven, dan is dit de weg en die weg die zij bewandelt is de weg van het gematigde midden. Als ik haar bij die Troonrede zie lopen, ben ik wel trots. Kijk haar gaan. Ze laat zich horen en bekent kleur. Ik vind dat mooi.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen