Albert Verlinde vindt uitlekken persco-inhoud slim

Albert Verlinde vindt het heel erg slim dat het kabinet de inhoud van de coronapersconferenties van Mark Rutte steeds enkele uren ervoor laat uitlekken. Dat heeft hij maandagavond gezegd in Shownieuws. De persco’s van Rutte zijn eigenlijk altijd oud nieuws: ’s middags ligt altijd al op straat wat hij zo ongeveer gaat zeggen. Een hele slimme zet, denkt Albert. “Het rare is dat ik vanmiddag om twee uur al een volledige lijst binnenkreeg met alle maatregelen“, aldus de SBS 6-ster.

Het ligt er volgens Albert wel heel dik bovenop dat dit geregisseerd is. “Ik weet niet wat er aan de hand is, maar dat is geen lek meer, maar een soort ratel. Het was niet zo uitgebreid als nu; ik had nu echt dertig punten op een rij dat je denkt: wat is hier aan de hand?

Albert denkt dat het bewust beleid is. “Dat zeiden ze volgens mij bij Promenade, dat belangwekkende informatieve programma, die zeiden: ‘Het lijkt net alsof het op die manier een beetje in de week gelegd wordt.’”

Het is bedoeld om het negatieve sentiment rondom de coronapersco te verzachten, stelt Albert. “Het is alsof dan de eerste schrik er een beetje van af is als je het hoort. Je bent er dan een beetje op voorbereid al als het gaat komen. Dat werkt bij mij in elk geval wel zo.”

Tot slot laat Albert weten dat hij corona nog steeds zat is. “Het is gewoon stom waar we in zitten.”

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen