Albert Verlinde vindt uitlekken persco-inhoud slim

Geplaatst op di 29 sep 2020 om 9:00

Albert Verlinde vindt het heel erg slim dat het kabinet de inhoud van de coronapersconferenties van Mark Rutte steeds enkele uren ervoor laat uitlekken. Dat heeft hij maandagavond gezegd in Shownieuws. De persco’s van Rutte zijn eigenlijk altijd oud nieuws: ’s middags ligt altijd al op straat wat hij zo ongeveer gaat zeggen. Een hele slimme zet, denkt Albert. “Het rare is dat ik vanmiddag om twee uur al een volledige lijst binnenkreeg met alle maatregelen“, aldus de SBS 6-ster.

Het ligt er volgens Albert wel heel dik bovenop dat dit geregisseerd is. “Ik weet niet wat er aan de hand is, maar dat is geen lek meer, maar een soort ratel. Het was niet zo uitgebreid als nu; ik had nu echt dertig punten op een rij dat je denkt: wat is hier aan de hand?

Albert denkt dat het bewust beleid is. “Dat zeiden ze volgens mij bij Promenade, dat belangwekkende informatieve programma, die zeiden: ‘Het lijkt net alsof het op die manier een beetje in de week gelegd wordt.’”

Het is bedoeld om het negatieve sentiment rondom de coronapersco te verzachten, stelt Albert. “Het is alsof dan de eerste schrik er een beetje van af is als je het hoort. Je bent er dan een beetje op voorbereid al als het gaat komen. Dat werkt bij mij in elk geval wel zo.”

Tot slot laat Albert weten dat hij corona nog steeds zat is. “Het is gewoon stom waar we in zitten.”

Foto: SBS
12 Reacties op “Albert Verlinde vindt uitlekken persco-inhoud slim”


 1. mediakaal

  als politicus in de dop, ( hij wordt locale lijstduwer) zit hij dicht bij het vuur.

 2. Ineke van Ballegooijen

  Albert ons geweten van de natie met als achtergrond musicals en showbizz dus echt een deskundige.

 3. Huismaker

  MEDIA=VIRUS

  Echt nieuws ? (Youtube)
  -Cafe Weltschmerz
  -Een oorlog reeds verloren
  -Dagelijks: Viruswaanzin
  -Jensen
  -Blue Tiger
  -Up Network

  In plaats van de door de regering betaald staatspropaganda aan het mediakartel.
  Een echte discussie, met Professoren, Artsen. Wetenschappers, Psychologen, Juristen, Ervaringsdeskundigen en gewoon mensen met een helder verstand, die deze leugens helemaal zat zijn. (Neem een voorbeeld aan Zweden).

 4. Bing Go

  Helemaal gelijk maar wel achterbaks van de VVD dat ze wel boos zijn dat de VVD aan het lekken is.

 5. Mike

  Het lijkt me zonneklaar: mede aan het gestook van sekteleider en nazi-hippie Willem Engel en zijn volgelingen is het te wijten dat de coronamaatregelen niet versoepeld maar aangescherpt worden.
  Nou, bedankt hoor viruswaanzinnigen.
  Hang zo Hoog.

 6. Mike

  Em denk ook aan de bende van Baudet.

 7. Mike

  Huismaker Als jij jezelf bij voorkeur laat informeren door “alternatief denkende” media zoals Café Weltschmerz, Blue Tiger studio, Jensen, niburu, de Vrijspreker en tig anderen en wat dan ook, zorg dat je uit mijn buurt blijft.

 8. Bart

  @Huiskamer Ik wil daar graag nog het YouTube kanaal van David Groot – Groot Nieuws aan toevoegen!

 9. Willie

  Deze VVD’er vindt alles slim van de VVD.

 10. margriet

  als je alles al hebt, en het niet meer weet, ga je toch de politiek in? heb je verstand van politiek? Dat hoeft ook niet, als je maar goed kunt toneelspelen kom je heel ver. Slimme zet van de VVD; in het belang van de verkiezingen zal Albert de komende maanden heel veel “ zgn geen politiek commentaar, maar zijn mening ” gaan geven. Gratis politiek reclame voor de partij. Belangenverstrengeling? Hoe kom je op het idee! VVD de meest eerlijke en zuivere partij toch

 11. Leo

  Wordt er ook 1 wakker. Uitlekken van “belangrijke” overheid informatie is een psychisch hulpmiddel om mensen al te laten wennen aan het idee. Is ook al jaren lang het geval met de miljoenennota op Prinsjesdag.

 12. 123

  Dank, Albert. Dit is letterlijk wat alle politiek-commentatoren eerder die dag – in verschillende programma’s, tot in Tijd Voor Max aan toe – ook al zeiden. Een enorme scoop dus, NOT! 🙈🙈🙈

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.