Angela de Jong in quarantaine, GGD heeft geen plek

Angela de Jong en haar gezin hebben een week in coronaquarantaine gezeten, omdat er niet genoeg testcapaciteit was bij de GGD. Dat vertelt de opiniedraak in haar column in het AD. Het scheelt dat Angela’s werkplek de kuil in haar bank is, maar voor haar andere gezinsleden was die quarantaineweek niet prettig. “Het schooljaar is bij ons amper drie weken bezig en wij hebben met twee volwassenen en twee pubers al een week in quarantaine gezeten“, aldus de tv-recensente.

Wat mankeerden Angela en haar gezin? “Een gedeelde verkoudheid en branderige keel. Ach, even een wattenstok door de neus en door, dachten we eerst nog optimistisch.”

Nou, dat was inderdaad iets te optimistisch. “We kwamen niet eens in de buurt van de teststraat. Een afspraak maken bleek onmogelijk.”

Angela heeft ellenlang in de wacht gehangen bij de GGD. “In plaats van een GGD-medewerker kregen we een bandje dat sommeerde het over 30 minuten opnieuw te proberen. En zo ging dat elk half uur.”

Er zijn nog veel meer snotterende Nederlanders, weet Angela. “En dan is het nog zonnig september, niet druilerig oktober“, besluit ze haar column.

Foto: KRO-NCRV

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen