Giel Beelen krijgt cursus NPO Radio 2: ‘Sta te trillen’

Geplaatst op ma 21 sep 2020 om 14:35

Giel Beelen heeft vannacht voor het eerst achter de draaitafel van NPO Radio 2 gezeten om te oefenen voor zijn officiële debuut op die zender op 5 oktober. Dat is te zien op zijn Twitter-pagina. Het commerciële Talpa-avontuur is Giel niet zo goed bevallen en daarom keert hij terug naar de publieke omroep. Hij heeft een tijdslot gekregen in de nacht, van 4.00 tot 6.00 uur, en daar heeft hij vannacht al even proefgedraaid. Hij vond het spannend: “Ik sta te trillen op mijn benen.

Giel begon goedgemutst aan zijn proefuitzending. “Nou, goedemorgen zeg, het is 4.03 uur. Ik kan het heel slecht voor me houden, ik kan heel slecht liegen, maar ik wilde gewoon even heel graag weten hoe de studio werkt en dan is daar toch echt lieve Rutger, die zoiets heeft van: nou oké, ik kom wel wat eerder en ik ga het wel even uitleggen.”

Hij doelt op Rutger Radstaake, die nu nog radiomaakt op dat nachtelijke tijdstip. Giel: “Ik heb net even een spoedcursus NPO Radio 2 gehad en ik moet eerlijk zeggen: ik sta te trillen op m’n benen. Je zou zeggen: het zijn allemaal dezelfde knopjes – en dat is ook wel zo – maar dit is highend jongens.”

Het is nog steeds niet officieel bekend wie Giel Beelen gaat opvolgen bij Radio Veronica, maar het gerucht gaat dat Wilfred Genee’s Veronica Inside van de middag naar de ochtend verhuist.

De beelden:

Foto: RTL
17 Reacties op “Giel Beelen krijgt cursus NPO Radio 2: ‘Sta te trillen’”


 1. Bart

  Pure vriendjespolitiek dat Beelen naar Radio 2 gaat. De luisteraar van Radio 2 zit hier totaal niet op te wachten. Gelukkig is het in de ochtend van 4.00 tot 6.00u

 2. Albert Verhinderd

  Ja ja Giel, nu moet je echt werken voor je geld…

 3. Bennie Dood

  Ja ja, trillen van afkicken zeker.

 4. Henny Spekken-Bonen

  Het luieren is afgelopen.

 5. Jelle

  Getalenteerde radiomaker Giel gaat in de luwte van de nacht de luisteraars verrassen met rauwe radio vol ragelrandjes. Ik slaap dan, maar ik sluit zeker niet uit dat ik dit dagelijks op het tijdstip van Staverman ga terugluisteren.

 6. Maup Caransa

  Die Wilfred Genee krijgt ook alles.

 7. Enzo Voorthuijsen

  Het eens zo fijne Radio 2 gaat 3FM achterna; de platen worden gekocht per kilo bij de kringloop en de’ oudere’ doelgroep hebben ze doorgeschoven naar de jeugd, zelfs de spelletjes zijn te lang en te flauw om er iets zinnigs over te zeggen.

 8. ,WEST*

  @Enzo De radioreclame / adverteerders/ hebben de goede oude radio om zeep geholpen Radio zoals het van oorsprong bedoeld was , is er helaas niet meer !
  Het aandacht besteden van onze Nederlandse muziek cultuur is op de laatste plaats gekomen ,er wordt geen aandacht meer besteed over onze muziek cultuur uit het verleden , terwijl dat in veel gevallen getalenteerde artiesten waren die je nog konden verstaan, en zongen live voor de radiomicrofoon met groot omroep orkest
  Tijden veranderen maar radio is er ook voor de gevestigde artiesten die juist de radio hard nodig hebben . nu worden er zelfs grote A artiesten geboycot , en dat allemaal vanwege de adverteerder ! Ik vind dat een kwalijke zaak , Radio reclame zou niet op de publieke lokale en reg/ omroepen moeten zijn, zodat elke programmamaker meer vrijheden krijgt ook als het om nostalgishe muziek gaat uit het verleden, en niet alleen alles wat na 1965 in de top 40 is verschenen
  Door de adverteerder worden de vrijheden in muziek programma`s beknot ,

 9. Jaap Aap

  Giel is een vuile hond.

 10. Roodkapje

  Sinds hij dat gekochte gebit heeft, trekt hij zijn bovenlip zover omhoog dat die protheses erbijna uitvallen.
  Wat is het toch een verschrikkelijke engnek.

 11. critikast

  Hij vindt zichzelf nog altijd DE radiomaker van Nederland en daarom wordt hij op Radio 2 naar de uren tussen 4 en 6 getransporteerd. Heel het land slaapt dan met uitzondering van de nachtdiensten, maar dat personeel zal ook na enkele dagen niet meer naar Beelen luisteren. Waarom zouden ze ook? Beelen vindt alleen zichzelf leuk en maakt radio over de ruggen van luisteraars. En die hebben Beelen al lang uitgekotst, behalve dan enkele jonge meisjes die hij het hoofd op rol heeft gebracht. De teloorgang van een “radiodier”, zoals hij zichzelf zo graag noemt. Ga een vak leren Beelen , voordat het te laat is. Want ook Hilversum is op je uitgekeken, behalve enkele vriendjes van je die je aan deze uurtjes hebben geholpen. Zielepiet !

 12. Karin

  Ik ben gedegradeerd, ipv vroege ochtendshow naar ik kannietslapenmensenshow….. whaaaahhhaaaa precies wat je verdient garnalenkoppie

 13. Garry glamour

  Als je al een cursus nodig hebt voor radio 2 , dan heb je er duidelijk niets te zoeken .
  De publieke omroep word steeds meer het afvoerputje voor uitgerangeerde dj’s.

 14. StefanV

  Ik misgun Beelen niks, maar ik vind het belachelijk dat Radio 2 zo’n dure DJ in de nachtelijke uurtjes neerzet. Reserveer zulke tijdstippen voor jong, aanstormend talent.

 15. jmp

  Ooit was Chiel een echte radio persoonlijkheid. Díe tijd ligt inmiddels echter ver achter ons, zeker nadat hij zich tot de extreem linkse kerk heeft bekeren. Hij was natuurlijk altijd al wel links, maar er nu uit hem komt op gebied van bijvoorbeeld de anti-racisme hysterie en de Corona crisis gaat alle perken te buiten. Stop deze jongen dus idd maar heel gauw weg in de nacht-programmering bij de radio.

 16. Esther

  Meneertje ‘ff’ en ‘ik’ met zijn highend, opgebracht door de belastingbetaler die niet kan kiezen om niet aan mee te betalen!

 17. Broekhoest

  Giel is met Stenders de beste dj.
  Alleen totaal ongeschikt voor de commerciële” 13 in een dozijn kutmuziek” radio
  Moet lekker kunnen klooien dus 4-6 is ideaal.
  Even jaartje warmlopen dan die zak van een Staverman vervangen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.