Giel Beelen krijgt cursus NPO Radio 2: ‘Sta te trillen’

Giel Beelen heeft vannacht voor het eerst achter de draaitafel van NPO Radio 2 gezeten om te oefenen voor zijn officiële debuut op die zender op 5 oktober. Dat is te zien op zijn Twitter-pagina. Het commerciële Talpa-avontuur is Giel niet zo goed bevallen en daarom keert hij terug naar de publieke omroep. Hij heeft een tijdslot gekregen in de nacht, van 4.00 tot 6.00 uur, en daar heeft hij vannacht al even proefgedraaid. Hij vond het spannend: “Ik sta te trillen op mijn benen.

Giel begon goedgemutst aan zijn proefuitzending. “Nou, goedemorgen zeg, het is 4.03 uur. Ik kan het heel slecht voor me houden, ik kan heel slecht liegen, maar ik wilde gewoon even heel graag weten hoe de studio werkt en dan is daar toch echt lieve Rutger, die zoiets heeft van: nou oké, ik kom wel wat eerder en ik ga het wel even uitleggen.”

Hij doelt op Rutger Radstaake, die nu nog radiomaakt op dat nachtelijke tijdstip. Giel: “Ik heb net even een spoedcursus NPO Radio 2 gehad en ik moet eerlijk zeggen: ik sta te trillen op m’n benen. Je zou zeggen: het zijn allemaal dezelfde knopjes – en dat is ook wel zo – maar dit is highend jongens.”

Het is nog steeds niet officieel bekend wie Giel Beelen gaat opvolgen bij Radio Veronica, maar het gerucht gaat dat Wilfred Genee’s Veronica Inside van de middag naar de ochtend verhuist.

De beelden:

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen