RTL-baas Sven Sauvé: ‘Of wij Talpa gaan overnemen?’

Er gaan al weken geruchten dat Talpa Network in de etalage staat nu John de Mol de 65 heeft aangetikt, zijn radiotak over het hoogtepunt heen is en zijn tv-tak alleen scoort als iemand ‘wijnen, wijnen, wijnen’ roept op SBS 6. Er zouden gesprekken worden gevoerd met een Zuid-Afrikaanse mediareus, maar officieel wordt dat ontkend. Gesprekken die in elk geval níet plaatsvinden, zijn die tussen RTL en Talpa. Er is geen sprake van een overname van Talpa, zegt RTL-baas Sven Sauvé.

Het is niet aan de orde, zegt Sven tegen Adformatie. “Nee, dat scenario speelt absoluut niet, los van het feit dat er allerlei richtlijnen zijn en de overheid die dat onmogelijk maakt: we kijken waar we kunnen samenwerken – die mogelijkheden zijn beperkt – maar het hele verhaal van een consolidatie is niet iets wat op dit moment actief speelt.”

Drie jaar geleden waren RTL en Talpa nog wél in gesprek, maar toen kwam Sven erachter dat John de Mol niet wilde samenwerken, maar RTL gewoon over wilde nemen. Daar ging hij niet mee akkoord, waarna John een media-oorlog begon, waarbij onder meer de mannen van VI en Linda de Mol zijn weggekaapt.

Een treurige tijd, vindt Sven. “We hebben drie jaar geleden toen het hele Talpa-avontuur startte gesproken om samen te werken. Dat had ik graag gezien bij video on demand – ik denk dat we daar een enorme vuist hadden kunnen maken – maar dat is een behoorlijke strijd geworden op het lineaire domein.”

Waar Sven dus vooral wilde samenwerken op het gebied van video on demand, bleef John in het oude-media-denken hangen. Zo wilde hij sterren gaan delen met RTL. “Ik denk dat we daar met z’n allen veel tijd, geld en energie in gestoken. Ik had graag gezien dat dat niet was gebeurd, maar daar staan we nu eenmaal. Maar op het moment dat we elkaar kunnen helpen en versterken, dan weten we elkaar absoluut te vinden.”

Het interview met Sven Sauvé kunt u bekijken op de Aformatie-site.

Foto: Talpa, RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen