Slechts half miljoen kijkers voor Topper Gezocht

Geplaatst op Sun 18 Mar 2018 om 7:52


De kijkcijfers van zaterdag 17 maart 2018 (SKO)

De twee uur durende zaterdagavondshow Topper Gezocht met Irene Moors is gisteren van start gegaan met slechts 549.000 kijkers (9 procent) op SBS 6. Daarmee staat de show op de zeventiende plek in de dagelijkse kijkcijfer top 25. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Nog geen 10 procent marktaandeel voor een grote zaterdagavondshow is zelfs voor SBS 6-begrippen behoorlijk aan de magere kant. Zowel NPO 1, RTL 4 als NPO 2 trokken meer bekijks.

NPO 1 was de grote winnaar op prime time dankzij de seizoenspremière van Mindf*ck, die goed was voor 1,7 miljoen kijkers (27 procent). Aansluitend trok de start van De Kwis 1,4 miljoen kijkers (24 procent). Frans Bauer in Amerika deed op de late avond 1,3 miljoen kijkers (23 procent).

De concurrentie had het nakijken. Runner-up RTL 4 kwam niet verder dan 732.000 kijkers (12 procent) voor de film Rokjesdag. Daaraan voorafgaand trok Benidorm Bastards en De Boefjes 583.000 kijkers (9 procent).

De nummer drie op prime time was NPO 2 met Van Kooten en De Bie Snappen Geen Bal Van De Natuur, goed voor 681.000 kijkers (11 procent).

Pas dáárna volgt dus SBS 6. Aansluitend trok de zender met Komt Een Man Bij De Dokter 532.000 kijkers (9 procent).

De zes minst scorende top-tien-zenders (gemiddeld genomen) scoorden als volgt op prime time (Nieuwsuur uitgezonderd):

 • Veronica scoorde met Unknown: 306.000 kijkers,
 • RTL 7 scoorde met Alarm Fur Cobra 11: 283.000 kijkers,
 • Net5 scoorde met NCIS New Orleans: 282.000 kijkers,
 • RTL 5 scoorde met Echt Waar: 227.000 kijkers,
 • NPO 3 scoorde met Innan Vi Dor: 184.000 kijkers,
 • RTL 8 scoorde met CSI Miami: 181.000 kijkers.

Vooravond en late avond

Het Achtuurjournaal (1,8 miljoen), Kassa (1,2 miljoen), Zesuurjournaal (1,1 miljoen), EenVandaag (961.000), Half Acht Nieuws (816.000), Lachen om home video’s (645.000), Benidorm Bastards en de Boefjes (583.000) en RTL Boulevard (537.000) waren de vooravondtoppers.

Op de late avond waren Studio Sport Eredivisie (1,5 miljoen), Frans Bauer in Amerika (1,3 miljoen), Studio Sport (643.000), Hart van Nederland (568.000) en Wie Ben Ik (501.000) het meest in trek.

NPO 1 avondmarktleider

NPO 1 was avondmarktleider met 25 procent marktaandeel, RTL 4 pakte zilver met 12 procent en SBS 6 brons met 9 procent.

Top 15
01. Journaal 20:00 (NPO1) 1.786.000
02. Mindfuck (NPO1) 1.746.000
03. Studio Sport Eredivisie (NPO1) 1.484.000
04. De Kwis (NPO1) 1.443.000
05. Frans Bauer in Amerika (NPO1) 1.254.000


06. Kassa (NPO1) 1.200.000
07. Journaal 18:00 (NPO1) 1.106.000
08. EenVandaag (NPO1) 961.000
09. Half acht nieuws (RTL4) 816.000
10. Rokjesdag (RTL4) 732.000


11. Van Kooten en De Bie Snappen Geen (NPO2) 681.000
12. Lachen om home video’s (SBS6) 645.000
13. Studio Sport (NPO1) 643.000
14. Schaatsen WB (NPO1) 633.000
15. Benidorm Bastards (RTL4) 583.000

Marktaandelen (18-24u, 6+)
1. NPO1 / 25.2%
2. RTL4 / 11.9%
3. SBS6 / 8.8%
4. NPO2 / 6.4%
5. Vero / 3.9%


6. NET5 / 3.4%
7. RTL7 / 3.2%
8. NPO3 / 2.7%
9. RTL8 / 2.5%
10. RTL5 / 2.1%


11. FS1E / 2.0%
12. FS3E / 1.6%
13. Discov / 0.9%
14. Ziggo / 0.8%
15. BBCFirst / 0.8%

Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. Publieke Omroep 34,3%
2. RTL Nederland 19,7%
3. SBS Groep 16,9%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)

 

Noot bij marktaandelen per zendergroep: het gaat hier om de opgetelde marktaandelen van de drie grootste zenders van NPO en de vier grootste zenders van RTL en SBS.

Foto: SBS, Nick van Ormondt
72 Reacties op “Slechts half miljoen kijkers voor Topper Gezocht”


 1. Linda

  Irene scoort met 3 programma’s op SBS evenveel kijkcijfers als met TV Kantine op RTL 4. Denk niet dat ze haar contract nog verlengen straks.. Ze had gewoon bij RTL moeten blijven

 2. Bbbtje

  Ik had het voorspelt Irene Moors en kom Lian kunnen niet presenteren ik snap niet dat SBS dat nu nog steeds niet door heeft en vreselijke broekpak brrrr

 3. Joep

  Zes afleveringen van 2 uur kijken voor een zanger of zangeres die een medley mee mag zingen in de Johan Cruyff ArenA? Doe even nornaal.

 4. A.Zijn

  Alleen NPO1 heeft nog kijkers. Zorgwekkende ontwikkeling!

 5. Bert

  NPO veegt beide Commerciële Omroepen compleet van tafel! Npo1 meer kijkers dan Rtl4 en Sbs6 samen. Gehele week Pauw meer kijkers dan Tan, zelfs op vrijdag na Voice Kids. Tijd dat er bij RTL en SBS wat zenders verdwijnen en er meer concentratie komt op enkele, maximaal 4 zenders. Kunnen ze misschien het tij nog keren.

 6. Oja

  Gisteren stukje gekeken naar Topper Gezocht. Schandalig incestueus programma. Een man die echt goed kon zingen werd door Jeroen afgeserveerd ‘omdat ie te oud is’. Hoezo discriminatie? En dat terwijl echte goede zanger. Vervolgens een dame, 47 jaar, wordt wel gekozen. Ineens niet te oud? Lees: geen bedreiging voor al die graaiers achter de desk. Wat een desinteresse van de heren. Format technisch sowieso een draak van een programma. Want als iemand door dan ronde 2. En daar kan gewoon de keuze uit ronde 1 door de heren worden gewijzigd. Wat een façade. En dat alles voor slechts 1 nummer in de arena tT. Lachertje dit. Dat voelt het publiek ook. Volgende keer mogen ze blij zij. Met 400k kijkers.

 7. critikast

  Prima ontwikeling zul je bedoelen. Al die verschrikkelijke programma’s op de commerciële zenders. Bij mij staat de tv op NPO of Sporza, Canvas en Ketnet !

 8. TopofFlop

  Marktaandeel RTL Nederland (20%) en Talpa TV (17%) ontloopt elkaar niet veel. Is dat volgende week weer anders?

 9. retloW

  Genoten van Wollter.
  Wollter wederom 1e…..
  Wollter doet het beter!

  Was weer een spannend weekend (K)

 10. Mark2

  Verschil tussen rtl4 en SBS is slechts 3 procent.. dat maakt, nu SBS gewoon een kleinere zender is, rtl4 een grotere verliezer…

 11. Patrick

  Irene heeft een ouwewijven broek aan.

  WAAROM??

 12. west

  voor RTL zijn de cijfers ook slecht bijna net zo slecht als SBS
  GOED BEZIG ALLEMAAL BIJ DIE COMMERCIELEN

 13. Inge

  De Toppers, vooral die Jeroen en Rene zijn zeer onsymphatiek en SBS is dat ook. Heb stukje gekeken maar er wordt gedaan alsof de kijker infantiel is….,3x buitengewoon onsympatiek dus…. Wegggg ermee…. En iedereen die naar de toppers gaat… Stemrecht afpakken!!!

 14. west

  @ MARK 2 Als RTL zo doorgaat wordt het ook een kleine zender of even groot in aantal kijkers
  Maar Talpa network is wel groter dan RTL NEDERLAND qua omzet en winsten

 15. Roni

  Half uurtje topper gezocht volgehouden,het was ook wel heeeeeel erg slecht
  Zowel het programma als zeker ook Irene Moors,zij is echt zwaar over haar
  houdbaarsheid datum heen. En over Jeroen vd Boom zwijg ik maar…

 16. Wollter

  Genoten van Rokjesdag.
  RTL wederom 2de….
  Veronica doet het beter!

 17. Choco115

  Genoten van komt een man bij de dokter
  Volgende week it takes 2!!
  Sbs6 doet het beter!!

 18. A.Zijn

  Topper Gezocht was niet echt verrassend. Precies wat je van het programma verwacht. Wat betreft vernieuwing lijkt de televisie stil te staan.

 19. Sky

  Ik viel half in de show binnen bij ‘Topper gezocht’. De afgelopen weken, zo niet maanden, zijn de zaterdagavonden bij SBS6 alleen maar gevuld met (animatie) films. Ja, dan heeft de tv kijker een nieuwe show op zaterdagavond, niet direct gevonden en vind ik 500 duizend kijkers nog best veel.

  De show zat niet onaardig in elkaar en werd aan het einde nog enigszins spannend welke kandidaat nou mocht blijven of mocht vertrekken. Maar dat compenseert de lange zit van 2 uur tv kijken in mijn optiek niet.

  Ook moest ik wennen aan het felle led decor. Typisch Talpa decor.

  Al met al mag SBS6 blij zijn als deze show de 500 duizend kijkers weet vast te houden.

 20. Rich@hotmail.com

  Ondertussen is Stelletje Pottenbakkers het enige nieuwe programma dat scoort en ik begrijp eigenlijk best waarom. Het is gezellig . Er zit humor in. Ongedwongen en ik durf het best te zeggen. Het zit verrassend leuk in elkaar…..topper gezocht is heel erg geformateerd

 21. Bart

  Een stukje van Topper Gezocht gezien. Zoals verwacht wat een slecht programma! Irene kan om te beginnen natuurlijk zo’n programma absoluut niet dragen. Het is echt tijd dat men bij Talpa/SBS gaat in zien dat ze geen kijkcijferkanon is en dat ze dit gewoon niet kan. Irene was op haar plek bij Telekids en bij middagtelevisie. Meer is het niet en zal het nooit worden. De eerste seizoenen van de TV Kantine waren nog wel ok maar ook dat lag niet aan Moors. Die is nu zelf ook gaan geloven dat ze heel goed kan imiteren. Hij Telekids en op zondagmiddag kwam ze er nog mee weg omdat amateuristische juist de kracht was. Bij de TV Kantine valt ze dan door de mand. Het programma is en wordt gedragen door Carlo. Het duo Carlo en Irene klopt ook we als je er van houd. Talpa/SBS haal hem binnen en herenig ze op de zondag (en misschien ook zaterdag) middag.

  Dan Topper Gezocht. 6 weken lang een reclame voor de Topper concerten. Meer is het niet. Het bekende Talpa decor is weer van stal gehaald en natuurlijk de hotseats. Kan iemand mij vertellen waarom er bij SBS altijd hotseats aan te pas komen? De jury zit er op Jan na totaal ongeïnteresseerd bij. René met zijn nieuwe multivocaaaaale bril op. Ha Ha! De winnaar wordt overduidelijk die Mike. Vooraf al bepaald. Heeft vorig jaar een hitje uitgebracht wat het in het volkse genre wel aardig deed. Di mag hij waarschijnlijk ook zingen naast de medley met de heren tijdens de concerten. Deze Mike komt ook bij het zelfde management vandaan. Het is zo overduidelijk en de kijker heeft dit soort dingen inmiddels door. Alleen bij de televisie denken ze van niet.

  Dubieus ook dat er een zanger niet door mocht vanwege zijn leeftijd terwijl hij by far het beste kon zingen. Het was ook nog eens de slechtste zanger van Nederland Jeroen van de Boom die hem daar op wees. Jeroen is geen echte topper. Zou het waar zijn wat Gordon over hem schrijft in zijn boek? Ik denk dit wel. Wel lieten ze een jongen door die echt totaal niet kon zingen en bewegen op Rosanne. Heel apart. Buiten dat Topper gezocht gewoon reclame is voor de concerten en om die Mike wat bekender te maken is het onbegrijpelijk dat men dit op de buis durft te gooien. Dit gaat ook niet groeien. De lead in van het zaterdagavond amusment is en blijft nog steeds Lachen om homevideo’s en dat speelt ook mee.

 22. Zonder Naam

  Er was weinig op tv, ik gaf het een kans. Een rammelend format met iets te weinig invloed van het publiek. Decordelen die ik uit een andere recente Talpa-show herkende. Het zichtbaar voortrekken van ene Mike die ze al kennen. En uiteindelijk een magere prijs: 2 avondjes 1 medley meezingen. Jammer. De presentatie van Irene is wat mij betreft trouwens geen probleem.

 23. Elvis

  Het uitmelken van het hele Toppers circus blijft maar doorgaan.

 24. Woensdag

  Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
  1. Publieke Omroep 34,3%
  2. RTL Nederland 19,7%
  3. SBS Groep 16,9%

  Snap wel dat de jeugd geen TV meer kijkt. Schaamteloos wat RTL laat zijn.

 25. Richard

  Topper gezocht. Geforceerde entertainment. Waar het ook hier weer allemaal draait om de “Toppers” zelf. Irene valt helemaal weg in deze show. Het veel kleinere programma “Komt een man bij de dokter” kijkt veel lekkerder weg.

 26. west

  RTL gaat naar de verdmnis als het zo doorgaat Je zou je schamen als je zei dat je bij RTL werkt jaren lang hebben DE FANS SBS bekritiseert nou krijgen ze een koekje van eigen deeg RTL nederland is niks meer ,,, een mooie wijnfles met een mooi etiket aan de buitenkant maar de wijn is zeer slecht !!

 27. Ray

  De commerciëlen worden afgestraft voor het uitzenden van bagger op de zaterdagavond. Snap ook niet waarom Weet Ik Veel de afgelopen weken al is uitgezonden tegenover Wie Is De Mol. Als ze dat vanaf deze week hadden gedaan, had dat veel beter gescoord.

 28. Ruud

  Waar zijn de miljoenen kijkers van Wie is de mol en Weet ik veel gebleven?

 29. @west

  Wat heeft RTL jou aangedaan dat je alleen maar zure berichtjes over ze kunt plaatsen, get a life man!

 30. Sbs

  Triest dat een homevideo programma met filmpjes uit de jaren 80 beter scoort dan een dure zaterdagavondshow….SBS is dood.

 31. west

  Heb het al eens eerder geschreven gewoon RTL NEDERLAND 1 of 2 maanden op zwart iedereen ontslaan die een programma doet , en opnieuw beginnen met nieuwe gezichten,en totaal nieuwe programma`s
  en een nieiuwe soap! weg met die overjarige formats uit het verleden uit een tijd dat we niogt maa pas kleuren tv hadden RTL is te vergelijken met de TROS uit de jaren 60, 70 en lopen ver achter !zou me niks verbazen als ze op prime time met ED zouden komen bij wijze van spreken ! want wie ben ik en op goed geluk komen ook uit de pre historie van de televisie !

  Wm Kan zei het al eens ……. uithuilen en opnieuw beginnen

  haal FONS VAN WESTERLOO en RUUD HENDRIKS terug zij wisten wat de kijker wilden

 32. west

  MOET ZIJN mister ED

 33. Peanut

  Rokjesdag op 4? Dat is echt wel heel zwak geprogrammeerd.

 34. Peanut

  Rtl overjarig noemen en dan met een quote van Wim Kan komen om je argument kracht bij te zetten. Dat is humor…

 35. Hans

  Het heeft vooral te maken dat er minder tv gekeken word hoor. En NPO 1 daar kijken volgens mij steeds meer 50 plussers naar.

 36. Wollter

  Genoten van mijn zus.
  mijn vriendin wederom 2de….
  mijn hond doet het beter

 37. gtstfites

  RTL 4 kan alvast de stekker uit Benidorm Basterds trekken. Dit kunnen ze beter doen:
  20:00 Wie ben ik
  21:00 It takes 2

 38. west

  @ PEANUT Wat is RTL volgens jou dan wel???
  en wat is er mis met 50 plussers mogen die geen tv kijken soms
  en wat dacht je waar de 50 plusser ook naar keek ?? juist RTL 4 !!! Vooral vrouwen van 70 plus , van de 800.000 kijkers zitten er zeker 600. 000 70 plussers bij

  Ook rtl 4 heeft last van de vergrijzing Ze hebben hun doelgroep niet voor niets opgetrokken naar 55

 39. Britt Scholte Lover

  Topper gezocht duurde van 20.00 tot 21.30 uur, het was dus geen 2 uur durende show! MC beter je werk doen!
  Sbs 6 is helemaal terug in zijn programering!
  Vet Fit, Stelletje Pottenbakkers, Topper gezocht zijn allemaal Top Programma’s!
  Rtl 4 snap ik niet, waarom een film op zaterdagavond? waarom geen leuke spelshow

 40. Ron

  Benidorm Bastard, nooit geweten dat ze hier een nieuw seizoen van zouden maken. Het is lollig, maar de reacties van de mensen zo flauw vaak. Dus weet niet of het zo slim is geweest hier mee terug te komen.
  Tja, SBS kan geen amusement maken, het scoort niet en weer gebeurd dat met dat Topper gezocht talent showtje. Ik vond SBS juist meer human interest programma’s brengen en wat meer ENG programma’s i.p.v. grote studio shows. Maar dan moét er weer amusement bij. Nederland is gewoon te klein voor 2/3 zenders met de NPO erbij die veel entertainment brengen.
  Die boekenweekspecial van Van Kooten en de Bie was weer briljant. Sublieme satire blijft dat en tijdloos. En best goed gescoord voor de zaterdagavond.

 41. Ron

  Verder dan zender 3 komt de tv niet

 42. west

  @ BRIT SCHOLTE LOVER Ze zullen wel overwogen hebben om een spelshow te programmeren maar het kostenplaatje speelt ook een rol
  een film kost prakties niets misschien 15 – 20 duizend euro aan uitzendkosten
  een spel show loopt in de tonnen ,

 43. Loop

  Mike Peterson is een vriend van Timo Martin. Trad vroeger met hem op. ‘This Christmas’ van Mental Theo is door hem ingezongen. Kwam ver in Idols Roemenië en is al 20 jaar bezig. Ze doen of ze hem niet kennen, maar hij heeft al gezongen op Toppers afterparty’s. Gewoon een doorgestoken reclamestunt dit.

 44. robb

  De toppers zijn goed in de Arena of heet het Johan Crijf Arena , op tv zijn Jeroen en vooral Rene arrogant ,wat Irene betreft zij is geen hoogvlieger maar wie is dat wel ik zou niemand kunnen aanwijzen die het beter doet .
  De oorzaak is er word niet naar talent gezocht die goed kunnen presenteren men kijkt in de koffer met bnners en kiest daar uit terwijl presenteren een vak is.

 45. Menno

  Wat mij opvalt is dat SBS vaak de verkeerde presentatoren op programma’s zet. Niets ten nadele van Irene, maar zij kan dit programma niet dragen. Net als Kim Lian dit bij veel programma’s niet goed kan. Zet je presentatoren op de juiste programma’s en het werkt veel beter. Kijk naar Stelletje Pottenbakkers, daar komt Kim veel beter uit de verf. Nu ook nog beter leren programmeren bij SBS en dan heeft de zender missenog een kans.

 46. ano@niem.nl

  Er is veel mis met Topper gezocht. De presentatie is ruk. Die toppers bepalen zelf wie het gaat worden waardoor elke objectiviteit weg is.
  Vreemde hotseats?? Echt competitie is het ook niet. Na

 47. Noëlla

  Allemaal doorgestoken kaart. Die Mike Peterson gaat winnen. Ze kennen hem allemaal van het schnabbel circuit. Hij stond in de finale van bloed zweet en tranen in 2015 waar Gerard Joling jurylid was, hij was op de kerstborrel van Gerard, dus die kent hem. hij zong op Danny Froger zijn verjaardag dat filmpje staat op z’n facebook en op de achtergrond staat René Froger mee te zwaaien en te dansen, dus die kent hem ook. Grappig hoe ze net doen alsof ze hem niet kennen.

 48. Rick

  Het concept van niet het programma Toppers Gezocht ontgaat mij, Als je aan de Top hebt gestaan en lang goed gepresenteerd in je zangcariere hebt dan kun je bij de Toppers terecht komen toch en niet als je aan het begin van je carrière staat toch?

  G@ Oja gisteren ook een stukje gekeken naar Topper Gezocht gekeken en inderdaad een man die echt goed kon zingen werd door Jeroen afgeserveerd “omdat ie te oud is” maar even later verkoos Jeroen van de Boom juist een ouder iemand boven deen jongere “omdat hij meer ervaring heeft” nogal dubbel dit.

 49. Lekker Lachen

  Genoten van Benidorm Basterds en de Boefjes!

 50. Joost

  @noella. Doen alsof ze hem niet kennen? Jij hebt dus niet geleken!

 51. J

  Het is toch erg gesteld met de programma’s op dit moment bij RTL en SBS op zaterdag.

  Wie heeft bij RTL verzonnen om Benidorm Bastards terug te brengen. Was alleen het eerst seizoen leuk, omdat het toen nieuw was. Sowieso nooit echt grappig geweest. Gaat hem komende weken ook niet meer worden. Volgende week wel weer 1 miljoen voor It Takes 2 en Wie Ben Ik ook weer omhoog.
  Gelukkig voor RTL hebben ze vanavond weer Miljoenenjacht. Gaan ze toch nog een keer rond de 2 miljoen scoren. Heeft dit seizoen ook niet erg grote concurrentie. Luizenmoeder namelijk alleen nog 1 blooper aflevering vanavond.

  Ook Topper Gezocht is voor SBS6 weer niet een succes. Is ook veels te veel een combinatie van de vele Talpa formats met een Talpa decor. Daarnaast is het gewoon een pure reclame voor de Toppers en hadden ze gehoopt hiermee te scoren. Maar op zaterdag bepalen de kinderen wat er gekeken wordt en kinderen hebben niks met De Toppers. Gaat dus ook echt niet stijgen komende weken.

 52. A.Zijn

  @J Ik vraag me af of dat nog wel klopt dat de kinderen bepalen wat er gekeken gaat worden. Ik denk zelfs dat in veel gevallen door gezinnen met kinderen helemaal geen lineaire tv meer wordt gekeken. Wie zegt dat je je nog op die doelgroep moet richten.

  Ik had overigens eerst voor Wannabees gekozen en Benidorm Bastards pas dasrna gedaan, al is het inderdaad de vraag of ze dat nog wel hadden moeten maken.

 53. Geert

  Irene is een schat maar ze kan dit soort shows gewoon niet, klaar. Dus wat ze ook proberen. Nog bedankt Peter Lubbers om deze “topper” in huis te halen! Wat zitten er toch veel koekebakkers in de top van SBS6, ze snappen het gewoon NIET!

 54. J

  @A.zijn: Daar heb je wel een punt. Maar feit is dat zo’n programma geen grote groep aanspreek, want de toppers is iets waar mensen heen gaan voor een feessie. Bijvoorbeeld de zoektocht naar K3 vinden veel meer mensen, en vooral kinderen, interessant. Dat is bij dit niet het geval. Feit is ook dat programma’s als Mindf*ck, WIDM, Weet Ik Veel, Oh Wat Een Jaar etc. wel bij veel gezinnen aan wordt gezet op zaterdagavond. Net als The Voice op vrijdag.

  Vraag me overigens af wat dat Wannabees zal zijn, als dat ook zoiets flauws is, zal het ook niet scoren. Hopelijk is dat een beetje verassend. TV Kantine is ook flauw, maar scoort gewoon nog door de naam die het in de loop der jaren heeft opgebouwd.

 55. RTL/SBS einde van een tijdperk

  De grote graaiers met hun domme, uitgemolken, incest programma’s gaan als miljonairs dadelijk na ontslag naar huis en hebben nergens last van.

  De Mollen, Galjaardjes de van Dijkjes, de Jansens en Krabetjes etc. etc hebben jaren lang met rotzooi programma’s , ongegeneerd de zakken gevuld, maar de onnadenkende RTL/SBS kijkers weten te vergiftigen met bagger.

  Het is klaar. Wat ben ik blij met de ,over het algemeen, geweldige programma’s van de NPO. Zelfs met het pootje lichten van de NPO door de P V V D en D66 blijft de NPO fier aan de eisen van de nadenkende kijker voldoen.

  Daar hebben we allemaal wel onze kleine bijdrage dmv onze belastingcentjes voor over.

 56. Ano Nymous

  Je moet wel een heel leeg bestaan hebben wil je naar een Topper zoekshow kijken. Ongelofelijk.

 57. Enzo Voort

  Ik stel me zo voor dat bij het bedenken van “Topper Gezocht” de originaliteit er aan alle kanten van af druipte. Het bestaan van alle commerciële zendere mag linksom of rechtsom in twijfel worden getrokken.

 58. SOLANGE

  Irene mag wel eens een andere stylist nemen wat een oudbollig broekpak had ze aan en Renee begint iedere keer zijn zin met….IK moet je eerlijk zeggen …en Joling neemt dat over….de 2meest normale waren Ja n Smit en Jeroen….

 59. west

  @A.Zijn ik geloof helemaal niets van die verhalen dan jongeren geen tv meer kijken?
  iedereen praat gewoon iedereen na
  Is er wel eens een onderzoek gedaan op scholen??/
  net zoals het verhaal dat ouderen alleen naar NPO kijken
  Dat is ook niet waar oudjes kijken ook evenredig in getal naar RTL en SBS
  We moeten eens ophouden altijd maar weer het zelfde te beweren en geloven wat de telegraaf schrijft of de lobbyisten die baat hebben bij die sprookjes !
  tv is een medium voor iedereen jong en oud en niet alleen voor oudjes of mensen van boven de 35 0f 40

 60. treesje

  Ik heb werkelijk genoooooten van de toppers wat een heeeerlijke show en irene is een geweeeeeeldige presantator en wat een praaaachtige kleding droeg ze.
  Nou ik ga Doeeii ff men kort geknipte haartjes lekker pittig rood verven.
  Ik ben zooooon gek mens hihihi sssttt. X.

 61. A.Zijn

  @west Ik geloof ook niet dat er anno 2018 nog grote getale gezinnen zijn die op zaterdagavond gezamenlijk naar hetzelfde scherm zitten te staren.

 62. Bart

  @A.zijn Ik ken zat gezinnen die op vrijdag en zaterdag gezamenlijk voor de buis zitten. Men praat elkaar gewoon na over dat kinderen en jongeren geen tv kijken. Ze kijken minder naar de gewone tv maar ze kijken er zeker nog wel naar. De komende 100 jaar zal dat grote scherm onderdeel blijven uitmaken van onze huiskamers. Sommige nu nieuwe manieren zijn dan al verdwenen.

 63. Britt Scholte Lover

  It takes two begint toch volgende week zaterdag nog niet of wel?

 64. choco115

  Jawel zaterdag 24 maart start it takes 2

 65. Floddero Flunk

  Genoten van Netflix! :)

 66. Clio

  Inderdaad TV wordt steeds suffer. Doe mij maar lekker achterelkaar series kijken.

 67. aammehoela

  Uiteraard niet gekeken naar Toppers gezocht of beter gezegd “Tobbers gezocht”. Het aantal kijkers verrast me enigszins. Het aantal kijkers zou < 1000 moeten zijn.

 68. aammehoela

  Mindf*ck de terechte winnaar. Heel leuke aflevering. Hierna De Kwis met een uitschieter in positieve zin of blijft het nu elke week leuk. Hierna Frans Bauer oftewel even een half uurtje zappen en wat anders gaan doen. Klein stukje gezien over de “Big Mac”, nou ja vooruit dan maar. Hierna voetbal en via begin gemist de voetbaltopper van het weekend bij MOTD (BBC1) Salah die 4x scoorde voor Liverpool en een assist. Oftewel twee heel mooie doelpunten en een schitterende assist. Als je dat vergelijkt met ere-divisie…………………….

 69. Mieke

  Zie je Irene Moors zap je al weg en dan komt de rest van de jury en dan weet je zeker waar is de afstandbediening wat een bocht programma de burgers zijn er zoooo klaar mee .

 70. energy-x

  inteelt zootje met elkaar! heerlijk netflix kijken:)

 71. Misha

  Een ingecalculeerde avond voor RTL

 72. Peter

  RTL4 gewoon 2,2 miljoen gisteren. Jankerds.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.