Bloed, Zweet en Tranen levert kijkers in

Geplaatst op za 06 apr 2013 om 10:54


De kijkcijfers van vrijdag 5 april 2013 (SKO)

Foto: AVRODe talentenjacht Bloed, Zweet en Tranen verliest kijkers. De tweede aflevering was vrijdagavond goed voor 719.000 kijkers op SBS 6, een daling van 17 procent ten opzichte van vorige week. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Voor dergelijke shows op prime time wordt vaak een minimum van één miljoen kijkers gehanteerd om te kunnen spreken van een succes. De score van vorige week, 868.000 kijkers, was voor het huidige SBS 6 al een reden voor feeststemming.

Hoewel de show deze week inlevert, is het kijkersaantal nog steeds redelijk goed voor SBS 6. De show was de nummer drie in haar tijdslot, na Everybody Dance Now op RTL 4 (1,4 miljoen kijkers) en de combinatie Flikken Maastricht en Bed en Breakfast op Nederland 1 (1,8 miljoen en 1,2 miljoen kijkers).

De aflevering van College Tour met Carice van Houten noteerde 718.000 kijkers op Nederland 3, ver boven het programmagemiddelde. Het record staat nog altijd op de aflevering met Willem Holleeder, goed voor 1,3 miljoen kijkers.

Top 15
01. Journaal 20:00 (Ned1) 1.917.000
02. Goede tijden slechte tijden (RTL4) 1.848.000
03. Flikken Maastricht (Ned1) 1.839.000
04. Everybody Dance Now (RTL4) 1.426.000
05. Half acht nieuws (RTL4) 1.426.000


06. Bed en Breakfast (Ned1) 1.192.000
07. Kanniewaarzijn (Ned1) 1.157.000
08. Pauw en Witteman (Ned1) 1.129.000
09. EenVandaag (Ned1) 1.128.000
10. Journaal 18:00 (Ned1) 1.108.000


11. De wereld draait door (Ned3) 1.075.000
12. Hart van Nederland (SBS6) 1.070.000
13. RTL Boulevard (RTL4) 1.060.000
14. Gesprek met premier (Ned1) 929.000
15. Editie NL (RTL4) 843.000

Marktaandelen (18-24u, 6+)
1. Ned1 / 20.2%
2. RTL4 / 19.2%
3. SBS6 / 8.8%
4. Ned2 / 7.4%
5. Ned3 / 7.0%


6. Net5 / 4.7%
7. Vero / 4.7%
8. RTL7 / 4.6%
9. RTL5 / 4.2%
10. RTL8 / 1.9%


11. Nick / 1.0%
12. Discov / 0.8%
13. Comedy / 0.8%
14. MTV / 0.7%
15. TLC / 0.7%

Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. Publieke Omroep 34,6%
2. RTL Nederland 29,9%
3. SBS Groep 18,2%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)
11. Nick / 1.0%
12. Discov / 0.8%
13. Comedy / 0.8%
14. MTV / 0.7%
15. TLC / 0.7%
Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. Publieke Omroep 34,6%
2. RTL Nederland 29,9%
3. SBS Groep 18,2%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)


85 Reacties op “Bloed, Zweet en Tranen levert kijkers in”


 1. Frank

  Overgeproduceerd!

 2. bas

  Die hotseats of wat dan ook is echt drie keer niks. Verpest het programma

 3. caro

  gister voor het eerst gekeken. wat is bzt inderdaad overgeproduceerd. aan alles zie en voel je wie er door gaat. allemaal van te voren bedacht. jammer, heel jammer!

 4. F Westrus

  het programma wankelt aan alle kanten, de presentatie, de jury! Wat een gedrocht die dochter van Hazes, en kan iemand tegen dat kind zeggen of ze wat vrolijker kan kijken? En dan dat haar??? Trijntje(Chagerijntje) ziet er nog beter uit en dat is al een monster! Dreetje Hazes is een ontdekking, leuk joch met talent en Danny en Gerard zijn goed gecast alleen zijn het geen juryleden, dat blijft een vak appart.De beste kandidaat werd gisteren naar huis gestuurd en zo is het jury systeem dus een aanfluiting, de hotseat komt mij bekend voor uit Beat the Best dus meneer de Mol heeft zijn oude doos weer open getrokken en dit tevoorschijn getoverd. Kortom volgende week weer minder kijkers voor deze kansloze talentenjacht op SBS, sterkte met het verlies!

 5. Jack

  Valt nog wel mee, dacht dat het zou zakken naar 400-500 duizend kijkers.
  Was op een gegeven moment wel saai.
  Gaat verder zakken in kijkersaantal

 6. Daniel

  Malaika ook met ruim 100.000 kijkers gestegen, goed bezig

 7. hier het waarom...

  Waarom is 700.000 opeens een goede score voor SBS. Kom op zeg..dit is voor een moederzender als SBS6 gewoon ronduit slecht voor zo’n dure zaterdagavond. Laten we nu niet net doen alsof f zo goed gaat. Als een zoveelste dansshow dik het dubbele scoort tegenovrr n nieuwe show dan moet je ff achter je oren krabben.

 8. Peter

  Was te verwachten, het is slecht geproduceerd, over de top, en gemaakt ‘volks’.
  EDN gisteren was geweldig. Die kids zijn echt geweldig. Volkomen terecht dan ook dat Justen door is.

 9. OYB

  Voor diegenene die de tv wereld een beetje kennen is een eerste uitzending nooit helemaal steekhoudend als het om kijkcijfers gaat. Iets is nieuw en dan zijn er net even iets meer mensen nieuwsgierig. Als het om BZ&T gaatmoet je bedenken dat het gerpogrammeerd staat tegenover 2 formats die al een kijkerspubliek hebben doordat ze of op Ned 1 uitgezonden worden of omdat ze reeds lopende zijn. En om dan toch meer dan 700.000 kijkers te trekken is best okay. En door het programma naar benenden te halen, zoals een aantal hier doen, schoffeer je ook een doelgroep die zich wel thuis voelt bij het levenslied. Geen enkel format is perfect en elk format heeft onderdelen in zich die mogelijk ook bij andere formats gebruikt worden. Maar daarmee is een format nog niet meteen een copy of een slecht format.

 10. tim20

  @hier het waarom: een geluk dan dat het geen dure zaterdagavond, maar een vrijdagavond was. Weet je wel: maandag – dinsdag – donderdag en dan vrijdag. Zaterdag volgt erna

 11. robb

  Ja jammer dat het te geforceerd is en te Amsterdams voor de rest van Nederland, Jolink valt weg door het geweld van de andere jury leden en dat zegt wat,in een puur Hollands programma noem je een stoel ook geen hotseats.

 12. Den Draaiert Joost

  Erg leuke Bloed zweet en tranen. Wel lachwekkend dat mensen zich nu druk maken dat het overgeproduceerd is. Dat zijn namelijk al die shows van John de Mol en zijn collega’s dus ook bij RTL.

  Stop met bashen waar dit niet van toepassing is. Het is gewoon leuke kijktelevisie. BASTA!

 13. Anoniem

  Moordvrouw daalt elke week goed bezig er komt hopelijk nu geen seizoen drie
  Flikken maastricht is veel beter en spannender en met goeie acteurs en in moordvrouw zitten non talenten

 14. Rick

  @Anonymous Moordvrouw is een herhaling en laat op de avond! Moet dit elke week uitgelegd worden?

 15. Chris

  @Anonymous, Moordvrouw zijn herhalingen van seizoen 1, vandaar de lagere kijkcijfers.

 16. Annabel

  Moordvrouw is een herhaling hoe vaak moeten wij jou dat zeggen.

 17. Django

  Als kijker erger je je kapot aan Bloed zweet en tranen omdat het ronduit een oneerlijke jurering heeft.

  Mieter die domme hotseats uit het programma.
  Die verpesten alles en slaan nergens op.

  Kandidaten die het eerste uur in die stoelen zitten weten zeker dat ze nooit doorgaan.

 18. OYB

  Shows zoals talentenjachten zijn altijd in een bepaalde stijl geproduceerd. En daar waar ze door een internationaal productiehuis geproduceerd zijn, is de stijl van produceren ook ingegeven door de internationale markt. Door dergelijke shows eerst op de nationale markt voor een gereduceerde prijs in de markt te zetten worden uiteindelijk ook internationale networks geinteresseerd waardoor een show een goed exprot product kan worden. Kijk daarbij naar Big Brother en The Voice. Het heeft Nederland wel op de kaart gezet als het om televisie gaat. En daar profiteren ook andere productiebedrijven weer van.

 19. Anoniem

  Fox film premiere met maar 319.000 kijkers.

 20. Annastisia von Beaverhouse

  O die Dario, wat is dat toch ’n mislukt wijf.

 21. Anoniem

  nieuwe afleveringen masaal inkorten. Om 22.00 gewoon Drekwerk herhalen.

 22. marc

  Het is gewoon geen leuk programma !
  Vooral de jury slaat nergens op wat hebben die hazes kinderen nou gepresteerd ????????????? en dan vooral die ROX is een drama als kijker haak je af na 5 minuten.
  Gewoon slecht gecast !
  Omdat het de kinderen van zijn dachten ze we hebben succes NOT dus.
  SBS moet terug naar de basis met gewone nederlanders in programma’s en laat die B en C bekende nederlanders varen en er komt gegarandeerd weer succes.
  Haal als eerste OVER DE ROOIE weer terug dat was op en top sbs.
  Hier mee kan het herstel beginnen.

 23. Jasper

  Helaas valt de appel hier wel heeeeel ver van de boom, een zeer succes volle vader is dus absoluut geen garantie dat zijn kinderen ook iets kunnen.
  Wat een waardeloze jury, sorry Dennie en Gerard, zingen kunnen jullie maar ga
  nooit meer in een jury zitten. Kennelijk zitten jullie oren dicht als het gaat over intonatie of zuiverheid. Artiesten die al vele jaren bezig zijn zullen hier zeker geen super ster worden. De jury valt zowat over elkaar heen om excuses te verzinnen als een kandidaat niet gekozen is. Had het SBS zo gegund om met iets goeds te komen….maar zo slecht is tegen alle verwachtingen in.

 24. OYB

  Over de Rooie is destijds van de buis gehaald omdat het aantal kijkers ook sterk daalde. Dus of dat dan zou gaan werken? Wel is het zo dat SBS zich goed moet beraden over de doelgroep en daar weer meer op aan moet gaan sluiten. Met name Sanoma (voor 2/3 eigenaar van SBS) wilde er graag een meer glamour zednerpakket van maken en heeft daarbij geen oog voor de oorspronklelijke doelgroep van SBS6. Hierdoor voelt deze groep zich niet meer thuis bij de zender en haakt af. Daarnaast wordt de programmering nog teveel als tweederangs ingezet tegenover RTL. Meer lef daarin om juist net vöör de huidge formats van RTL te gaan zitten zou publiek wel eens naar de zender toe kunnen halen.

 25. hier het waarom...

  Een duur vrijdagavond programma dan…vrijdag of zaterdag…t is gewoon een dure flop

 26. Bamibal

  Ik heb anders wel genoten van Bloed, zweet en tranen! alleen die hotseats was niet eerlijk, want meestal gaat de allerlaatste kandidaat door, ze bewaren de beste voor het laatst, dus als je als 1e of 2e moet heb je nooit geen kans om te winnen!

 27. H. VAN DEN BERG-NGUYEN

  BLOED ZWEET EN TRANEN is een bijzonder mooi en fantastisch programma om naar te kijken.
  Ik wil dat iedereen moet naar deze SHOW van SBS6 kijken. HEEL INTERRESSANT,PLEZIERIG, ONTROER EN IS EEN AANBEVOLEN voor iedereen.
  Ik heb genoten elke keer. De kandidaten kunnen allemaal goed zingen. De juryleden hebben aparte commentaar met oprecht en eerlijkheid daar hou ik wel van. Zo commentaar heb bij ander programma van RTL NIET. Dit is een geweldig show voor mij. Over de kijkcijfer wil ik even kwijt dat het niet om SBS6 gaat maar het gaat om de gewoonte van mensen thuis. Als mens de TV aanzet dan ZAPP mens gelijk naar RTL OF RTL7. Dat is de mens gewoonte. Daarom vind ik heel jammer voor SBS6 over de kijkcijfers. SBS6 heeft meer geweldige programma dan RTL terwijl mens thuis ziet het niet. Ik wel……

 28. Rianne

  Het is wel jammer dat ze moeten inleveren. Maar het was te verwachten. Men was vorige week al zo geïrriteerd over de stemming dat het er dik inzat. Terwijl dit voor de mensen die van het genre houden toch een leuk programma is. Voor SBS jammer dat het allemaal al is opgenomen. En ze dus niks meer kunnen veranderen aan de manier van stemmen.

 29. Mediaman

  Jongens jongens Jonges, vroeger klonk er na elke aflevering van mijn favoriete programma een liedje waar de legendarische woorden “er kan er maar een de beste zijn” ten gehore kwamen. Dat is precies de opzet van dit programma, er kan er maar 1 de beste zijn, of je nou als eerste of als laatste optreed. Je moet de beste zijn. En aan het einde vieren we met zijn allen een groot feest want je ziet dat de kandidaten op 1 na uit aflevering 1 het succes elkaar allemaal gunnen omdat het allemaal volkszangers zijn. Het systeem dat de makers hebben bedacht is juist een hele goeie, of zo’n Rein nou als eerste of laatste was geweest, het is gewoon een steengoede zanger en daarom blies ie iedereen voor hem van die bank af.

 30. Herman van Rampenhout

  Flopperde flop. Ik ben weg bij de Tele Flop!

 31. Ronald

  John de Mol. Je volgende flop is weer een feit.
  Je talentenjachthegemonie begint een beetje sleets te worden.
  Ik snap ook niet dat men op zoek moet naar een volkszanger, die zijn er genoeg in Nederland…

 32. Robin D.

  Bloed zweet en tranen is een leuk programma maar het jurysysteem in deze show is zo verrot als wat. En daarbij is het zo gemakkelijk om SBS te blijven bashen!!

 33. OYB

  @Ronald Vooralsnog is nog geen sprake van een flop. Dat ten eerste. Jouw redenering volgend zouer totaal geen talentenjacht mogen worden uitgezonden. Want in eleke categroei zijn er wel genoeg zou je dan zeggen. Er is niets mis met het format op zichzelf. De concurentie is moordend. Met een groot aanbod is het niet meer reeel om pas van een succes te spreken als het een miljoen kijkers of meer heeft. En meer dan 700.000 kijkers hebben blijkbaar wel interesse in een zoektocht naar een nieuwe volkszanger. Niet iedereen kan met een bepaald format tevreden gesteld worden en met het grote aanbod is er voor elk wat wils. Een beetje afgeven op iemand die zijn nek steeds weer uitsteekt en daarbij risicos durft te nemen is zo gemakkelijk.

 34. Anoniem

  @mediaman. Mooi gezegd: er kan er maar 1 de beste zijn. Probleem van dit programma is dat het niet goed gemaakt waardoor dit systeem niet op zijn plek valt / lijkt te vallen en kritiek krijgt.
  Het programma gaat veel te veel over het juryspelletje en niet over de kandidaten en muziek. Tijdens een optreden wordt 20 keer weggeschakeld naar de jury, naar de hotseat, naar de familie backstage. Deze momenten zijn ook nog eens veel te strak gemonteerd: elke opmerking komt er keihard in, overgeproduceerd.
  Ik wil juist het optreden zien!

  Maar zo gaat het tegenwoordig: voor Talpa is Het Format belangrijker dan de inhoud. Het format kan immers verkocht worden. Daar betaal je dan voor als zender… De Nederlandse zenders / omroepen (en dan de kijker) zijn de dupe van de internationale ambities van de producenten.

 35. Ronald

  ‘Voor dergelijke shows op prime time wordt vaak een minimum van één miljoen kijkers gehanteerd om te kunnen spreken van een succes’.

  Dit staat aan het begin van het artikel, OYB.
  En hoe wil je het dan noemen? ’n Daverend succes?
  Echt he, alles mag een flop genoemd worden hier, maar gaat het over het heilige huisje talentenshow van John de Mol mag er ogenschijnlijk niks van gezegd worden.
  John de Mol faalt gewoon wederom keihard met deze show. Degenen die van volksmuziek houden zullen die zangers toch wel weten te vinden.

 36. Ronald

  Anonymous.
  Eh, zo gaat het tegenwoordig? Zo is het altijd gegaan. Het draaide altijd al om het format. De deelnemers zijn enkel de invulling. Die zijn bijzaak, als het format maar goed gepresenteerd wordt. Ga niet beweren dat het ooit anders is geweest. De formats zijn inderdaad succesvol verkoopbaar gebleken, de velen deelnemers uit die shows zijn allen niet bepaald succesvol. Trek je conclusie…

 37. OYB

  @ Ronald. Het is duidelijk dat je alles wat John doet afkeurt. Hij steekt zijn nek uit op vele fronten en foramts en het enige wat jij er over zegt is dat het ALLEMAAL trash is. Maar inhoudelijk geef je niet aan hoe het dan anders zou moeten. Het lijkt er meer op dat je John niets gunt en mensen niet de kans geeft. Dat is typsich negatief. |En wat betreft het miljoen. Als je goed leest zeg ik dat er nog teveel gericht wordt naar dat miljoen, terwijl er met zoveel aanbod steeds minder formats, ook die van anderen dan John, dat miljoen niet meer halen. Door te veel te ricthen op dat miljoen wordt een format al snel een flop genoemd zonder dat dat iets zegt over de kwaliteit of het bereik van het format.
  Terugkijkend op de Talpa TV tijd had Talpa TV destijds ene kijkcijferhit met de realityshow rond Kim Holland. En toch heeft John er destijds voor gekozen om dat programma van de buis te halenb omdat het niet in de strategie van Talpa TV paste. Als john zo op kijkcijfers en succes en geld gericht zou zijn, had hij het foramt niet gestopt. Hetzelfde geldt voor de voetbalrechten. Nu betaalt de belastingbetaler, terwijl destijds John de start zelf maakte met EIGEN geld. Een beetje goedkoop om John dan steeds maar te bashen!

 38. Ronald

  Inderdaad, OYB. Dat heb je helder geconcludeerd. John de Mol is koning van de trash TV. Dat vinden er meer hoor…

 39. Ronald

  Enne OYB. Is het zo erg om voor het voetbal te betalen dan. Vind ik niet. Het is tenslotte volkssport nr 1 met wedstrijden die soms door 11 milj. mensen worden bekeken. Komt dat in handen van John de Mol dan wordt dat ook kapot gemaakt. Tussen elke samenvatting dadelijk een reclameblok, nee dank je…

 40. Anoniem

  Bloed, Zweet en Tranen wordt een diep tranendal. Niet eens bij de bovenste 15…

 41. OYB

  @ Ronald. Het grappige voor wat betreft het voetal is dat de formule van Talpa destijds zo werd afgekraakt maar de NOS vervolgens in een soortgelijke formule verder gaat. En dan is het ineens wel goed? Kom op, zeg! Getuige het groot aantal kijkers naar de vele formats van Talpa en Endemo die dan boven het miloen scoren is de overgrote meerderheid het niet met je eens dat het allemaal trash is. De formats zijn gemaakt voor een breed piubliek waarbij vele van die formats het uiteindelijk ook erg goed doen in het buitenland. Dan zou dat dus beteken dat de heel wereld het maar trash vindt? Het lijkt er meer op dat wanneer iemand zich 24/7 uit de naad werkt (en dat doet John) en daarmee dan succes heeft, de afgunst de boventoon voert. Het is juist die kneuterige houding die mensen in het algemeen ervan weerhoudt een assie te hebben en deze tot een succes te laten worden. Daarbij is er niets mis met een flop. Zoiets drijft programma makers er juist toe om nog meer op zoiek te gaan naar de uitdaging. Zonder flop ook gene succes en laten we wel wezen: The Voice: 150 landen, Big Brother 160 landen, Dating in The Dark: 40 landen. En zo zijn er nog een aantal formats die het wereldwijd NOG steeds goed doen. Wat heb jij daar als prestatie tegenin te brengen?

 42. Anoniem

  OYB. Ja wereldwijd hebben mensen de neiging naar trash te kijken ja.
  Er is een markt voor blijkbaar, ook wereldwijd.
  Ga nou niet beweren dat John de Mol hoogdravende diepzinnige TV brengt…
  maar je neemt het zo voor hem op, ben je familie van hem ofzo?

 43. Ronald

  Anonymous. OYB. Helemaal idolaat van John de Mol en duldt geenzins een slecht woord over hem. Ach ja… een andere mening over Mollusconi mag van dit figuur blijkbaar niet, moeilijk te verteren. Waarschijnlijk directe familie inderdaad. Zus Linda onder een schuilnaam? of Johnny?

 44. OYB

  @ Anonymous. Ik kan er gewoon niet goed tegen als mensen zo op iemand afgeven. Ik ken die wereld heel goed, zowel in Nedelrand als erbuiten en heb veel respect voor mensen als Joop en John die tegen de stroom in toch hun nek uitsteken. Tuurlijk beweer ik niet dat zijn formats een diep gravend doeleinde of outlook hebben. Maar dat is nu preceis wat de kijker wil. Die wil geamuseerd worden en soms even niet te diep na hoeven te denken over het leven. dat heet amusement! De een gaat naar het theater om Hamlet te zien en de ander heeft een heerlijke avond met een dorpsklucht. Is daar iets mis mee? NEE! Als er alleen maar diepgravende programmas zouden zijn zou de kijker net zo hard snel afhken omdat de kijker dan uiteindelijk uitgeput raakt van het nadenken. Kritiek is prima, maar bashen terwijl je zelf tot niet iets beters komt is juist een teken van zwakheid.

 45. Anoniem

  In ieder geval moet hij niet meer de talentscout gaan uithangen. Daar heeft hij echt diep in gefaald. Heeft daar totaal geen kaas van gegeten. De ene mislukking na de ander. En dat al jarenlang.

 46. Anoniem

  Tuurlijk gaat MC zeuren over SBS, alsof 742.000 kijkers voor Moordvrouw een score is waar RTL blij van wordt maar daar wordt geen woord over gerept, waarom eigenlijk niet? Mag er alleen positief over RTL worden geschreven en enkel negatief over SBS?

 47. Anoniem

  OYB. Dan zal ik maar snel wegwezen op deze site, als je er niet tegen kan dat er op iemand afgegeven wordt… dat is hier volkssport nr 1.

 48. OYB

  Dan is het maar goed dat er ook een ander geluid gegeven wordt. Anders is men hier zo snel uitgepraat. Een beetje discussie is juist goed. Een goede discussue bevat zowel positieve als negatieve geluiden. Dus, kom maar op.

 49. Anoniem

  Is er iets wat jij echt trash vind, OYB?

 50. Flippo

  Het is toch wel heel vermoeiend, al die mensen die op zaterdag verontwaardigd reageren dat er niet negatief wordt geschreven over Moordvrouw. Het was een HERHALING, net als de afgelopen weken. En ook volgende week is het een HERHALING.

 51. OYB

  Ik vind niet snel iets trash, omdat ik probeer te kijken naar het gegeven dat er een markt vooor is. Maar als je dan al over trash spreekt ben ik geen fan van shows waarbij bijvoorbeeld vrouwen slechts als object gezien worden. Zolang een format met respect gemaakt is, kan ik er wel waardering voor hebben. Enb natuurlijk zou ik ook wel meer shows willen waar mensen meer tot nadenken worden aangezet, maar de afwisseling van amusement en diepgang maakt televisie juist een boeiend medium.

 52. Owen

  Riep John de Mol niet dat grote shows minimaal 1 miljoen kijkers moesten hebben?

 53. OYB

  Dat heeft hij inderdaad meerdere malen geroepen en natturlijk is het wenselijk om boven dat miljoen te scoren. Maar meer en meer is daarin ene kentering te zien, daar het aanbod nu eenmaal erg groot is en je dus meer en meer van het idee af moet stappen dat een format pas een succes is boven ene miljoen kijkers. Ook john weet dat. Linda zei laatst over haar show Weet Ik Veel, dat ze al blij was als het 700.000 kijkers zou halen. Het scoort erg goed, maar in de huidge tijd moet je de verwachting ook naar beneden bij durven stellen.

 54. Ronald

  Owen. Ja klopt. Maar daar wordt nu maar even aan voorbij gegaan
  Zijn woorden waren iets van ik knoop mezelf op als shows als, toen dan, The Winner Is, geen miljoen kijkers halen. Geldt ook voor B,Z&T en Next Poptalent.
  John moet inmiddels een hoop touwtjes hebben…

 55. OYB

  Er wordt nergens aan voorbij gegaan. De verbeterpunten kunnen echter voor wat betreft de shows voorafgaand aan de live shows alleen verwerkt worden als het om montage gaat. Daar waar het om inhoud gaat is er niets meer aan te doen daar de shows al opgenomen zijn. En als ene show eenmaal bij de start slechter scoort heb je 2 ckeuzes: doorgaan en bij live shows bijstellen of het geheel van de buis halen. Maar als dat laatste gedaan wordt hebben een aantal mensen op deze site stijfwordende vingers daar er dan ook niets meer te zeuren is.

 56. tiffany

  Het is gewoon een goed, gezellig programma dat kan je denk ik niet zeggen van So Ypu Thonk You can’t Dance dat is een programmatje voor jongeren en bzet kan iedereen kijken

 57. Ronald

  OYB. Nee als het van de buis gehaald wordt weet een gedeelte van Nederland niet meer wat ze moeten doen omdat talentenjachten kijken een vastgeroeste gewoonte is. Genoeg te ontdekken op dat gebied, maar stel je voor dat je zelf op ontdekkingstocht gaat…
  Persoonlijk zal ik die pulp shows niet missen. Muzikale uitverkoop dat het is.

 58. OYB

  Televisie is uberhaupt een vastgeworteld gegeven wat veel mensen zien als tijdverdrijf. Daar is op zich niets mis mee. Toen de spelcomputer er nog niet was werden er meer gezelschapsspellen gedaan maar sinds het geven dat er spelcomputers zijn is een spelletje spelen steeds meer een one-man show geworden. En zo is het ook met televisie. Met dien verstande dat mensne of het nu negatief of positief is er wel met anderen over praten. In die zin heb ik dan liever televisie dan een spelcomputer.

 59. Frank

  @OYB:

  Mooi betoog.

 60. Diana

  Waarom herhalen ze moordvrouw slaat nergens op !!

 61. Mark

  Idd vreemde keuze van RTL 4, hh van Moordvrouw. Doe dan nieuw seizoen Van Der Vorst Ziet Sterren. Hij moet zometeen naar de woensdag. Wat nog geen ramp is, want Hotter Than My Daughter scoort daar ook als een tierelier. Denk dat VDVZS ook wel de vrijdag-cijfers vast weet te houden.

 62. #!OYB!#

  Michael # is terug als OYB
  Enne Tiiffany….doe eens normaal mens

 63. OYB

  Heb ik dan toch een dubbelganger? Who the *peep* is Michael?

 64. OYB

  En een beetje goedkoop om mee te liften op een andermans naampie..

 65. Ronald

  Dubbelgangers zijn hier vaker, OYB.
  Ook mijn naam zie ik weleens terugkomen. Ach ja, dat is alleen maar zielig nietwaar?

 66. Gert

  Gisteren weer naar EDN gekeken, gewoon een leuk en gezellig familieprogramma, echt niet alleen voor jongeren.

 67. OYB

  @ Ronald: Blijkbaar heeft hij/zij gebrek aan eigen identiteit. Dat zegt eigenlijk alles. Iedereen mag een mening hebben maar om een beetje lege huls teksten zit volgens mij niemand te wachten. Ik besef, dat mijn visie nu eenmaal meer positief is, maar om me dan gelijk Michael te noemen :-)?

 68. Plania

  En dat is natuurlijk ook het geheim van een geslaagd amusementsprogramma: iets goeds maken waar zowel de kids als hun ouders naar kijken in het weekend.

 69. Flippo

  De mensen hierboven zijn flink aan het ontsporen. Alsof onze commerciehater Ronald de enige is die die naam op deze site mag gebruiken. Er zijn meer hondjes die Fikkie heten!

  Neem dan een uniekere naam, waar andere mensen die reageren je aan kunnen herkennen. Nu herkennen we commeriehater Ronald alleen aan het hoge zuurgehalte van de reactie.

 70. Anoniem

  De kijkbuiskinderen den lande hebben nog niet door de overgeproduceerde meuk van Talpa op RTL 4 heen gekeken.

 71. Anoniem

  EDN is een niemendalletje

 72. morreion

  @OYB, stukje gezien van dat progamma, vind de muziek vreselijk maar velen niet, prima. Maar nog nooit heb ik zoiets geforceerds op tv gezien.

 73. Anoniem

  Owen bemoei je niet me grote mensen zaken en ga weer gewoon verder met kleuren!

 74. BRAAK

  1 of meerdere touwtjes John? Voorlopig kost jouw wanbeleid Sanoma tonnen!!Sanoma

 75. BRAAK

  Baggertelevisie voor campinggasten met het IQ van een kolibri op de Kaaimaneilanden. Troep is het, bedoeld voor een kleine groep onderontwikkelden gepresenteerd door de Amsterdamse beeldbuismafia!!!

 76. Ronald

  Beledig je de kolibri op de Kaaimaneilanden nou niet, BRAAK?

 77. Jables

  Daarentegen kan Ik ‘Bloed, Zweet en Snaren’ van de AVRO wel heel erg aanbevelen. Hier staat tenminste echte muziek centraal en niet deze ‘zingende barman’-herrie

 78. Ome Frans

  Diep tragische televisie. Moest verboden moeten worden.

 79. Anoniem

  @ Ronald 14.34
  “Helemaal idolaat van John de Mol en duldt geenzins een slecht woord over hem. Ach ja… een andere mening over Mollusconi mag van dit figuur blijkbaar niet, moeilijk te verteren.”
  Is het niet andersom? Want als iemand hier eens wél positief over John is, dan is diegene volgens jou familie van John.

 80. Anoniem

  @ BRAAK en Ronald
  Dus jullie hebben weer genoten van het programma.

 81. Kevin

  Lekker negatief allemaal!

 82. Anoniem

  Die overijverige slijmbal vd Boom kan echt niet. Wat n NEP.

 83. Jollie

  Wat zijn het allemaal een stelletje azijnzeikerds hier.Altijd maar klagen,nooit iets positief.Het is gewoon een leuk progamma. Maar ja het is op Sbs

 84. Leo Paul

  Bloed,Zweet en Tranen is een fantastische talentenjacht. Jammer van de kijkcijfers maar het blijft ons ding en daar ben ik trots op. “lekker volks”geen poeha. De juryleden zijn geweldig en gerald is weer ouderwets bezig en ja,voor deze talentenjacht blijf ik wel thuis voor de buis zitten met bier en chips.

  Alle artiesten zijn fantastisch. Bloed,Zweet en tranen is een talentenjacht van het volk,doe maar gewoon dan doe je gek genoeg. De meeste artiesten hebben hun sporen reeds verdiend en doen gewoon en niet over de top of aanstellerig.

  Everybody dance now laat ik links liggen want dat is niks en het format is gekopieerd van het internet.

 85. Geert Niemeijer

  Heb gister voor laaste keer gekeken naar bzt wat een nep programma die Danny de Munck wat een kwal vreselijk vaak zo met die artiesten eenmaal wat bereikt en gelijk eigenwijs hij heeft vooraf al geregeld wie door is en wie niet die daantje vreselijk kan geen nederlands maar lieveling van de munck en joling is langzamerhand uitgerangeerd alleen maar praatjes, in een woord gezegd de goede artiesten worden weggestuurd en wat er blijft Buiten rein en Jason is het 3x niks en de munck doorspoelen wat een kakker.ik hoop dat hij nog eens valt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.