Torenhoge kijkcijfers voor Peter van der Vorst

Geplaatst op za 29 sep 2012 om 9:26


De kijkcijfers van vrijdag 28 september 2012 (SKO)

Foto: RTLPeter van der Vorst heeft vrijdag torenhoge kijkcijfers behaald met de start van een nieuwe seizoen van Van Der Vorst Ziet Sterren. Er keken maar liefst 2,057 miljoen mensen naar de uitzending op RTL 4. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Van der Vorst profiteerde sterk van de stevige lead-in van The Voice of Holland, waar 3,1 miljoen mensen naar keken. Het is de derde keer in zijn carrière dat de RTL 4-presentator boven de grens van twee miljoen kijkers uitkomt.

Die grens werd vorig jaar november voor het eerst gepasseerd door Van der Vorst, toen hij na The Voice ruim 2,1 miljoen kijkers trok. Een week later scherpte hij zijn eigen record aan, toen er bijna 2,2 miljoen mensen inschakelden.

Op Twitter heeft Van der Vorst al gereageerd op de hoge kijkcijfers. “Wow! Ruim twee miljoen kijkers voor Van Der Vorst Ziet Sterren. Da’s nog eens een lekkere seizoensstar!! Met dank aan Jan Smit en z’n gezin.

The Voice of Holland en Van der Vorst Ziet Sterren waren veruit de meest bekeken programma’s van de avond. De nummer drie was Goede Tijden Slechte Tijden, ook van RTL 4, met twee miljoen kijkers.

Nederland 1 was vrijdag de tweede zender van het land. Die zender scoorde vooral met het Achtuurjournaal (1,5 miljoen kijkers) en Erica op Reis (1,1 miljoen).

Top 15
01. The Voice of Holland (RTL4) 3.060.000
02. Van der Vorst ziet sterren (RTL4) 2.057.000
03. Goede tijden slechte tijden (RTL4) 1.961.000
04. Journaal 20:00 (Ned1) 1.521.000
05. Half acht nieuws (RTL4) 1.365.000


06. Pauw en Witteman (Ned1) 1.102.000
07. Late nieuws (RTL4) 1.083.000
08. Erica op reis (Ned1) 1.065.000
09. De Wereld Draait Door (Ned3) 1.043.000
10. Journaal 18:00 (Ned1) 941.000


11. Politie Antwerpen (Ned1) 929.000
12. RTL Boulevard (RTL4) 882.000
13. EenVandaag (Ned1) 854.000
14. Onverwacht bezoek (Ned1) 836.000
15. Lingo (Ned1) 699.000

Marktaandelen (18-24u, 6+)
1. RTL4 / 33.3%
2. Ned1 / 16.8%
3. SBS6 / 7.9%
4. Ned3 / 6.5%
5. Ned2 / 5.8%


6. RTL7 / 4.5%
7. Vero / 3.2%
8. RTL5 / 2.2%
9. Vero / 2.0%
10. RTL8 / 1.9%


11. Discov / 1.0%
12. Nick / 1.0%
13. Comedy / 0.7%
14. TLC / 0.5%
15. MTV / 0.2%

Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 41,9%
2. Publieke Omroep 29,1%
3. SBS Groep 13,1%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)
11. Discov / 1.0%
12. Nick / 1.0%
13. Comedy / 0.7%
14. TLC / 0.5%
15. MTV / 0.2%
Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 41,9%
2. Publieke Omroep 29,1%
3. SBS Groep 13,1%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)


54 Reacties op “Torenhoge kijkcijfers voor Peter van der Vorst”


 1. Ome Frans

  Gefeliciteerd RTL. Ik moet niets hebben van The Voice, vd Vorst en al helemaal niet van GTST. Maar dit is kennelijk wat het gemiddelde kijkvolk boeit.

 2. Karen Walker

  Dat lag echt niet aan Jantje Smit hoor!

 3. Anoniem

  Gek he.
  Die jongen kan niks, is niks en heeft alleen succes op de bagagedrager van de Voice!

 4. henk

  RTL slechts een dag van de week winnaar

 5. Opa Frans

  Gefeliciteerd RTL. Ik moet niets hebben van The Voice, vd Vorst en al helemaal niet van GTST. Het gemiddelde kijkvolk van mijn leeftijd wordt meer geboeit door Lingo, SCD extra, Politie Antwerpen, Onverwachr Bezoek en natuurlijk Oma Erica op Reis.

 6. Henk

  RTL net zo groot als SBS en de PO samen !!

 7. Darth Vader

  @ Anonymous 9:52. Er wordt hier naar gekeken omdat het RTL-kijkersvolk ook niks is. Peter v.d. Vorst krijgt versleten voetzolen van het naast zijn schoenen lopen.

 8. Anoniem

  De voice heeft succes door gtst al je gtst gewoon om acht uur laat beginnen haalt de voice niet eens 1 miljoen

 9. Kees

  Hart van Nederland niet eens meer in de top 15!

 10. Cheryl

  Zo, zo, Peter heeft het wel erg hoog in de bol. Hij noemt zichzelf nu al de “seizoensstar”.

 11. Ome Frans

  @Opa Frans: haal uw schoolgeld terug of laat u behandelen.

 12. k:Alex

  Vond het wel een leuke aflevering, alleen vervelend hoe erg Peter aan het slijmen was bij Will.I.Am.
  Belangrijkste is, we zijn van die ‘Big Dat bla bla’ zooi af!

 13. gtstfites

  GTST heeft maandag een spannend einde, misschien het einde van een vast personage (Het gaat niet om Jack)

 14. Darth Vader

  Als ik Ivo Niehe was zou ik beslag laten leggen op het produktiemaatschappijtje van Peter v.d. Vorst wegens plagiaat. De egotripperij van v.d. Vorst begint groteske vormen aan te nemen.

 15. Arjan

  Vind het slecht, dat voice niet op de mol SBS groep zit. Dan ben je dom bezig, zet het volgende jaar op SBS groep neer

 16. ruud

  Ik ben benieuwd hoe de live shows het gaan doen,de stoelen dans is toch de meest bekeken deel en dat neemt toch af,ik ben geen doelgroep maar keek wel naar seizoen 1 ,nu zap ik een paar keer om toch wat mee te krijgen en zie dat de glans eraf is het boeit me niet meer ,dat zie je ook aan de cijfers, nog goed maar neemt af,ook mis ik Angela ze was met haar warmte de spil van het team,Trijntje zit de hele tijd te mediteren en is met haar zelf bezig,al kan je als kandidaat geen betere treffen denk ik,maar voor de kijker saai.
  Wat Peter betreft gun ik het hem wel, en mensen kijken graag bij iemand binnen,lekker gluren.

 17. Ikke.

  @Darth Vader
  Sat 29 Sep 2012 om 10:41

  Wat ben jij voor een zielig persoon, ben je nog niet goed wakker of zo ?

  Wat een domme reactie.!!!

 18. Eva

  Onbegrijpelijk!! Die Peter vd Vorst kan toch echt helemaal niets anders dan heel eng zijn en zich zelf ongelooflijk inslikken? Wat overigens wel een kwaliteit is, want bij RTL trappen ze erin.

 19. John de ParacetaMOL

  DING DONG en petertje staat wederom in de mediacourant…

 20. TERMINATOR

  Wij, bij RTL, noemen de kijkers van na de Voice naar Peter van der Vorst het zogenaamde HANGVEE, een inmiddels ingeburgerde term bij ons. Het zijn kijkers die zo murw getetterd zijn door de Voice dat ze toch geen flauw benul hebben van waar ze naar kijken. Dan kunnen wij net zo goed Peter van der Vorst inpassen, lekker goedkope na-aperij van Ivo Niehe, heeft Petertje ook wat en kan hij weer lekker opscheppen bij Boulevard.

 21. Mark

  Duh, zelfs testbeeld haalt na TVOH nog 1 miljoen kijkers. Bovendien ging VDVZS over TVOH (backstage reportage), dus blijft iedereen hangen.

  Maar wat een vreselijke man zeg, die Peter. Bij Jan Smit thuis, ik zou me echt doodschamen als ie me zo uithoort: zijn die tanden echt? Nee, Jan heeft een kunstgebit, nou goed.

  Met Will.i.am was helemaal schaamteloos. Die man voelde zich echt ongemakkelijk bij Peter. En dan schaamteloos vertellen dat ie daar zonder afspraak is, want hij wou even kijken of er een gesprek te regelen viel. Ik had hem er meteen uitgegooid, als ik de beveiliging was.

 22. Anoniem

  SBS krijgt nieuwe vormgeving: http://zappen.blog.nl/sbs-broadcasting/2012/09/28/sbs-6-krijgt-nieuwe-vormgeving-in-november

 23. Mark

  Vanavond trouwens tv premiere van Majesteit op Ned 2, die gaat ook heel hoog scoren. Verwacht wel 800.000 kijkers. Wederom concurrentie voor de Disney premiere op 6 dus. Was het vorige week Die Hard 4 die Alice In Wonderland versleog, nu is het Majesteit. Prince Of Persia mag blij zijn met 575.000. RTL 5 haalt deze week geen torenhoge cijfers met Hellboy II, maar wie weet: 535.000 moet haalbaar zijn.

 24. Mark

  Eva
  Sat 29 Sep 2012 om 10:59

  Je hebt helemaal gelijk. Alleen mediageile bn-ers laten hem in zijn huis binnen, of personen die iets te promoten hebben. Het engste is nog dat Peter zelf helemaal geen camera in huis wil hebben. En zijn vriend en kind mogen ook niet in beeld. Lees zelfingenomen gesprek met VARA gids van vorige week, stond ook op MC.

 25. BASB

  Vond PvdV redelijk te pruimen. Na zijn optreden op ned1 ten tijde van de verkiezingen toen hij aan tafel zat met Wilders, was ik er wel meteen klaar mee. Hij zakte daar volledig door het ijs. Zenuwachtig glimlachend laten merken dat hij niet op de hoogte was. Flinterdun Ook gisteren weer inhoudelijk slecht en proberen de “jongen die alles durft te vragen” uithangen”. Het grote commentaar op NIehe was altijd dat hij kritiekloos was in zijn vragen. PvdV is van hetzelfde laken het pak. Alleen weet hij de suggestie te wekken van pittigheid. Alleen gebeurd dat op niet relevante punten. “zijn dat je echte tanden” en “verf je je haar”

 26. Anoniem

  Het verschil tussen Ivo en Peter, bij Ivo is de gast altijd veel belangrijker is dan Ivo zelf,Peter met zijn gegiechel is zelf prominent aanwezig en de gast is bijzaak.

 27. Kees

  Het was echt een mooie aflevering! Tuurlijk hielp de Voice mee met de kijkcijfers, maar het was wel terecht deze kijkers..

 28. erfgooier

  Peter v.d.V.: K L A S S E !!!!!

 29. Mark

  Waarom is Boulevard op vrijdag altijd 30% van de kijkers kwijt. DE rest van de programmering heeft wel veel extra kijkers.

 30. Flippo

  De situatie bij SBS is op het moment toch wel heel pijnlijk. Het enige goed bekeken programma (Hart van Nederland) wordt verschoven naar middernacht om plaats te maken voor een film. Stel je voor dat het 20:00 uur Journaal of het RTL Nieuws niet op vaste tijden zouden beginnen.

  En dan Shownieuws. De late uitzending van gisteren geschrapt, je kunt een van je weinige A-sterren ook niet een programmaatje om 00:30 uur ’s nachts laten presenteren, bij RTL zit je dan in homeshopping. En de vroege Shownieuws duurde nog geen kwartier, om plaats te maken voor de herhaling van Wegmisbruikers. Weken geleden met veel tam tam aangekondigd en vier nieuwe presentatoren ingezet en dit is dus wat er gisteren gebeurde. Ongelofelijk!!!!

  Dus de stand na vier weken: Price is Right flop, Shownieuws flop, Gemene Deler flop, Morero flop, Wie trouwt mijn zoon flop, Alles Kids flop en wat ben ik nog vergeten?

 31. Mark

  Slechte score voor RTL 5: The Box is een flop, die zet je toch niet prime time. Is eerder een RTL 8 film voor woensdag. Fight Club is een RTL 7 film, die zenden films uit van meer dan 10 jaar oud. Beter had RTL 5 Hellboy I (die nu op 7 kwam) uit kunnen zenden, omdat morgen deel 2 komt.

 32. Mark

  Moet dat niet op MC: recordcijfers voor de hh van The Price Is Right. Ipv Shownieuws laat kwam de hh van TPIR nu een half uur eerder, is goed voor de kijkcijfers.

 33. Mark

  Kijkers worden weer voor de gek gehouden: zowel op RTL 8 als NET 5 kwam een andere film dan aangekondigd. Gelukkig trapt de kijker daar niet in: dramatische cijfers voor Bridget Jones II en Eagle Eye.

 34. Mediaman

  Gekke is…niemand kijkt naar van de vorst ziet sterren. Mensen late gewoon de televisie op RTL staan omdat ze te lui zijn om te zappen of omdat ze gaan nababbelen over THE Voice. Het is niet zo dat 2 miljoen kijkers massaal naar RTL zappen om Peter van der vorst te zien, anders zouden ze dat bij zijn andere programma’s ook doen

 35. Ch

  @gtstfites
  Het enige einde dat mij zou boeien is het definitieve einde van GTST! Wat een kulprogramma voor bakvissen en puistenknaapjes!

  @Opa Frans
  Jij bent zo oud dat je alle spellingregels vergeten bent?

 36. Frans

  @Ch
  Ik weet niet waar je vandaan haalt dat GTST “een kulprogramma voor bakvissen en puistenknaapjes” zou zijn. Als ik in mijn eigen kennissenkring kijk zijn er ook behoorlijk veel 50+’ers die dagelijks GTST kijken.

 37. Ch

  Ja, en? De gemiddelde leeftijd van de Sesamstraat-kijker is 49.

 38. gtstfites

  @Frans dat was ONM die had alleen maar 50 + ers. Bij GTST zijn dat vooral jongeren die er naar kijken. De 50+ ers kijken naar het 20 uur Journaal

 39. Aan mediaman

  @ Mediaman
  Ik weet niet waar jij dat vandaan haalt dat niemand kijkt.. het was trending topic op twitter etc. Dus hele dikke KUL. Ik vind het programma gewoon heel leuk en heb er ook deze aflevering weer met veel plezier naar gekeken (en met mij vele dus).

 40. Peter

  Leuke reacties weer. Hele kijkersgroepen worden in een paar zinnen beledigd.

  Je moet je af vragen waarvoor TV is, het gaat om vermaak, dan wel informeren. De gemiddelde Nederlander werkt en heeft genoeg moeilijkheden om zich heen. Dus zouden de reacties van een paar mensen wellicht leiden tot het schrappen van een aantal programma’s …. maar wat voor programma’s zouden zij dan willen op die zender…. afkraken is altijd makkelijker… dus kom dan maar eens met andere mogelijkheden. Eens het positief benaderen, dan steeds negatief…. daar zouden we verder mee komen.

  Daarnaast is het ook zo als de kijkersaantallen dalen, te slecht zijn, dan wordt er vanzelf wel ingegrepen. Je gaat ook niet van je voetbalelftal de beste speler weg halen, om dat een aantal mensen die voetballer niet mogen.

 41. Sieneke

  Kan iemand mij uitleggen waarom GTST tot 20.40 duurt op vrijdag??!

 42. Anoniem

  @ sieneke Dat komt door extra reclame tussen het weer en GTST. Dat doen ze om kijkers vast te houden na GTST .Omdat andere programma ’s op andere zenders dan al bezig zijn.Dan hopen ze dat mensen op RTL 4 blijven hangen.

 43. Flippo

  @Anonymous: Vroeger was dit reclameblok tussen het weer en GTST elke dag, toen begon GTST altijd om 20:08 uur. Maar toen de kijkcijfers omlaag gingen is het geschrapt.

 44. TERMINATOR

  Inderdaad, Anonymous, en dan zijn er nog mensen die beweren dat je niét gemanipuleerd wordt als je naar RTL kijkt…….

 45. ook sbs

  Meneer RTL, als je elke dag deze kijkers hebt dan ben je pas een grote jongen.
  Helaas kom je lang niet verder dan de grote reus NED1

 46. Anoniem

  Jan Smit…… voor mij was dat een reden om juist niet te kijken.

 47. Jordy de Mol

  Ik zag ook bij SBS vacatures dat ze een eindredacteur voor Shownieuws zoeken. Is die er nu al mee gekapt? Waarom moet het überhaupt tot half september wachten om te starten? Zo venieuwend is het format toch niet? Ben echt benieuwd wie de boel zo vertraagd en dus verknald daar achter de schermen!

 48. Flippo

  @Jordy de Mol: Een eindredacteur is iets anders dan een hoofdredacteur.

 49. Darth Vader

  Mag ik er even op wijzen dat de groei van de Voice duidelijk stagneert en dat er 1 miljoen kijkers wegzappen als de tronie van Peter van der Vorst verschijnt ? Maar zo wordt het uiteraard niet door Mediacourant gebracht.

 50. Peter

  Snap niet waarom het zo tergend langzaam gaat bij dat SBS. November pas nieuwe vormgeving, zijn we al weer een maand verder en de flops blijven maar komen. Ik had verwacht dat ze vanaf 1 oktober al om zouden gaan.

 51. Darth Vader

  En dat er morgen 2 miljoen wegzappen na BZV als 1 tegen 100 begint en daarna nog eens 1 miljoen bij Studio Voetbal, zal ook wel niet zo worden gebracht door MC.

 52. Mr. Neelix

  Welk programma kan nou zeggen dat er 2 miljoen wegzappen? Weinig programma’s halen dat aantal kijkers. So what’s the point ?

 53. BRAAK

  Pulp regeert en een van de pulpkoningen is deze man uh nou ja man….

 54. Anoniem

  En zoals gewoonlijk weer de reacties van mensen die zich er druk om maken waar andere mensen naar kijken. Hoe zielig is dat, of beter gezegd, wat voor nutteloos leven heb je als je je daar druk om maakt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.