RTL Boulevard over Kamerling trekt 1,5 miljoen kijkers

Geplaatst op Fri 08 Oct 2010 om 9:18


De kijkcijfers van donderdag 7 oktober 2010 (SKO)

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – De uitzending van RTL Boulevard die geheel in het teken stond van de op woensdag overleden Antonie Kamerling (44) werd donderdagavond door 1.547.000 kijkers (madl: 34.9%) bekeken. Daarmee was RTL Boulevard het tweede best bekeken programma van de avond. De showrubriek trok aanzienlijk meer kijkers dan gewoonlijk. Meestal kijken er rond de 1,1 miljoen mensen naar het programma van Albert Verlinde en Winston Gerschtanowitz.

Voor Verlinde was het een moeilijke uitzending. Hij was de zwager van Kamerling. De tv-presentator kreeg het nieuws over de zelfmoord woensdag te horen van Kamerlings vrouw Isa Hoes. “Ik reed woensdagavond na RTL Boulevard naar huis en toen ging de telefoon. Het was Isa. Ik dacht dat ze iets over een productie wilde weten. Toen zei ze: ‘Antonie is dood.’ Ik moet zeggen dat het niet als een verrassing kwam. De mensen om Antonie heen, wisten hoe moeilijk hij het had. Ik ben onmiddellijk omgedraaid en naar haar toe gegaan.

Veel programma’s stonden donderdag stil bij het overlijden van Kamerling. De extra lange editie van het SBS 6-programma Shownieuws trok 574.000 kijkers. De film ‘Ik ook van jou’ met Kamerling trok op de late avond van RTL 4 nog 335.000 kijkers.

Oh Oh Cherso (RTL5, 21:36) – De realityshow Oh Oh Cherso heeft voor het eerst geen kijkcijferrecord gebroken. De zesde aflevering van het programma over acht Haagse jongeren die feest vieren in Chersonissos, scoorde donderdag 1.372.000 kijkers (madl: 21.1%). Vorige week keken er nog 1,455 miljoen mensen naar het programma. De bekende Hagenees Henk Bres behoort niet tot de vele fans van Oh Oh Cherso. “Ik ben trots op mijn stad en die wordt nu belachelijk gemaakt door een stel randdebielen“, stelt hij in Party. “Dat blonde wijf dat zegt dat ze frikadellen en kroketten lust, maar géén vlees eet. Dat is geen Hagenees, kom nou!

Hoe vind ik een vent? (RTL5, 22:10) – De nieuwe realityserie Hoe vind ik een vent? van Bridget Maasland is donderdag met 792.000 kijkers (madl: 13.3%) van start gegaan na kijkcijferhit Oh Oh Cherso. Daarmee bezet Maasland de twintigste positie in de dagelijkse kijkcijfer top 25. Inmiddels lijkt Maasland al aan de man: ze heeft een prille relatie met Johnny de Mol. “Ik spreek meer mét de buitenwereld over hem, dan ik met hem zelf spreek. Mogen we het eerst even zelf uitzoeken?

Top 15
01. Journaal 20:00 (Ned1) 1.838.000
02. RTL Boulevard (RTL4) 1.547.000
03. Half Acht Nieuws (RTL4) 1.377.000
04. Oh Oh Cherso (RTL5) 1.372.000
05. Expeditie Robinson (RTL5) 1.340.000

06. Mooiste Meisje van de Klas (Ned1) 1.304.000
07. Goede tijden slechte tijden (RTL4) 1.255.000
08. Shownieuws (SBS6) 1.236.000
09. Editie NL (RTL4) 1.172.000
10. Hart van Nederland (SBS6) 1.128.000

11. Pauw & Witteman (Ned1) 1.077.000
12. Journaal 18:00 (Ned1) 1.057.000
13. EenVandaag (Ned1) 1.026.000
14. Dubbeltje op zijn kant (RTL4) 985.000
15. KRO’s Naaste Familie (Ned1) 970.000

Marktaandelen (18-24u, 6+)
1. Ned1 / 19.2%
2. RTL4 / 18.1%
3. RTL5 / 11.3%
4. SBS6 / 10.9%
5. Ned2 / 7.9%

6. Ned3 / 6.5%
7. RTL5 / 5.1%
8. NET5 / 4.2%
9. Vero / 3.1%
10. RTL8 / 1.7%

11. Nick / 0.7%
12. Discov / 0.6%
13. N.geog / 0.6%
14. Comedy / 0.5%
15. MTV / 0.4%

Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 36,2%
2. Publieke Omroep 33,6%
3. SBS Groep 18,2%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 36,2%
2. Publieke Omroep 33,6%
3. SBS Groep 18,2%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)


95 Reacties op “RTL Boulevard over Kamerling trekt 1,5 miljoen kijkers”


 1. Fred

  Vond Cherso gisteren mwah en Robinson aan de saaie kant. Maar ik blijf kijken, want ik wil weten hoe het afloopt. Maar het mag beide wel iets spectaculairder.

 2. Televisiefreaks

  Het was een mooie memorabele uitzending van RTL Boulevard met een terecht kijkcijfer. Dit lijkt me het hoogste kijkcijfer wat Boulevard ooit heeft behaald.

 3. P

  Reactie op Televisiefreaks: nou nee hoor. Ze zitten wel vaker op dit soort cijfers wanneer er iets nieuwswaardige heeft plaats gevonden. Het is toch 1 van de vroegere nieuwsrubrieken.

 4. Vincent

  Marktaandeel van Oh Oh Cherso nagenoeg gelijk met vorige week (0,4% minder), dus alsnog een meer dan uitstekende score!

  Verder heeft dit stukje over Albert die Isa donderdagavond aan de lijn had. Dat was gistern, dus het zal ongetwijfeld woensdagavond moeten zijn.

  Nog een foutje: RTL5 wordt twee keer genoemd ipv RTL7.

  Mooie cijfers ook voor Boulevard. Heb de uitzending zelf helaas moeten missen en kan ‘m natuurlijk alleen tegen betaling terugzien, jammer!

 5. Yossarian

  @P: Heb ik wat gemist? Sinds wanneer is Boulevard een nieuwsrubriek? Of is Nieuwsuur tegenwoordig een roddelprogramma?

 6. Vincent

  Oja, het gemiddelde van Boulevard ligt natuurlijk niet op 1,1 miljoen. Gemiddeld een miljoen komen ze volgens mij ook nog niet aan…

 7. P

  Reactie op Yossarian: mijn oprechte excuses, ik bedoelde natuurlijk ordinaire roddelrubriek.

 8. JaJa

  Respect voor de manier waarop Boulevard dit gisteren heeft aangepakt. Het was een mooie uitzending.

 9. Lies

  Wat moet Antonie door een hel gegaan zijn, geldt ook voor Isa trouwens. Dat je zo in de put zit en geen andere uitweg meer ziet, diep triest. Het was een mooie uitzending van Boulevard gisteren.
  Beetje raar gevoel had ik er wel bij aangezien het Alberts zwager was, maar als Isa dit zo had gewild is het goed. Het is niet aan ons om er over te oordelen, dit was duidelijk een beslissing van de familie.

 10. Lies

  OT: Wie van de Drie komt terug op de buis.

 11. Imanidiot

  Heeft Winston ook heel erg goed en professioneel gedaan! Complimenten.

 12. wim

  Twee opmerkingen:
  1. Wat ziek dat sommige mensen hier schrijven ‘mooie cijfers voor Boulevard’. Ja top he?! Hoop dat er elke dag zoiets dramatisch gebeurd, kunnen ze elke dag zulke mooie cijfers halen…
  2. Ben ik de enige die een dubbel gevoel had bij het optreden van Albert Verlinde? Oproepen tot terughoudendheid van de media, maar vervolgens wel een uur lang zelf een uitzending optuigen rond de dood van zijn zwager. Tuurlijk, hij kan het mooi uitleggen waarom hij dit deed (“Isa wil dit zo, ik wil hem herdenken” etc). Maar ik kreeg er soms toch een nare smaak van in mijn mond.

 13. Steven

  @Yossarian
  “Nieuwsuur” is meer een links lulhannessen-programma, en zo gauw het over Wilders gaat is men inderdaad niet vies van een stevige roddel. ;)

 14. Daan

  Reactie op wim: met oproepen tot terughoudenheid wordt natuurlijk niet de aandacht bedoeld die er op de dag van overlijden aan wordt besteed door diverse programma’s. Dat is juist een eerbetoon.
  Hiermee wordt voornamelijk bedoeld fotograven voor de deur, bij de uitvaart, spitten in het hetgeen is gebeurd (afscheidsbrief ed).

 15. Anonymous

  Albert heeft weer mooi zijn momentje gepakt. Had hem gesierd als hij eens niet zo nodig op tv moest zijn.

 16. Snoepie.

  Reactie op Anonymous:

  Ik ben het helemaal met je eens.

 17. Anonymous

  Reactie op Anonymous:
  Jij snapt het echt niet he.

 18. ans

  Albert Verlinde heeft gister bewezen een huichelaar te zijn. Hoe kun je achter een presentatiedesk gaan zitten als je amper 24 uur eerder je zwager bent verloren?

 19. Televisiefreaks

  Reactie op ans: Hij deed deed in overleg met Isa Hoes. Iedereen verwerkt op zijn/haar eigen wijze een verlies en dat heb je te respecteren. Jouw reactie is erg kort door de bocht.

 20. ans

  Reactie op Televisiefreaks: Hoezo heb ik geen respect? Ik vind het gewoon vreemd dat je zo aandachtsziek bent dat je zelfs op zo’n moment live in beeld wil verschijnen. Sluit me dus aan bij @wim hierboven. Had een zeer dubbel gevoel over deze uitzending en het optreden van Verlinde. En dat heeft niets met respect te maken (wat sowieso een modewoord is. Om respect vraag je niet, respect verdien je!)

 21. Flip

  Reactie op wim: Een dubbel gevoel had ik gisteren bij Shownieuws, die proberen toch weer meer de sensatiekant te belichten, terecht dat ze dan ook slechtere cijfers hebben dan Boulevard.
  Boulevard was een mooie uitzending.

 22. Heleen

  Reactie op ans:
  Albert heeft gelijk duidelijk gemaakt dat hij dit in overleg en met goedkeuring van Isa Hoes heeft gedaan Hij was zelf zichtbaar aangeslagen. Ik ben helemaal geen fan van hem, maar dit heeft hij goed gedaan. Wie zijn wij om hier gelijk maar weer een negatief stempel op te drukken. Het is al dramatisch genoeg.

 23. Anonymous

  Wie gaat er allemaal mee naar de haven om SBS uit te zwaaien? (letterlijk… het voltallige personeel gaat vandaag op cruise)

 24. Televisiefreaks

  Reactie op ans: Laat ik nog duidelijk zijn: Jij noemt hem meteen een huichelaar. Dat is een respectloze mening!

 25. Danny van der Sluys

  Expeditie Robinson doet het echt prima dit jaar.

 26. ans

  Reactie op Televisiefreaks: Een mening over iemand hebben is dus respectloos? Kom op nou! Laat ik er nog maar een mening op loslaten dan: met vrienden als Albert heb je geen vijanden nodig, moet je maar denken.
  Reactie op Flip: Naar Shownieuws heb ik niet gekeken, maar kan me zeker iets voorstellen bij wat je schrijft. Blij dat ik dit niet heb gezien

 27. Heleen

  Reactie op ans: Misschien kun je dan in ieder geval respect hebben voor het feit dit de wens van zijn vrouw is. Geloof me er komt vast nog wel eens een gelegenheid om Albert af te zeiken. Dit is gewoon niet het moment.

 28. D@@N

  Reactie op ans: Wat ik nog erger vind, is dit: wordt er een mooi programma gemaakt over de dood van Kamerling, met prima cijfers (het is en blijft televisie maken… Je kan moeilijk van het NOS Journaal verwachten om niets te doen op 9/11 omdat er zoveel doden zijn gevallen). En dat er dan nog altijd mensen zullen zijn die weer wat te zeuren moeten hebben… Het was raarder geweest als Boulevard er helemaal geen aandacht aan had besteed.

 29. playahitty

  met alle respect en hoe erg het ook is,
  voor mij had 10 minuutjes over dit nieuws ook voldoende geweest,net zoals bij dwdd 10 minuutjes er over gehad en over gaan op de orde van de dag,
  ik bedoel het is niet beatrix die overlijd.

 30. ikdus

  Pfff als Albert dit niet had gedaan had iemand anders het wel gedaan….Ik denk dat het een stuk dragelijker is voor Isa en de familie dat juist HIJ het heeft gedaan en niet 1 of andere afstandelijke nozem….en anderszijds als Isa het niet had gewild had hij er niet eens gestaan gisteren…..dus sorry voor de complotheorieennozems….. :P

 31. Daan

  Reactie op ans: hoe simpel kun je zijn?! Hij zit daar als een vat vol emoties om voor zijn zwager, maar vooral vrouw en kinderen, een waardig mooi afscheid te maken dat later nog vaak zal worden teruggekeken binnen het gezin. Wie kan dat dan beter doen dan zwager en oom Albert. Hij had het soms moeilijk maar had dit graag over voor zijn familie. En dan komt er zon eencellige vrouw als Ans en die noemt dit ondoordacht huichelen. Schandelijk als je zo praat in een situatie als dit. Normaal zou ik adviseren om eerst na te denken voordat je wat opschrijft, maar gezien jouw reactie laat ik dat maar achterwege want denken is blijkbaar iets wat je geheel niet kan.

 32. Jolien

  Wat zou het mooi zijn als RTL de reclame-inkomsten van rond RTL Boulevard in een studiefonds voor de twee kinderen van Kamerling zou stoppen.

 33. Anonymous

  Reactie op Anonymous: ach jee dan heeft sbs helemaal geen kijkers meer

 34. D@niel-Bred@

  Binnenkort start Telekids op RTL8, wat denken jullie wat de kijkcijfers zullen zijn?
  Zal Telekids boven de honder duizend kijkers komen?

 35. alice

  Reactie op wim:
  ben ik met je eens,
  Heel dubbel

 36. TeeVeetje

  Reactie op ans: Juist Ans , ook al was het in overleg met Isa Hoes , als Albert Verlinde “kapot” was geweest van verdriet had hij dit niet kunnen presenteren , dus de nieuwsgeiler wint het van de mens Albert Verlinde .

 37. Fan

  Heel mooi gedaan Albert en Winston..Wij moeten respecteren dat Isa gewild heeft dat Albert bij Boulevard was.

 38. Tja

  Mooie en respectvolle uitzending van Boulevard, en erg mooi gedaan door Winston en Albert.
  Als Albert er niet had gezeten hadden mensen als Bv. Ans weer wat te zeiken in de trant van, “Nu overkomt hem zelf iets en dan is hij er niet”.
  Voor sommige mensen doe je het toch nooit goed.

 39. de groot

  Reactie op ans:
  Ik snap inderdaad ook niet zo goed waarom hem dit een huichelaar maakt. Ik denk juist dat ie op zo’n moment niet aan kijkcijfers denkt en gewoon het beste/mooiste wil doen voor de nabestaanden. Iedereen verwerkt verliest op z’n eigen manier en als hij dit zo wil doen, prima. Als je het niet zint, dan kijk je toch lekker niet?

 40. shane

  Ik heb gisteren met ontroering zitten kijken naar Winston en Albert in Boulevard.
  Het was een zware show voor de mannen maar ze deden het fantastisch. Je kan zien dat dat echt een team is. En de score is terecht!

 41. Joost

  Mooi programma, maar Winston was echt weer tenenkrommend. Zo onnatuurlijk, bah.

 42. Richard

  Reactie op Daan:

  Goed verwoord, ben het helemaal met je eens!

 43. Blue

  Mooie uitzending van Boulevard gisteren, al was de aanleiding ervoor natuurlijk diep triest.

  Ik vond dat Albert en Winston het respectvol hebben aangepakt.

 44. shane

  Reactie op Joost: totaal niet met je eens! Vond juist dat hij het heel sterk droeg de show!

 45. sander

  Erg mooi programma. complimenten aan de mannen!

 46. Hendrik

  Gisteren uren lange media aandacht voor een zelfmoord, diezelfde dag werd er in Amsterdam een juwelier afgeslacht om een paar rotcenten.
  Die zaak verdient ook aandacht, die arme man had misschien ook wel vrouw en kinderen, vandaag stond er hierover een berichtje in de krant, op pagina 9….

 47. Erwin

  RTL Boulevard heeft een respectvolle en mooie uitzending gemaakt. Dat kunnen ze als geen ander bij dit soort droevige gelegenheden. Respect daarvoor en hulde aan Albert Verlinde, die zwager was van Antonie, en daar toch maar zat op zo’n moeilijke dag. Niet dat het er echt toe doet bij dit soort gebeurtenissen maar prachtige cijfers. Dat is dus een mooie eer van de kijkers om het programma met zulke prachtige cijfers te belonen.

 48. Bas

  Reactie op wim:

  Je snapt het niet echt he…
  Oproepen tot terughoudendheid van de media heeft natuurlijk te maken met journalisten die de familie van Anthony gaan bellen, bij het huis gaan posten en de familie lastig willen vallen, en is natuurlijk ook bedoelt voor fotograven straks bij de crematie of begrafenis.
  Dat heeft natuurlijk geen fuck mee te maken dat journalisten een portret of een in memoriam iten van Kamerling maken in een programma.

 49. Bas

  =fotografen

 50. David (2)

  Reactie op ans:

  Goed, volgens mij heb je het record verbroken wat ‘reacties op jouw posting’ betreft hier, maar toch wil ik nog ff:

  JIJ bepaalt dus voor een ander hoe hij/zij met het verlies van een dierbare moet omgaan? Als het dus niet op JOUW manier gaat is het ‘respectloos’? Wat een onzin zeg. De uitzending van gisteren was ontzettend mooi, heb in stilte en met een brok in mn keel er naar zitten kijken. Je kan namelijk ook JUIST iets moois doen voor iemand die net overleden is, zeker als je door je beroep ook nog eens de kans hebt dat met heel veel mensen te delen. Zoals Albert dat dus heeft gedaan gisteren. Een hele uitzending alleen over Antonie, met mooie verhalen, tranen en soms een lach. Respect voor Albert en de Boulevard-ploeg.

 51. Timo

  Reactie op Hendrik: Ik ben het met je eens dat er elke dag wel een tragedie in ons land of een ander land plaats vind. Maar helaas is het de realiteit dat op tv er nou eenmaal vaak meer aandacht wordt besteed aan bekende mensen die overlijden op wat voor manier dan ook dan niet bekende mensen die komen te overlijden.
  Mensen kunnen zich nou eenmaal vaker inleven bij een tragedie mbt een bekend persoon dan een onbekend persoon omdat ze die bijna altijd niet gekend hebben. Is dit goed of fout laat ik voor een ieder om dit te beoordelen. Al is aan de reacties hierboven te lezen wat de meerderheid denkt op MC hierover.

  Maar daarnaast blijft de media een medium waar geld mee verdient moet worden. En (helaas) verkoopt een krant beter, wordt een programma door meer mensen bekeken of een website vaker bezocht als er iets te melden is dat mensen sneller/meer aanspreekt. Het enige wat hier aan gedaan kan worden is dat er journalisten, bloggers, twitters etc zijn die ook het minder bekende nieuws blijven brengen. Al kan denk ik bijna niemand betwisten dat ze toch sneller geinteresseerd zullen zijn in nieuws dat over een bekend iemand of gebeurtenis gaat.

  Persoonlijk heb ik zelf alleen de 4 gedeeltes van RTLB online gisteren gezien. Ik vond het een respectvolle manier om iemand te herdenken. En moet zeggen dat ik “Toen ik je zag” inmiddels al heel vaak weer heb geluisterd. Het was al een van m’n favoriete Nederlandstalige nummers, en bij dit soort gebeurtenissen ga ik altijd automatisch op zoek naar muziek die hier bij past. Niet zo zeer om te gaan zitten treuren, maar het is toch een manier om bij zoiets ff stil te staan. Dat had ik ook met het nummer Overcome (9/11 versie) van Live na 9/11/01. Gelukkig heb ik de laatste 19 jaar niet meer met een sterftegeval dichtbij me te maken gehad. Maar ik weet wel dat ook dan muziek een groot onderdeel van m’n eigen steun zal zijn bij het ophalen van herinneringen, herdenken en het verwerken.

 52. arjan

  HALLO MENSEN,
  Sbs groep nog geen pers bericht gegaan van de maand september???
  klopt toch, wie weet MEER HIER OVER

 53. TeeVeetje

  Acteur Lex v Delden is overleden , ben benieuwd of Boulevard hier ook een hele uitzending aan wijd .

 54. Ikke

  @TeeVeetje

  Logisch, dat er geen hele uitzending aan Lex van Delden gewijd gaat worden.
  Hij is niet echt bekend bij de Boulevard-kijkers-doelgroep. Velen zullen niet eens weten wie het is.

  Het lijkt me nogal een open deur die je in probeert te trappen.

 55. Anonymous

  Reactie op TeeVeetje:

  Dat meen je niet. Hij was geweldig in Grijpstra en de Gier.

 56. Ronaldm

  Ik ben het volledig eens met de critici zoals Ans en Wim hierboven.
  Het is prima en begrijpelijk dat er wat zendtijd wordt besteed aan het overlijden van Kamerling, maar het slaat wel behoorlijk door vind ik. Het is maar een acteur, kom op zeg, hij heeft niet de nobelprijs voor de vrede gewonnen.
  Wat dat betreft vond ik het wel ok zoals ze er bij DWDD mee omsprongen, gewoon paar minuutjes aandacht en dan weer verder, dit soort dingen gebeuren nou eenmaal.
  En wat Albert betreft, ik had het een mooi eerbetoon gevonden als hij uit respect een keer niet achter de Boulevard desk zou gaan staan, er zijn vervangers genoeg.

 57. Newhouse

  Reactie op Ronaldm: Zoals je zelf al zegt: “ik ben het eens met de critici Ans en Wim”.
  Op sommige momenten moet je geen kritiek hebben. Dit was zo’n moment. Iedereen verwerkt het op zijn/haar eigen manier, kritiek hierop hebben gaat echt helemaal nergens over. Get a life.
  Er zijn belangrijkere dingen in het leven dan de lengte van een item in Boulevard, Ronald. Waar gaat het over.

 58. Anonymous

  Reactie op TeeVeetje: Ach ja, hoor. Geloof je dat zelf? Weet je hoeveel mensen er kapot zijn van een naaste die overlijdt en desondanks de gehele afscheidsceremonie dragen? Jij wilt gewoon wat te zeiken hebben.

 59. Anonymous

  Reactie op Hendrik: Dan kun je wel zo verongelijkt doen, maar de zelfmoord van een (geliefde) BN’er raakt nu eenmaal meer mensen dan de moord op een voor velen onbekende juwelier. Dat maakt de eerste zaak echt niet belangrijker, hoor. Dat maak jij er slechts van.

 60. mark

  Tot 3 x toe wordt in Boulevard gezegd dat GTST niet door zou gaan (o.a. door Jette), er zou een compilatie aflevering komen. Ik heb toch maar voor de zekerheid gekeken, en ja hoor: wel een nieuwe aflevering. RTL 4 gaat dus over lijken.

 61. Anonymous

  Reactie op TeeVeetje: Lees mijn bevenstaande bericht. Ben je echt zo dom dat je dat niet zelf kon verzinnen, of heeft je ziekelijke drang tot onzinnig online janken het weer gewonnen van je gezonde verstand?

 62. David (2)

  Reactie op mark:

  Dan heb je niet goed geluisterd. Jette zei het inderdaad, iets later zei Albert dat de uitzending wél gewoon doorging. En zou in principe ook wat overdreven zijn. Na een prachtig eerbetoon in Boulevard zou het onzin zijn om tussen 20:00 en 20:30 ‘op zwart’ te gaan of een compilatie uit te zenden. Dat deden ze immers bij Guusje en Frederique ook niet.

 63. Anonymous

  Reactie op mark: Ach ja, zolang jij maar mag overdrijven over de rug van een dode, he.

 64. 123

  Reactie op TeeVeetje:
  Kwel Jr uit Hollands Glorie, vond Melkert wel em lijken..

 65. Roel

  Mijn respect voor Albert is gegroeid, gister.
  Ik vond het ontzettend knap dat hij deze uitzending zo gemaakt heeft, terwijl zijn eigen emoties zo ontzettend meespelen.

  daarbij vond ik het als kijker -die eigenlijk niks met het drama te maken heeft maar bij wie de dood van Antonie steeds door het hoofd gaat, alsof het een persoonlijke bekende betreft- heel erg prettig om zo veel over Antonie en zijn achtergrond te horen van iemand die zo dicht bij staat.

  bij de trillende botoxlip van collega Brard op sbs gingen mijn teentjes krom in mijn schoentjes staan (met een camera voor het huis en daarna de mededeling dat de pers is gevraagd AFSTAND te houden… hoe haal je het in je hoofd?!?). bij Albert had ik dat helemaal niet.

  Hulde voor Albert en de manier waarop hij dit heeft aangepakt.

 66. mark

  Reactie op Anonymous: Ik overdrijf niet hoor, dat laat ik aan die lijkenpikkers van SBS over. Tina zal wel lachend denken: bedankt Antonie voor het de pijp uit gaan, hebben wij ook weer ens plus 10 % marktaandeel. Shownieuws laat meer kijkers dan HvNL laat, met een totaal respectloze uitzending met die aangepaste leaders enzo en compleet voorgeprogrammeerd voorgelezen vanaf de autocue door emotieloze robots, terwijl het bij Boulevard wel professioneel en onvoorbereid uit de losse pols met respect werd gebracht.

 67. mark

  En nog iets. Weet iemand hoe hij is overleden? Want dat hoor je nergens op tv?

 68. Kaj

  Reactie op mark: Overdosis.

 69. kees

  weet je wat ik nu niet begrijp, op het onderwerp koffietijd gestopt (gisteren), werd fel gereageerd waarom er niet is ingesprongen door koffietijd om het programma meteen live te wijden aan het overlijden. Er werd reageert dat koffietijd dit niet goed had aangepakt.

  Gek genoeg was het de eer aan Albert alles aan te halen over Antonie, als naaste en in overleg met Isa.

  Blijkbaar doet niemand het juist en vinden mensen altijd dat ze het beter hadden gedaan of aangepakt zouden hebben dan hoe het is gebeurt.

  Jammer is dat, want uiteindelijk heeft iedereen genoeg antwoorden en informatie gekregen op alle vragen en alle aandacht rondom Antonie, maakt toch niet uit wie het doet.

  Deze keuze was goed. En goed gedaan door Albert. De eer was aan hem als woordvoerder voor de familie.

 70. Sandra

  @Kaj
  Hoe weet je dat hij dood is gegaan aan een overdosis?? En van welk medicijn een overdosis??

 71. Frenkie

  Reactie op kees: En met zo’n houding diskwalificeert (de redactie van) Koffietijd haar eigen bestaansrecht. Het monopolie op ‘shownieuws’ ligt niet bij Albert en RTL Boulevard. Verder hadden zij daar toch op dat moment een eigen Kofftijd-insteek aan kunnen geven. Op dat moment was er zeker bij iedereen behoefte aan nieuws. Dan heb je de verantwoordelijkheid als liveprogramma daarop in te springen. Door te besluiten op het moment supreme dat niet te doen, kan je net zo goed het live-element uit Koffietijd schrappen. Neem alle afleveringen in het weekend op.

 72. Flippo

  Reactie op Frenkie: Inderdaad!!!! Ik wilde er geen woorden meer aan vuil maken, maar ook ‘de day after’ blijf ik bij m’n standpunt.

  Koffietijd had door moeten pakken en de uitzending om moeten gooien! Dat over dat bestaansrecht klopt helemaal. Waarom is dit programma live?? Inderdaad, vanwege de improvisatie en de manier waarop men live kan inspringen op de actualiteit. De redactie en productie heeft zich laten lijden door emotie en dat is voor mij als tv-maker in hart en nieren een teleurstelling. Van iedere redactie (van welk tv-programma dan ook) moet professonaliteit worden verwacht. Die moeten op ieder moment de boel om kunnen gooien en kunnen inspringen op de actualiteit. En daar heeft Koffietijd ernstig gefaald. En ook Quinty heeft laten zien niet geschikt te zijn voor live-tv. Hoe ze erbij zat na ‘het’ nieuws te hebben gehoord, is bijna lachwekkend.

  En nu begrijp ik dat de Joke en Truus die mijn mening lezen, dat bot en harteloos vinden. Maar het is televisie mensen!! Als je van tv-makers als niet kunt verwachten dat ze met zulke situaties om kunnen gaan, van wie dan wel????

 73. mark

  Reactie op Kaj: Antonie doet dus een Heath Ledger-tje? Heath kon ook niet omgaan met de roem, werd in commerciele films gestopt die hij helemaal niet wilde maken.

 74. mark

  Ja hoor, Marc-Marie is weer van de partij bij DWDD nu er geen Popstars meer is op vrijdag!

 75. Lex v Delden overleden

  Van Delden had een zeer lange staat van dienst, vooral op tv-gebied. Zijn eerste rol in een tv-serie was die van Addy van der Welcke in de Kleine Zielen (1969/1970), naar de boeken van Louis Couperus. Daarna volgden rollen in onder meer De stille kracht (1973/1974) en Hollands Glorie (1977/1978).

  Vanaf het einde van de jaren zeventig van de vorige eeuw werkte Van Delden veel in Groot-Brittannië. Daar was hij te zien in het theater en in verschillende tv-series. Daaronder waren Coronation Street (1981), Lovejoy (1994) en Cathedral: murder at Canterbury (2005).

 76. Newhouse

  Reactie op mark: Daarnaast Jort K., Felix R en Freek de Jonge.
  DWDD is dit seizoen echt extreem het vriendenclubje-van-Matthijs-programma geworden. Mijns inziens iets te veel “inteelt”.

 77. Martijn

  Vanavond the voice of holland en daarna de sterren van VI die ons ff bijpraten over het voetbal. Wordt een leuke tv avond!

 78. Joke van Truus

  Reactie op Flippo: Nou ik ben het helemaal met je eens hoor, Koffietijd had door moeten pakken. Wat onproffesioneel. a: is het Beatrix, Max of Alex niet b: als die het wel waren had het ook raar geweest als het beeld ineens op zwart ging, zie je het al voor je? In de USA, Obama gaat dood en CNN houdt op met uitzenden! Mensen denk na, dit kàn helemaal niet! Maar wat wil je ook met 2 giecheldozen die al gaan huilen als ze een hondje zien hinken.

 79. Manon

  Wat een gezeik van mensen die zeggen dat Albert er niet had moeten zitten, ik vond het juist heel prettig om naar iemand te kijken die oprecht emotioneel uit 1e hand kon vertellen hoe en wat. Bij Shownieuws was Merlijn in de leader 10, in het filmpje 11 en volgens Patty Brard 12, dan heb ik liever Albert die weet waar hij het over heeft.

  Shownieuws kon overigens echt niet. Verslaggeefster die niet uit haar woorden komt (door welke selectie is zij ooit heengekomen) staat doodleuk in de woonplaats Zevenhoven ‘live’ te vertellen dat de familie het fijn zou vinden als de pers gepast zou willen omgaan met dit nieuws en of ze op afstand willen blijven. Dan heb je het toch ECHT niet begrepen?? Hahaha sukkels!

 80. Debbie

  Reactie op Manon: Albert moest er natuurlijk wel zitten, en wel om zijn hachie te redden dus laat dat ‘oprecht en emotioneel’ er maar gewoon van af. Waarom anders ga je op zo’n dag niet bij je familie zijn? Het geeft niet maar ga niet net doen of dat Albert zich opgeofferd heeft. Die hypocrisie van de co word ik kotsmisselijk van.

 81. Anonymous

  Reactie op Joke van Truus: De presentatrices krijgen te horen dat een bekende van ze zelfmoord heeft gepleegd en iedereen verwacht maar dat ze de rest van hun uitzendig aan dit feit besteden? Tjonge, jonge, wat een gebrek aan inlevingsvermogen…

  En de grootste grap is nog dat mensen aan de ene kant zeggen dat Quinty en Loretta ‘gewoon’ door hadden moeten gaan en aan de andere kant roepen hoe schandalig het is dat Albert die avond Boulevard heeft gepresenteerd. Als we maar wat te klagen hebben nietwaar? Als het niet linksom kan, dan wel rechtsom. :?

 82. mark

  De lijkenpikkerij van Evert Santegoeds, vandaag in de winkel: http://www.telegraaf.nl/jsp/foto_window.jsp?id=http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00771/Prive_Cover_41_2010_771593d.jpg&caption= &copyright= &artid=7880647&artsec=prive&artparsec=prive&arttit=MORGEN AL: PRIVE-hommage aan Antonie

 83. mark

  Oeps, nog een keer dan:

  De lijkenpikkerij van Evert Santegoeds, vandaag in de winkel:

  http://www.telegraaf.nl/prive/7880647/__MORGEN_AL__PRIVE-hommage_aan_Antonie__.html?sn=prive

 84. Jan

  Reactie op mark: Hij was gewoon op vakantie de afgelopen twee weken. Dat Popstars heeft er geen ene moer mee te maken.

 85. mark

  Reactie op Jan: Denk jij echt dat ie vrijdag bij DWDD had gezeten als Popstars gewoon op 6 was gekomen?

 86. Joke van Truus

  Reactie op Anonymous: Ik snap je punt niet, ‘de grootste grap is dat Quinty en Loretta ‘gewoon’ door hadden moeten gaan'(?) ze zaten notabene in een live uitzending en zijn geen van beide familie van! en Albert is notabene familie van Antonie en hij gaat er speciaal voor naar de studio! Beetje raar maar verder een kwestie van smaak.

 87. TVNederland

  Reactie op Joke van Truus:

  Arrogant wijf! Vind dit hartstikke netjes dat ze gestopt waren na dit verschrikkelijke bericht!

  Waar mensen een hart hebben daar heb jij ZEKER een bos prikkeldraad!

 88. Jan

  Reactie op mark: Ja, de liveshows van Popstars zijn nog lang niet. Ik zie dus geen reden waarom hij niet bij DWDD zou kunnen zitten. En inderdaad, als de LIVEshows op vrijdag waren geweest dan was hij idd een tijd geen tafelheer. Maar die shows van Popstars die nu op tv zijn, zijn allemaal van tevoren opgenomen.

 89. Joke

  Reactie op TVNederland: JIJ vind het hartstikke netjes, IK vind het onprofessioneel. Man als je life tv doet moet je wel professioneel kunnen handelen, ze waren nieteens naasten familie van Antonie! Jij hebt werkelijk geen verstand van het ‘vak’! Arrogant ben je zelf trouwens als je vind dat een ander nieteens een eigen mening mag hebben.

 90. Sonny

  Reactie op TVNederland: Ik geef Joke groot gelijk en je zit duidelijk weer met je mond vol tanden gezien je agressieve openings aanval. Zeer waarschijnlijk zelf zeker zo’n domme co’er. Als je dan dweept dat televisie maken ‘een vak’ is, en wel het ‘vak der vakken’, dan ga je niet grienend je live uitzending stoppen als een bekende, die niet eens naaste familie van geen van beide mutsen is, ineens dood is. Want dat zou elke onbenul zonder verstand van zaken, in dit geval televisie maken, doen. Hier spreken de leugenaars en verdraaiers zichzelf weer eens tegen. Maar als het maar in hun eigen straatje te pas komt is dat geoorloofd, zo zijn ze nu eenmaal. Hypocriet als de kelere.

 91. TVNederland

  Reactie op Joke:

  Oohja en jij denkt ze werken niet samen of ze zijn geen familie en dan doet het ze niks? Er bestaat ook nog zoiets als vrienden BUiTEN het werk om hè.. En jij wil zeggen dat jij alle relatie’s van alle BN’ers weet?
  Reactie op Sonny:

  Haha vak der vakken. Man je praat alsof je de nieuwe Erland galjaard bent. Ouwe zak.

 92. Kaj

  Reactie op Sandra: Albert Verlinde zij in RTL Boulevard dat hij was overleden aan een overdosis medicijnen, o.a. slaappillen e.d.

 93. Joke

  Reactie op TVNederland: Het zal ze heus wel wat gedaan hebben maar zijn die BNners niet allemaal ‘dik’ met elkaar buiten het werk om? Fake of welgemeend laat ik dan nog even in het midden maar als je bij de tv werkt hoor je ook dat slechte nieuws en zéker in een live uitzending maar naar behoren te brengen. Televisie maken is een VAK, weet je nog? Dat schijnen veel suffe mutsen nog niet te begrijpen, of het is ook weer opgeklopte dikdoenerij.

 94. Sandra

  @Kaj
  Vertelde Albert het in de uitzending van Donderdag??
  Ik heb die uitzending nog op dvd staan, ik ga hem morgen verder ui kijken.

 95. Kaj

  Reactie op Sandra: Dat vertelde hij echt in de uitzending van donderdag ja.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.