Mooiste Meisje wint van Oh Oh Cherso

Geplaatst op Fri 29 Oct 2010 om 9:25


De kijkcijfers van donderdag 28 oktober 2010 (SKO)

Foto: Nico KroonMooiste Meisje van de Klas (TROS, Ned1, 21:29) – De tv-show Het Mooiste Meisje van de Klas van presentator Jaap Jongbloed wist donderdag meer kijkers te boeien dan het gelijktijdig uitgezonden Oh Oh Cherso op RTL 5. De Nederland 1-show van Jaap Jongbloed scoorde 1.311.000 kijkers (madl: 19.2%), terwijl Oh Oh Cherso 1,259 miljoen kijkers trok. Daarmee was Oh Oh Cherso voor het eerst in zeven weken niet het best beke- ken amusementsprogramma op prime- time donderdagavond.

In Het Mooiste Meisje van de Klas zoekt presentator Jaap Jongbloed naar het verhaal achter vrouwen die ooit tot de meest aanbeden meisjes van school behoorden. Het Nederlandse programma van producent Simpel Media is al aan meerdere landen verkocht. Zo heet de Duitse versie ‘Klasse Schönste’, terwijl de Spaanse editie luistert naar de naam ‘Los Primeros de la Chase’.

Bonje met de buren (RTL4, 20:30) – In Bonje met de Buren probeert John Williams samen met collega Natasja Froger om burenruzies op te lossen. Zelf heeft John ook wel eens last gehad van lastige buren. “Een keer had ik ruzie met mijn bovenburen. Ze lieten hun hond dag en nacht buiten op het balkon. Zomer of winter, snikheet of ijskoud. We stonden op het punt de Dierenbescherming in te schakelen“, zegt hij in Televizier. “Het arme beest blafte en huilde de hele buurt bij elkaar. Uiteindelijk haalden ze hem naar binnen en was het probleem helemaal van de baan toen de bovenburen verhuisden.” Bonje met de buren werd donderdag door 1.191.000 kijkers (madl: 17.9%) bekeken.

De Madiwodovrijdagshow (BNN/VARA, Ned3, 22:00) – De lage kijkcijfers van Paul de Leeuws Madiwodovrijdagshow hebben al verschillende keren geleid tot geruchten dat het programma van de buis gehaald zou worden. Evert Santegoeds suggereerde dat deze vrijdag de laatste aflevering te zien zou zijn, en Hans van der Togt sprak deze week de verwachting uit dat de tv-show in de winter van de buis zou verdwijnen. De Leeuw zelf maakt zich geen zorgen. “Mensen die zeggen dat het binnen een maand van de buis wordt gehaald, moet ik teleurstellen. In mijn contract staat dat ik het minstens twee jaar mag doen“, zei hij onlangs. De Madiwodovrijdagshow trok donderdag 229.000 kijkers (madl: 3.7%).

Top 15
01. Journaal 20:00 (Ned1) 1.683.000
02. Mooiste Meisje van de Klas (Ned1) 1.311.000
03. Oh Oh Cherso (RTL5) 1.259.000
04. Goede tijden slechte tijden (RTL4) 1.209.000
05. Bonje met de buren (RTL4) 1.191.000

06. Half Acht Nieuws (RTL4) 1.170.000
07. Pauw & Witteman (Ned1) 1.154.000
08. Derek Ogilvie (RTL4) 1.115.000
09. Expeditie Robinson (RTL5) 1.113.000
10. Hart van Nederland (SBS6) 1.097.000

11. Journaal 18:00 (Ned1) 1.093.000
12. RTL Boulevard (RTL4) 1.066.000
13. EenVandaag (Ned1) 1.012.000
14. De Wereld Draait Door (Ned3) 1.010.000
15. Editie NL (RTL4) 961.000

Marktaandelen (18-24u, 6+)
1. Ned1 / 18.8%
2. RTL4 / 17.2%
3. SBS6 / 9.4%
4. RTL5 / 9.2%
5. Ned2 / 8.7%

6. Ned3 / 6.6%
7. RTL7 / 5.1%
8. Vero / 4.5%
9. NET5 / 4.2%
10. RTL8 / 2.4%

11. Eurosp / 1.2%
12. Discov / 0.7%
13. Nick / 0.7%
14. N.geog / 0.6%
15. An.pl. / 0.4%

Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. Publieke Omroep 34,1%
2. RTL Nederland 33,9%
3. SBS Groep 18,1%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. Publieke Omroep 34,1%
2. RTL Nederland 33,9%
3. SBS Groep 18,1%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)


33 Reacties op “Mooiste Meisje wint van Oh Oh Cherso”


 1. Daan

  Oh Oh zakt iets in maar het blijven fantastische cijfers voor RTL5. Ook Bridget scoort daardoor beter dan dat ze normaal doet. Het zal wel moeilijk worden dit over een aantal weken op te vangen wanneer beide programma’s aan hun eind zijn.
  House scoort erg matig. Op zich wel weer goed voor RTL5 die de herhalingen van seizoen 2 kan gaan uitzenden.

 2. Anne

  Na al die maanden is men natuurlijk ook wel een beetje klaar met Oh Oh Cherso.

 3. Vincent

  De populariteit van Oh Oh Cherso lijkt wat dalende… Ik moet zeggen dat het ook minder spraakmakend is dan de eerste afleveringen. Wat ook opvalt is dat Exp. Robinson ineens niet meer in de Top 3 te vinden is, maar door de 200.000 kijkers minder bijna de Top 10 uit valt. Door de dalingen van de twee succesprogramma’s van RTL5, worden ze nu ook eindelijk weer eens ingehaald door SBS6 op donderdag…

  Verder goede cijfers voor veel RTL4-programma’s. Jammer voor hen is alleen dat NED1 ze toch nog voorblijft (terwijl Politie te paard en Rob Kamphues zo slecht scoren).

 4. Vincent

  Overigens scoort PowNews gewoon weer 381.000 kijkers en was die ophef van gisteren dus echt nergens voor nodig. Nu is het helemaal zeker dat het ging om het zgn ‘voetbaleffect’.

 5. Mike

  Reactie op Vincent: Nog altijd 150.000 kijkers meer dan Paul de Leeuw

 6. mark nijmegen

  Expeditie Robinson is al 2 weken behoorlijk wat kijkers aan het verliezen… dit nadat 2 speleres vroegtijdig om kul-redenen het spel hebben verlaten.. zou dit er iets mee te maken hebben ??? Ik kijk nog wel maar vind het hierdoor ook veel minder interessant… de echte spelers zijn eruit (bijna allemaal) waarmee ook de spanning.

 7. Vincent

  Reactie op Mike: Dat klopt. Ik zeg ook niet dat het een slechte score is. Ik vind het zelf een mooie score: dagelijks om 22.50 uur op een niet heel goed bekeken 400.000 kijkers trekken!

 8. Vincent

  Reactie op Mike: Dat klopt. Ik zeg ook niet dat het een slechte score is. Ik vind het zelfs een mooie score: dagelijks om 22.50 uur op een niet heel goed bekeken zender 400.000 kijkers trekken is gewoon goed!

 9. Anonymous

  Wat is er leuk aan het tv programma ‘Mooiste Meisje van de Klas’? De meeste tv programma’s die populair zijn bij een groot publiek vind ik ook leuk, maar dit programma is zó oninteressant. Kijken naar vergane glorie boeit mij niet.

 10. )Robert(

  Ben ik nou gek of heeft SBS6 een marktaandeel van maar 9,4%? Voor zo’n grote zender is dat niet laag… maar bijna de kelder.

 11. Vincent

  Wat voegt dat TVLAB op donderdag eigenlijk toe aan de Nederlandse tv? Gisteren weer een of ander buitenlands format, dat wederom de 100.000 kijkers weer niet wist te halen…

 12. MaZZacane

  * oppert voor de zoveelste keer maar weer iets over aandelen in 20-49 *

  Oh Oh Cherso gewoon veruit marktleider…

 13. Sandra

  Ik kijk de madiwodovrij show bijna elke dag, ik zou het jammer vinden als het van de buis gaat.
  Ik ga er door met een vrolijk gevoel naar bed.
  Echt een mooie show.

 14. Chiel

  Reactie op Sandra: Hoe ga je anders naar bed dan?

 15. )Robert(

  Reactie op Sandra:
  Reactie op Chiel:
  Ga jij ook altijd zo vrolijk naar bed Chiel?

 16. Ghiel

  en terrecht……die pulp van een oh oh Gherso

 17. Sven S

  Bijna geen TV gezien gisteren, alleen Oh Oh Cherso (RTL5) ging aan op het grote scherm met en Bridget zonder geluid in de voetbalkantine!

  Vanavond weer lekker Voetbal International op RTL7, daarna zappen naar the Voice en de sterren van vd Vorst op 4 en de Jupiler League op RTL7

 18. M@rk-Bred@.

  “Het Mooiste Meisje van de Klas” blijft een erg leuk programma om naar te kijken met iedere keer weer een interessante hoofdpersoon, uitstekende muziekkeuze en een goede presentator.
  Het programma van Jaap Jongbloed is het enige programma dat goed scoort op Nederland 1 op donderdagavond! Jammer dat “Naaste Familie” het niet zo goed doet op donderdagavond, want op zich is het best een leuk programma om naar de kijken. Verder vind ik het jammer dat “Ik Vertrek” naar de vrijdag is verhuisd…

 19. René

  En weer pakt Pownews Madiwodo met 160.000 verschil…
  Dit keer helemaal zelfstandig. Programma vooraf en achteraf scoren beduidend lagen.
  Stilletjes aan toch een succes te noemen…

 20. Chiel

  Reactie op )Robert(: Ik ga altijd moe naar bed ;)

 21. Iago

  Reactie op René:

  Onbegrijpelijk want het was gister tenenkrommend slecht.

 22. Bas

  Maar Chiel staat altijd wel fluitend en zingend op.
  Het is een feestje om Chiel z’n bed uit te zien komen ;)

 23. Bas

  Pownews is de laatste weken echt aan het groeien.
  Zou qua kijkcijfers weleens het nieuwe HvN kunnen worden.

 24. Bernie

  Ik denk ook dat de lage kijkcijfers van Madiwodo te maken hebben met het tijdstip. Om 10 uur zijn er dagelijks nog veel programma’s bezig, die om 2230 eindigen. Daarom scoort Pownews ook beter, het is een vrijer tijdstip waarop meer mensen inschakelen. Het zou mij niet verbazen als Madiwo tussen 22:30 en 22:50 het hoogste scoort (rond 400 duizend.) maar helaas kan ik niet de precieze cijfers inzien.

 25. Anonymous

  Het is duidelijk dat de kijkers reageren op het vertrek van Matsoe Matsoe.

 26. A.E

  De kracht van programma’s als “Het mooiste meisje” en “De Reünie” zit hem in het feit dat het nu eens niet over ‘bekende nederlanders’ gaat. Het vijvertje waarin vooral de commerciële zenders graag in vissen

 27. Chiel

  Reactie op Bas: Dan ben je de enige :) Duurt wel een half uurtje voor ik te genieten ben.

  Reactie op Bernie: Dat weet ik wel zeker! Gewoon een slechte tijd omdat alle 21.30 programma’s nog bezig zijn.

 28. Robin

  Reactie op Chiel:
  Misschien moeten ze in die vier weken winterstop vd madiwodo maar eens gaan buigen over het uitzendtijd, 22:30 is denk ik beter. Zoals al veel zeggen om 22:00 zijn nog veel programma’s bezig..

 29. David (2)

  Reactie op René:

  Juist, Pownews doet het heel netjes, want het is niet makkelijk scoren met een slechte scorend programma vóór je en een nóg slechter scorend programma na je. Dat mensen voor dat kleine kwartiertje inschakelen, betekent dus wel dat het populair is.

 30. De CO-boys snappen het niet

  Opvallend dat de programma’s op Ned. 1, 2 en 3 vrijwel hetzelfde aantal kijkers trok van half negen tot half tien. De eenmalig jaarlijks terugkerende Bijbelquiz (Ned. 2) weet toch overal kijkers weg te trekken bv. Zou daarom bijv. Expeditie Robinson even wat minder kijkers hebben. Volgende week weten we het.

 31. j

  Ik vond Filemon gisteren in de Madiwodo-show leuk! Grappig zelfs, toen dat gebeuren met dat leger er was. Denk dat het programma aan het einde zo’n 300.000 kijkers heeft gehad. Misschien dat Paul de Leeuw dat hier even kan aangeven, aangezien die het toch leest! En de madiwodo show zal bij de 20-34 doelgroep waarschijnlijk nog wel hoger scoren, ik denk wel iets van 2.5 á 3% kijkdichtheid.

 32. A

  In de vakantie heeft de Oh Oh Cherso doelgroep wel wat beters te doen

 33. Martijn

  Peter van der Vorst doet nog geheimzinnig op twitter over een item dat hij aan het draaien is voor vdvzs, maar iedereen weet bij een sporter en barcelona toch direct om wie het hier gaat, of niet soms?
  In de laatste aflevering dus Johan Cruijf!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.