Let’s Dance trekt miljoen kijkers; K2 Zoekt K3 wint strijd


De kijkcijfers van zaterdag 29 augustus 2009 (SKO)

Foto: Nick van OrmondtLet’s Dance (RTL4, 19:59) – De nieuwe grote RTL 4-show Let’s Dance met het presentatieduo Carlo Boszhard en Irene Moors is zaterdagavond met 1.040.000 kijkers (madl: 19.2%) van start gegaan. Daarmee heeft Let’s Dance de strijd met marktleider van de dag SBS 6 verloren, dat 1.157.000 kijkers trok met de show K2 zoekt K3. Direct na Let’s Dance maakte Jack Spijkerman zijn comeback op televisie in de nieuwe show Wat Vindt Nederland. Daar keken zaterdagavond 1.080.000 mensen naar.

Carlo en Irene wilden al geruime tijd een programma presenteren die in het buitenland zijn succes heeft bewezen. “We hebben altijd ons hele hebben en houwen in een nieuw programma moeten stoppen en alles uit de kast moeten trekken“, vertelt Irene in Televizier. “Maar nu mogen we eindelijk eens opkomen en zeggen ‘Dit is…’, ‘Dit was…’ en ‘Wat vindt de jury ervan?’ Dat hebben we nog nooit meegemaakt en ik denk dat we het enig gaan vinden.”

Wat Vindt Nederland? (RTL4, 21:39) – Jack Spijkerman is terug op televisie. Met de eerste aflevering van Wat Vindt Nederland? trok hij zaterdagavond 1.080.000 kijkers (madl: 18.2%), iets meer dan de één miljoen kijkers die producent John de Mol wilde hebben. Spijkerman scoort meer kijkers dan hij ooit in zijn Talpa-tijd deed. “Ik denk dat als we een goed en leuk programma maken, het op een gegeven moment wel over gaat. En ach, uit elke poll komt een andere uitslag. In Veronica Magazine las ik dat Kopspijkers in de topdrie stond van programma’s die terug moesten op de buis. En dat ze me misten als presentator. Dus het zal allemaal wel.

K2 Zoekt K3 (SBS6, 19:59) – K2 Zoekt K3 was zaterdagavond met 1.157.000 kijkers (madl: 21.5%) het best bekeken amusementsprogramma op de Nederlandse tv. Daarmee wint het programma ruim 260.000 kijkers ten opzichte van vorige week, toen K2 Zoekt K3 met 895.000 kijkers van start ging. Jurylid Marc Forno uitte eerder kritiek op een kandidate, omdat ze hoogzwanger was. Nu blijkt ook K3-lid Karen zwanger. “Deze kandidate bevalt al bijna en ik vind dat een vrouw er na de bevalling zoveel mogelijk voor de kleine moet zijn. De winnares van K2 zoekt K3 komt echter in een malle molen terecht”, luidt het verweer van Forno. “In de eerste plaats vind ik het hartstikke leuk voor Karen. Ze is nog maar nét zwanger heb ik begrepen.

De Top 15-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen